Eşim ve annem arasinda kaldim cok mutsuzum :(

kaskas12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
651
1.123
63
39
Herkese merhaba.. Bu basligi bulmam cok iyi oldu cunku icimi dokecek kimsem yok.. Simdiden yorumlariniz icin tesekkur ederim..
20 gunluk dpgum yaptim ve 10 gundur hayatim zindan oldu. Esimle kavga ettik ve bu sirada annemde bizde oldugundan olaya dahil oldu. Annem aslinda damadini severdi ama benim evliligimde mutsuz oldugumu dusundugumden biraz onuargiliydi hep biseyler seziuordu. Ben severek evlendim ama evlendim
Evleneli kavgalarimiz bitmedi dogal olarak annem bunlari hep anladi yuz ifadelerimden.. Ama
Nolursa olsn esimle birbirimzii cok severiz hele dogum yaptktan sonra kavga gunune kadar sanki ccicim
Aylarimizi bastan yasadik okadar iyiydik. Annem benj oyle yzgun aglarken gorunce birde aklina eski mutsuzluklarim gelince ve esimin ailesinin yaptigi bazi sacmaliklar gelince kendini tutamadi esime agza alınmayacak laflar soledi. Esim de saygi cercevesinde cevap verdi ama en son annemin elini beline koyusunhn taklidini yapinca annemde ipler koptu.. Annem aslinda cok merhametli dunya iyisidr ama sinirlenince gozu hic
Bise gormuyo. Ona da kizamiom ana yuregi kizini uzgun gormeye dayanamio. Ama eskmde hakli kendi ailesine minnet etmeyen bir insan esinin ailesinden cok cirkin laflar duydu. Sonuc olarak konusmamalarina raziydim ama esim eger benle mutlu olmak istiyorsan annen evime gelmesin diyor. Ben bunu anneme nasil soylerim? Annem
Benim canim, elim, ayagim...zaten yeni sogum yaptim lohusayim hicbisi yapamiorm annem hep yanimda olmak torununu sevmek istiyor.. Ama esim istemiyor.. Ne yapacagim kafayi yemek uzereyim lutfen akil verin..

Annelere cok uzuluyorum.

Kizinin isine kosturmaktan hayati boyunca kafasi yerden kalkmiyor. Sonra kizi gidip abuk sabuk biri ile evleniyor, anne dayanamiyor mudahale ediyor.

Sonra eve bile alinmamasi tartisiliyor.

Konu sahibi kendinize gelin. Belli ki adam sizi uzmus daha once, yani pembe bir ask hikayesi yok ortada. Siz lohusayken de sizinle kavga ettiginde annenizin sinirlenmesinden dogal bir sey olamaz. Esinizin taklidine yorum bile yapmayacagim.

Arada kalirsaniz elbette uzulursunuz. Ortada arada kalinacak bir durum yok. Hem esiniz haksiz hem size rest cekiyor.

Hayırlı olsun bebegin. Esine de ki lohusa halimle her işimi sen yapacaksan ya da bana yardımcı tutacaksan olur annem gelmesin.
Ayrica annene de kız lütfen. Taraf tutma yani. Onlar kavga ederken sen bakıyor muydun. Bi susun diyemedin mi ?

Annelere cok uzuluyorum.

Kizinin isine kosturmaktan hayati boyunca kafasi yerden kalkmiyor. Sonra kizi gidip abuk sabuk biri ile evleniyor, anne dayanamiyor mudahale ediyor.

Sonra eve bile alinmamasi tartisiliyor.

Konu sahibi kendinize gelin. Belli ki adam sizi uzmus daha once, yani pembe bir ask hikayesi yok ortada. Siz lohusayken de sizinle kavga ettiginde annenizin sinirlenmesinden dogal bir sey olamaz. Esinizin taklidine yorum bile yapmayacagim.

