Eşim ve kaynanam beni çekiştirmiş

Ben seni çookkkk iyi anlıyorum tatlım...Aynı şeyleri yaşıyoruz.Evet herkes bizimle aynı düşünmek zorunda değil ama bu sıkıntıları yaşamayan bilemez...

Annem bakıyor kızıma benim de...Kaynanam asla oralı bile olmuyor.Umrunda değiliz onun.Ne ben , ne eşim ne de kızım...

Evet olabilir.Umursamayabilir bizi.Varı yoğu kızı da olabilir.Bunlara inan gocunduğum yok.Ama eşimin onlar için yaptıklarını gördükçe sinirleriyorum işte.Canla başla koşturur annesi için.Öl dese ölür bak inan.Hastalığına koşar,mutluluğuna koşar.... Aklına gelebilecek her şeyine...Ama bir kez olsun teşekkür almaz.Mecbursun hissi yaratılır.

Biz de gelinler olarak istiyoruzki bu kadar özverinin az da olsa karşılığı olmalı....Annesi tabi yapacak,diyenler olacak şimdi aranızda.Ama o da evladı...Aynı şey değil mi.

Geçen gün ikinci çocuk muhabbeti açıldı kalabalıkta.Ben düşünmüyorum,eşimde.Çalışıyorum ve çalışmak zorundayım....Neyse kaynana atıp tutuyor yine.Olmaz 1 tane diye...Dedim anne bunu büyüttük,hakettik de ikinci kaldı.Doğur sen doğur,kolay dedi ya....Bakakaldım öle...Hani ilgileniriz,bakarız ayağı yapıyo kalabalık da.Ben de öle lafla olmuyo bu iş anne dedim.Gördük kim nasıl bakıyo,nasıl fedakarlık yapıyo dedim.Allah biliyo ya hepsinin karşılığını hesaplıyorum yüreğimde dedim...Dondu kadın.Eşime de demiş rezil etti beni.

Ama eşim hak veriyor bana da bişey diyemiyor annesine.Neyse öle işte cnm.

:16:

.. Ve herkes sizin pencerenizden bakıp yorumlayacaksa, burada konu açmanızın nedeni ne ? Eğer konu açıyorsa kişi, ve yorum istemiyorsa sadece dertleşmek istiyorum diyorsa ; bunu büyük harflerle belirtmeli ki, farklı kulvarlarda yorumlayıp msj. yazacaklar en azından bir köşeye sıvışır. Sizde üzülmemiş olursunuz, karşınızdakininde yorumu heybe/den)ye atılmaz-sayılmaz.

...

Niyetim sizi kırmak değil ama eşiniz en güzel şekilde çözmeye çalışmış hatta sabretmiş görünüyor anlattıklarınız kadarıyla.Bence hiç karışmamalı.

İkincisi kayınvalideniz neden yapamayacağı birşey için sırf sizin-annenizin gönlü olsun diye ''yaparım'' desin ki ?

Helal olsun, açık ve net duygularını söylemiş kırmadan..

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil; anneniz bakıyormuş Allah razı olsun.Kayınvalideniz bakmıyormuş canı sağolsun.

Ben olsam böyle bakardım konuya.

Kayınvalide çocuğa bakmak istese bir dert, bakmasa bir dert.

üstelik dilinin ucuylada bakarım deseydi bu defada bakarım dedi de bakmadı diye konu açılacaktı.üstelik ne olursa olsun evine gelen insana surat asılması hoş birşey değil.diyorsun ya benim başıma gelen kızının başınada geliyor diye. belki kaynananızın başına gelen annenizin başına da gelebilir.yani gelin evine gidince surat edebilişr:34:

Daha önceki kavgamızda annem kaynanama demişti haftaiçi ben bakıyorum hafta sonu ara sıra idare et te gezsinler biraz kaynanam aaa r....abla ben her yere çocuklarımla gidiyodumm falan bende onun üstüne atladımm valla çocukla gezmekten ben şikayetçi değilim oğlun dedimm neyse bu laftan sonra zaten bakmıyo yanii beni annemin yanında biraz gelin yerine koysaydı nezaketen de olsa o benim torunum nolcak arada sırada bakarım falan deseydi ölürmüydü yaniii

