Eşim ve eşimin ailesi...

Rudd

Hrşey bitti.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
59
5
13
Kızlar canımı sıkan bir konu var, ailevi bir mesele aslında ben böyle şeyleri anlatmayı hiç ama hiç sevmem.
Fakat kendi ailemle de, paylaşamıyorum şu an.
Bana akıl verin bana...
Eşim evin tek erkek çocuğu ondan büyük bir ablası,2 tanede kız kardeşi var.
Babasının rahatsızlığından dolayı yaklaşık 30 sene kadar gözleri görmüyor.
Eşim bugüne kadar o kadar bayanın başına tek erkek olmuş durumda.
Ben ailesini seviyorum, sonuçta soyadını taşıdığım insanın ailesi.
Saygım, sevgim tartışılmaz.
Eşimin annesi emekli,babası rahatsızlığından dolayı malulen emekli.
bütün kardeşleri bekar ve küçüğü dışında hepsi çalışıyor.
En küçükleri üni öğrencisi...
Biz geçen yıl evlendiğimizde herşeyimizi borçla yaptık ettik..
Hala ödüyoruz.
Ben daha 15 günlük gelindim ve bileziklerimi eşim üzüldüğü için verdim, 7 bin tl olan küçük kız kardeşinin okul harcını ödediler.
Asla lafını etmedim.
Ama bu yıl, benimde bebek beklememe rağmen ve hala borcumuzun olmasına rağmen.
Eşimin ailesi bu yıl ki, üniversite harcının da eşimin ödemesini istiyor.
Yani bizde kiradayız, ailesi de kira.
450 tl kira veriyorlar, biz 950 tl.
Bende çalışmıyorum şu an, düşük riskim olduğu için eşim istemedi çalışmamı.
Ben artık bu yıl ki, harç konusu yine eşime kaldı diye inanılmaz derecede sinir oluyorum.
Eşim beni bu konuda konuşturmuyor bile, ama artık cidden sinirlenmeye başladım.
Şimdiden düşünmeye başladı nasıl yapıcam ne edicem diye.
Onun o bana belli etmemeye çalıştığı stresi beni öfkelendiriyor.
Kayınvalidem 4 ay önce emekli oldu, hazırda 15 bin kadar parası var neden ordan ödemeyip eşime üsteliyorlar.
Cidden sinir oldum.
Ben bu durumu kiminle konuşmalıyım, dobra bir insanım eşimin ailesini karşıma alıp konuşmayı düşünüyorum sizde doğru mu yaparım...
Düşüncelerinizi benimle paylaşır mısınız?

Bence eşinizi karşınıza alıp sakin bir şekilde konuşun. Sizinde durumunuz yok şu an anladığım kadarıyla, eşinize, çocuğumuz olacak ,masraflarimiz artıyor vs. anlaminda bir konusma yapsaniz ikna olmazmi? Ailesiyle konuşmanız ilerde sorun olabilir diye düşünüyorum.

Bu konular cidden cok zor ve cokta sinir bozucu.
Kv 15 bin tl parasi olmasina ragmen esinizin odemesini bekledigine gore dusunceli bir aile degiller.bu durumda onlarla konussaniz da size hak vereceklerini ve bir seylerin degisecegini sanmiyorum.
Ote yandan esiniz de odemeyi kafaya koyduguna gore karsi cikmaniz durumunda size tepki gosterecektir.
Birakin kara kara dusunsun,odesin ne hali varsa gorsun.sikinti cekmeden anlamiyor bazi erkekler demek ki.siz ne kadar anlatsaniz anlamayacak.bir nusubet bin nasihatten iyidir.
Madem dusuk riskiniz var,esinize calismayacaginizi soyleyin. İs iyice basa dussun de sorumluluk neymis anlasin.yakinda baba olacagini hatirlasin

Son düzenleme:
ayy ne kadar gıcık bir durum ne kadar seversen sev ailesini böyle bir şeye herkes sinir olur üstelikte bebek bekliyorsun benimde 4 aylık bebeğim var o kadar masraflı ki bilirim yani bu işleri bende kiradayım... bide kv emekli parasıda var hadi yok desen bi derece sonuna kadar haklısın ama eşin ailesine son derece düşkün bunu dile getirirsen aranız bozulacak eşinin ailesi bencillik etmiş yani

Kesinlikle haklısınız ama bu haklılığınızı kendin düşünenlere yani eşinizin ailesine kabullendiremezsiniz ve sonuç aranız fena bozulur,eşinizde ailesine daha da yapışır.eşinizi bu konuda ikna etmekten başka çare yok.bir de harç neden 7000?devlet üniversitesi değil mi?

