eşim ve annem

ninaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
331
11
26
Edirne
iyi geceler kızlar canım sıkıldı sizinle paylaşmak istedim..
annem bir haftadır yanımızda bizi ziyarete geldi bizim memleketimiz yaşadığımız yerden uzak ve ben eşimin memleketinde yaşıyorum akşam konuşurken annem eşimin memleketini kötüledi bende ona espiriyle karışık katıldım.. annem aslında eşimi ve ailesini sever ama yaşadığımız yer iyi bilinmez olaylı bir yer genelde bunu burda yaşayanlar da dile getirir.. eşim küsüp yattı annemi uyardım o da yaptığına pişman oldu ben napıcam nasıl aralarını bulcam eşim de kincidir hemen unutmaz

bence kucuk yalanlar soyle :)
kocana gidip,annem sunu sunu dedi senin hakkinda de.
mesela evet senin memleketini sevmiyo ama benim damadim bambaska dedi sen yatmaya gittiginde de.
bu yalanlar gunah degil,hatta iki kisinin arasini boyle yapmak sevap bile.

yalan da olmaz aslında aynen öyle dedi ama yapmacık bulacaktır eminim of off aralarının bozulması en son istediğim şey hemde şuan annem bizde misafir..

canim senin degilde annenin esinin gönlünü almasi lazim ..mesela sabah kahvaltida '' oglum kusura bakma aksam saka yapayim derken galiba seni kirdim istemeden'' falan diyebilir bence..

canim senin degilde annenin esinin gönlünü almasi lazim ..mesela sabah kahvaltida '' oglum kusura bakma aksam saka yapayim derken galiba seni kirdim istemeden'' falan diyebilir bence..

bence de doğru olan bu ama bunu annemden isteyemem misafir sonuçta üstelesem hiç gelmeseydim düzeninizi bozdum diycek

Annen söylesin sabah oğlum şaka yapmıştım yanlış anladıysan kusura bakma diye.

'Özür dileme ' kelimesini telaffuz etmeye gerek yok.' Anne ! onun yarın bir şekilde gönlünü alırız ,birşeyler yaparız değil mi?Sence ne yapalım ? 'diye sorabilirsin.Adamcağızın üzgün,kırgın uyumaya gitmesine üzüldüm

Son düzenleme:
en doğrusu annenin özür dilemesi. hatta annenin hiç kapris yapmaya hakkı yok çünkü bence %100 haksız. resmen çam devirmiş. aynı şeyin kayınvalideniz tarafından size söylendiğini ve eşinizin destek verdiğini düşünün.

annem hala kabullenemedi uzağa gelin gidişimi banada kızıyor bazen bende tabi eşime yükleniyorum

annem hala kabullenemedi uzağa gelin gidişimi banada kızıyor bazen bende tabi eşime yükleniyorum

bence aileler artık öğrenmeli çocuklarında ayrı yaşayabilmeyi. sizin de kısmetiniz uzaktaymış. böyle suçu olmayan bir şey yüzünden bir insanın kalbinin kırılması hoş birşey değil. siz de evliliğinizi düşünüyorsanız böyle bir konu için eşinize yüklenmeyin. onun da psikolojisini düşünün.

eşimin ailesinde de kabahat var annem buraya düğün için geldiğinde burası şöyle belalıdır böyle adamlar mafya gibi dolaşırlar tarzı şeyler söylemişler sanki övünülecek bişemiş gibi annem de pimpirikli zaten yani öyle olsa bile söylenirmi bu..

Anlıyorum ama Seviyorsan ,güveniyorsan bu büyük bir sorun değil.

küçük gibi görünen sorunlar zamanla büyüyüp rahatsız edici olabiliyor işte.. mesea bir sıkıntımı dile getiremiyorum annem kayınvaliden ilgilensin diyor insanın annesi gibi olurmu sen uzağa gittin suçlusun muamelesi..

her iki ailenin de böyle saçma sapan düşüncelerden vazgeçmesi lazım ki siz karı koca olarak mutlu olun. bu arada anneniz en azından bir kusura bakma demezse eşinizin annenize ve size karşı kırgınlığı sürecektir.

teşekkür ederim konuşucam tekrar annemle kimse kırılswın istemiyorum hassas dengelerden bıktım annem burda diye diken üstübdeyim iki tarafı da memnun edeyim yanlış anlaşılmasın diye.. beraber oturabların işi çok daha zor..

esınızın aılesı kotulemıs kendı memleketlerını annenızde dıle getırmıs ne var bunda.esınızın baska derdı olmasın annenızle.cunku ınsan ne olursa olsun eve gelen mısafıre kırılmamalı bırde bu sevdıgın kadının evlendıgın kadının annesıyse.ben anlamıyorum kaynanaız bunu sıze yapsa esınız annem yaslı vs vs seyler soyler ustunde durmazsınız.hem kayınvalıdeler neler soyluyor yapıyorda sahsımıza susuyoruzda kusura bakmayın ama tek annenız var.ben ortada sadece esınızın hatasını goruyorum cocuk gıbı davranamsın.bunları yazarken kendımı yerınıze koydum esım boyle davransa kızardım cunku onada.su pozısyonda esınız bısey derse sız ona kızın bence.ınsanlar bırbırını ıdare etmelı.

iyi akşamlar kızlar yine ben..
konunun başında da belirttiğim gibi annem bir haftadır bizde misafirbenim memleketim yaşadığım yere bir hayli uzak.. eşimin ailesiyle aynı ilçede oturuyoruz 20 dk mesafede.. eşime annemin geldiğini bir kaç gün annenlere söylemiyelim yol yorgunluğunu atsın dedim o da anlayışla karşıladı, çünkü annemin geldiğini söylesem sürekli birlikte olucaz ya kayınvalidemler gelicek ya biz gidicez.. neyse iki gün sonra söyledik önce akşam biz gittik daha sonraki gün kayınvalidem geldi ben işe gittiğim için onlarla oturamadım.. normalde akşam ben işten çıkmadan evine dönerdi.. bu sefer kaldı akşam 9 gibi bi gideyim dedi yarım ağızla otur anne kal dedim kayınvalidem de zaten eşime belki kalırım diyerek çıktım dedi.. tabi ben şoklardayım.. zaten annem kalıyor ev de öyle yatak yapacak başka bişe yok.. yani 20 dkmesafeye araba da varken kalmak neyin nesidir..

Ailenizle eşiniz arasındaki dengeyi sizin kurmanız lazım ,kimseyi kimseye ezdirmeyin ,anneniz çok ayıp etmiş ,eşinizin evinde misafir sofrasında oturuyor ....

eşiniz kümüş yatmış , annen için bir daha gelmesinde diyebilir di ....

eşinizle onuşun annem bana kızgın sana laf çarptı ,bende gönlü olsun diye biraz yandan verdim ona diyin küsmemesini aranıza kimsenin girmesin izin vermeyeeğinizi söyleyin ,

sonuçta bir seçim yapmışsınız eşiniz için oraya taşınmışsınız ....

bu seçimden sizde pişmansanız o zaman eşinize bunu anlatın .

eşim sabah uyandığında eskiye döndü uzatmadı çok şükür.. burada yaşamak benim seçimim değil aslında görev gereği tayin olduğum için burdayız zaten görev süremiz dolunca yer değiştireceğiz inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…