Bunun üzerine ben kocama söyledim senin annen nezaketende olsa çocuğa bakarım bile demedi bana inanmadı öyle bişey söylemedi dedi iyi o zaman ara sor dedimm aramış sen böylemi söyledin demiiş evet demişşş :)) beni aradı evet söylemiş dedi iyi o zaman ben bidaha annene güleryüz göstermiyorum dedimm 15 gün sonra yani c.tesi gecesi geldi bende surat beş karışş konuşmadım desem yeridir.benim annemin yaptığı fedakarlıkların çeyreğini o yapsa ne olurrr bu arada her hafta kızına gidiyo uyuyamıyomuş diye bebeği baksında kızı uyusun diyee...ben çok bişey beklemiyorumm 2 3 haftada bir kendi gelse dese verin çocuğu bana siz dolaşın birazz eşim 1 aydır işsiz varmı sıkıntınız akşamları bi çorba yapta çağır yemeğe,ya bendemi sorunn acaba bunlarıı bi kaynanadan beklemek aptallıktan başka bişey değil biliyorum ama Allah bana ne yapıyorsa kızıda aynısını görüyor.sırayla galiba bu işlerrr böyle işte aklıma gelenlerr

Acaba kim kimi ÇEKİŞTİRMİŞ..Yazdıklarınızdan kayınvalidenizin değil sizin kayınvalidenizi çekiştirdiğiniz görünüyor...

kimse kendi anneniz bile siz gezin diye çocuğunuza bakmaya mecbur değil ki...

bunlar gönül ve rica işleridir..

Daha önceki kavgamızda annem kaynanama demişti haftaiçi ben bakıyorum hafta sonu ara sıra idare et te gezsinler biraz kaynanam aaa r....abla ben her yere çocuklarımla gidiyodumm falan bende onun üstüne atladımm valla çocukla gezmekten ben şikayetçi değilim oğlun dedimm neyse bu laftan sonra zaten bakmıyo yanii beni annemin yanında biraz gelin yerine koysaydı nezaketen de olsa o benim torunum nolcak arada sırada bakarım falan deseydi ölürmüydü yaniii

Bunun üzerine ben kocama söyledim senin annen nezaketende olsa çocuğa bakarım bile demedi bana inanmadı öyle bişey söylemedi dedi iyi o zaman ara sor dedimm aramış sen böylemi söyledin demiiş evet demişşş :)) beni aradı evet söylemiş dedi iyi o zaman ben bidaha annene güleryüz göstermiyorum dedimm
15 gün sonra yani c.tesi gecesi geldi bende surat beş karışş konuşmadım desem yeridir.benim annemin yaptığı fedakarlıkların çeyreğini o yapsa ne olurrr bu arada her hafta kızına gidiyo uyuyamıyomuş diye bebeği baksında kızı uyusun diyee...ben çok bişey beklemiyorumm 2 3 haftada bir kendi gelse dese verin çocuğu bana siz dolaşın birazz eşim 1 aydır işsiz varmı sıkıntınız akşamları bi çorba yapta çağır yemeğe,ya bendemi sorunn acaba bunlarıı bi kaynanadan beklemek aptallıktan başka bişey değil biliyorum ama Allah bana ne yapıyorsa kızıda aynısını görüyor.sırayla galiba bu işlerrr böyle işte aklıma gelenlerr

canım öncelikle durumuna üzüldüm keşke böyle tatsız bir olay yaşamamış olsaydın, kayınvalidende anlayışlı biri olmakla beraber tabikide torunum ayda bir bırak bende vakit geçirmiş olurum bakmak dedğin neki ya karnını doyuyurursn biraz ilgilenirsin hepsi bu sonuçda oda torunu ayrıca burda "kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil" demiş arkadaşlr o kimse dedikleri kişi torunu oluyor nedense hizmeti ilgi alakayı gelnlerden oğullardan beklerler ama bütün fedakarlığı kızlar görür oda ayrı bi çelişki boşwer canım bakmıyorsa bakmaz zorla güzellikde olmaz istemiyorsa çocuğuda mutlu edicek şekilde ilgilenmez çocuğunun psikolojisinide etkiler umarım herşey yoluna girer....

aslında senin kızdığın görümcenin çocuğuna bakıp seninkine bakmaması. boşver bakmayıversin.

benim daha bir çocuğum yok. Allah nasip ederse, çocuğum olduğunda 2,5 yaşına kadar bebeğe kendim bakacağım. kısa süre annem baktıntan sonra kreşe vereceğim. Çünkü annem (k.valide) bebeğe bakamıyacağını söylemişti. bakmasın önemli değil:1:.

sinirlenmeyin, kendinizi yıpratıyorsunuz.

Bir kişi tarafından anlaşıldımmm evet çocuk ayrımından başka bişey değil sıkıştığındada bana gelir kızına değil:31:

üstelik dilinin ucuylada bakarım deseydi bu defada bakarım dedi de bakmadı diye konu açılacaktı.üstelik ne olursa olsun evine gelen insana surat asılması hoş birşey değil.diyorsun ya benim başıma gelen kızının başınada geliyor diye. belki kaynananızın başına gelen annenizin başına da gelebilir.yani gelin evine gidince surat edebilişr:34:

İşte empati kurulabilse,daha mutlu bir nesil oluruz.Ama herkes ''ben'' derdinde.

