• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİM VE CİMRİLİĞİ BIKTIM

Kızlar selam biz dün eşim le avm ye gittik onun ailesinden bi kaç kişi daha vardı ablası arkadası falan öğlen çıkmıştık neyse akşam oldu konu açıldı ne yemek yiyelim falan öyle konuştuk bi mekan tamam dedik gidelimm ama eşim sürekli para muhabbeti yaptı Benim canımı asıl acıtan şey şu: bana “acıktın mı, ne istersin?” diye sormaması. Hep kendi fikirlerini dayatıyor evde yeriz vss.. zaten evden çıkmadan da dedi erken döneriz dışarda para vermeyiz yemeğe birde maç var falan dedi alaycı bi bakış attım heralde dedim dışarda da demez artık bunu… herkesin içinde bize diyorki kişi başı ne vericez o kadar para bilmem ne afedersiinizz beynimizii yedii.. neyse eve geldik gitmedik bi yere, evde tartıştım dedim sen çok mu görüyorsun karına dışarda birşey ısmarlamayı ne var bunda dedim sormadın bile aç mısın ne istersin diye dedim anca kendi fikirlerini dayatıyorsun dedim diyor ben size ayak uydurmak zorunda değilim bilmem nee falan ay kızlar bazen ses etmez karışmaz alışverişime ama genel olarak bu adam böyle… daha 25 26 yaşlarındayız bi çocuğumuz var bu adam şimdi böyleyse ilerde nolur bilmem umarım düzelir yoksa çok zor…
Benim esim de bi yemege cikalim cemi cumlenin karnini doyurur. Kimsenin elini cebine attirmaz. Ben de bundan yildim. Cok sukur son bikac yildir daha mantikli davraniyor. Herseyin fazlasi zarar gercekten. Esinize donersek, yemek konusunda heleki es soz konusuysa paranin lafi bile yapilmamali. Benim esim de yaptigim.bazi harcamalari gereksiz bulur ama yeme icme konusunda giki cikmaz. Olmasi gereken bu.

Benim esim de bi yemege cikalim cemi cumlenin karnini doyurur. Kimsenin elini cebine attirmaz. Ben de bundan yildim. Cok sukur son bikac yildir daha mantikli davraniyor. Herseyin fazlasi zarar gercekten. Esinize donersek, yemek konusunda heleki es soz konusuysa paranin lafi bile yapilmamali. Benim esim de yaptigim.bazi harcamalari gereksiz bulur ama yeme icme konusunda giki cikmaz. Olmasi gereken bu.
tebrik ettim eşinizii gerçekten olması gereken bu

Böyle yaparsa yakında çıkacağınız arkadaşlarınız da kalmaz zaten. Sizin kadar onlar da irite olmuşlardır, bir dayanırlar, iki dayanırlar sonra işimiz var başka zaman görüşelim derler. Arkadaşı kalmayınca dışarı çıkmasına da gerek kalmaz, evinde oturur sepet gibi para da gitmez. 25 yaşında bu hayatı siz de kendinize uygun görüyorsanız sizin seçiminiz.

"Bıktım bu cimriliğinden" diyorsun
Bıkman için süregelen birşey olması gerekir
Bir defalık bir mesele ise alırsın karşına konuşursun halledilir
Anladığım kadarıyla değil
Hım diyorsun ki annesi geri kafalı kültürsüz bir kadın ve eşim annesini dinliyor
Annesi gibi bir kadını dinliyor ve kendini ve sizi rezil ediyorsa kocanız yönlendirilebilir bir tip
Cimri mi olması daha kötü kendi aklını kullanmayıp biri tarafından yönlendiriliyor olması mı?
Bilemedim
önceden ufak tefek online harcamalarıma karışıyordu onları ciddiye almıyordum ama bunu insanların içinde yapınca birde yemek konusundan olunca artık tahammulum kalmadı.. evet annesinini de dinliyor her yandan sınanıyorum anlıcağım

Böyle yaparsa yakında çıkacağınız arkadaşlarınız da kalmaz zaten. Sizin kadar onlar da irite olmuşlardır, bir dayanırlar, iki dayanırlar sonra işimiz var başka zaman görüşelim derler. Arkadaşı kalmayınca dışarı çıkmasına da gerek kalmaz, evinde oturur sepet gibi para da gitmez. 25 yaşında bu hayatı siz de kendinize uygun görüyorsanız sizin seçiminiz.
ben daha ne kadar dayanabilirim onu sorguluyorum

