eşim ve düzensizliği

kelebekse38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
545
0
46
Ankara
arkadaşlar mrb hepinize iyi bir hafta sonu temenni ediyorum benim derdim şu:ücretsiz izindeydim 2 ay oldu işe tekrar başladım ben malum 1.5 yaşında kızım var okula 2.5 gün gidiyorum eşim hiçbir şeye elini sürmüyorum içtiği kahve bardağını bile kaldırmıyor kıyafetlerini çıkarır otralıkta bırakır geçen çay suyu kaynamıştı çayı demle dedim çocuğun altını değiştiriyordum ya acaip sinir oluyorum bu düzensizliğine.eskiden sofrayı falan toplardım iyice serdi şimdi.okuldaki arkadaşlara soruyorum eşleri kahvaltıya kadar hazırlıyormuş bana kızıyorlar sen öyle alıştırmışsın diyolar.sizin eşleriniz nasıl bu konu da size yardım ederler mi?ben abartıyorum acaba?hepinize şimdiden teşekkürler

eğer hiç önce hazırlamamışsa yapacak bir şey yok böyle adam bence 2 çocuğu doğurma orası anasının evi olduğunu sanıyor herhalde ,

ahlak yapısını sen değiştirecek değilsin ama önceden yapmışsa o vakit sen onu şımartmışsın

Bence kocanı arkadaşlarının kocasıyla tanıştır. Bak onlar ne güzel yapıyor sen neden yapmıyorsun diye kıyaslamalar yaparak her dakika kafasının etini ye. Bu yöntemde tutmazsa dedikodu yaptığın arkadaşlarınla kocanı tanıştır biraz da onlar baskı yapsın. Taş değilya bu adam en sonunda çatlar sende rahat edersin.

bekarken nasıl yapıyodu temizlik bile yapıyodu vallahi.ikinci çocuk mu tövbe allah bi daha nasip etmesin bana çocuk mocuk

bekarken nasıl yapıyodu temizlik bile yapıyodu vallahi.ikinci çocuk mu tövbe allah bi daha nasip etmesin bana çocuk mocuk

öyle söyleme ama... bi kaç sene sonra, evladına kardeş istersin, Allah nasip etmez, yine üzülen sen olursun
Allah başka dert vermesin...

buyuk konusma arkadasim, gun gelir 2. cocuk istersin pisman olabilirsin bu ettigin lafa...

esime gelince henuz bebegim yok, yolda Allah kismet ederse insaAllah.

ya alistirmandan oluyor bu ya da sen nasilsa yapiyorsun diye sana guvendiginden yapiyordur. bir muddet birak bakalim herseyi ser sende esyalarini kiyafetlerini yikama utuleme tepkisi ne olacak..kahvaltiyi hazirlama yemek yapma...bakalim nasil tepki veriyor???

adama kızıp, öyle söyleme ama... bi kaç sene sonra, evladına kardeş istersin, Allah duanı kabul eder, nasip etmez, yine üzülen sen olursun
herkesin farklı farklı huyu var işte... tek bildiğim, adamın huyu böyleyse, değişmez... can çıkar huy çıkmaz derler ya, çok doğru...

O kahve fincanını kaldirmadikca sen de kaldırma bırak kalsın. Cayı demlemiyor mu o zaman çay yapmayın, aksam çay icmeyin. Ya ada demlediyseniz, mutfaktan kendinize bir bardak çay alıp geçin yanına.
Kıyafetlerine de dokunmayın. Ortada bırakıyorsa , onun gözü önünde yerdeki kıyafetlerin üstünden atlayın, sanki geçemiyormussunuz gibi:)
Eve önce hanginiz geliyorsunuz bilmiyorum ama yemeği hazırlayın, sofra kurmaya onu bekleyinz
Geldiginde cocuktan, evdeki isten yakınım yetisemediginizden, cok yorgun olduğunuzdan bahsedin. Şirin bir dille cilveli bir sekilde yardım isteyin:)
Bu saydıklarımın hepsi denenmistir:) kocamı 3,5 yılda bu yöntemlerle dize getirdim. Hem de cocuk yokken :)

senin kocan da hiçbir şeye elini sürmezdi bende 3.5 senelik evliyim ya arkadaşlar acaip bıkmışım ya artık yani kafamdan herifi kapının önüne koyasım var inanın bi de birşey söyleyince üste çıkıyor utanmadan evet büyük konuşuyorum onun gibi bi adama 1 çocuk fazla

Kelebekse bak ilk defa bir konunda sana hak verdim :)

Benim esim cok yardimci olur
yuzune de soylerim
sen bana boyle her seyde yardim etmesen 2. cocugu asla yapmazdim derim
hatta ailesine bile soylerim yani :)

Vallahi ne yap et bir iki isin ucundan tutsun

calisan anne olunca cok zor

ben bile esim o kadar yardimci olmasina ragmen 2 cocukla resmen zamanla yarisiyorum

Son düzenleme:
Eşlerin her ikisininde çalıştığı evliliklerde erkeklerin '' ellerinden geldiği kadar'' yardımcı olmaları,işin ucundan tutmaları lütuf değil görevdir.

