• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve iki görümce

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
ya Kv kp iyi insanlar zaten yaşlılar bi sorunumuz yok. Ama iki görümce düşman başına. Ben daima iyilikle yaklaştım ikisi de benden büyük ama eşimi benden kıskanıyolar. Sürekli arkamdan konusuyolar olmadık şeyleri. bi şekilde kulağıma geliyor. Ya bıktım artık ben 3 ayda bosanıcam onlarında istediği bu. Eşimde hiçbir zaman sen haklısın demez. Her yaptıklarına bi açıklaması var. Oda duyuyo konuştuklarını bana “ sen iyi ol herkes seni de biliyor “ diyo. Az önce tartıştık arkamda durmuyorsun dedim. Duvarı yumrukladı ben mi durmuyorum fln diye. Keşke evlenmeseydim. iyiyken iyi ama hiç beni savunmuyo. Suan sinirden toparlayıp yazamadım.

ya Kv kp iyi insanlar zaten yaşlılar bi sorunumuz yok. Ama iki görümce düşman başına. Ben daima iyilikle yaklaştım ikisi de benden büyük ama eşimi benden kıskanıyolar. Sürekli arkamdan konusuyolar olmadık şeyleri. bi şekilde kulağıma geliyor. Ya bıktım artık ben 3 ayda bosanıcam onlarında istediği bu. Eşimde hiçbir zaman sen haklısın demez. Her yaptıklarına bi açıklaması var. Oda duyuyo konuştuklarını bana “ sen iyi ol herkes seni de biliyor “ diyo. Az önce tartıştık arkamda durmuyorsun dedim. Duvarı yumrukladı ben mi durmuyorum fln diye. Keşke evlenmeseydim. iyiyken iyi ama hiç beni savunmuyo. Suan sinirden toparlayıp yazamadım.

Bir tane de bende var ayni eş kişisinden
İki de kaynanam var düşman başına
Çaresizlikten duvarı yumruklar sana bağırır yine de onlara gık demez diyemez Kendini savunursan ona da kızacak bir sonraki asama bunu yaşadım cunku. Hiç ses çıkarmayacaksin görmezden geleceksin onların huyu bu deyip konuyu kapatacak Sen de sinir olduğunla kalacaksin :işsiz: asla kabullenme Seni sindirmek onları sindirmekten daha kolay onun icin

Hele ki arkadan konuşan insanlar çok tehlikelidir. Bir şekilde konuşmaya kalkarsanız görümcelerle neden böyle dediniz vs, demediginiz yapmadığınız şeylere maruz kalmışlar gibi yapabilirler iftiraya da ugrayabilirsin Esine karsi seni kotu gostermekse amaç arkadaşım yaşadı aynisini Zaten tahrik ediyorlar seni dedikoduları ile aman ha... Çok dikkat edin

Son düzenleme:
Bildigim tek sey varki oda sallamamak :KK59: siz ne kadar onlari dert ettikce esinizle tartistikca sorunlar o kadar buyuyor. Onlardan nefret ettiginizi onlara belli edin ama gulerek igne batirma cinsinden. Esinize konusan asla siz olmayin. Yarin birgun onlar sizle ilgili bisey soylediginde emin olun melek siz olursunuz o zaman. Birakin kudursunlar konussunlar, ugrassinlar, cekistirsinler. Havlayan kopek isirmaz:KK70:

Mesala ne diyorlarmış, biraz açar mısınız? Bir de laf taşıyan kim. O da önemli.
Nişan zamanı en pahalı seyleri istemişim. 300 tl ayakkabı istemişim kavga çıkmış aileler soğumus birbirinden. Yalan halbuki öyle bir şey yok. Ayakkabı kıyafetime uygun bulamadık en son bi markadan bulduk eşim ille alalım zaman kalmadı dedi bana fazla geldi aldırmadım kumaşından ayakkabı yaptırdık uygun bir fiyata. Evlendikten sonra teyzeleri yemeğe çağırmak istemiş görümcem aman çağırmayın o kendini bir şey sanıyo sizde yemez içmez sinir olursunuz demiş. Halbuki öyle bir şey yok ben hep ılımlı yaklaştım onlara. Sonra teyzesinin kızı dedi biz seni böyle bilmiyorduk hakkında şunu şunu duyduk diye