.....

Ayrıca yazdıklarıma cvp. alamıyorum anti düşüncede olduğum için ama başka bir soru daha soracağım ;

Kızının torununa daha çok bakıyor demişsiniz ya ;

- Kızının evine gittiğinde surat asan biri var mı ?

- Belki sadece çocukla oynamaya gidiyor, hizmeti son hadde kızı tarafından ayağına geliyor; içeriyi biliyorsunuzda ne kadar biliyorsunuz ?

- Kızının annesine baktığı kadar, hizmet ettiği kadar, sevdiği kadar sizde kayınvalidenizi seviyor, bakıyor, candan davranıyor musunuz ?

Bunlara istinaden belki kızının torunuyla ilgilenmeyi, o eve gitmeyi daha kendinden görüyor ve yapıyordur. Olamaz mı ?

Son düzenleme:
Daha önceki kavgamızda [COLOR="#0000CD"[COLOR="#000000"]]annem kaynanama demişti haftaiçi ben bakıyorum hafta sonu ara sıra idare et te gezsinler biraz[/COLOR] kaynanam aaa r....abla ben her yere çocuklarımla gidiyodumm falan bende onun üstüne atladımm valla çocukla gezmekten ben şikayetçi değilim oğlun dedimm neyse bu laftan sonra zaten bakmıyo yanii beni annemin yanında biraz gelin yerine koysaydı nezaketen de olsa o benim torunum nolcak arada sırada bakarım falan deseydi ölürmüydü yaniii

Bunun üzerine ben kocama söyledim senin annen nezaketende olsa çocuğa bakarım bile demedi bana inanmadı öyle bişey söylemedi dedi iyi o zaman ara sor dedimm aramış sen böylemi söyledin demiiş evet demişşş :)) beni aradı evet söylemiş dedi iyi o zaman ben bidaha annene güleryüz göstermiyorum dedimm
15 gün sonra yani c.tesi gecesi geldi bende surat beş karışş konuşmadım desem yeridir.benim annemin yaptığı fedakarlıkların çeyreğini o yapsa ne olurrr bu arada her hafta kızına gidiyo uyuyamıyomuş diye bebeği baksında kızı uyusun diyee...ben çok bişey beklemiyorumm 2 3 haftada bir kendi gelse dese verin çocuğu bana siz dolaşın birazz eşim 1 aydır işsiz varmı sıkıntınız akşamları bi çorba yapta çağır yemeğe,ya bendemi sorunn acaba bunlarıı bi kaynanadan beklemek aptallıktan başka bişey değil biliyorum ama Allah bana ne yapıyorsa kızıda aynısını görüyor.sırayla galiba bu işlerrr böyle işte aklıma gelenlerr [/COLOR]

dünürümün bana böyle birşey söylemesini de kabul edemem,:50:

Son düzenleme:
dünürümün bana böyle birşey söylemesini de kabul edemem,:50:

Kabul edilmiycek nee ??
küfür etmediki annem biz sürekli birbirimize vakit ayıramadığımızdan kavga ediyoruz diyee evliliği kurtarma yolu benim annemdemi onun annesinin yaptığını yapsın böylemi düzelicek sorunlarr ?

İşte empati kurulabilse,daha mutlu bir nesil oluruz.Ama herkes ''ben'' derdinde.

.....

Ayrıca yazdıklarıma cvp. alamıyorum anti düşüncede olduğum için ama başka bir soru daha soracağım ;

Kızının torununa daha çok bakıyor demişsiniz ya ;

- Kızının evine gittiğinde surat asan biri var mı ?

- Belki sadece çocukla oynamaya gidiyor, hizmeti son hadde kızı tarafından ayağına geliyor; içeriyi biliyorsunuzda ne kadar biliyorsunuz ?

- Kızının annesine baktığı kadar, hizmet ettiği kadar, sevdiği kadar sizde kayınvalidenizi seviyor, bakıyor, candan davranıyor musunuz ?

Bunlara istinaden belki kızının torunuyla ilgilenmeyi, o eve gitmeyi daha kendinden görüyor ve yapıyordur. Olamaz mı ?

