eşim ve annesi :(

sedakonya

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
5
0
6
Konya
merhaba ben 2 yıllık evliyim ve bana emrivaki gelen şeyler var sizinle de paylaşmak istedim.
Kayınvalidem evinde bir yemek yapıyor ve eşimi arıyor akşama gelin beraber yiyelim diye.Beni aramıyor ama.Sonra eşim bana dönüyor akşama annem aradı yemeğe çağırdı tamam dedim bende diyor.Sizce bu emrivaki mi yoksa ben mi abartıyorum?neden bana sormuyor eşim gidelim mi diye? Yanlış mı düşünüyorum sizce?

merhaba ben 2 yıllık evliyim ve bana emrivaki gelen şeyler var sizinle de paylaşmak istedim.
Kayınvalidem evinde bir yemek yapıyor ve eşimi arıyor akşama gelin beraber yiyelim diye.Beni aramıyor ama.Sonra eşim bana dönüyor akşama annem aradı yemeğe çağırdı tamam dedim bende diyor.Sizce bu emrivaki mi yoksa ben mi abartıyorum?neden bana sormuyor eşim gidelim mi diye? Yanlış mı düşünüyorum sizce?

doğru düşünüyorsun ama demekki senin gideceğinden emin
2 yıldır evli olduğunu yazmışsın 2 yıldır bu hepmi böyleydi 2 yılda bu hep böyleyse ve sende hiç bişi dememişsen ve rahatsızlığını dile getirmemişsen eşinin annesine evet geliyor demesi gayet normal bence
ama bu bugünlerde olan yeni bir şeyse eşinle konuşup ama sinirlenmeden suçlayıcı olmadan konuşup kekşe banada sorsaydın canım gibi cümlelerle durumunu açıklayabilirsin

Bilmiyorum kötü kalpli biri miyim ama ben kendi hayatım ile ilgili verdiğim kararların bana bağlı olmasını isterim.
Bunu esnetmeye çalışanlara, hareketlerimle bunu belli ederim.
Tabii ki gün içinde gelişebilir bazen " hadi gelin" diye ama kural haline gelince olmaz.
Eşimle de dışarıya karşı bunu sağlamaya çalışıyoruz.
Ben Sizin yerinizde olsam eşiniz de annesi de kötü niyetli düşünmüyordur ama böyle şeylerde "susmak ikrardandır" derler fikrimi netleştirirdim.
2 yıldır illa ki yorgun gününüz olmuştur, evde temizlik yapıyorsunuzdur vs.
" Hayatım bu akşam olmasın, ya da eğer görmek istersen Sen git ama ben ev işine daldım ya da müthiş yoruldum mümkün değil evden çıkmam" falan derdim.
Ya da arayıp kendim özür dileyerek hem hal hatır sorar hem de gönlünü kırmadan başka akşam inşallah diye mevzuyu bağlardım.
Açıkça konuşun suçlamadan kimseyi. Zaten muhtemelen düşünemediklerinden oluyordur bu davranış.

Yok canım yaa ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Benim eşimin aileside yemeğe çağıracaklarında genelde eşimi ararlar ve benim ailemde beni arar mesela. Hem bu durumda eşimin ailesine gelmeyelim demektense eşime gitmeyelim demek daha kolay oluyor:) Gerçi ben yemeğe çağrıldığımda akşama yemek yapmaktan kurtuldum diye sevine sevine koşa koşa gidiyorum:D

cnm bence annesi yabancı olmadığı için tamam geliriz diyordur hani oda kırılmasın die..ama sana sorsa daha iyi olurdu tabi...
sorun etme benceee ne güzel işte hazır yemeğe gitcen..ohh ne güzel :1:

Bence takılma sana genel olarak ıyılerse boşver ama bence eşini aradıklarında eşin annesine dur ben bi eşime sorayım musaıtmıyız sana tekrar dönerim diyebilir senın fıkrını de almış olur daha güzel olur

valla buncaaa yıldır bende hiç dikkat etmemiştim taki bu mesaja kadar

evet kayınvalidem,kayınpederim konu ne olursa olsun hep eşimi ararlar..

benim ailemde konu ne olursa olsun hep beni arar...

hatta ben bile kayınvalideme çaya felan gideceksek eşimi aratırım..