Bir tane de bende var ayni eş kişisinden
İki de kaynanam var düşman başına
Çaresizlikten duvarı yumruklar sana bağırır yine de onlara gık demez diyemez Kendini savunursan ona da kızacak bir sonraki asama bunu yaşadım cunku. Hiç ses çıkarmayacaksin görmezden geleceksin onların huyu bu deyip konuyu kapatacak Sen de sinir olduğunla kalacaksin :işsiz: asla kabullenme Seni sindirmek onları sindirmekten daha kolay onun icin
Ya beni nasıl da anlamışsınız. Kendimi savunsam daha çok doldurcaklar bu sefer gene ben kötü olucam. Beni sindirmeye çalışıyor ama ben haksızlığa gelemem gelemiyorum bu sefer eşimden de soğuyorum

Bildigim tek sey varki oda sallamamak :KK59: siz ne kadar onlari dert ettikce esinizle tartistikca sorunlar o kadar buyuyor. Onlardan nefret ettiginizi onlara belli edin ama gulerek igne batirma cinsinden. Esinize konusan asla siz olmayin. Yarin birgun onlar sizle ilgili bisey soylediginde emin olun melek siz olursunuz o zaman. Birakin kudursunlar konussunlar, ugrassinlar, cekistirsinler. Havlayan kopek isirmaz:KK70:
Haksızlığa tahammül edemiyorum sallamamak elimde değil. O zaman da kendimi çok güçsüz sinmiş hissediyorum. Anca kendi kendimi yiyip bitiriyorum gerçi

Bu tarz konulara hep aynı yorumu yapıyorum, yapmaya da devam edicem. Kocalarınızın gözünde dırdırcı kadın konumuna düşmeyin! Ailesini ona kötülemeyin. Kötülerseniz karşınızda sadece savunan bir adam görürsünüz. "Ablan bana şunu dedi ne biçim kadın bu çok saygısız" vs demek yerine "ablan böyle böyle dedi çok kırıldım, niye böyle yapıyor, ben mi yanlış anladım acaba" diyin mesela. Hiçte uzatmadan kapatın konuyu. Sadece anlatın, yorum yapmayın. Bırakın kendi görsün. Herkes eşinin ailesiyle sıkıntı yaşıyor. Ama mutlu olmak istiyorsanız görmezden gelmek zorundasınız, biraz sabretmek zorundasınız. Ben tecrübe ettiğim için aslında çok iyi anlıyorum sizi. Kötülemeden,niyetinizi bozmadan, güzel güzel anlatın üzüldüğünüzü. Eğer aklı başında bi adamsa görecektir zaten. Ayrıca daha 3 ay olmuş sanırım. Yıpratmayın şimdiden kendinizi. Kapınızı kapatın, herkesi dışarda bırakın.

Nişan zamanı en pahalı seyleri istemişim. 300 tl ayakkabı istemişim kavga çıkmış aileler soğumus birbirinden. Yalan halbuki öyle bir şey yok. Ayakkabı kıyafetime uygun bulamadık en son bi markadan bulduk eşim ille alalım zaman kalmadı dedi bana fazla geldi aldırmadım kumaşından ayakkabı yaptırdık uygun bir fiyata. Evlendikten sonra teyzeleri yemeğe çağırmak istemiş görümcem aman çağırmayın o kendini bir şey sanıyo sizde yemez içmez sinir olursunuz demiş. Halbuki öyle bir şey yok ben hep ılımlı yaklaştım onlara. Sonra teyzesinin kızı dedi biz seni böyle bilmiyorduk hakkında şunu şunu duyduk diye
Yapacağınız en güzel şey olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren insanları umursamamak. Eşinizle bu yüzden kötü olmayın, huzurunuzu kacırmayın, asgarî düzeyde görüsürsünüz rahat edersiniz.