Bende öğrenciyim evli abimler var arada cep harçlığımı verirler sağolsunlar hatta yengemde verir arada ama 7000 tl ne demek özel üniverstedemi okuyo. Sizn eşinize güvenip yollamışlar yada eşiniz sözmü vermiş ben okuturum diye. Hamilesiniz madem bu kadar sıkıntı yapmayın kayınvalideyle konuşsanız çözülmezmi sorun acaba

görümcen nerde okuyo 7000 tl harçla çok merak ettim

kocanda aileside senin yuları eline almış ...düğünü kız kardeşinin harç parasını çıkartmak için yapmış..kaynananın parası değerli anlaşılan..bence konuş yoksa dahada ileriye giderler..sen o ailenin içindeki konumun nedir..sus sus,ver ver nereye kadar gider bu..

m€rhaba canım çok sinir€ bozucu bir durumla karşı karşıyasın ama sabrına hayran kaldım vallahi. o bil€zikl€r s€nin mihrin d€yilmi hadi €şin€ v€rs€n borç kapatsa anlıcamda görümc€nin harç parasını €şin n€d€n yatırıyor. artık €vlisiniz bir yuva sahibisiniz €şiniz sorumluluk sahibi vicdan sahibi bir insan g€rç€kt€n t€brik €d€rim ama n€r€y€ kadar böyl€ gid€c€k.yarınımızın garantisi yokki dünya hali b€b€k b€kliyorsunuz bird€ b€nc€ kayınvalid€niz çok b€ncil v€ vicdansız insan acır y aoğlun o s€nin. n€kadar düşünc€siz h€m€n duruma €l koyun €şinizl€ koınuşun böyl€ gitm€z d€yin. yoksa daha çok paranız gid€c€k. para bu kolaymı kazanılıyor. sizin başınıza biş€y g€ls€ onlar sizin yüzünüz€ bakacakm. artık h€rk€s k€ndi başının çar€sin€ bakacak.€şin çokalıştırmış s€nin €n doğal hakkın rızkına sahip çık. hadi hastalıkolsa n€ys€ ama harç ann€si niy€ k€ndi parasını kullanmıyor. r€sm€n sömürüyor sizi.kv d€nizl€d€ konuşun v€ b€nim tavsiy€m paranızı ya bankaya yada altın alarak saklayın yoksa bir kuruş birikm€z.b€n h€r ay bankaya yatırırım m€s€la para yı ç€k€r ç€km€z. €şimin maaş kartı b€nd€ b€n ç€k€rim h€rzaman. oda bana güv€nir savurgandır b€n tutumluyum.h€m€n har€k€t€ g€çin d€rim ama sakinc€ konuşun kavga €tm€d€n. allah yardımcınız olsun b€b€ğiniz€ iyi bakın............

Canım çok çok haklısın hakılılığın tartışma götürmeyecek kadar ortada..
Eğer ailesiyle sen konuşursan suçlu sen olursun..Akıllı olmak lazım..Azıcık sabır
7000 tl büyük bir miktar..Hangi okulun hangi bölümün harcıymış merak ettim..
Okul nihayetinde bitecek..1-2 dönem daha sabret..Nasılsa diğer kardeşler çalışıyormuş..
Eşinle ciddi ciddi konuş.Bir daha izin vermem böyle şeylere de.
Şimdi inatlaşırsan bir daha hiç müdahale ettirmez.Her şeyi senden saklar..
Ama bu defacık sabredersen bir dahaki paralara müdahale şansın olur..
Merak etme eşin de o kadar para elinden çıkınca bir daha vermek istemez..

7bın neymıs ya:S özelde okuyor buyuk ıhtımalle ama anlamadgm neye guvenerek tercıh ettı ve yazıldı?

durumları ıyı değil diyorsunuz bu kararı nasıl verdı? 4 yılda 28bınden bahsedıyoruz 15kere daha okurdum ben bu parayla:S

