• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve babam arasında kaldım

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar ;
Annemle babam çocuklarımıza bakmak için bizde kalıyorlar kışı bizde geçirecekler .çalışan bir bayanım biri 5.5 diğeri 1 yaşında 2 çocuğum var.Eşim antepli ben ankaralıyım. 7 senelik evliyim.yaklaşık 1 yıl önce eşimin işi dolayısıyla ve antepe yakın olduğu için iskenderuna geldik. Önceden ankaraya yakın bir ilde yaşıyorduk.Sonra eşim işinden istifa ederek yeni bir kuruma geldi.Annemler de bu olaya çok kızdılar.Eşime düşman oldular resmen.Ama yine de benim hatırım için evimize geldiler.Ev borcumuz olduğu için çocuklara biraz kayınvalidem baktı biraz da annemler bakacak.Ama annem babam ve eşimle aynı çatı altında kalmak beni çok yoruyor.Artık dayanacak gücüm kalmadı.Hep arada kalmaktan bıktım artık.Babam sürekli eşim ne derse tersini söylüyor yaptığı hiç birşeyi takdir etmiyor.Mesela eşim burdaki evi tek başına gezerek aldı ve ucuza aldı .Ama annemle babam hayırlı olsun bile demediler.Neyse onlar unutuldu herşey düzeldi derken bu sefer de babam eşimin yanında küçük çocuğuma sürekli bağırıp duruyor.Akşam da öyle yatı eşim de bana çocuk korkmasın ne istiyorsa ver dedi ama sinirlendi yani.Başka odaya geçti ..Babam de bana senin eşini alıp balkondan aşağıya atarım valla torunum değil mi severim de bağırırım da diyor.Benim eşimden nefret ediyor beni buraya getirdiği için eğer sen çalışmasayıdın yani işin burda olmasaydı vallahi seni alıp götürürdüm diyor.Sanki ben gitmek istiyorum da . Nasıl davranmam gerektiğini anlayamadım valla bana bir akıl verin

Bu konuda asla babanıza uymayın ve eşinizi babanıza ezdirmeyin. İnsanın doğduğu değil, doyduğu yer memleketidir. Ne güzel çalışıyorsunuz evinizi de almışsınız. Başka bir erkek olsa 1 dk. çekemezdi. Çocuklar için defarklı bir alternatif bulmalısınız. Burada önemli olan kendi aile birliğiniz, babanızın saçma sapan tripleri değil.

....eğer sen çalışmasayıdın yani işin burda olmasaydı vallahi seni alıp götürürdüm diyor.Sanki ben gitmek istiyorum da!

Böyle düşündüğünü baban bilmiyor demek ki.Bence söylemelisin.
Özbeöz baban da olsa misafir sonuçta,senin ki baya evin erkeği gibi davranıyor.Eşinizde saygısından birşey d,yemiyor ama bir noktada eşin sınırı çizmeli babana.Ama eşinden önce senin bunu yapman gerekir.Umarım yoluna girer..

ben olsam babamı dışlamazdım eş dediğin ne ki el adamı ama babam kanımdır canımdır.

ben olsam babamı dışlamazdım eş dediğin ne ki el adamı ama babam kanımdır canımdır.

Keşke babam sağ olsaydı da ölene kadar kimseyle evlenmeseydim sırtımda taşısaydım onun kölesi olsaydım ömrümü ona adasaydım. Şimdiki aklımda yazıyorum kesinlikle babamdan taraf olurdum.

Kimseden taraf olma, haklıyı koru sadece.

Babana eşinle başka bir ile taşındığın için memnun olduğunu ve oturduğunuz şehri sevdiğini söyle. Sizi sevdiğini, önemsediğini, mutlu bir evliliğin olduğunu ve mutlu bir şekilde devam etmesini istediğini belirt.
Eşine de babanı çok sevdiğini ve saygılı davranması gerektiğini söyle.

Baban olması eşini ezebileceği anlamına gelmez.

nasıl bizler kayınvalidelere karşı eşlerimizin bizim yanımızda olmasını bekliyorsak, ayrı bir aile olduğumuzu kararlarımıza karışmamalarını istiyorsak aynı şekilde kendi ailemezede yeri geldiğinde hop dememiz gerekli.. herşeyin karşılıklı olduğunu düşünüyorum.. bu arada eşinizi tebrik ediyorum sessizliğini koruduğu için..