Arada kalirsaniz elbette uzulursunuz. Ortada arada kalinacak bir durum yok. Hem esiniz haksiz hem size rest cekiyor.
Her işine koşup da kendini o evde söz sahibi sanıyor kız anneleri. Ya ne demek damata agza alınmayacak laf etmek. .
Annedir diye her lafı söylemeye hakkı yok

Şimdi zavallı kadının ne suçu var? Kocaman insanlarsınız, anne baba olacak kadar büyümüşsünüz. Ne derdiniz varsa, yatak odanızda konuşun. Niye kadının gözü önünde tartışıyor, o da yetmez mi gibi ağlıyorsunuz?

Kocaya da bi höst demeli yanii. Orası sizin de eviniz, sizin için geliyor anneniz. Gelme diyemez! Sevmiyorsa da idare edecek, saygı gösterecek. Sen diyebiliyor musun senin de anan baban kapımı çalmayacak diye?

eşinle arandaki problemleri niye annene yansıtıyorsun ki burada yanlış yapıyorsun. annende doğal olarak eşine önyargılı davranır ve herşeye karışır bu durumda eşinin hoşuna gitmez sanane ne karışıyosun bizim işimize karı koca kavgada eder tartışırda diyen damatlar bile var yani evinin içindeki yada eşinle olan hi bi problemi kimseye yansıtma diyorum. ertesi gün eşinle güllük gülistanlık olursun ama başkaları yüzüne vurur bölede arada kalırsın. sen eşin ve ailen arasında köprüsün bağları iyi kurman gerekir ailenin yanında eşini eşinin yanında aileni koruyacaksn kimse kimseye kötü laf demeyecek

şimdi burda kayınavlide ile kavgalı olan her kadına alma evine vs diyoruz. bu durumda da adama yüklenmenin anlamı yok. anladığım kadarı ile anneniz durumundan kendi kendine nem kapıp olay çıkarmış. böyle bi kavganın güzellikle neticelenmeyeceğini bilmesi lazım.

ikisi ile de konuşun. arada kalmak istemiyorum bebek var ikinize de ihtiyacım var deyin. başka çare yok.

benim annem de doğum yaptığımda yanımda kalmıştı.
eşimle hiç de cicim ayı gibi olmadık.
çok da tartıştık.
valla kadın araya girmiyim diye tek bir laf bile etmedi.
çok kızar eder içinden ama eşlerin arasına girmemk için sustu annecim.
bence araya girmekle yanlış yapmış annen.
anne iç güdüsü olabilir, yine de onlar karı koca diyip karışmamalıydı.

eşin işteyken gelip gitsin annen.
haklı haksız kimdir önemli değil.
eşin görüşmek istemiyorsa görüşmesin ama seni kısıtlayamaz. bu konuda alttan alma. kötü de olsa annen o senin ve ev ortak alanınız, en az eşin kadar söz hakkın var.

Her işine koşup da kendini o evde söz sahibi sanıyor kız anneleri. Ya ne demek damata agza alınmayacak laf etmek. .
Annedir diye her lafı söylemeye hakkı yok

Kimin annesi kimin amcasi hic farketmez.

Eve yardima gittiyseniz o evde kavga edilmez.

Lohusa kiziyla kavga eden damadina, ki daha once de uzmus konu sahibi de soyluyor, sinirlenmesi gayet dogal.

Kocislerinize laf soylensin istemiyorsaniz her isinizi kendiniz halledeceksiniz. Temizlikci, bakici degil o kadinlar.

Kimin annesi kimin amcasi hic farketmez.

Eve yardima gittiyseniz o evde kavga edilmez.

Lohusa kiziyla kavga eden damadina, ki daha once de uzmus konu sahibi de soyluyor, sinirlenmesi gayet dogal.

