• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annem arasında sıkıştım. Hata kimde?

Yani her gün gidiyorsanız sıkıntı tabi. Etrafımda böyle olan bir çok evlilik bitti maalesef. Tabi ailenizi gidin görün ama haftada iki veya üç olsun, sonuçta ayrı bir aile olmanız lazım. Ayrıca neden sadece eşiniz annesinin masraflarını karşılıyor, diğer kardeşler de üzerine düşeni yapmalı. Bu ileride çok sorun olur ben size söyleyeyim. Yarın annesi size taşınıp sadece sizinle yaşar ve büyük problemlerle karşılaşırsınız.

Yani her gün gidiyorsanız sıkıntı tabi. Etrafımda böyle olan bir çok evlilik bitti maalesef. Tabi ailenizi gidin görün ama haftada iki veya üç olsun, sonuçta ayrı bir aile olmanız lazım. Ayrıca neden sadece eşiniz annesinin masraflarını karşılıyor, diğer kardeşler de üzerine düşeni yapmalı. Bu ileride çok sorun olur ben size söyleyeyim. Yarın annesi size taşınıp sadece sizinle yaşar ve büyük problemlerle karşılaşırsınız.
Valla daha geçen hafta getirttikleri sütün parasını gözümün önünde aldılar. Ben olsam hiç tanımasam bile yaşlı diye almam. Ama çatır çatır saydı kadın kendi çocuğunun eline. Daha da ne diyebilirim kendi oğlu da gözüyle gördü. Ben üzerime düşeni yapmaya gayret ediyorum insallah etmeyede devam ederim. Herkes kalbinin ekmeğini yiyor bunu biliyorum. Aramızda iyi zaten gocunmam hiç. İşte ben iyimser yaklaşıyorum ama karşıdan onu hissedemiyorum

Olaylara tam tersi açıdan bakın. Eşiniz annesinden her gün cikmasaydi emin olun kv iyi bile olsa rahatsızlık duyardiniz. Çünkü herşeyin yeri ve zamanı ayrıdır. Evlilikte herşey dengeli olmalıdır. Bence eşiniz haklı. Annenizi ihmal etmeyin ama evli olduğunuzu da unutmayın.

Kayınvalidenize sahip çıkmanız ihtiyaçlarını karşılamanız bu devirde çoğu kişinin kabul etmeyeceği birşey sizi takdir ettim.
Eşinizin de sizin bu özverinize karşılık ailenize daha sevgili saygılı davranması gerekir , hergün gitme konusunda eşinizi haklı buluyorum anneniz çok iyi biridir mutlaka ama biraz mesafeli olmak da yarar var çok iç içe olmak iyi değil
Kesinlikle 😣

Anneci olan erkekleri topa tutuyoruz burda bizden ne gibi bir fikir istiyorsunuz.

Eşiniz hergün kayınvalidenize gitmenizi istese ya gitmezsiniz yada bir yapar iki yapar üçüncü de bıkarsınız. Ve eşiniz annesinin ihtiyacını karşılıyor diye hergün annenize gitmek zorunda olmayıp, eşinizden annenizle içli dışlı olmasını istemek lüksüne de sahip değilsiniz. Anneniz dünya iyisi olsun. Siz evlisiniz hergün gitmek aile bağlarını sarsar. Eşiniz haklı ve onu ailenizden soğutan siz olmuşsunuz bence