Keşke babam sağ olsaydı da ölene kadar kimseyle evlenmeseydim sırtımda taşısaydım onun kölesi olsaydım ömrümü ona adasaydım. Şimdiki aklımda yazıyorum kesinlikle babamdan taraf olurdum.

Haklı haksız ayırt edilemeyecekse evlenenler boşansın, bekarlarda hiç evlenmesin en mantıklısı..
Bir derdim var bölümüne de eş ailesiyle ilgili hiç bir konu açılmasın. Çünkü herkes canından, kanından yana sorun yok ki?
Biz bayanların artık çok bencil olduğuna kanaat getirdim, biz benim ailem derken eşimizi dengeyi kuramamakla suçluyoruz. Kendi ailemiz yardım isteyince seni o yaşa getirmiş, bakmış kimse karışamaz diyoruz ama eşimiz ailesine para gönderince sinirlenip kızıyoruz. Eşimizin kendi ailemize laf söylemesini, eleştiri yapmasını kaldıramazken, aynısı bize yapıldığında eş ailesine kinlenip, görüşmek istemezken kendi ailemizin yaptığı her şeyi normal görmesini, kızmamasını istiyoruz.
Eşimizden şikayet ediyoruz beni ezdiriyor, dinlemiyor, sürekli annesine götürüyor, baskı yapıyor diye değil mi? Ailesinden neler duyuyor, görüyoruz dengeyi kuramayan eş! diyoruz. Hatta eşini anne, baba ve kardeşleriyle görüştürmek istemeyenler bile var!

Haklıyım, ama eşim bunu umursamıyor o hep ailesi' nin tarafını tutuyor diyoruz? O halde demeyelim, herkes haksız da olsa kendi ailesini tutmalı normal olan bu değil mi?

Ne olursa olsun ailesi' nin yanında oluyor sizlerin dediği gibi doğruyu yapıyor onlar can, kan sonuçta..

Böyle düşünen zihniyetler neden evlilik yaparlar gerçekten anlayamıyorum?

Kimse ailesini ezdirsin demiyor ama ne yapsın bu arkadaş? Babası kaldırıp balkondan atsa eşini sağ ol eline sağlık hadi gidelim baba, sen canım kanımsın, ona her şeyi diyebilirsin, yapabilirsin mi desin?

Bende annemi kaybettim, ve kendimi aynı sizin gibi babama adamak istedim ama babam; sizin mürüvetinizi görmezsem gözüm açık gider dedi her defasında, anne ve babanın değerini bilelim, ama ben sizin gibi düşünmüyorum eğer düşünürsem, karşı taraftan gelen her türlü hakerete, saygısızlığa yarabbi şükür demem lazım çünkü, eşime hak vermem lazım.. :ssz:

Ya dengeyi kuracaksın ya da evlenip hem kendi, hemde başkasının hayatını mahvetmeyeceksin erkek- kadın her iki cins için de geçerli bu..

Son düzenleme:
Haklı haksız ayırt edilemeyecekse evlenenler boşansın, bekarlarda hiç evlenmesin en mantıklısı..
Bir derdim var bölümüne de eş ailesiyle ilgili hiç bir konu açılmasın. Çünkü herkes canından, kanından yana sorun yok ki?
Biz bayanların artık çok bencil olduğuna kanaat getirdim, biz benim ailem derken eşimizi dengeyi kuramamakla suçluyoruz. Kendi ailemiz yardım isteyince seni o yaşa getirmiş, bakmış kimse karışamaz diyoruz ama eşimiz ailesine para gönderince sinirlenip kızıyoruz. Eşimizin kendi ailemize laf söylemesini, eleştiri yapmasını kaldıramazken, aynısı bize yapıldığında eş ailesine kinlenip, görüşmek istemezken kendi ailemizin yaptığı her şeyi normal görmesini, kızmamasını istiyoruz.
Eşimizden şikayet ediyoruz beni ezdiriyor, dinlemiyor, sürekli annesine götürüyor, baskı yapıyor diye değil mi? Ailesinden neler duyuyor, görüyoruz dengeyi kuramayan eş! diyoruz. Hatta eşini anne, baba ve kardeşleriyle görüştürmek istemeyenler bile var!

Haklıyım, ama eşim bunu umursamıyor o hep ailesi' nin tarafını tutuyor diyoruz? O halde demeyelim, herkes haksız da olsa kendi ailesini tutmalı normal olan bu değil mi?