Allah Allah niyeki..

canım anneler çocuklarının sevddiği bir yemeği yapınca yalnız yemek içinden gelmez . kv. ninde kötü niyeti yoktur yaptığı yemeği sizinle yemek istiyordur ama tabi seni arayıp söylese daha iyi olur bence . benim büyük oğlum 23 yaşında ve şu an şehir dışında inan onun sevdiği yemeği yapıp yiyemiyorum :50:

eşin sana sormadan gidelim diyorsa bu sürekli böyle gelişen bi olaydır
ilk kez olsa fikrini alırdı diye düşünüyorum
kv niz size karşı iyiyse sorun etmeyin bence
tabi yine de fikrinizin alınması daha iyi olurdu
aynı olay tekrarlanırsa keşke bana da sorsaydın
kendimi iyi hissetmiyorum bugün
gibi şeyler söyleyip eşinizin ve ailesinin tepkisini ölçebilirsiniz
aynı durum benim başıma gelseydi kabullenemezdim herhalde
kv eşimi arayıp sorabilir tabiki oğlu ona daha yakın
fakat benim kararımın da önemli olduğunu herkes bilmeli

Bence takılma sana genel olarak ıyılerse boşver ama bence eşini aradıklarında eşin annesine dur ben bi eşime sorayım musaıtmıyız sana tekrar dönerim diyebilir senın fıkrını de almış olur daha güzel olur

bana karşı hepsi çok iyiler çok seviyorlar ama işte bunu taktım kafama.Takacak bir şey yok diyorsun yani değil mi?

benim eşimide arıyorlar yemeğe gelin diye.hem hatta onu aramaları işime bile geliyor.gitmek istemediğim zaman eşimi öne atıyorum.beni ararsalar kırmamak için mecbur gidiyorum. ısrar ediyor kp bende gidiyorum.

bizimkilerde öyleydi bize akraba felan misafir gelcek eşimi ararlardı bişi olcak eşimi arıcaklar gelin dencek eşimi arıcaklar bu ne be dedim ben eşşek başımıyım bana sormadan hiçbir şeye eveet demicen dedim beni arayacaklar seni değil dedim ve önünü aldım herşey eşte bitiyor canım.....kendini yok saydırtma....

Ne güzel sizinkiler esinizi arayip cagiriyorlar sizi size sormadan. Benimkilerse esimi arayip bana sormadan geliyorlar (esim gelin tabi demis oluyor).
Iki ayagim bir pabuca giriyor hazirlik yapana kadar malum insan hep müsait olmuyor ama gelde anlat bir iki anlasalar da ücüncüde yine ayni malesef.
Sanirim sorun karsindakine karsi ( yani bizlere ) asiri rahatlikdan geliyor.

benim kvde ogluşunu arar
ogluşuda gidelim mi diye beni
önceden bana sormadan tamam derdi artık bana sormadan demiyor
sana sorsa fena olmaz hani:ssz::ssz:

dert ettiğin şeye bak . ne güzel yemek derdinden de kurtuluyorsun ohhh mis mis

14 senedir evliyim.esimin ailesi hic bir konuda hic bir seyi bana sormazlar.esim bana sorar.bazen de benim yerime cevap verir..bazen cevap vermeye bile eriniyorum da...

bana sormadan eşim tamam dese bozulurdum herhalde, kötü niyetli olduğumdan değil ama rahatsız olduğumu belli ederdim...
'aaaa ben de yemek yaptım artık yarın gideriz' gibi bir kıvırma yapardım sanıyorum :1:
iki tarafta kırılmasın maksat...
hatta abartıp yemekten sonrası için 'zaten seni özledim'ler falan uçuşurdu havada... :16:
erkekler basit aslında da biz dayanamıyoruz bazen galiba :37::37::37:
eğer çok sinirlenmediysem ben böyle bir yol izlerdim sonuç olarak...

emrivakiden asla hoşlanmam, eşim değil kim yaparsa yapsın aynıdır....
gideceğim varsa bile inadına gitmem...
çok taviz vermişsiniz sanırım...daha öncede bi kaç kez böyle olduysa ve gittiyseniz, eşiniz artık bilahere yapıcaktır bunu...
sizin yerinizde olsam, eşiniz sizi aradığında 'tamam dedim' demiş ya, işte kime sordun ben dış kapının mandalımıyım? belki keyfim yok, belki rahatsızım, belki bi işim var evde, yada hiçbiri ama gidesim yok.. bana sormadan ne diye tamam diyorsun diye tepkinizi göstermeliydiniz...
verilen ufacık bir taviz, size sürekli emrivaki olarak geri döner unutmayın...

Son düzenleme:
Back
X