Kızlar selam biz dün eşim le avm ye gittik onun ailesinden bi kaç kişi daha vardı ablası arkadası falan öğlen çıkmıştık neyse akşam oldu konu açıldı ne yemek yiyelim falan öyle konuştuk bi mekan tamam dedik gidelimm ama eşim sürekli para muhabbeti yaptı Benim canımı asıl acıtan şey şu: bana “acıktın mı, ne istersin?” diye sormaması. Hep kendi fikirlerini dayatıyor evde yeriz vss.. zaten evden çıkmadan da dedi erken döneriz dışarda para vermeyiz yemeğe birde maç var falan dedi alaycı bi bakış attım heralde dedim dışarda da demez artık bunu… herkesin içinde bize diyorki kişi başı ne vericez o kadar para bilmem ne afedersiinizz beynimizii yedii.. neyse eve geldik gitmedik bi yere, evde tartıştım dedim sen çok mu görüyorsun karına dışarda birşey ısmarlamayı ne var bunda dedim sormadın bile aç mısın ne istersin diye dedim anca kendi fikirlerini dayatıyorsun dedim diyor ben size ayak uydurmak zorunda değilim bilmem nee falan ay kızlar bazen ses etmez karışmaz alışverişime ama genel olarak bu adam böyle… daha 25 26 yaşlarındayız bi çocuğumuz var bu adam şimdi böyleyse ilerde nolur bilmem umarım düzelir yoksa çok zor…
Bu zamanda 3 kişi dışarıda yemek yürek ister valla.eskisi gibi kimseyi cimri olarak yaftalayamiyorum valla.

kopuşunuz olcak kaçınılmaz cnm. sosyal hayatsız evlilik hiç bana göre değil, gözden çıkarmışsan ki bu yazdıkların onu gösteriyor ayrılın bari yıpranmayın
Bilmiyorum konusunu bile açmadık bu zaman kadar ayrılığın biraz zor geliyor düşüncesi 🥲 bebek olunca ama böyle de nereye varılır bilemiyorum

Yaklaşık iki senedir kendi isteğimle mecburi durumlar dışında dışarda yemek yemiyorum. Fiyat/performans olarak tatmin etmiyor. Fast food zaten sevmem, restoranlar da fiyatı artırıp kaliteyi düşürdü. Keyif almayacağım bir yemeğe para vermek istemiyorum. Bunu da her türlü ortamda dile getirebilirim. Cimrilik değil bu. Eşinizi cimri olarak etiketleyemem şu durumda. Haklı olarak değmeyecek bir etkinliğe değmeyecek paralar ödemek istememiş diye yorumladım. Bunu topluluk içinde dile getirmek de rezil edecek bir davranış değil bence.

Yaklaşık iki senedir kendi isteğimle mecburi durumlar dışında dışarda yemek yemiyorum. Fiyat/performans olarak tatmin etmiyor. Fast food zaten sevmem, restoranlar da fiyatı artırıp kaliteyi düşürdü. Keyif almayacağım bir yemeğe para vermek istemiyorum. Bunu da her türlü ortamda dile getirebilirim. Cimrilik değil bu. Eşinizi cimri olarak etiketleyemem şu durumda. Haklı olarak değmeyecek bir etkinliğe değmeyecek paralar ödemek istememiş diye yorumladım. Bunu topluluk içinde dile getirmek de rezil edecek bir davranış değil bence.
bunu normal bi şekilde de dile getirebilir bi insan diye düşünüyorum .. ayrıca bu onun fikri ortak karar olarak dışarda yiyecektik kendi fikrini bize dayatmaya çalıştı hemde o saatten sonra zaten evde çocugun uykusu vs yemek yapmaya zaman kalmayacak bunuda bildiği halde para muhabbeti yapıp benimde fikrimi almaması acıktın mı sen ne yapmak istersin diye sormaması hoş hareketler değil. ben onun çocugunun annesiyim herşeyden önce beni düşünmesi gerekiyordu

Çoook üzülerek söylüyorum bacım asla değişmez... benim kocada aynısı eksiği yok fazlası var. Biz genelde avm ye iş çıkışı gideriz izin günlerinde dinlenelim diye. İşten çıkmış aç olduğumuz halde ben demeyince asla düşünmez. Evde yiyelim dışarda yemeyi sevmiyorum der geçer. Bende derim sen yeme o zaman ben gider kendim bebeğimle yerim kafana göre takıl. O zaman takılır peşimize. Bizde 28-30 yaşlarındayız evlendiğimizden bu yana 5 sene geçti değişen bir şey olmadı. Her defasında da yüzüne vururum senin kadar cimri bi adamla nerden evlendim diye.

Önceden böyle değildi diyorsunuz, o zaman belki mantıklı bir nedeni vardır.

