Eşim ve annesi

Ya öyle iyi anliyorumki sizi. Sanıyorum sizinde aileniz farklı bir şehirde.

Allah yardımcınız olsun, aydınlığa çıkarsın sizi. Eşinize ise akıl-fikir diliyorum. Bu işin sonunda siz özgür olursunuz o ise rezil 🤷‍♀️🤷‍♀️

Yok kizlar kaynanam az degil
Yuzde guya iyidir masumdur ama dun ogluyla neler dediler bana.ogluna resmen gaz verdi sen yaptin sen simartdin bunu yaninda oglu bana el
Kaldirdi sesini cikarmadi.bugun kv ile yuzlesicem ona icimde ne var konusucam
Mesleğiniz var ,aileniz arkanızda bebeğiniz küçük ve el kaldırmaya kadar gitmiş neyi bekliyorsunuz . Sesinizi çıkarın , sizin o evde eşya olmadığınızı anlamaları lazim aileniz bilsin gerekirse müdahil olsun ,eşiniz ve kvniz sızın gidebileceğinizi anlasın hala düzelme yoksa bosayin gitsin anne oğul otursunlar

Konu sahibi mutlaka psikolog fatih civelekoglunu dinle..fatih hoca bu tarz konularla ilgili çok guzel konuşmalar yapıyor YouTubeden ve Instagram dan takibe al hatta eğer imkanın elveriyorsa terapi al kendisinden.esin evet annesinin kuzusu ve bağımlı.sadece eşin değil anneside eşinize bağımlı.kocasindan göremediği ilgiyi eşinizden almaya çalışan bir konak misali.ikiside birbirine kenetlenmemiş bildiğiniz kene olmuşlar.sizin yapabileceğiniz şey kendi alanınızı korumak.sınır koymak ama bunlar kolay şeyler değil konu sahibi zaman gerekli.mutlaka fatih hocayı dinle hatta link atayım müsait zamanda sana ona bu tarz sorular çok geliyor

Resmen anne ogul beni karsilarina aldilar agizlarina geleni soylediler kendimi o kadar yalniz savunmasiz hiss ettim anlatamam.esim konusuyor ne zaman sizinle biryere gitmek
Istesem surat asiyor annem desem surat asiyor anneside duygusala bagladi aglamalar falan hic beklemezdim bu ne saygisizlik falan resmen cocuk gibi azarliyip hirpaladilar
Çağırın ailenizi, 3 ay sizinle yaşasınlar, her yere annenizle gitmek isteyin , tatil planı yapin annenizi de isteyin , vallahi ben daraldim,

Taş olsa çatlar gerçekten böyle evlilik olmaz. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben bu durumu kocamda değil ama babamda yaşadım. Aile apartmanında oturduk senelerce nereye gitsek babam yeğenlerini de çağırmak isterdi. Ne pişse ablamlara da bir tabak götürelim derdi. Babaları yurt dışında çalışıyor diye kendini onların babası gibi görüyordu. Bana ne alsa yeğenlerine de alırdı. Hala bile babamın yeğenlerini benden çok sevdiğini düşünüyorum, bu durum psikolojimi çok kötü etkiledi. Taşındık ama yeğen sevgisi bitmedi. Sürekli göz önünde olmayınca insan bir tık daha tahammül edebiliyor. Yaşadığınız durum çok zor. Annesi yaşlı mı peki? Ya her gün kavga edeceksiniz ya kabulleneceksiniz. Bütün imkanlarımızı zorlayıp taşının hatta. Eşiniz çok meraklıysa gitsin annesiyle otursun, sinir oluyorum böyle erkeklere.

sizin bu örneğinizi çevremde yaşamış birkaç kişi daha var. çok üzücü cidden. insan nasıl bu kadar kendi karısı ve çocukları ile eş tutabiliyor anlayamıyorum.
sanırım bazı erkekler mağduriyet gördüklerinde hemen erkeklik damarları kabarıyor ve ben koruyup kollayayım kafasına giriyorlar. yani o egoyu yaşamak kendi çekirdek ailelerinden daha önemli oluyor.

konu sahibi belki de çözüm sizin daha çok mağdur durmanız olabilir.

