Eşim ve iğrenç göbeğim:(

Hedefim incecik olmak :)

Eee o zaman ya bebek ya göbek..
Eşiniz manken gibi mi sanki? Hiç sanmıyorum hatta üç beş seneye sizden daha fazla göbeklenecek bile. Kendinize bu lafları söyletmeyin, keyfinizden mi yaptınız o göbeği, siz de onun kusurlarını vurun yüzüne, bakın bir daha söylüyor mu?

Sıkılastirmak falan lazim sanirim....
Hayatimda ilk defa fazlalik derdim oldu
keske o fazlalik biraz agsalara inseydi :KK70:

valla moral bozmak gibi olmasında sıkılaşmıyor benimki..ilk zamanlar çok uğraşmıştımda gerçi şimdi ilgilenmiyorum barışmaya çalışıyorum kendisiyle:KK70:

Sorun belli boğazı tutmak irade şart. Gece acıkınca bol su iç ya da bir bardak süt :) yemek düşünme karpuz göbeğini düşün :) ben 54 kilo hamile kaldım 70 kilo doğuma girdim lohusayken Allah ne verdiyse yedim ve geç kilo verebildim gerçi özel diyetede girmedim emzirdim bol su içtim akşam geç vakitte yemek yemedim oğlum 10. Ayına girdi bugun tartıldım 60 kilo olmuşum hedef 55

Canım zaten gün boyu hep ayaktayım abur cubur gece yemeleri bu hale geldim :KK43:

kusura bakmayin kocaniz hanzonun onde gideni o cocuga gece gunduz bakan uykusuz kalan yemek ve uyku duzeni kalmayan sizsiniz, gayet normal belki de stresten kilo aldiniz bircok sebebi olabilir. Tamam kilo iyi degil ama kocanizin yaklasimida cok cirkin bence.

Genelde sezaryen sonrası korse önerilir, normal doğum göbeği daha kolay gider diye biliyorum. Bozma moralini, biraz dirayetle halledilir. Benim tavsiyem spor korseleri, sadece karın için olanı, onu kullanarak spor yap, daha çok karın odaklı spor yap, mekik, bisiklet, crunch hareketleri, bunlar çok işe yarıyor. Fırsat buldukça yine korseyle yürü. Tuhaf gelebilir ama karnını içeri çekmeyi kaburgaları kapatarak durmayı öğren, spor esnasında o karnın içeride olması çok önemli. Ayrıca sporda doğru nefes alman da yağ yakımını arttırır. Ama tek başına korse işe yaramayacaktır. Sık sık korse ile hareket et. Ama sürekli takmanı önermem, amaç spor yaparken faydalanmak. Spor yapmadığın zamanlarda da sürekli kaburgalarını kapatarak dur, sürekli öyle durmaya alışmaya çalış. normal duruşun o olacak zamanla, karnın da salmayacak eskisi gibi. O karın serbest kaldıkça iç organlar bile salıyor, hele doğum sonrası, ama bu şekilde salmamaya alışıyor, cilt de toparlanmaya zorluyor, spor da yaparsan kaslar güçleniyor ve hacim küçülüyor vs... Kaburganı kapatmaktan ne kastettiğimi anlamadıysan, yöntemi şu ebru şallının videolarından ya da googleda aratarak öğrenebilirsin. Korse ile spor yaparsan ve şu kaburga kapatmayı öğrenirsen sıkılaşma daha kolay olacak inan bana. Ha bir de yemeğini kesme ama ekmeği hamur işini kes, ya da bir iki dilim çavdar ekmeği ile kısıtla, buğday ürünleri direk karın yapıyor.
Ayrıca eşinle de konuyu konuştun mu? Konuşmadıysan inciniyorum de, zaten çaba gösterdiğini, kendini salmak istemediğini ama bir doğumun kadın vücudunu çok yıprattığını fakat bunun geçici olduğunu ve anlayışlı olması gerektiğini söyle. Bunu talep et, kendisi anlayamıyorsa sen açıkla. Şaka yaparak kırmadığını sanıyor olabilir, açık açık konuş derim.
Umarım eşin bu şakalarını bırakır ve sen de istediğin görünüme bir an önce ulaşırsın :KK66:

