Eşim ve arkadaşları

Sorun burda eşinizin arkadaşları değil, eşiniz. Size soğuk davranılan , sizin yok sayıldığınız , sizi kıskandıklarını düşündüğü bir ortamda da eşiniz de olmamalı. Şöyle düşünün eğer tam tersi olsaydı, erkekler eşinize samimi davranmayıp dişlasalardı , siz o ortama bir daha katılamazdınız. Size sen git arkadaşlarınla görüş demezdi
yapmayın allah aşkına. Evlendikten sonra sıfırlanmıyoruz. Evlilik öncesinden gelen çevremizi, arkadaşlıklarımızı sürdürüyoruz. Eşimiz de girdiği ortamda mutluysa ya da tam tersi biz de mutluysak ne ala. Yok anlaşamadıysak beni sevmedilerse hayatından çıkar, görüşme diye bir şey olabilir mi ya? Ne hakkımız var karşımızdaki insanı çevresinden koparmaya ya da neden izin verelim arkadaşlarımızdan koparılmaya? Göbeğimiz birlikte kesilmedi ya eşlerimizle ayrı ayrı zaman geçirebiliriz.

Bu bakış açısı bana çok hastalıklı geliyor, üzgünüm.

Sorun burda eşinizin arkadaşları değil, eşiniz. Size soğuk davranılan , sizin yok sayıldığınız , sizi kıskandıklarını düşündüğü bir ortamda da eşiniz de olmamalı. Şöyle düşünün eğer tam tersi olsaydı, erkekler eşinize samimi davranmayıp dişlasalardı , siz o ortama bir daha katılamazdınız. Size sen git arkadaşlarınla görüş demezdi.
Bir de şu var, hiç kimse sizi sevmek ve samimi olmak zorunda değil, sizinle sohbet etme zorunluluğu yok. Hoşnut kalmadığınız ortamda bulunmak için ve kabul görmek için ısrar etmek doğru değil. Ama kesin olan sizin sorununuzu eşinizle çözmeniz gerekiyor. Hani çok seviyorsunuz eminim o da sizi çok seviyordur , o zaman sizin kabul görmediğiniz ve istenmediğiniz bir ortama o da girmeyecektir.
Bunu yapmaya başladı ortama artık eskisi gibi girmiyor eşim ama benim yüzümden olduğu için biraz üzgünüm. O konuda şanslıyım eşim ısrarcı değil ama erkek arkadaşlarıyla alakalı sorun yok eşleriyle sıkıntı. O yüzden çocukluk erkek arkadaşlarıyla az da olsa görüşüyor. Ben de sıkıntı etmiyorum. Gönül isterdiki toplu arkadaş ortamına az da olsa ayak uydurabileyim. Ama olmayınca olmaz bazen. O da bunu anlayışla karşılıyor ama ben ayak uyduramadığım için biraz sıkıntı yaptım sanırım.Teşekkürler yorumunuz için.

Hayat tarzlarınız farklı anladığım kadarıyla, bu yüzden karşılıklı ısınamamışsınızdır. Bir de onlar biraz daha eskiye dayanan bir grup, tarzlarınız da uymadıysa aralarına dahil olmanız zor. İlla dahil olmanız da gerekmiyor zaten.

Hemen samimi olamıyorum demişsiniz, başlarda ister istemez soğuk durduysanız onlar da dahil etmek için çaba harcamamış.

Çok üstüne düşünmeyin, görüşmezsiniz olur biter.

Eşiniz arkadaş delisi ondan öyle yapiyorlar. Bana gecmis olsun vs demeyecek insanlarla eşim can ciger filan olmazdi.
Biz yeni evliyken eşimin cocukluk arkadasi beni üzecek bir şey soylemişti oyle hakaret vs degildi ya da tartismada degildi ama çok üzülmüştüm. Esim benim suratimi gördü o gün 2 cift laf edip konuşmayi kesti 10 senedir de adi dahi anilmadi o kişinin.

Esiniz size deger verirse arkadaşlari da size duzgun davranir.

Kusura bakmayın ama bir grupta eşlerden herkes varsa sadece birinin eşi dışlanıyorsa bu çok çirkin olur
Omurgasız bir duruş olur
Kabul edilemez

yapmayın allah aşkına. Evlendikten sonra sıfırlanmıyoruz. Evlilik öncesinden gelen çevremizi, arkadaşlıklarımızı sürdürüyoruz. Eşimiz de girdiği ortamda mutluysa ya da tam tersi biz de mutluysak ne ala. Yok anlaşamadıysak beni sevmedilerse hayatından çıkar, görüşme diye bir şey olabilir mi ya? Ne hakkımız var karşımızdaki insanı çevresinden koparmaya ya da neden izin verelim arkadaşlarımızdan koparılmaya? Göbeğimiz birlikte kesilmedi ya eşlerimizle ayrı ayrı zaman geçirebiliriz.