Esim hayatinin hatasini yapti annesinin yaninda beni
Kucuk dusurdu o yuzden kv artik beni hic saymiyor yuzume bile bakmiyor ama
Sanirim artik herkesin cevabini verme vakti gelmis
Sen cevap falan veremezsin bacım o el kalkınca basıp gidecektin. Sen sus otur bakma görme tv izle. Uyu. Daha iyi edersin. Çünkü değişim ve gelişim can yakar Sen buna hazır değilsin bence

Arkadaslar konunu guncellemem lazim bugun Esim baska ile gezmek icin gitmeyi teklif etti tabi annesine benden once gotti teklif ben daha kapidan cikarken gordum.bayaa bir tavir yaptim hatta cikista benim cantama yer olmadigi icin kavga ettim.basladi kiyamet esim annesinin yaninda beni hirpaladi senin derdin benim annem annem
Ne zaman bizimle gitse surat asiyorsun zaten anne bu sizi hic sevmedi bu evdede yasamak istemiyor ne zaman sizinle bir yere gitmek istesem hep surat asiyor anneside hepsini duydu.buyuk kavga ettik anneside gaz veriyor sen yaptin sen yuz verdin onyuzden simdi bizi yaninda istemiyor falan.neise su an ayni evin icinde ne esimle ne kv ile konusmuyorum.kv yuzume bakmiyor onlar yuzunde esime herdefa surat asmama onlari istemedigime gore benimle kusmus guya anne ogul bir birleriyle sakalar falan ama benimle hoc konusmuyirlar yuzume bakmiyorlar

afedersiniz ama bu adamdan ne köy olur ne kasaba.
mesleğiniz varmış, çekmeyin böyle birini. adam resmen organize olmuş annesiyle size karşı.
burada kimseye kolay kolay boşan yazmadım ama sizinki çekilir dert değil.
hayır anası da kadın ve karşısında hırpalanan bir başka kadın için sesinii çıkarmıyorsa o da insanlıktan nasibini almamış demektir.
ailenize konuyu açın artık.

Minareden atmalı 🤷
İnip aşağı tutmamalı.

Esim hayatinin hatasini yapti annesinin yaninda beni
Kucuk dusurdu o yuzden kv artik beni hic saymiyor yuzume bile bakmiyor ama
Sanirim artik herkesin cevabini verme vakti gelmis
Yahu adam kv'nin yaninda kendini anasının eteğine, seni de itin bilmem neresine sokmuş laflarıyla, el kaldırmiş, git bosan demis hala ne artik cevaplarimi verecegim diyorsun. Sen soru cevap konusma tartisma levellerini çoktan geçmişsin.

Senin bundan sonra yapman gereken tek sey bosanma davasi acmak ve (kocan soru soracak kadar seni kâle alırsa) avukat tutup verilmesi gereken cevapları ona verdirmek olmalı.

Resmen anne ogul beni karsilarina aldilar agizlarina geleni soylediler kendimi o kadar yalniz savunmasiz hiss ettim anlatamam.esim konusuyor ne zaman sizinle biryere gitmek
Istesem surat asiyor annem desem surat asiyor anneside duygusala bagladi aglamalar falan hic beklemezdim bu ne saygisizlik falan resmen cocuk gibi azarliyip hirpaladilar
Korkmayın siz küçük değilsiniz kendinizi savunabilirsiniz dimdik durup “ benim kocamla gezmek en doğal hakkım kaç yaşıma geldim bunun kararını verebilirim sonuçta evlilik 2 kişi arasında yapılır bu saygısız davranışlarınızı kabul etmiyorum kendinize çeki düzen verene kadarda konuşmayalım “ demelisniz.

sizin bu örneğinizi çevremde yaşamış birkaç kişi daha var. çok üzücü cidden. insan nasıl bu kadar kendi karısı ve çocukları ile eş tutabiliyor anlayamıyorum.
sanırım bazı erkekler mağduriyet gördüklerinde hemen erkeklik damarları kabarıyor ve ben koruyup kollayayım kafasına giriyorlar. yani o egoyu yaşamak kendi çekirdek ailelerinden daha önemli oluyor.

konu sahibi belki de çözüm sizin daha çok mağdur durmanız olabilir.

Gerçekten öyle. Ben uzun süre bana özgü bir durum sandım, bir gün arkadaş ortamından anlattığımda ‘bizde de öyle’ diyen çok insan oldu. Çok şaşırmıştım. Bilinçli değildir belki ama erkekler bunun bir sorun olabileceği, kendi ailelerini ne kadar üzdüklerini farkedemiyorlar bence.

Çoğu da arada kaldığını düşünüyor ama aslında arada kalmıyorlar ki seçtikleri taraf hep anneleri/kardeşleri/yeğenleri oluyor.