Merhaba arkadaşlar.
bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Eşim ve ailem arasında sıkıştım kaldım nasıl bir yol izlemem gerekiyor bana bir akıl verin.
Öncelikle baştan baslayım ben aileme çok düşkünüm evliliğe çok zor adapte oldum. Eşimin ailesi biribirinden habersiz alakasız yaşayan insanlar. Annesi babası ayrı evlenmeden önce aldığımız eve annesini oturttuk biz kiraya cıktık mağdur olmasın diye. Düğünümüzü eşim annem ben yaptık yani herkes üstüne düşen görevi yerine getirdi. Sorun şu ki her şey yolunda giderken son üç dört aydır eşimde aileme karşı bir soğukluk bir uzaklık var.
Nedenini bilmiyorum çok sorguladım konuşmaya çalıştım ama yok diyor. Hergün gidip gelinir mi diye gitmeme gelmeme karışıyor. Bir çok şeyime karışır gerçi onlara alıştım ama buna alışamadım. Evet düşkünüm o ayrı ama diyorum ben baştan beri böyleydim diye şimdiye kadar kabullenen adam şimdi sorun çıkarıyor. Tam ifade edebildim mi bilmiyorum ama☹ Eşimin annesinin her masrafını karşılıyoruz 5 kardeşler ama kimsenin umrunda değil herkes kendi derdinde. Sizce ben mi çok kafama takıyorum eşimi ihmal etmiş olabilir miyim ya da anneme düşkün olmam gerçekten sorun mu ? Bu arada annemi görseniz dünya iyisi hayatını ömrünü bize evlatlarına adamış bir kadın tanısanız çok seversiniz. Çevremde arkadaşlarım annemi arar sorar çok severler ama eşime bi bunu yaptıramadım. Ha kötü değil iyiler ama istediğim gibi de değil ben bilemedim kafam çok karışık olunca düzgün ifade edebildim mi onu da bilmiyorum ya! Ama en azından başka göz bakacak ya belki bana fikir olur akıl olur. Şimdiden teşekkürler 🙏🏼
Aynısının tersini yaşıyorum eşinizi zorlamayın bence görüşmek isterse görüşsün yoksa zorlama sorun çıkarır benim eşim de ailesine düşkün bizim aile yapımız öyle olmadıgı için sürekli içli dışlı olmak beni bunaltıyor soguyorum ister istemez. Size ailenizle olmak güzel geliyor ama aynısını karşı taraftan beklemeyin ne olursa olsun öz ailesi degil illaki rahatsız olunan bir durum oluyor

Konunun başında ailenize çok düşkün olmanızdan ötürü evliliğe zor adapte olduğunuzu yazmışsınız . Asıl sorun bence bu . Şimdi şöyle düşünün ; seve isteye evleniyorsunuz . Ama evlendiğiniz adam annesini özlediği için evliliğe ve sizinle kurduğu yuvaya adapte olamıyor, hep bir hüzün hali falan . Sadece sizin için demiyorum bu yanlışa düşen çok kadın var . Sonuçta bu adamlar bizleri zorla kaçırıp alıkoymuyor . Alışma evresinin uzun sürmesi büyük sorun . Evliliğin başlarında anlayışla karşılar gibi görünsede , şuan “senin asıl ailen benim” mesajı vermeye çalışıyor gibi geldi bana

eşinizden çok birşey beklemeyin yani ille de arasın sorsun vs diye. kimsenin böyle bir zorunluluğu yok. sizin de öyle. tabiki bayramdı seyrandı aranır. siz de ararsınız. o biraz eşlerin birbirine saygısı ile ilgili. ama onun dışında ayy dur kvyi arayayım demeyebilir. belki adam kendi anamı aramıyorum o kadar niye seninki sürekli arayayım diye düşünüyor olabilir. beklentinizi hep düşük tutun.
ikincisi ise sürekli gitmenizden rahatsız olması normal. onu değil de üst ailenizi daha çok seviyorsunuz gibi hissediyordur. kendinizi eşinizle aile olduğunuza ikna edin. bizde anne babamızı seviyoruz çok. hayatta da laf söyletmem onlara ama artık evlisiniz. artık öncelikle kendi eviniz olmalı. sürekli siz gittikçe eşiniz yuva oldunuz gibi hissetmiyordur rahatsız oluyordur. haklı

sizin evliliginizde annemle babamı gördüm...babam maddi olarak tüm gelirimizi kendi ailesiyle annem de tüm ilgisini ve zamaninı kendi ailesiyle paylaşirdı, biz cocuklar maddi manevi hep 2. 3. plandaydik, varlık içinde yokluk, aile içinde yalnizlikla büyüduk, senin ailen benim ailem kavgaları hiç bitmedi...43 yıldır evliler ama hiç aile olamadık, şu anda 41 yaşımdayım ve yapayalniz büyudum, hepsinden nefret eder hale geldim, ama değişen hiçbirşey yok

