Eşim ve arkadaşları

herseyguzelolacak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
50
12
48
Antalya
Merhabalar arkadaşlar ,

Ben aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır yazılarınızı okuyorum aslında. Sıkıntılarınıza destek olup fikirleriniz ile birbirlerinize yardım edişinize hayranım.Her zaman bakış açısı çok önemlidir diye düşünüyorum. İşte benim tıkandığım sadece kendim olarak baktığım bir kaç konu var.

Yaklaşık 5 aydır evliyim. Evliliğimizin ilk günleri eşim çalışmıyordu sağolsun bir çok konuda bana yardımcı oluyordu. Birbirmize vakit ayırıyor, film izliyor , yemek yapıyor , konuşacak birşeyler bulabiliyorduk.İlerleyen dönemde eşim işe başladı. Bu arada sorumsuzlukları ,umursamazlıkları fazlasıyla attı.Söylediği herşey de kavga eder olmuştuk. O akşam eve gelip sanki birşey olmamış gibi davrandıkça ben konuşmamaya , ilgilenmemeye başladım. Hoşlanmadığım erkek arkadaşları ile daha sık görüşmeye başladı. Evet bu adamlar benimle evlenmeden öncede vardı, hep vardı . Özellikle bir arkadaşı ile karı-koca gibiler. Sabah gözünü açıyor onunla buluşuyor , her yerde yanında taşıyor. Her gece abartısız ya mesaj yada birkaç konuşma oluyor.Koloni halinde çoğalmış durumdalar. Öyle ki benden olmayacak saatlerde yanlarına gitmek için izin istiyor. Uyarmaktan tepki göstermekten sıkıldım.Kıskanıyor musun diye tepki gösteriyor. Bazen tepem toptan atıyor BENİMLE EVLİSİN onunla değil diye aptalca tepkilerde bulunuyorum. Kendimi bu konuda kontrol edemiyorum. Bir büyük problem de akşam eve geliyor hemen ya tv yada bilgisayar. Oh valla herşeygüzelolacak yemekle mi uğraşır temizlik mi yok ütü mü o mu bu mu .. bende çalışıyorum. Yapmıyorum işte protesto ediyorum. Çok sıkıldım boğuluyorumm bunalıyorummmm. Evin içinde kendimle alakalı hobiler buldum bende onlara sardım . Bu gidişle sonumuz hiç iyi olmayacak.

Tecrübeliyim ama şöyle davran böyle davran diyemiyorum..Benimkide aynı kardeşim diye coşkuyla açardı telefonu hep biz diye bahsederdi kendi kendilerine karar alınırdı bir sürü şeyler yalanlar yalanlar hep uyarırdım seni kullanıyor diye ben kötü olurdum o iyi ama resmen kaynanamdı....Çok uyardım, hergün kavga ettim, ama hergün anlatamadım en sonunda yalanlarından biri ortaya çıktı o arkadaşı ona öyle bir kazık attı ki bizi ayırmak için beni karşısına alıp neler neler söyledi şuan o adamı görse öldürecek ve bin pişman bana yaşattıklarından... onlar eskide kalsın cehennemim dibine gitsin birdaha hiç çıkmasın sen benim ailemsin diyor.Bize olan oluyor, evliliğin sorumluluklarını bilmeden evlenince erkekler biz gerçekleri görsekde onlara anlatamıyoruz.Senden izin aldığında deki niye izin istiyorsun bunun farkında mısın de, eğer izin istiyorsan sen evlisin ve bizim birbirimize sorumluluklarımız var bizde seninle hem arkadaş hem sevgili hem aileyiz sen ailenin huzuru ve mutluluğu için çabalamazsan kaybedersin.Bu hareketlerinde sorumluluk sahibi bir insan ve beni önemseyen adamı görmüyorum hatta ben yokmuşum gibi davranıyorsun beni yok sayıyorsun madem öyleyse bana sorma ve git nerde mutluysan öyle yap..Aile herşeyden önemliymiş dediğin gün geç kalabilirsin de...