Son düzenleme:
Birazda ben kilo alsam benim derdimde bu iste bacim cocuk kac aylik bebis hareketlenmeye baslasin hepsi gider kilolarin

gece yemek yemıyorum. emzıren bi kadın gibi hiç yemıyorum
ona ragmen hala 65 de takıldım kaldım. 15 verdım
15 kaldı gerıye. ne alıyorum ne verıyorum şuan.
tatlı abur cubur sevmem zaten. 3 ay oldu dogum yapalı 30 kilo aldım! . inşallah kısa sürede eskı kıloma dönerım.

tavsiyem; tatlı abur cubur ve gece yemeklerını kes :KK66:
kilolu olanların allah yardımcısı olsun, biraz alışveriş yaptım kendıme
dünyaya yeni düşmüş bi insan misali şaşırıyorum bazı seylere; kolumun kenarındakı etler
göbegım, hayatımda ilk defa sahip oldugum basenler, ilk defa giydiğim bir türlü kendıme yakıstıramadıgım tunıkler
allah yardım etsın valla.

ama en önemlisi azim! azimle mıç betonu del :KK53:
30 kiloyu doğumdan sonra mı aldınız?

Arkadaşlar bana da doğumdan sonra bir şey oldu. Sürekli tatlı yemek istiyor canım kekler pastalar ve yiyorum da. Kilo almıyorum ama eski kiloma da dönemiyorum :( tatlı isteği Nasıl geçer biliyor musunuz?

Arkadaşlar bana da doğumdan sonra bir şey oldu. Sürekli tatlı yemek istiyor canım kekler pastalar ve yiyorum da. Kilo almıyorum ama eski kiloma da dönemiyorum :KK43: tatlı isteği Nasıl geçer biliyor musunuz?
Sutlu tatlilar ye canm hem sutun olur hemde tatli istegini bastirmis olursun en azindan daha hafif olur ben bir gunde bir tepsi keki yedigimi bilirim:)

Arkadaşlar bana da doğumdan sonra bir şey oldu. Sürekli tatlı yemek istiyor canım kekler pastalar ve yiyorum da. Kilo almıyorum ama eski kiloma da dönemiyorum :KK43: tatlı isteği Nasıl geçer biliyor musunuz?
Öncelikle bir kontrole git derim. İnsülin direnci olabilir.
Çare olarak da tarçın kullanmayı dene. Çayını ya da soğuk suda limonla bekleterek bol bol iç. Şekeri dengeler. Çayı kahveyi çok içiyorsan azalt, çünkü bunlar da şekeri düşürürler.
Ayrıca tatlı yiyeceksen de sütlü tatlılardan ye, tabi abartmadan, onun zararı çok daha az, tatlı krizini sütlü olduğundan daha kolay keser çünkü kan şekerini çok oynatmaz. Ya da bitter çikolata veya mevsimi gelince pastane dondurması (hazır olmayanlar) akşam ya da gece değil de gündüz ye tabi bunları, bir de sütlü tatlıları falan tarçın serperek ye, şerbetli, ekstra soslu ya da hamurlu tatlılardan kesinlikle uzak dur. Bir de sabah meyve yersen, tercihen elma, öğleden sonra da bir kivi yersen, gün içinde daha az tatlı ihtiyacı duyarsın.
Bahsettiğim şekillerde diyete bile tatlı eklenebilir. Doğru şekilde doğru saatte doğru içerikli tatlıları yersen ve ufak hilelerle tükettiğin miktarı azaltabilirsen bir sorun da olmaz. Aksi takdirde önünüze gelen tatlıyı her an yersen insülin direnci başına çok bela olur ve insülin direnciyle kesinlikle kilo verilemez, önce o meselenin halledilmesi gerekir..

Konuya farklı bir Başlık bulamadım 8 ay önce doğum yaptım hiç kilom yoktu emzirme süreci 10 kilo aldım karpuz gibi göbeğim var son günlerde eşim göbeğimle hep dalga geçmeye başladı:KK43: çok üzüldüm diyete başladım hedefim 38 beden olmak :KK43:
Emzırrken kuru yemıs tarzı yıyın bol su sut ıcın bıde sık sık emzırn kolay zayflrsınız

Back
X