Ne olursa olsun ailesi' nin yanında oluyor sizlerin dediği gibi doğruyu yapıyor onlar can, kan sonuçta..

Kimse ailesini ezdirsin demiyor ama ne yapsın bu arkadaş? Babası kaldırıp balkondan atsa eşini sağ ol eline sağlık hadi gidelim baba, sen canım kanımsın, ona her şeyi diyebilirsin, yapabilirsin mi desin?

Bende annemi kaybettim, ve kendimi aynı sizin gibi babama adamak istedim ama babam; sizin mürüvetinizi görmezsem gözüm açık gider dedi her defasında, anne ve babanın değerini bilelim, ama ben sizin gibi düşünmüyorum eğer düşünürsem, karşı taraftan gelen her türlü hakerete, saygısızlığa yarabbi şükür demem lazım çünkü, eşime hak vermem lazım.. :ssz:

Ya dengeyi kuracaksın ya da evlenip hem kendi, hemde başkasının hayatını mahvetmeyeceksin erkek- kadın her iki cins için de geçerli bu..

güzel bir yorum olmuş teşekkür ederim .Kendimi möşe yazısı okuyormuşum gibi hissettim valla objektif bir yorum

aynen!! bu mantıkla kimse k.validesi için konu açmasın, onlarda eşlerinizin kanı-canı.. haklı-haksız göz yumulacak artık..

konu sahibi arkadaşım, sen kesinlikle adil davran.. belki eşine, babanın dediklerini duymamazlıktan gelmesi için destek olabilirsin ama babanı da uyar.. netice de kızısın seni dinler belki..

Yorumuna tamamiyle katılmakla birlikte, son yazmış olduğun şu cümle çok doğru...

Herşeyin bir sınırı var, herşeyin bir hududu var.
Hiç birşey de tek taraflı değildir.
Saygı bekliyorsan, saygı göstereceksin.
Düzen bekliyorsan düzenini kuracaksın.
Huzur arıyorsan da, kimseyi kendi ailene karıştırmayacaksın.
Kendini ezdirmiyorsan eğer, eşinin de ezilmesine müsade etmeyeceksin.
Bu, bu kadar basit... :ssz:

güzel bir yorum olmuş teşekkür ederim .Kendimi möşe yazısı okuyormuşum gibi hissettim valla objektif bir yorum

Teşekkür ederim canım..
Bazıları sadece kendileri için yaşıyorlar bencil bir şekilde. Bir derdim var eş ve ailesi bölümü eşin' den ve eşinin ailesinden şikayet eden hemcinslerimle dolu. Haksız da olsa kendi ailemizi tutacaksak, eş ailesinden, eş' ten bu şikayet neden? Adam doğruyu yapıyor işte, canı- kanı kimse onun tarafında..:ssz:

Şikayet edene göre değişiyor iş, hemcinsimiz ise kendi ailelerimizi de göz önünde bulundururak son derece ılımlı, anlayışlı oluyoruz her şey normal geliyorken konu tam tersi mevzu eşim ve ailesine dönünce mümkün mertebe uzak dur, gitme, eşin arada dengeyi kuramıyor, eşin tam bir ana kuzusu! oluyor.. :53:

Babanı tabiki ezdirme, incitme ama tatlı bir dille uyar çünkü söylediği cidden kırıcı, bana kayın validem ya da kayın pederim böyle bir şey dese, neler olurdu bilmiyorum??? Cidden uzaklaşırdım onlardan kişiye göre değişir tabii bu durum ama gerçekten hoş bir şey değil..

Çok Zor Durumdasın ama Eşine Dua et evinden kovmamış babanı saygılı davranıyor bütün suç sende eşini sevmiyorsa neden çağırıyorsun ? yada annenle baban neden geliyor ? ya bakıcı tutucaksın yada kayınvalideni çağırıp baktırıcaksın

Babaniz farkinda degilmi esinizle huzurunuzun kactiginin..esiniz bu tavirlari hakedecek birsey yapmamiss,,,ne damatlar var ne rezillikler yapiyorda kiz babasi yine aman kizimin huzuru kacmasin diye damadina katlaniyor..bence ya siz ya da anneniz babanizla konussun,babaniz bu hareketlerinden vazgecsin bir an once yoksa arada daha cok yipranirsiniz

Back
X