Bu bakış açısı bana çok hastalıklı geliyor, üzgünüm.

Birebir yaşadım aynılarını. Ben gıtmıyorum artık hiç. Onlarda sadece erkek erkeğe buluşuyorlar. Aman en iyisi bu. Kımseye de kendımı kabul ettırmeye calısamam, benım anlasabıleceğım tıpler degıldı. Mecbur degılız yanı, esinizle konusun uygun bı dılle kısaca bellı edın.. onlar daha bıle mutlu oluyor erkek erkeğe takılmaktan aslında

Arkadaşlar sorun bu değil konu çok dağıldı. Eşim yıllardır görüştüğü arkadaşlarını evet siler benim için ama ortada silecek büyük bir problem yok dışlanma yok sadece ortak noktamız yok ısınamadık eşleriyle ve ben bunu hissedince ayak uyduramadım. Tamam eşleriyle ortak noktamız yok diye arkadaşlarıyla konuşmasın çözüm bu mu ? Benim yüzümden silsin ama arkadaşları bir şey yapmadıki o zaman benim içim rahat olur mu

Hayat tarzlarınız farklı anladığım kadarıyla, bu yüzden karşılıklı ısınamamışsınızdır. Bir de onlar biraz daha eskiye dayanan bir grup, tarzlarınız da uymadıysa aralarına dahil olmanız zor. İlla dahil olmanız da gerekmiyor zaten.

Hemen samimi olamıyorum demişsiniz, başlarda ister istemez soğuk durduysanız onlar da dahil etmek için çaba harcamamış.

Çok üstüne düşünmeyin, görüşmezsiniz olur biter.
Teşekkür ederim 🙏🏻

Arkadaşlar sorun bu değil konu çok dağıldı. Eşim yıllardır görüştüğü arkadaşlarını evet siler benim için ama ortada silecek büyük bir problem yok dışlanma yok sadece ortak noktamız yok ısınamadık eşleriyle ve ben bunu hissedince ayak uyduramadım. Tamam eşleriyle ortak noktamız yok diye arkadaşlarıyla konuşmasın çözüm bu mu ? Benim yüzümden silsin ama arkadaşları bir şey yapmadıki o zaman benim içim rahat olur mu
Ortak noktanız olup ısınmak zorunda da değilsiniz zaten. Kendi seçtiğiniz arkadaşlarınız değiller. Eşiniz sayesinde hayatınıza girmiş rastgele insanlar.
Herkesle anlaşacağız diye bir şey yok.
Takmayın kafanıza.

Anladım teşekkür ederim eşim zorlamıyor zaten. Olmuyorsa olmuyordur diyor ama yıllardır görüştüğü çocukluk arkadaşlarından da koparmam bencillik olur. O da sık sık görüşmüyor artık zaten ama ne bileyim böyle hep beraber toplanıldığı zaman sıkılıyorum ama ona eşlik etmek istiyorum ayda yılda bir sanırım ondan.
Eşimin hatırına çiğ tavuk yerim ama o da yemeli..

Çocukluk arkadaşlarıyla birebir görüşsün ama beni istenmediğim / istemediğim yerde bulunmak için zorlamasın gitmem.

Siz de bu durumun sebebini anlamaya çalişmayın. Canınız istediği vakit eşinizle eşli toplantılara katılın istemediğinizde gitmeyin.

O tarz grupları bilirim zamanla bir iki kişi kalacak şekilde dağılıyor hepsi.

Esiniz arkadaslarini silsin demedim benim ornegim bana özeldi silenecek bisey vardi sildi.
Esleriniz arkadas diye siz de kanka olmak zorunda degilsiniz ama yüz yüze baktiginiz halde "gecmis olsun" denilecek bi durumda iki laf esirgeniyorsa eşinizin de hic bisey olmamiş gibi diplerinde durmasi bana normal gelmiyor. Bana yapilan saygisizlik esime yapilmistir, esime yapilan bana yapilmistir ha herkes eşiyle kendisini bütün olarak dusunmeyebilir eşime yapildiysa banane de diyebilir öyle biri demek ki