cnm bnde aynı dertten muzdaribim eşimle 3 yıl sevgiliydik 1.5 yıllıkta evliyiz ilk zamanlar hep vakit geçirirdik bazen ben hayır dememe rağmen o bana emrivaki yapar dışarı çıkarır sinemaya giderdik evde yemek yapardık bnm için işlerini bazen askıya alırdı ama bir süredir hep arkadaşları kuzenleri sanki ben değil de arkadaşları onun karısıymış gibi ama biz bundan dolayı çok sorun yaşadık bazen okeye dalar sabaha karşı eve gelirdi 4 de falan... ailelerimize bile yansıdı artık bunalıma girmiştim boşanmaya kadar gidiyordum bana değilde arkadaşlarına kuzenlerine kocalık yapıyorsun sen dedim sonunda biz öyle olmuştuk ki eşimin yüzünü gremezdm gece gelirdi yatardı kalkar işe gider sonrada kuzenleri ve hatta eve getiriyordu kuzenlerini artık patladım dayanamayacak hale geldim evliliğimden soğudum ona güvenimi kaybediyordum yavaş yavaş hatta biz sevgiliyken bile daha çok zmn geçiriyorduk diyim sana o kadar yani ve sonra rahatsızlandım stressden doktor bana eşimin kayınvalidemin yanında bu ne stress öldürücek misin kendini içine atıp kendini çok kasıp sıkıyorsun sen kendine gel dedi kendi kendime bir karar aldım ve ne yaparsa yap onun yaptığı gibi sende onu umursama ve o yokmuşcasına davran ve aynen öyle yaptım yüzüne aşkla bakmıyordum bni kıskandırmaya çalıştığı zmn bnde ona katılıyordum bni her kızdırmaya çalıştığında gülüyordum ve sonunda sen beni sevmiyor musun senin aşkın bitti mi yoksa neden bylesin dedi bnde sen deymedin deymiyorsun hiç birşeye aptal gibi boşuna gözyaşı dküyrdm senin için bşuna üzüyordm kndmi sevgymş aşkmş yalan evlenince hepsi tozlu raflara kalkıyormuş bilmiyrm istesemde bizim için üzülemiyorum bile seni düşünemyrm istediğini yapmakta özgürsn boşveerr bak keyfine bnde öyle yapıyrm artk bak dedm:) strese girdi ve şimdi düzeldi ama ben hala aynı numaraları çekiyorum çünkü artık onu sevmediğimi aşık olmadığımı onunla ilgilenmediğimi onu kıskanmadığımı önemsemediğimi umursamadığımı sanıp daha çok üzerime düşüyor şapşiğim bnm yaaa :) halbu ki ben onu çooookkk seviyorum ve aşığım ama bilerek öyle yapıyorum ki dizimin dibinde dolaşıyor onun düşüncesine gre onu tekrar seveyim diye;) bak cnm öyle bir işe yarıyor ki şaşırıcaksn öyle bir soğuk kanlı olki anlamasın... dene işe yarıyor.. sakın kasma kendini sıkma cnını üzülme cnm bnm...

Canlarımmm beni anlayan birilerinin olması ne kadar güzel inanılmaz mutlu oldum.. Neler denemedim ki , sitemde etmiyorum artık kendi haline bıraktım. İşten çıktıktan sonra yemeği hazırlıyorum sonra bilgisayar başına orda da mı sıkıldım hoop puzzle başına . Aaa bi bakıyorum saat 12-1 :)
Laf söylemekten bu konuda konuşmaktan bezdim. Bedua etmek istemiyorum ama bazen şeytana uyasım geliyor. Korkuyorum!!! Daha önce güvendiklerinden tanıdıklarından yediği kazıklardan, derin yarıklar aldım maddi manevi ki hala yaşıyoruz onların sıkıntısını . Şimdi yine aynısı olacak tahammülüm kalmadı.
Bazen diyorum benim eşim bir melek ! 10 dakika koru ya melekliğini dememe kalmadan hop yine telefonu çalıyor ve o yada onlardan biri

Ya bir adam gözünü açar bir erkeğin yanına koşar mı ??

Acaba psikolojik destek mi alsam ?? Yoksa kafayı yicem ya

benimkinin de arkadaş düşkünlüğü vardır bazen benimde böyle tartışmalarım olur:23: ama senin eşin olayı iyice abartmış.ne desem bilemiyorum ama bir arkadaşın dediği gibi bir müddet umursamaz davran hiçbir şey söyleme tartışma evde o yokmuş gibi davran sen kaç o seni kovalasın belki bir işe yarar canım bu arada ihtiyaç duyuyorsan yardım al sağlık herşeyden önemli:31:

Canım işte sorun orda ben umursamaz davrandıkça sanki o zevk alıyo bu durumdan . Benimle evlisin onunla değil dedim bir seferinde gülme kirizine girdi dalga geçer gibi.Tabi buda beni daha fazla çıldırtıyor. Umursamaz tavırlara gelince de akşamları evde tv sesinden başka ses yok bende takıyorum kulaklığı hıncımı puzzle dan alıyorum. Bi ara fena temizliğe sarmıştım. Atlattım şükür o günleri..

Geçen gün hastalandım , saolsun yemeği yaptı biraz ilgilendi ... Ertesi gün öğlen telefon ettim. BEN İYİYİM diye :) Çok yoğundum hayatım bilmemnerdeyim falan diye savunmaya geçti direk. Onu sordum yanında mı ?? evet diyince bende zincirler kopmuş. Onu aramaya yanına gitmeye fırsatın oluyor dememle yine aynı kıkır kıkır gülmee .

