Esim ve finansal hakkinda.

suy1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2021
97
111
31
Merhabalar, ben yurtdisindan katiliyorum. Hollanda dan. Bi konu hakkinda tecrubeli bayanlardan fikir almak istiyorum.
Ilk once esim ile benim profillerimizi cizmek istiyorum daha sonra yorumlarinizi bekliyorum.

Ben 29 yasindayim, okudum ve full time calisiyorum. ( benim maas 2900 euro aylik )
Ben ve esim hollanda dogumluyuz ve bekar iken de ailelerimiz ayni semtlerde yasiyorduk. Gorucu usulu gibi oldu benim evliligim ve 1 sene icinde soz - nisan - evlilik gerceklesti. 3 senelik evliyim.

Sorun su ki, esim benden cok cok fazla kazaniyor. ve ortak hesabimiz var ve her ay oda 2900 euro aktariyor bankaya. Diyelim ki benim maas fazla yatti 3100 ozaman o da o ay 3100 aktariyor. 3 sene dir boyle.

Esim 33 yasinda, kendisinin ofisi var ve toplam 4 tane dukkani var. 3 tane sini kiraya veriyor ve 1 tanesi de kendi ofisi.
Toplam kac kira geliri tam net olarak bilmiyorum. Ama her dukkandan en az 1750 euro geliri var ve toplam zaten sadece kira geliri 6000 euro veya daha cok. Kendi isini saymiyorum bile...

Bu zaten benim ve cevrem icin cok cok buyuk bi basari ama esim bunu basari olarak gormuyor. ( 4 dukkan araba ve gelir ) Esim kendine cok pahali ( benim icin pahali ) elbise alir veya harcamalar yapar, ama bizim ortak hesaptan yapmaz. Bende dedim bende istiyorum iste sunu bunu, ozaman da diyor ortak hesaptan cek al. ama ordan cekip almak istemiyorum.

Ortak hesapta bi birikimimiz var. Ve aslinda problemler burdan cikti. Biz seneye turkiye den ev almayi dusunuyoruz. Oda 3 ay once ortak hesapta ki birikimimizi ihtiyaci olduguna, bi dukkan daha alacagina ve cok buyuk bir firsat ( dukkan ucuzmus ) oldugunu soyledi. Bende bunun ustune olmaz biz ev alacagiz o arada da buyuklerimize soralim anneme babama soralim dedigimde sustu ve birseyler demedi.

1 ay once ortak hesapta ki paranin yarisini cekti. Bunu 1 gun once soyleyip ertesi gunu de cekti ve o dukkani aldi. Hani paran yoktu nasil yaptigini sordugumda bana fazla finansal soru sorma, ben ona buna hesap vermek icin evlenmedim. Benim hayallerim var ve pesinde kosuyorum dedi. Bu bizim ilk buyuk kavgamiz ve esim soyle dedi.

Ben seninle birseyler paylasiyorum, sen diyorsunki anneme babama sorayim. Senle mi evlendim, ailen ile mi. Ben bu yasima kadar herseyi mi kendim yaptim, anladim ki kimsem yok arkamda. Ailene sorsan ne sormasan ne, ailen almamis ki hayatinda dukkan ev bilmem ne. Ben babama da sormuyorum ne soracam adam 40 senedir ise gidip gelmis ne anlar bu islerden deyip trip atti....

Daha coook seyler varda iste artik kendimi degersiz hissediyorum:KK43:

Benim hatam nerde ?
Finansal konu da esim hakli mi ?
Karisik oldu sanirim sorry
 
Ticaret farkli bir iştir. Herkes anlamaz finans hususunda esiniz hakli.

Ortak hesaba hic dokunulmuyorsa sizin maaşta ortak hesaba gidiyorsa, siz nasil yapiyor?

Eee madem dokunulmuyor esiniz niye dukkan parasini ortak hesaptan cekti? Adamin nakit parasi yoksa ve bu dukkan kâr saglayacaksa alsin. Ama kalan parayla da siz evi aldirin.