Kocislerinize laf soylensin istemiyorsaniz her isinizi kendiniz halledeceksiniz. Temizlikci, bakici degil o kadinlar.
Sinirlenmesi hiç de doğal değil. Yukarida bi arkadaşın dedigi gibi ben kocamla barışırım ama annemle kocam tartısırsa bu barışma yıllar sürebilir.
"Kociş" diyerek beni sanki kocasına tapan kadınların konumuna koymak istemissiniz fakat ben objektif yaklaşıyorum.
Burada aynı yorumu evde tartışma çıkartan geline laf atan kaynana hakkında da yapıyoruz

Sinirlenmesi hiç de doğal değil. Yukarida bi arkadaşın dedigi gibi ben kocamla barışırım ama annemle kocam tartısırsa bu barışma yıllar sürebilir.
"Kociş" diyerek beni sanki kocasına tapan kadınların konumuna koymak istemissiniz fakat ben objektif yaklaşıyorum.
Burada aynı yorumu evde tartışma çıkartan geline laf atan kaynana hakkında da yapıyoruz

Kocasini tam da tarif ettiginiz gibi goren insanlara yonelik yazdigimi anlamissiniz, siz oyle degilseniz degilsinizdir. Ben konu sahibini kastediyorum.

Tutarli olmaniz ne hos, ben de ayni sekilde erkeklerin annesi evdeyken de kavga edilmesini yanlis buluyorum. Daha dogrusu eve is yapmak icin cagirilan annelerin hem kavgaya maruz kalmasini, hem de islerine gelmeyince sanki parali calisan gibi eve alinmamasindan bahsedilmesini yanlis buluyorum.

Anneler eve sadece is icin gelmiyor, konu sahibi ise is yapamayacak kendisi lohusa diye uzuluyor.

Kocasiyla surekli devam eden sorunlarini da bilmiyoruz. Mesela kizi siddet gorse, aldatilsa damadina aralari bozulmasin diye duzgun davranan insan anne degildir bana gore.

Son düzenleme:
el bebek gul bebek buyuttugum kizimi sacinin teline kiyamadigim kizimi el oglu uzsun diye buyutmuyorum valla bende dayanamam o oglana da lafimi soylerim haa ben gittikten sonra kizima yuklenecegini bildigimden kotu soz hakaret etmem bi anne olarak duygularimi soylerim kizim uzuldugu icin ben de uzuluyorum der biraz kendinin silkelenmesine destek olurum cunku kavgalarda hep yapici olan tarafim huzur kacmasin diye..
simdi esinizle annenizin arasini iyi yapmaya calisin ikisiyle de ayri ayri guzelce konusun..tabiki annem benim yanim da olacak deyin bu konuda rest cekin.

Kocasini tam da tarif ettiginiz gibi goren insanlara yonelik yazdigimi anlamissiniz, siz oyle degilseniz degilsinizdir. Ben konu sahibini kastediyorum.

Tutarli olmaniz ne hos, ben de ayni sekilde erkeklerin annesi evdeyken de kavga edilmesini yanlis buluyorum. Daha dogrusu eve is yapmak icin cagirilan annelerin hem kavgaya maruz kalmasini, hem de islerine gelmeyince sanki parali calisan gibi eve alinmamasindan bahsedilmesini yanlis buluyorum.

Anneler eve sadece is icin gelmiyor, konu sahibi ise is yapamayacak kendisi lohusa diye uzuluyor.

Kocasiyla surekli devam eden sorunlarini da bilmiyoruz. Mesela kizi siddet gorse, aldatilsa damadina aralari bozulmasin diye duzgun davranan insan anne degildir bence.
Çok haklısınız tabi tartışmanın boyutunu bilmiyoruz. Ayrıca her kim olursa olsun eş ile başkasının yanında tartışmak hiç hoş değil

Çok haklısınız tabi tartışmanın boyutunu bilmiyoruz. Ayrıca her kim olursa olsun eş ile başkasının yanında tartışmak hiç hoş değil

Verdiginiz ornek gibi ortada tartisma olmasa, durup dururken ese hakaret edilse elbette tavir alinmasi dogru olurdu. Ancak oyle gozukmuyor.