Psikolojik destek konusunda öneriniz var mı dr falan ondan habersiz gitmem lazım

Cnm psıkolojık destek almanı tavsıye edıyorum cunku cok ıyı gelecektır sana.. Esın fazla ılerı gıtmıs aama sende onun ıkı katı fazlasını yap takma .. Istanbul haydarpasa numune hastanesı psıkıyatrıı klınıgını onerırım cok ıyı psıkıyatrstlere sahıp.. Allah yardımcın olsn cnm bnm yınede sana en buyuk destek veren yıne kendın olursun. Duzelıcektır esın, o sana nasılsa sende ona karsı bır ayna ol ve onun sana yaptıklarını sende ona yap.... Allah yardım etsın ınsaallah..(Amin)...

bırak evi pislik götürsün ütüler biriksin
o zaman anlar o ev senin değil ikinizin de evi olduğunu
ama hiç huysuzlanma
yani işte evi pislik götürüyor diye söylenme
kendiliğinden yola gelmeli

arkadaş konusunda bi yorumum yok :)

Evin işlerini yapmamakla onu cezalandrıyorum saniyorsun ama değil sonra yine yapacak olan kim sensin konumuza gelelim arkadaşları evli mi bekar mi bunu öğrenmek istiyorum bekarsa evlenmelerını bekleyeceksin evli ise onlardan bi kazık yemesini. Benim eşimin de lisede çok yakın ark, vardı bekarken calistiklari için genelde telle sürekli görüşürlermis evlendiler eşim arardi acmazdı musait değilmiş sonra dönemiyor mu mesela neyse bi ark. Vardı onunla da mesafeler var iş nedeni ile telle nerde ise hergün gorusurlerdı neyse tatilde gidecektik ark. Gelin demiş eşim sormuş planınız var mi diye yok demiş gittik eşi surat asmalar h.g dememeler falan ev ustume geldi esımde farketmiş 1gün sonra ciktik ordan kizdi esımde bi daha gitmem dedim ark.ıle sürekli görüşürken kesti bi anda. Sen mi kosacaksın sürekli arkalarında bi kere de onlar arkadaşımız var deyip arasınlar gorelim dedim bekle biraz

Evin işlerini yapmamakla onu cezalandrıyorum saniyorsun ama değil sonra yine yapacak olan kim sensin konumuza gelelim arkadaşları evli mi bekar mi bunu öğrenmek istiyorum bekarsa evlenmelerını bekleyeceksin evli ise onlardan bi kazık yemesini. Benim eşimin de lisede çok yakın ark, vardı bekarken calistiklari için genelde telle sürekli görüşürlermis evlendiler eşim arardi acmazdı musait değilmiş sonra dönemiyor mu mesela neyse bi ark. Vardı onunla da mesafeler var iş nedeni ile telle nerde ise hergün gorusurlerdı neyse tatilde gidecektik ark. Gelin demiş eşim sormuş planınız var mi diye yok demiş gittik eşi surat asmalar h.g dememeler falan ev ustume geldi esımde farketmiş 1gün sonra ciktik ordan kizdi esımde bi daha gitmem dedim ark.ıle sürekli görüşürken kesti bi anda. Sen mi kosacaksın sürekli arkalarında bi kere de onlar arkadaşımız var deyip arasınlar gorelim dedim bekle biraz

Daha önce iş yüzünden çok büyük bir kazık yedi en yakınındakinden ama düzelmiyor. Birsi olmazsa ötekisi .Çok bencil. O arkadaşları ile görüşsün gezsin. Hiç düşünmüyor. Şimdi şöyle bir baktım etrafıma benim derteşebileceğim görüşebilceğim canım sıkkınken gidip omzunda ağlayabileceğim hiç kimsem kalmamış. Evlendiğimden beri ya onunla birşeyler yapabiliyorum ya hiç. Geçenlerde sinirlendim vurdum kapıyı çıktım. Nereye kadar gidebilirsin ki düşündüm şöyle bir gidecek yardım diyecek bir arkadaşım kalmamış. Dolaştım tel başıma çok geç olmadan eve döndüm yine
Şimdi en iyi arkadaşım annem ve babam canım sıkkın olduğunda onlara gidiyorum , hasta olduğumda . Onlar üzülmesin diye bazı şeyler hep eksik bazı şeylerden hiç haberleri yok.

Soruna gelince en yakındaki evlenip boşanmış. Yandaşlarından evli olan yok. Birkaç tanesinin sadece isimlerini biliyorum zaten kendilerinden eser yok :)

bırak evi pislik götürsün ütüler biriksin
o zaman anlar o ev senin değil ikinizin de evi olduğunu
ama hiç huysuzlanma
yani işte evi pislik götürüyor diye söylenme
kendiliğinden yola gelmeli

arkadaş konusunda bi yorumum yok :)

Ev konusunda çokta sıkıntım yok doğrusu uzun zamandır salmış durumdayım söylediklerini. Çokta umursadığı söylenemez. O umursamıyor ben hiç umursamıyorum. Bakalım bu konu nereye kadar gidecek :)

Back
X