Ya kusura bakma da eşin çok haklı burada kaç kadın var onunla aynı mağduriyeti yaşayan biliyor musun? Bu psikolojik şiddettir, birine zorla sev sev hadi sev hadi gel gel hadi ara ara denir mi? Bu nasıl zorbalık. Eşin muhtemelen senin gözünde kendini ikinci Ya da üçüncü numara hissediyor birinci numara her zaman ailen o yüzden aileni aile değil bir rakip gibi görüyor. Burada ki ana kuzusu eşten şikayetçi kadınlarda öyle görüyor kendilerini iki üç numara görüyor ama farkında değiller. Bir kadın/erkek eşinin gözünde annesinden babasından kardeşinden değerli olduğunu bilmeli. Rakip yaratmamalısınız. Eğer eşiniz bilirse o bir numara zaten herkesle iyi geçinir ve o evlilik sağlam kurulur. Yaptığın yanlış

Merhaba arkadaşlar.
bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Eşim ve ailem arasında sıkıştım kaldım nasıl bir yol izlemem gerekiyor bana bir akıl verin.
Öncelikle baştan baslayım ben aileme çok düşkünüm evliliğe çok zor adapte oldum. Eşimin ailesi biribirinden habersiz alakasız yaşayan insanlar. Annesi babası ayrı evlenmeden önce aldığımız eve annesini oturttuk biz kiraya cıktık mağdur olmasın diye. Düğünümüzü eşim annem ben yaptık yani herkes üstüne düşen görevi yerine getirdi. Sorun şu ki her şey yolunda giderken son üç dört aydır eşimde aileme karşı bir soğukluk bir uzaklık var.
Nedenini bilmiyorum çok sorguladım konuşmaya çalıştım ama yok diyor. Hergün gidip gelinir mi diye gitmeme gelmeme karışıyor. Bir çok şeyime karışır gerçi onlara alıştım ama buna alışamadım. Evet düşkünüm o ayrı ama diyorum ben baştan beri böyleydim diye şimdiye kadar kabullenen adam şimdi sorun çıkarıyor. Tam ifade edebildim mi bilmiyorum ama☹ Eşimin annesinin her masrafını karşılıyoruz 5 kardeşler ama kimsenin umrunda değil herkes kendi derdinde. Sizce ben mi çok kafama takıyorum eşimi ihmal etmiş olabilir miyim ya da anneme düşkün olmam gerçekten sorun mu ? Bu arada annemi görseniz dünya iyisi hayatını ömrünü bize evlatlarına adamış bir kadın tanısanız çok seversiniz. Çevremde arkadaşlarım annemi arar sorar çok severler ama eşime bi bunu yaptıramadım. Ha kötü değil iyiler ama istediğim gibi de değil ben bilemedim kafam çok karışık olunca düzgün ifade edebildim mi onu da bilmiyorum ya! Ama en azından başka göz bakacak ya belki bana fikir olur akıl olur. Şimdiden teşekkürler 🙏🏼
burda birisi eşim her gün annesinde deyince nasıl ortalığı kaldırıp koparıyorsak , anasının evinde yaşasaymış neden evlenmiş ki diyorsak aynısı senin için de yanı aynı şekilde davranan kadınlar için de geçerli.