Eşimle nişanlıyken görümcem ve ablamı alıp alışverişe çıkmıştık. Biraz dolaştıktan sonra sinemaya bilet alalım, yemek yiyince de girelim dedik. Eşim inat etti, salona bahane buldu, filmleri beğenmedi hık mık etti. Keyfimiz kaçtı tabi, yemekten sonra bakalım dedik ayrıldık. Sonra kenara çektim neden böyle yaptın dedim. Direkt param yok, maaşım iki gün gecikti, cebimdeki ancak yemeğe yeter dedi. Herkes kendi öder dedim ben de. Kardeşim öğrenci, sana da ödetmem, ablanı mı seçelim şimdi dedi. Sonra ben çaktırmadan ekleme yaptım da sinemaya öyle girdik.

Bence lohusa kafası ile cimri diye yaftalamadan önce sebebini bir sorun. Kaldı ki önceden böyle değilmiş ve evden çıkmadan da özellikle söylemiş.

Cok cirkin bi davranis bence . Rezil gibi üç bes kurusun hesabini yapmasi. Siz zaten bilirsiniz esinizin parasi var mi yok mu ? Var ki buraya konu acmissiniz. Net cimri. Yiyebildiginiz kadar yiyin parasini yemeyenin malini yerler.
öyle yapcam zaten onunlada bi yere gitmeye tövbe ettim artık

Ben de uzun zamandır böyle düşünüyorum
Cimrilik denilebilir ama gerçekten her şey aşırı kalitesiz geliyor üstelik dünya para
Eşimin ısrarı ile kebapçıya gittim geçen hafta 3 kişi için 3 bin para ödedik
Ne içki var içinde ne de doya doya yediğimiz yemekler
Kuş kadar koymuşlar
Hepsinde de aynı yağ ve baharat tadı

Konu sahibinin eşine gelince aslında adam hep niyetini belli etmiş
Görmezden gelmiş evlenmiş çocuk yapmış
Çıkarken bile demiş yemek yemeyelim dışarda diye
Netmiş yani aslında

Önceden böyle değildi diyorsunuz, o zaman belki mantıklı bir nedeni vardır.

Eşimle nişanlıyken görümcem ve ablamı alıp alışverişe çıkmıştık. Biraz dolaştıktan sonra sinemaya bilet alalım, yemek yiyince de girelim dedik. Eşim inat etti, salona bahane buldu, filmleri beğenmedi hık mık etti. Keyfimiz kaçtı tabi, yemekten sonra bakalım dedik ayrıldık. Sonra kenara çektim neden böyle yaptın dedim. Direkt param yok, maaşım iki gün gecikti, cebimdeki ancak yemeğe yeter dedi. Herkes kendi öder dedim ben de. Kardeşim öğrenci, sana da ödetmem, ablanı mı seçelim şimdi dedi. Sonra ben çaktırmadan ekleme yaptım da sinemaya öyle girdik.

Bence lohusa kafası ile cimri diye yaftalamadan önce sebebini bir sorun. Kaldı ki önceden böyle değilmiş ve evden çıkmadan da özellikle söylemiş.
parası olmasa bilmezmiyim ne zamandır evliyiz hesabını parasını tabikide biliyorum vardı parası ama bana yoktu.. sizin anlattıgınız gibi bi durum değil bizimkisi öyle olsa böyle konusmam burda içimi dökmem .. hemde lohusa değilim çocugum 1 buçuk yaşında.

parası olmasa bilmezmiyim ne zamandır evliyiz hesabını parasını tabikide biliyorum vardı parası ama bana yoktu.. sizin anlattıgınız gibi bi durum değil bizimkisi öyle olsa böyle konusmam burda içimi dökmem .. hemde lohusa değilim çocugum 1 buçuk yaşında.
Onu çocukla evde bıraksaydınız keşke
Mis gibi yemek yer alışveriş yapar keyfini çıkarırdınız

Ben baştan pazarlık yapıp yemek yemeyelim şu bu diyen adamla zaten çıkmam devamını tahmin ederim çünkü

Nolacak bu böyle bilmiyorum ama insanım psikolojisini bozuyor değer görmüyorum hissi doğuyor
Ben bu konularda önceden böyle yapmazdı v.b kelimelere pek inansm gelmiyor. Kendi maasinzla aldgmz alisverse karisamiyordur belki de ama yemek cebinden çıkacak diyedir. Ama siz görmemiş olablrz yüzünü önceden belki yada görmek istememssnzde olablr geçmiş olsun.
Siz öyle yapınca oturup yiyin en pahalsni sonra kendi ister yer ister yemez açsam ne beklyrcm ki sormasını

Back
X