Eşim ve Annem çıkmazdayım

sekr

GardolabımızEfLaTuN Olsun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
214
8
318
Ankara
Selam kızlar, aslında bana göre ufak ama eşime göre büyük bir sorun gibi gösteriyor. Eşim çok inatçıdır, olay şu şekilde gelişti: Annem ve babam şehir dışındalar ve babamın bir iş vardı bize geldiler işini halletti ve hafta sonuda kalın dedik ama kalmadılar, eşim buna çok bozuldu ki çünkü bu annemlerin bize gelip 2 günden fazla kalmama durumu sadece bu olayla sınırlı değildi hep yapıyorlardı. Ben öğretmenim malum yaz tatili ve 2 3 haftalığına annemlere gidim dedim çünkü çok özledim onları, eşime söyledim kıyamet koptu, annenler gelip 2 gün zor kalıyor sen gidip haftalarca kalacaksın, onlar seni özlese gelir vakit geçirir ama gelip hemen gidiyorlar, sen beni burda yalnız bırakıp annenlere gidiyorsun vs vs bir sürü şey söyledi çok çıkmazda kaldım eşim tavır koyuyor annemde ses çıkarmıyor o da farkında olayların ne yapacağımı bilemedim

Eşiniz seviyor demek ki ailenizi o yüzden misafir etmek istiyordur. Aileniz niye siz de kalmıyor ki? Eşiniz kendince haklı hani sen kızısın onların o ev senin evin benim yüzümden mi kalmıyorlar diye düşünmüş olabilir esin.

Ben eşinizin tavrını yersiz buldum kimisi geliyor gitmiyorlar diye şikayet eder sizin ki de geliyorlar da çok kalmıyorlar diye kin gütmüş iyi de neden altında art niyet arıyor ki eşiniz? Benim ailem de bize gelirler 2 gün kalırlar yalvar yakar oda üçüncü günü hayatta durmazlar giderler bazı aileler böyle fazla durup sıkmayalım ya da rahatsız etmeyelim diye düşünebilirler eşinizin size onlar seni özlemiyorlar sen beni bırakıp gidiyorsun demesi bana biraz saçma geldi herkesin kendi fikri kalmak istemeyebilirler, 2 gün durmak isteyebilirler illa altından kötü bişey çıkartmak için çabalamaya gerek yok

Evet onuda söyledi beni istemiyorlarmı ama öyle bir şey yok hatta sonra annem aradı konuştular ama baya tavırlıydı anneme, annemde üzüldü işte bu dönemde gitsemmi gitmesemmi bilemiyorum gidersen bende izin alıp ayrıca tatile çıkarım dedi sen beni bırakıp gidiyorsun bende seni bırakırım dedi

Ailenizin sizde kalmama sebebi ne ki.. yani eşinizin yerinde ben olsam ben varken kalmıyorlar ama bensiz uzun süre vakit geçiriyorlar demek ki benle ilgili bir sıkıntıları vardır diye düşünürüm..

Bence eşiniz çok abartıyor,belki rahatsızlık vermek istemiyorlardır.Niye bu kadar tepki gösteriyor anlamadım.Tabi eşinizin annenleri ağırlamak istemesi güzel bir şey ama zaten 2 gün kalıyorlarmış,onlar da az ve öz kalmak istiyorlardır

Eşiniz bahane üretiyor gibi geldi.

Ailenizi misafir etmek istemesi cok guzel ama belkide size rahatsızlık vermekten cekiniyorlar.

Sizin gidip orada kalmanız aynı sey degil. Siz o evin kızısınız misafir gibi kalmayacaksınız.

bırak 2, 3 haftayı 2 aylık tatillerinin tamamını ailesinin yanında geciren oğretmen cok.

2 ay uzun olabilir ama 2 3 haftaya bir sey dememesi lazim esinizin. Ailenizin sizde kalmamasıyla ayni sey değil bu.