Merhaba arkadaşlar.
Çalışıyor musunuz? Madem annenize her gün gidecektiniz neden evlendiniz? Eşiniz her gün annesine gitse ne yapacaksınız mesela? Ayrıca eşinize artık bir aile olduğunuzu ve annesine yaptığı yardımı azaltmasını söyleyin. Zaten ev vermişsiniz. Biraz da diğer kardeşler düşünsün

Konunun başında ailenize çok düşkün olmanızdan ötürü evliliğe zor adapte olduğunuzu yazmışsınız . Asıl sorun bence bu . Şimdi şöyle düşünün ; seve isteye evleniyorsunuz . Ama evlendiğiniz adam annesini özlediği için evliliğe ve sizinle kurduğu yuvaya adapte olamıyor, hep bir hüzün hali falan . Sadece sizin için demiyorum bu yanlışa düşen çok kadın var . Sonuçta bu adamlar bizleri zorla kaçırıp alıkoymuyor . Alışma evresinin uzun sürmesi büyük sorun . Evliliğin başlarında anlayışla karşılar gibi görünsede , şuan “senin asıl ailen benim” mesajı vermeye çalışıyor gibi geldi bana
Evet onu hissediyorum aslında biraz sanırım kıskanckık oldu gibi. Ama ona da ilgimi çekmedim hiç yani bunu böyle hissetmesin diye çaba sarf ettim ama hissettiğini biliyorum ama ekimde değil iste

Hayattaki tek yakınım annem..Ona rağmen evlenip gitsem annemi her gün ziyarete gelmem, gelemem..Eşiniz haklı.Her gün annenize akışacaksanız neden evlendiniz ki..Öyle nasıl aile olacaksınız?? Anneniz eminim çok iyi biridir ama eşinizi annenizden soğutan sebep anneniz değil sizsiniz..Siz kendiniZ ayrı bir aileniz var gibi davranmadığınızdan eşiniz annenizden soğuyor.
Kayınvalideniz için maddi fedakarlık yaptığınızdan anneniz için de böyle bir fedakarlık istiyorsunuz aama aynı şey değil..Adam belki sizi özlüyor,belki baş başa zaman geçirmek ,sohbet etmek,film izlemek istiyor ama siz bunu elinden aliyorsunuz..Ziyaretleri 2-3 günde 1'e indirin derim. Evinizi eviniz bilin.Gerisi hallolur.

Bu yaptığınızı bir başkası eşim ailesine çok düşkün, annem dünya tatlısı biri diye konuşuyor vs diye yazsa adam linç edilir. Tabi ki eşiniz haklı. Ailenize çok düşkün olabilirsiniz, aranızdaki bağlar çok,kuvvetli olabilir ama sizin de ayrı bir aileniz var artık. Eşinizin ailesine yardım ettiğinizi sürekli belirtmenizi de anlayamadım. Tabi ki yapacaksınız, yardım etmek ayrı allahın her günü annesine gitmek ayrı bir şey. Anneniz zor durumda kalsa ona da yardım edeceksiniz elinizden geldiği kadar.
Eşinizle hiç mi plan yapmıyorsunuz anlamadım ki, bir akşam yemeğe de mi çıkmıyorsunuz, çay koyup film izlemiyorsunuz ne bileyim evde tadilat işi de mi yapmıyorsunuz her gün napıyorsunuz annenizde?

Ailenize tabiki gidip gelin de gidip gelirken kocanızı ihmal etmeyin. Kocanız işteyken gidin, o evde yokken gidin. Ama adam evdeyken ve sizle vakit geçirmek istiyorken ben annemlere gideceğim ya da gidelim demeyin. Eşinizin ailenize sizin gibi davranmasını ya da sizin hissettiklerinizi hissetmesini beklemeyin. Para mevzusunda yorumum yok.

Gözümde sürekli huysuzlanan, her başı sıkıştığında annem de annem diye tutturan bir kız çocuğu canlandı.
Bu şekilde bir evlilik, siz ne derseniz deyin, çok sıkıcı.
Herkes ailesini seviyor, herkes annesine düşkün.
Ama bu şekilde olmaz.

Esinizin anneye destek olma şekli ihtiyaçlarını karsilama ve arada görüşme şeklinde anladığım kadarıyla. Sizden de benzerini bekliyor olabilir.
Tabii herkes esi kendi gibi düşünsün istiyor siz de ondan beklentiye girmişsiniz. Bence haftada 1-2 kereden fazla gitmeyin annenize. Esinizle de durumu paylaşın, haftada bir birlikte gidelim diye.

Back
X