Elinden geldiği kadar diye özellikle belirtiyorum çünkü bazen yardım etmek isterken 2 saatlik ekstra işler çıkarabiliyorlar.

Açık olun eşinize karşı,birşeyleri mesela ne kadar yorulduğunuzu hissettirmeye çalışmayın.

Süperman gibi herşeye yetişmeye çalışan kadın olmak yerine seninle voltranı oluşturmak istiyorum deyin

Şu var ki işten gelip ev işlerinde ve çocukla sıyırmaya ramak kalmış bir kadın eşi ile ne kadar güzel ve kaliteli zaman geçirebilir ki;bulduğu ilk kanepede sızar.

Ama yardım ederse sizde akşama daha zinde kalabilirsiniz.Bunları onunla net bir şekilde konuşun.

off vallahi ben öyle bi halt etmeyi düşünmüyorum 2.çocuk bana çok uzak bacım.benim kocama 1 çocuk fazla.utanmıyo terbiyesiz içtiği bira şişelerini bile ortalıkta bırakır.merak ettim eşin ne yapar yardım olarak

Henuz calismiyorum ama calismayi dusunuyorum.
Bundan dolayi da esime her seyi yaptirmaya ozendirmeye calisiyorum.
Allahi var ama evlendigimizden beri ben hic yemek masasini toplamadim, silmedim.
Kaldirir, temizler.
Kiyafetlerini, coraplarini da asla kaldirmam.
Bazen kaldirmayi unutur, bekler orada iki gun, ertesi gun farkeder ve kaldirir.
Her seyi soylemek gerekiyor, soyleye soyleye alisiyorlar bir zaman sonra.
Gecen camasir asarken yanima cagirdim, ne yapacagim ben dedi, izle dedim, nasil asilacagini ogren.
Onceki aksamda uyku bastirdi, yattim. Makinada da camasirlarim vardi, cikarip asmis.
Benimle beraber mutfaga da giriyor. Yemek yapmasini bilmez ama salatayi hazirlar arada. Istesem her aksam yapar.
Annem, bu konuda cok muzdarip. Ama o dile getirmeyi sevmiyor. Soyleye soyleye alistiracaksin.
Yada arkadasin dedigi gb yapmasi gereken seylere sen elini surmeyeceksin, bir zaman sonra mecbur yapmaya baslayacak.
Hele cocugumuz oldugunda, birde calisiyor olursam ins, ben ne yapiyorsam onun da yapmasi gerekir.
Madem hayat musterek, kazanclar ortak kasada, ee o cocuguda kendi basima yapmadigima gore, her seyin ucundan o da tutacak.
Oncelikle sana sabir diliyorum arkadasim.
Bikmadan usanmadan, kararli bir sekilde neler yapmasini istiyorsan, onlari uygulamaya basla.

Kelebekse, benim kocam da hic bi seye elini surmezdi, desem de tamam der ertelendi sürekli ama yapmazdi.
Çoraplarını, kıyafetlerini yatakta odasında yerde bırakıldı. Ben de üzerinden atlar gecerdim:)
Hatta o kadar sinir bozucuyduki ; mutfağa gider sonra gelir mesela ; yemeği dolaba koymamissin, yok meyve niye dışarda derdi ama diyene kadr kendi koymazdi.
Ben de calisiyorum. İse gitmediğim bir gun olsa eve gelir; bütün gun bos bos oturdun derdi.
Evliliğimizin ilk 6 ayı sdc bu nedenlerden tartışmaya gecti.
Baktım kotu alıştırmıştım. Bıraktım. Yemek bile yapmıyordum canım istemeyince. Simdi bebeğim de var. Bebeğe de yardım ediyor , eve de , yemeğe de :)

maşallah

Süpürmekten tut da cam silmeye kadar, aklına ne gelirse yapar :)

Sadece bulaşıga dokunmaz, onu da ben yaptırtmam,
Bulaşık makinasına dizmiyor
ama boşaltmasını yapar...

Son düzenleme:
allah a şükürler olsunki son derece tertipli düzenli bir kocaya sahibim bazen ebnim canım temizlik yapmak istemez salarım kendimi o beni kaldırır hadi canım gel beraber yapalım diye. hatta zaman gelir nöbet izninde olur eve geldiğimde ev pırıl pırıl olur. allah razı olsun heralde asker kocanın en iyi yönü bu düzeni seviyorlar gerçi hepsi böyle değildir.bence içinden gelmesiyle alakalı eşinin içinden gelmiyorsa yapacak birşey yok.bende zaman zaman sorunlar yaşadım mesela kızım bebekken yetişemiyordum hiçbirşeye.eşimde sürekli onunla ilgilenmediğimi söylüyordu.bende ona "eğer yaptığım işlerin yarısına ortak olursan bende sana daha cok vakit ayırırım cocuk uyur uyumaz uyumak zorunda kalmam" demiştim.o gün bugündür seni çok iyi anlıyorum diyor.yemek işinden pek anlamaz ee onuda ben yapıyorum zaten.biraz dürtmeyle birazda içinden gelmesiyle oluyor bu işler.

benim eşim de asker ama böyle işte...........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…