Eşim ve annesi

Ee yavaş yavaş oluyor o da :) 30 senedir anne, baba, abla üçgeninde. Benim üçgenime daha 2 senedir giriyor :) söyleye söyleye artık azalttı, inşallah kesin çözümü bulacağım. Ama farklı yöntem deneyen varsa tavsiye alırım :)
Eşinize nasıl kelimelerle bunu söylüyorsunuz sert bi şekildemi neler diyosun?
Her annesi aralığında mı diyosun ?

Yetiştirilme tarzı böyle
Buna benzeyen genç kızlarımız da var
Ya baba götürür yada koca tek başına caddeye çıkamazlar
Yaşlanınca da annesi gibi oluyorlar
Şöyle birine bağımlı insanlara sinir oluyorum

Ne gibi yöntemlerle etki alanına alabilir neler yapabilir tavsiye olarak
O tamamen eşin karakteri ile bağlantılı. Mesela benim eşime eğer tepki verirsem, kendini karşısındakine tamamen adar ve ben kötü niyetli olurum. Ancak dersem ki, her çağırdıklarında git aşkım sonuçta annen o senin tabi ki koşacaksın. Anında bana dönüş yapar. Adamın zaaflarını, kırılma noktasını bilmek lazım.

Merhabalar arkadaşım adına yazıyorum rica etti.
Eşim annesine çok düşkün haftanın 2 güna oturmadayız onun dışındada annesi markete gitcek olur eşimi çağırır birlikte giderler.kv dul bu arada.
Oturmaya gitcek olur arabayla götür diye arar ama bu haftada bir kaç gün sürüyor. Gün yapıyorlar kv kendini götürtüyo eşimi arayıp. Geçenlerde kv ben kendim giderim diyo aradı gene eşimde nereye gidiyon ya dişe hemen hazırlanıp çıktı bıktım artık bizim hayatımızı etkiliyor eşimle hiçbirşey yapamıyoruz.
Sizde onlarla yaşıyor gibi anlatmışsınız ilginç

Ama unutmaki seninde annen var ve kv yerinde annen olsa sende koşa koşa gidersin kadinin eşi olsa ona soyler e illaki ogluna soyliycek istedigini yapmak zorunda bisey demeye hakkin yok

Herşeyin ayarı önemli. Ben öyle alışveriş di doktordu misafirlik di karışmam. Ama mesela aileden biri kendini yan ülkeden arabayla aldırıyorsa mesela (vardı), bak orda dur derim. Herseyin ölçüsünü bilmek lazım. Bu kayınvalide içinde geçerli. Sosyal aktif olmasi cok iyi, çünkü yalnız oturmasindan daha iyi. Ama evliliği fazla negatif etkiliyorsa ve plan yapmayacak duruma geliyorsa, orda bir sınır getirilmeli. Ama bunu eşi yapacak. Elalemi gün için toplamak esinize mi kalmış mesela. Hani anne tamam baş taci. Ama başkaları toplattirmak ne alaka.
Akraba günü sanırım ya teyzesini ya da dayısını alıyordur. Bana abes gelmedi bu yüzden. Kadın yalnız ve oğlu severek kendi isteğiyle koşuyor. Haftanın 3 günü gün nasıl oluyor onu anlamış değilim ama kalan 4günde plan yapılmıyor mu? Enteresan bi konu, biraz abartı geldi bana.

Tam tersi olsaydı senin annen senden bişeyler yapmanı istese hayır mı derdin..
He belki uslubu falan kötüdür ,onuda yaşına ver boşver.hem sevaba giriyorsun öyle düşün daha çekilebilir olur belki senin için

Eşinize nasıl kelimelerle bunu söylüyorsunuz sert bi şekildemi neler diyosun?
Her annesi aralığında mı diyosun ?
Hayır bu konuda asla tartışmadık. Sert konuşunca geri teper biliyorum. Sadece her seferinde “canım biz aile olduk artık kendimize göre düzenimiz var, biraz abartıyorlar sanki bak sen de yoruluyorsun kimseye hayır diyemediğinden” falan filan. Herkes eşinin nabzına göre şerbet vermesini bilir. Onu bilip ona göre davranmak gerekiyor.

Back
X