Merhabalar…Eşim ve arkadaşları konu. Şöyle söyleyeyim çocukluktan beri samimi olduğu bir ortamı var daha sonra herkes evlenmiş ve eşleri de dahil olmaya başlamış. Yani uzun süren arkadaşlıkların içine girdim, kendi çalıştığım şehri arkadaşlarımı ortamımı bırakarak. Bu arada eşimin uzun süren bir ilişkisi varmış o da o ortamda herkesle arkadaşmış önceden. Şimdi ben ortama geldim. Sorun şu kabullenemediler sanki beni. Elimden geleni yapıyorum kendi kişiliğimi kaybetmeden mesafeliyim çünkü hemen samimi olamıyorum ama konuşkan biriyim. Ortama girince kimse doğru düzgün sohbet etmiyor benle. Kızlar kendi arasında gruplaşmaya başlıyor. Belki de ortak bir konumuz yok bilemiyorum. Öğretmen olduğumu öğrenince sanki biraz daha uzaklaşmaya başladılar. Hava atmayı tarz giyinmeyi marka takılmayı gece hayatını ve alkolü seven tarzdalar. Sanırım ben biraz daha ağır başlıyım. Eşime ayak uydurmaya çalışıyorum ama ortamda çok zorlanıyorum. Zor günler geçirdim bir kere bile geçmiş olsun demediler. İyi gün insanları mı acaba diyorum…Eşim onlarla iyi olmamı istedi bir zaman ama olmadı. O da farkında aslında bana seni kıskanıyor olabilirler dedi. Ama kıskanılacak hiç bir şey yapmadım. Ben de eşimi kısıtlamıyorum sen erkek arkadaşlarınla görüşebilirsin diyorum. Ama eşli zamanlarda ona eşlik ederken zorlanıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ben mi bir yerlerde yanlış yapıyorum acaba…Eşimi seviyorum ona ayak uydurmak istiyorum ama sanırım beceremiyorum. Erkekler biraz daha insancıl sohbet açıyor ama eşleri ahh bu kadınlr neden böyle?
Eşki ortamlara gitmeyin eşiniz de gitmesin. Erkek erkeğe görüşsünler. Siz denemişsiniz. Eşiniz idare etsin biraz da. Ama eşlilere ben olsam eşimin tek gitmesini istemem

Esiniz arkadaslarini silsin demedim benim ornegim bana özeldi silenecek bisey vardi sildi.
Esleriniz arkadas diye siz de kanka olmak zorunda degilsiniz ama yüz yüze baktiginiz halde "gecmis olsun" denilecek bi durumda iki laf esirgeniyorsa eşinizin de hic bisey olmamiş gibi diplerinde durmasi bana normal gelmiyor. Bana yapilan saygisizlik esime yapilmistir, esime yapilan bana yapilmistir ha herkes eşiyle kendisini bütün olarak dusunmeyebilir eşime yapildiysa banane de diyebilir öyle biri demek ki
Biz de bütün olarak düşünüyoruz zaten söylediğiniz de haklısınız. Erkek arkadaşları ona geçmiş olsun dedi benim için. Yani her şeyi ayrıntılı anlatamadım yanlış anladınız belki de zaten eşleriyle de muhattap değil sadece toplanınca aynı ortamı paylaşıyoruz. Eşleriyle zaten muhatap değil yani eşim.

Moralinin bozulması doğal. Onlar birlikte grup olmuş, seni içlerine almıyorlar demek. Kimsenin onayına ihtiyacın yok ancak insan kendini kötü hissedebilir bunu anlıyorum. İster görüşme, istersen görüşmeleri minimumda tut. Kendini nasıl iyi hissedeceksen onu yap. Eşine karışmıyorsun zaten.

Moralinin bozulması doğal. Onlar birlikte grup olmuş, seni içlerine almıyorlar demek. Kimsenin onayına ihtiyacın yok ancak insan kendini kötü hissedebilir bunu anlıyorum. İster görüşme, istersen görüşmeleri minimumda tut. Kendini nasıl iyi hissedeceksen onu yap. Eşine karışmıyorsun zaten.
Evet işte bu durum.

Biz de bütün olarak düşünüyoruz zaten söylediğiniz de haklısınız. Erkek arkadaşları ona geçmiş olsun dedi benim için. Yani her şeyi ayrıntılı anlatamadım yanlış anladınız belki de zaten eşleriyle de muhattap değil sadece toplanınca aynı ortamı paylaşıyoruz. Eşleriyle zaten muhatap değil yani eşim.
Buradaki keskin yorumlara bakmayın siz.
Bu kadar köşeli keskin insanın çevresinde insan kalmaz. Yeri gelince idare edebilenler daha çevresi geniş ve mutlu insanlardır.
Ağırlıklı olarak arkadaş görüşmesine tek gitsin ama siz de komple ayağınızı çekmeyin. Bazen siz de gidersiniz, alt tarafı bir kaç saat süren ortama katlanılır.
Eşimin arkadaşları aynı şehirde olsa benle ben idare ederdim en azından. Zamanla belki ısınmaya başlarsınız da.

Buradaki keskin yorumlara bakmayın siz.
Bu kadar köşeli keskin insanın çevresinde insan kalmaz. Yeri gelince idare edebilenler daha çevresi geniş ve mutlu insanlardır.
Ağırlıklı olarak arkadaş görüşmesine tek gitsin ama siz de komple ayağınızı çekmeyin. Bazen siz de gidersiniz, alt tarafı bir kaç saat süren ortama katlanılır.
Eşimin arkadaşları aynı şehirde olsa benle ben idare ederdim en azından. Zamanla belki ısınmaya başlarsınız da.
Teşekkür ederim yorumunuz için

Back
X