Eşiniz olayları karıştırıyor yalnış yapıyor ayıp ediyor. İlk hak verdim ama şimdi haksız konumda ne demek beni bırakıyorsun? Siz eşisiniz diye hiç bir yere gidemeyecek misiniz ne hakla bırakırsın bırakırım diyebiliyor siz ne cevap verdiniz?

Eşiniz saçmalamış,rahatsız olursun söyleyemezsin ,aramızda sorun çıkmasın diye kalmıyorlar riyin ayrıca gitmeye izin vermemek ne demek siz 5 yaşındasınız oda sizin babanız mı ?
Bu konuyuda iyi bir konuşun

Bazı insanlar kendi çocuğunun ya da anne babasının evinde bile kalmak istemiyor bu sizi sevmediği anlamına gelmez.
Eşiniz sorun çıkarmaya yer arıyor bence. Ve istemiyorsa madem bu kadar uzun ayrı kalmayın eşinizden, bu konuda haklı

Bu durum esinizin bahanesi gibi geldi bana acikcasi .. bu kadar basit biseyin altinda art niyet aramasida cabasi .. gelip haftalarca kalda bu sefer de ona söylenmeycek mi geliyorlar gitmek bilmiyorlar demeyecek mi ..

ay benim de annem babam hiç sevmez gelmeyi ille onlara gidilsin isterler, çok da yaşlı değiller de rahat edemiyorlar.
ama evli bir kadının 2 3 hafta kalmasını çok uygun bulmuyorum ben de açıkçası
siz evlisiniz ve sizin eviniz kendi eviniz artık.

Bence ailenizin sizinle veyahut eşinizle bir problemi yokki. Benimkilerde hayatta evlerinden başka bir yerde rahat edemez. Yapı meselesi. Bende onların evinden başka yerde rahat edemem bu bir döngü yani Uzun kalsalar da evimizde rahat edemiyoruz, çok düşüncesizler biran önce gitseler diye düşünür. Anneniz ve babanızla yalnız vakit geçirmenizde de bence bir sakınca yok oda ailesiyle geçirsin. Ha sürenizi kısa tutabilirsiniz. Orta yolu bulmak için.

Eşiniz saçmalamış. Büyükler bizi rahatsız etmemek için uzun tutmuyorlar kalma işlerini. Ben ailemle aynı şehirde 1 sene yaşadım, sadece 3 defa geldiler evime. Biz her hafta sonu ordaydık. Özellikle ben. Kvde de senede bir defa gelir ve geldiği zaman bir haftayı geçirmez. Hiç problem etmedik bunu eşimde bende.

Bende sizle aynısını düşünüyorum çok abartıyor dedim yani annemin evi gider istediğim kadar kalırım hatta eylül seminerini bile orda almayı düşünüyorum sende izinde gelirsin dedim, gelmem gelirsemde annenglin yaptığı gibi en fazla 2 gün kalırım dedi. Yine bi ton tartışma yaşadık sonra ben bayramda kendi annemgile gidecem dedi bende güle güle git dedim sen benim anneme tavır yaparsan bende senin annengile gelmiyorum dedim.

Gelip çok kalmıyorlar diye bu kadar bozulmasına hayret ettim :) kimi insan başka yerde rahat edemez ya da rahatsızlık vereceğiz diye korkar. Eşinizin bu derece sorun etmesi bir yandan hoş bir yandan da gereksiz. Aileniz neden kalmak istemiyor peki ? Ailenize eşinizin bu duruma üzüldüğünü bozulduğunu söylediniz mi ?

eşinizde bir hoş onlar sizi rahatsız etmemek adına 2 günden fazla kalmıyorlar aslında.. en iyisini yapıyorlar ve zaten tatildesiniz eşinizle tatil planınız yoksa evde oturmaktansa oraya gitmeniz en mantıklısı zaten, bence eşiniz sizi göndermek istemiyor bahane arıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…