Bu tarz konulara hep aynı yorumu yapıyorum, yapmaya da devam edicem. Kocalarınızın gözünde dırdırcı kadın konumuna düşmeyin! Ailesini ona kötülemeyin. Kötülerseniz karşınızda sadece savunan bir adam görürsünüz. "Ablan bana şunu dedi ne biçim kadın bu çok saygısız" vs demek yerine "ablan böyle böyle dedi çok kırıldım, niye böyle yapıyor, ben mi yanlış anladım acaba" diyin mesela. Hiçte uzatmadan kapatın konuyu. Sadece anlatın, yorum yapmayın. Bırakın kendi görsün. Herkes eşinin ailesiyle sıkıntı yaşıyor. Ama mutlu olmak istiyorsanız görmezden gelmek zorundasınız, biraz sabretmek zorundasınız. Ben tecrübe ettiğim için aslında çok iyi anlıyorum sizi. Kötülemeden,niyetinizi bozmadan, güzel güzel anlatın üzüldüğünüzü. Eğer aklı başında bi adamsa görecektir zaten. Ayrıca daha 3 ay olmuş sanırım. Yıpratmayın şimdiden kendinizi. Kapınızı kapatın, herkesi dışarda bırakın.
Onu da denedim. Bu sefer yine onları savunuyor. Seni dışladıkları yok senle kötü oldukları yok diyor ya göz göre göre. Güzel güzel anlatamıyorum çünkü savunmaya geçtiği zaman bende atağa geçiyorum. Yıprandım 3 ayda bezdim gerçekten

O teyzenin kizi sizden onlara , onlardan size laf tasiyordur. Fazla guvenmeyin. Bu birincisi.

Ikincisi ikinci el ayakkabasini geline pazarlayan gorumceler duydum ben. Yani sizin durum biraz devede kulak.

Ucuncusu esini arada pinpon topu gibi kullanmayin. Arada yipranan evliliginiz olur.

Dorduncusu kendime guveniyorsam ve yaptigimdan eminsem birilerinin hakkimda yaptigi dedikodu umrumda olmaz.

Yapacağınız en güzel şey olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren insanları umursamamak. Eşinizle bu yüzden kötü olmayın, huzurunuzu kacırmayın, asgarî düzeyde görüsürsünüz rahat edersiniz.
Onlarında isteği doğrultusunda çok sık görüşmüyoruz zaten. Ayda bir anca. Ama eşim gitmek istiyor. Mesela diyor ki Bugün ablamla konuştum yemeğe çaya gelin dedi diyor. Öyle bir şey demediğine adım kadar Emin’im.

O teyzenin kizi sizden onlara , onlardan size laf tasiyordur. Fazla guvenmeyin. Bu birincisi.

Ikincisi ikinci el ayakkabasini geline pazarlayan gorumceler duydum ben. Yani sizin durum biraz devede kulak.

Ucuncusu esini arada pinpon topu gibi kullanmayin. Arada yipranan evliliginiz olur.

Dorduncusu kendime guveniyorsam ve yaptigimdan eminsem birilerinin hakkimda yaptigi dedikodu umrumda olmaz.
O anlattı ben dinledim zaten bir şey söylemedim ama söyledikleri aynen görümcemin ağzı. Ah ah şu takmamayı öğrenebilsem

Kimse ailesini ne kadar haksız olursa olsun eşine ezdirmek istemiyor, bu iki taraf için de geçerli. Sana dese ki ailen şöyle böyle, eşinin haklı olduğunu bilsen dahi bozulursun ailene laf söyledi diye insan ister istemez sindiremez bu doğal bir şey. Ben de zamanında aynı hatayı yaptığım için o zamanki sevgilim şu anda eski sevgilim oldu. O yüzden böyle durumlarda eşinin ailesini eşine şikayet falan etmeyeceksin, bu ters teper. Yanınıza yandaş aramayın. Uyuzluk mu yapıyorlar, iki seçenek var. Ya politik davranacaksın ya da tamamen görmezden geleceksin, yoklarmış gibi davranacaksın. Eşine şikayetlenmek sana bir şey kazandırmaz; tersine eşinin gözünde ailesi mağdur konumuna, sen dırdırcı, memnuniyetsiz kadın konumuna düşersin.