Okuyunca bazi yerlerde bir degersizlik hissi bende de olustu. Demeden gecemeyecegim.
 
Siz tüm maaşı neden ortak hesaba atıyorsunuz ki?
İhtiyaçlarınızı karşılayın, almak istediklerinizi kendi paranızla alın, gerisini atın hesaba.
Eşinizin siz ortak hesaba siz ne kadar yatırıyorsaniz o kadar yatırması, para konularında ayrı gayrı olması benim evlilik anlayışıma ters.


Eşinizi anne babanıza sorma konusunda haklı buldum sadece.
 
Ticaret farkli bir iştir. Herkes anlamaz finans hususunda esiniz hakli.

Ortak hesaba hic dokunulmuyorsa sizin maaşta ortak hesaba gidiyorsa, siz nasil yapiyor?

Eee madem dokunulmuyor esiniz niye dukkan parasini ortak hesaptan cekti? Adamin nakit parasi yoksa ve bu dukkan kâr saglayacaksa alsin. Ama kalan parayla da siz evi aldirin.

Okuyunca bazi yerlerde bir degersizlik hissi bende de olustu. Demeden gecemeyecegim.
ben bu konuya hiç yorum yapmayacağım 6 bin euro kiralar maaşlar dükkanlar evler beni aşar. :KK53:
 
Aileye sorma konusunda eşiniz haklı.
Kaç yaşında adam, işi gücü var, iyi de kazanıyor. Batarsa da çıkarsa da bu sizin hayatınız. Çocuk gibi sürekli aileye danışarak iş yapılmaz. Birbirinize danışıp öyle karar almalısınız.

Diğer konuda siz haklısınız.
Neden sizin bütün kazancınız birikime gidiyor da beyefendi kendi parasını kendine harcıyor?
Eve giren bütün para ortaktır ve o paranın ne kadarı geçinmek için harcanacak, ne kadarı birikime ayrılacak, ne kadarıyla keyif yapılacak, bunların hepsi birlikte konuşulur ve karar alınır.
 
Evliliğinizi garip buldum.
Sanırım sizin kazandığınız kadarını sizin ortak hesabınıza atıyorsunuz sonra oradan giderleri karşılayıp kalan parayı bölüşüyorsunuz.
Eğer böyleyse çok değişik hesaplar bunlar. Sanki ömür boyu sizinle evlilik düşünmüyor gibi hissettim.
Ayrı gayrı olması kötü.
Ama aile konusunda eşiniz haklı.
 
Adam kendisi için yüksek miktarlı harcamalar yapıyor kadını mahrum bırakıyormuş sanırım. Bilemedim pek hoşlanmadım bu durumdan. Ev arkadaşlığı gibi 🤷‍♀️
İşte adam ortaya koymadığı parasıyla lüks takılıyor, kadın isteyince ortaktan al diyor diye anladım ben.
Bende sevmiyorum böyle evlilik ilişkilerini. Aynen ev arkadaşı gibi ama devletten tescilli
 
Ben anlayamadım bu nasıl bir evlilik?

basbayağı ev arkadaşlığı bu herkes ortaya aşit miktar para atıyor , böyle evlilik mi olur?

Adamın dünya kadar parası var ama siz 3000euroluk yaşıyorsunuz neden yani? Madem evlisiniz ayrı gayrı olmamalı, eşiniz de gelirini aileniz için ortaya koymalı. Adam sizden fellik fellik para saklıyor resmen. 3000euronun üstünü ne yapıyor bu adam?

Diyelim ki hastaladınız çalışamıyorsunuz veya işten atıldınız veya hamilesiniz ücretsiz izine çıktınız eve para koyamadınız. Siz bankaya o ay para koyamayınca ne yapacaksınız mesela, adam da 0 mı verecek taş falan mı kemireceksiniz?

ben ortada bir evlilik göremiyorum maalesef adam sizi mi sevmiyor kafadan mı sakat nedir neyse artık boşanır adam gibi bir erkek bulurdum.
 
X