Yok kizlar kaynanam az degil
Yuzde guya iyidir masumdur ama dun ogluyla neler dediler bana.ogluna resmen gaz verdi sen yaptin sen simartdin bunu yaninda oglu bana el
Kaldirdi sesini cikarmadi.bugun kv ile yuzlesicem ona icimde ne var konusucam
Şiddet varsa bay bay diyeceksiniz hala o evde ne işiniz var? Canı sıkıldığında kv doldurduğunda tekrar tekrar dayak yiyeceksiniz hala yüzleşmekten bahsediyorsunuz

İyi günler.Lütfen yardımcı olurmusunuz sizin yardımlarınızı almak için üye oldum.Arkadaşlar ben evliyim ve ısrar kıyametlerıme rağmen kv ile altlı üstlü oturuyoruz.Eşim çok fazla anneci.Şöyle ki kayınpederim başka ilde çalışıyor ve ayda 3-4defa geliyor.Eşim ne yesek ne içsek annesinide çagırıyor.ne pişirsem annemede ver meyve yesem anneme teklif etdinmi?bir yere gezmeğe çıksak anne sende gel.Yani kayınvalidem olmadan hiç bir saniyemiz yok.Eşim oturur saatlerce annesiyle sohbet eder akrabalardan falan şakalaşırlar yani onların ilişkisinde resmen kendimi fazla hiss ediyorum.tatile gitsek anneside gelsin diye saatlerc yalvarır annesine.bana hediye alsa mutlaka annesinede alır.siz bana akıl verin abartıyormuyum?belki yersiz kıskançlık yapıyorum bilmiyorum.
Kardeşim ben ilk evlendiğimde aynı durumdaydım eşim sinemaya bile çağırır o da sağolsun yok gelmiyim demez hemen süslenir gelirdi bende istemiyorum deyince ne var sanki film izlicez sevisiyor muyuz da evde ne yapsın kadın yalnız yalnız diye terslerdi sueekli tartisirdik, yalnız bir yere gitsek surat yapardı hiçbir anlamı olmazdı bende eşim bana iyi davransın diye ben kendim çağırdım kaynanamı çoğu zaman , o da kendi hakkı gibi görürdü neyse bu şekilde.iki yıl fln geçti çocuk olunca ben değiştim ne oldu bu kadına dediler iyice cazgirlastim çünkü ezik sünepe gibi olunca onlar herşeye hakları olduğunu zannediyorlar şuan kaynanamın yüzüne bakmam çoğu Zaman, kötü asla davranmam ama.mesafem var çocuğuma bakıyor onun dışında hiçbir ilişkim yok pek konuşmuyorum çocuğa da bakmasa da olur ama eşim sıkıntı yapar kendi de ne kadar da şikayet etse hayata torunları ile bağlandığı için torunlar olmasa bomboş bir hayatı olur böyle geçinip gidiyoruz

Eşiniz değişmez ne yaparsanız yapın. Ya resti çekeceksiniz ya kabullenip devam edeceksiniz.

Aile apartmanlarında galiva apartman komple bir aile oluyor. 🙄
Aile apartmanındayım bu karakterle alakalı. Ben içli dışlı değilim, davet ettiklerinde canım istemiyorsa işim var derim gitmem. Çocuklarımın doğum günleri hariç kendi akrabalarımla ortak ağırlamadım eşimin ailesini. Kayınvalide kafasına göre gelemez, eskiden gelirdi mesafe koydum kıymet bilmediği için, kıymet bilse başımın üstünde yeri vardı.
Eşim annemi de çağır, sende git demez diyemez.
Hayır demeyi bilmekle, rest çekmekle ilgili bence. Sonucuna katlanmayı göze alıp sınırları çizmek lazım.

Onkadar caresiz hiss ediyorum ki esime soyledim bosanalim boyle devam edemem hic erkege yakisan hareket olmadi bu annene beni sikayet etmen.git bosan zaten bende biktim senin annemi cekememenden falan neler soyledi bana.bir yandan cok kotu hiss ediyorum kv keske onlari her gezmede yanimda istemememi duymasaydi keske bana kusmeseydi resmen kv ile aramizda saygu ve mesafe kalmadi ayni evin icinde nasil konusmadan yasariz hic bilmiyorum.hemde esime o kadar kizginim ki hoc kendinde hata gormuyor hic
İnceldiği yerden kopsun bırakın, sizin aileniz yok mu? Durmayın o evde, terbiyesiz insanlar pes!

Back
X