insan iliskilerinizi ikili iliskiler olarak yonetin,
o onu demis bu bunu demis diye gorumcenize karsi onyargili olmayin bence,
o laf tasiyan kisinin iyi niyetinden ne kadar emin olabilirsiniz ki,
hem iyi niyetli bile olsa o da yanlis anlamis olabilir veyahut gorumce yapmistir o gunun stresi ile bir hata sonra kendi bile pisman olmustur.
gorumceniz size bizatihi bir kotuluk edene kadar boyle seylere kulak tikamalisiniz.

esiniz de ne yapabilir ki,
esim ve kardesim anlasamasa,
kardesim de hatali olsa mesela,
esime bariz bir terbiyesizlik yapmadigi surece biri kardesimdir, digeri esim,
esim icin kardesimle arami neden bozayim ki.

Kimse ailesini ne kadar haksız olursa olsun eşine ezdirmek istemiyor, bu iki taraf için de geçerli. Sana dese ki ailen şöyle böyle, eşinin haklı olduğunu bilsen dahi bozulursun ailene laf söyledi diye insan ister istemez sindiremez bu doğal bir şey. Ben de zamanında aynı hatayı yaptığım için o zamanki sevgilim şu anda eski sevgilim oldu. O yüzden böyle durumlarda eşinin ailesini eşine şikayet falan etmeyeceksin, bu ters teper. Yanınıza yandaş aramayın. Uyuzluk mu yapıyorlar, iki seçenek var. Ya politik davranacaksın ya da tamamen görmezden geleceksin, yoklarmış gibi davranacaksın. Eşine şikayetlenmek sana bir şey kazandırmaz, tersine eşinin gözünde ailesi mağdur konumuna, sen dırdırcı, memnuniyetsiz kadın konumuna düşersin.
Ama ben ailem haksız olsa onlar haksız deyip eşimi savunurum. Hatta gidip ailemle konuşurum siz neden eşimin arkasından konuşuyorsunuz diye. Eşim bunu yapmıyor onlarda istediği kadar konuşabiliyor. Nasıl görmezden gelebilirim :(

Ama ben ailem haksız olsa onlar haksız deyip eşimi savunurum. Hatta gidip ailemle konuşurum siz neden eşimin arkasından konuşuyorsunuz diye. Eşim bunu yapmıyor onlarda istediği kadar konuşabiliyor. Nasıl görmezden gelebilirim :KK43:

Şu an böyle düşünüyorsun da başına gelse öyle düşünmezsin. Arası çok kötü olanlar hariç herkes ailesine karşı pozitif ayrımcılık yapar. En iyi ihtimal "Ya sen yanlış anlamışsındır, annem senin hakkında öyle düşünmez, yok ya babam onu demek istememiştir" falan dersin.

Onu da denedim. Bu sefer yine onları savunuyor. Seni dışladıkları yok senle kötü oldukları yok diyor ya göz göre göre. Güzel güzel anlatamıyorum çünkü savunmaya geçtiği zaman bende atağa geçiyorum. Yıprandım 3 ayda bezdim gerçekten
Canım öyle 1 2 denemeyle olacak iş değil ki bu. Bakış açını bu yönde değiştirmelisin. Görümcelerin neden umrunda ki bu kadar? Göz göre göre sana zarar vermiyolarsa bırak konuşup dursunlar. Valla ben böyle durumlarda hep eşimin yerine koyarım kendimi. Eşim bana kardeşimi kötülese ben daha büyük tepki verirdim mesela. İnsan ailesine tabiki söz söyletmez. Kendini böyle böyle törpülemezsen yıpranan sen olursun. Mutlu olmaya bak sen boşver onları.

Back
X