Son düzenleme:
Paraları yoksa özele yollamasaydılar..
7bine devlet varsa bilmiyorum, şayet varsa 7 binlik devlete de yollamasaydılar.. Hoş devlette de harçlar kalktı ama neyse.. :/
Net olmak lazım veremem diye..
Ki ben sizin yerinizde olsam, beni hiçe sayıp verdiği an; sağlam bişey alırdım.. Bir yazlık; yüksek fiyatlı bir araç ya da okkalı bir hasır set gibi.. Almazsa da boşanmaya kadar götürürdüm.. Kardeşine var bana mı yok diye cila bile çekebilirdim üzerine.. Siz bir aile oldunuz artık.. Bütçeniz, kararlarınız ortak olmalı.. Eşiniz hatalı, ailesi de istemekle hatalı...
Eşek olunca semer vuran hesabı olmuş biraz..

bence canım kesinlikle müsade etme hastalık değil birşey değil okul için tabiki yardım edersin harçlık

verirsiniz vs.ama harç için istemeleri çok saçma ve büyük bi maiktar sakın alıştırma ozaman hep size kalır sen zaten

üzerine düşeni yapmışın bileziklerini vererek düğünü de kendiniz yapmışınız kesinlikle verdirtme kocan da yani sölencek

laf bulamıorum ona.

harcı 4 paya bölsünler, 1 anne-baba, 3 de kardeş ödesin...kimse zora girmemiş olur böylece..böyle bir şey teklif etseniz eşinize ve kayınvalideye olmaz mı?
2 emekli maaşı ve diğer 2 kardeşin geliriyle onların evine giren para daha fazladır muhtemelen, eşiniz neden hepsini üstlenmeye gönüllü ki... çok saçma geldi bana...
belki kalan bileziğiniz varsa onunla ödenir diye düşünülmüştür aile içinde sizin haberiniz olmamıştır

2 emekli maaşı var + 2 görümce çalışıyo
1 öğrencinin masrafını karşılayamıyorlar da
Eşin tek çalışıyoken nasıl karşılasın ?

Olmazsa veririm de bu durumda yapılana çakallık der
İlk 7000 i bile vermezdim

devlet okuluna gidiyor ve okul harcını veremiyorsa, eve giren para da azsa tabiki abisinin yardım etmesi lazım ama 7.000 tl özel okul harcı gibi birşey sanırım. neden daha uygun bir okula gitmiyor, bir de başka kimse yardım edemiyor mu bir sürü kardeş ortaklaşa ödesinler neden tek sizin üstünüze kalıyor

Ayy gerildim bian..ne demek altınlarımı özel üniv.harcına verdim ya ne saçma birşeyy..yeni evlenmiş insana bunu yüklemeleri ne insafsızlık neresi iyiymişş bas baya fırsatçılık..hem ödeme durumu olmayanların fellik fellik özel üniv. yazmalarınada ayrıca sinir oluyorum ben hamilelikten herhal çok sinirliyimde
ama eşinizle konuşun ilk zamanlar ailen niye böle yapıyo vs demeyin hemen savunmaya geçmesin ama enayi gibi siz ödemeyin yani...hayati bii olsa neyse özel ya özellllllll üniv.

Anne, baba emekli, 2 görümce çalışıyor üstelik annenin 15 bin parası var, ama hala sizden medet umuyorlar, hemde siz kiradasınız ve tek başına eşiniz çalışıyorken!
Onlar bu şartlar altında yaşıyorken ben olsam bende vermezdim, eşiniz kör galiba? Ailesi' nin onu zerre düşündüğü yok.
Kendisini ne duruma sokacağını zerre önemsemiyor, üstelik bir de bebek bekliyorken..

Kızlar konuyu açalı çok olmuş.
Sadece sonuç paylaşmak istiyorum.
Ben bunları sizinle paylaşırken hamileydim riskli bir gebelik geçirdim.
Ama bebeğim sağlıklı
Bir şekilde doğdu.
Eşim bebeği umursamıyor ve bununla kalmayıp çocuğundan soğuduğunu söyleyerek kendini benim gözümde iyice bitirdi.
Dönüşü olmayan bir kararla boşanma mahkemesi açacağım.
Eşimin arkasına sığındığı tek bahanesi benim ailesine yaptıklarına karşı çıkmam.
O da asla pişman değilim.
Ablası estetik olacak diye para ister, kardeşi 2. Üni okumak için destek bekler.
Bu da yetmezmiş gibi üstüme o kadar borç yapan adam kardeşleri başkasının yanında çalışmasın diye dükkân açtı :)
Kimse benim gibi saf olmasın!
O kadar iyilik yaptım ailesine yine helal olsun hakkım.
Ama kardeşlerinin evliliğini kurtarmak için kılını kipirdatmadilar.
Yeni evlenen arkadaşlar beni örnek alsın.
İşin içine para girince mutlulukta kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…