Kibarliginiz ve uslubunuz icin tesekkur ederim.

öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun.
burda her iki tarafta da hata var. anneniz böyle tartışmalarda araya filan giremez, kendini tutamayacaksa çıkar evden bir tur atar gelir. hani dayak yeseniz, hakaret filan olsa neyse de karı koca laf dalaşına girince 3.kişi karışmamalı, hele de bu kız annesi filansa olmaz.bi de hani durun, sakin olun dememiş ki adama saymış sövmüş. sizin kv sizin evinizde size böyle davransa siz de sinirlenirsiniz.
eşiniz de "evime giremez" filan diye uyduruk restler çekmesin.
ikisi ile de sakin bir zamanda konuşun birbirleri ile muhatap olmasınlar, sizi de üzmesinler. sütünüz filan kesilir Allah muhafaza.
inanın lohusalıkta en çok bu durumlar yoruyor kadınları, oluyor yani.

Herkesin yorumlari kendince dogru. Bir yanim aileme rest cekemez diyor bir yanim ise bana kv bole yaosa bende aynisini yapardim diyor. Bana dior ki sen annenin evine git gel ama bebegimi goturme. Bu kadar kati davraniyor ve esimi 5 yildir taniyorum kizginliginin gecmesi cok cok zor. Annem ise bgn evime gelse hicbisi yokmus gibi davranabilcek bir karakterde. Her sey benim sucum aramizda kaldaydi tartisma hic boyle seyker olmjcakti ama brndr nasi bi psikolojideysem nolcaksa olsn dedim aglamaktan annemi bile gidip susturamadim. Artik olmek istiyorum bu isin icjnden cikamam ben

Herkese merhaba.. Bu basligi bulmam cok iyi oldu cunku icimi dokecek kimsem yok.. Simdiden yorumlariniz icin tesekkur ederim..
20 gunluk dpgum yaptim ve 10 gundur hayatim zindan oldu. Esimle kavga ettik ve bu sirada annemde bizde oldugundan olaya dahil oldu. Annem aslinda damadini severdi ama benim evliligimde mutsuz oldugumu dusundugumden biraz onuargiliydi hep biseyler seziuordu. Ben severek evlendim ama evlendim
Evleneli kavgalarimiz bitmedi dogal olarak annem bunlari hep anladi yuz ifadelerimden.. Ama
Nolursa olsn esimle birbirimzii cok severiz hele dogum yaptktan sonra kavga gunune kadar sanki ccicim
Aylarimizi bastan yasadik okadar iyiydik. Annem benj oyle yzgun aglarken gorunce birde aklina eski mutsuzluklarim gelince ve esimin ailesinin yaptigi bazi sacmaliklar gelince kendini tutamadi esime agza alınmayacak laflar soledi. Esim de saygi cercevesinde cevap verdi ama en son annemin elini beline koyusunhn taklidini yapinca annemde ipler koptu.. Annem aslinda cok merhametli dunya iyisidr ama sinirlenince gozu hic
Bise gormuyo. Ona da kizamiom ana yuregi kizini uzgun gormeye dayanamio. Ama eskmde hakli kendi ailesine minnet etmeyen bir insan esinin ailesinden cok cirkin laflar duydu. Sonuc olarak konusmamalarina raziydim ama esim eger benle mutlu olmak istiyorsan annen evime gelmesin diyor. Ben bunu anneme nasil soylerim? Annem
Benim canim, elim, ayagim...zaten yeni sogum yaptim lohusayim hicbisi yapamiorm annem hep yanimda olmak torununu sevmek istiyor.. Ama esim istemiyor.. Ne yapacagim kafayi yemek uzereyim lutfen akil verin..
Bunu sakın kabullenme arkanda ailen olmayınca daha çok üzerine geliniyor

Back
X