Başına gelemezzz çünkü oğlu yokk olsaydıda eminim annem gelinini el üstünde tutardı Bizi kenara iterdii annemi tanıdığımdan söylüyorum

Kızı annesine bakmıyorkiii kullanıyor o kadar eminim kaynanam her hafta temizliğini yapmaya gidiyor yılbaşında gitti bakmaya onlarda gezmeye gittilerr bende kayınpederi çok sevdiğimden biz hepberaber bizde geçirdikk

Ben çok bişey beklemiyorum kii bunu bu kadar büyütmenin anlamı yok bence

Herkes kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil o zaman sevmesinde babanem babanem falan filan sahte geliyor bana yapmacık geliyor arkadaşlarr herkesin düşüncesi farklı işini yaptırana kadarr bana nelerr yapıyo yaptırdıktan sonra ne ilgileniyo ne arıyo ne soruyo şimdi onun yaptığını ben ona yapıyorumm

Ne yani, cocugunuza bakınca icten seviyor mu olacak?? :53:
Yapmayın arkadasım bıcak mı dayıyor bogazınıza yap bunu, yap bunu diye?

açıkçası bende bu konuda arkadaşlar gibi düşünüyorum. kayınvalidem evlendiğimiz zaman çocuk olursa ben bakamam baştan söyleyim dedi. bende tamam anne dedim. şimdi kayın validem bakmıcak diye ben çocuk yapmıcakmıyım. ben o çocuğu yapıyorsam herşeyi göze alırım. kocamla birbirimize vakit ayıramıyoruz evliliği kurtarmak için başbaşa kalmamız lazım diyorsun ama hem çalışıp hem çocuğu olan hemde kocasına vakit ayıran o kadar çok insan var ki.

Kesinlikle katılıyorum. Deyim yerindeyse sıkıştığımız anlarda aslında normalde istemeyeceğimiz şeylerin eksikliğine yakınılıyor..

Hem kendi penceremizi kendimiz kapatıyoruz, hemde neden bu şekilde kapalı nefes alamıyoruz diye veryansında bulunuyoruz.
...

Hala diyorsunuz ki babaannem diye sevmesi yapmacıklık geliyor..

Babaanne olabilmek için illaki çocuğunuza bakması mı lazım ? Bu sıfatı gelinler mi veriyor o kişiye ?

Yapacağı işlere göre rütbe belirlemesine gitmek şart oldu..

Anlaşamıyoruzzz galibaaa herkesin düşüncesi farklı bana hiç bişey yapmıyosa çocuğun peşinde babanem babanem gelmediği zamanlar çook oluyo hani çok seviyoya seviyosa 1 ay mı görmez torununu insan ????
onunki gösteriş diyorumm bundan sonra hakettiği kadar görecek benim çocuğumu benim düşüncem böylee o bana annelik ben ona gelinlik yapamıyosam görüşmemek en güzeli yıpranmamak açısından o geliyo laf atıyo ortaya ben kocamla ogün kavga ediyorum çünkü sürekli hiç birşey yapmadığından yakınıyorum gelmesin gitmiyimm

açıkçası bende bu konuda arkadaşlar gibi düşünüyorum. kayınvalidem evlendiğimiz zaman çocuk olursa ben bakamam baştan söyleyim dedi. bende tamam anne dedim. şimdi kayın validem bakmıcak diye ben çocuk yapmıcakmıyım. ben o çocuğu yapıyorsam herşeyi göze alırım. kocamla birbirimize vakit ayıramıyoruz evliliği kurtarmak için başbaşa kalmamız lazım diyorsun ama hem çalışıp hem çocuğu olan hemde kocasına vakit ayıran o kadar çok insan var ki.

Ben çocuğa sürekli baksın demiyorum arkadaşımm neden kendi tarafınızdan bakıyosunuzzz ??

Başına gelemezzz çünkü oğlu yokk olsaydıda eminim annem gelinini el üstünde tutardı Bizi kenara iterdii annemi tanıdığımdan söylüyorum

Olmayan birşey için bu kadar net konuşmamalısınız..

Sonuçta görümcenizde kendi annesi için sizin söylediklerinizin aynısını söylüyordur.

Bence aile büyükleri bakmalı eşimin akrabasının kendi kızına, oğluna bakmamış bakıcı bakmış, sonra çocuk havale geçirmiş ve şu an beyin özürlü ,el böyle bakar işte kadın şu an 55 yaşında ,şeker hastası ,keşke zamanında annesi baksaydı ,ama o keyfinin peşindeymiş sizin kaynana gibi bence kaynananda bakmalı , senin darılman normal kaynana hastalansa sende bakmak zorundasın ,ona yani böyle soğuk duygusuz ,empatiden yoksun kaynanayı kimse sevmez

Kabul edilmiycek nee ??
küfür etmediki annem biz sürekli birbirimize vakit ayıramadığımızdan kavga ediyoruz diyee evliliği kurtarma yolu benim annemdemi onun annesinin yaptığını yapsın böylemi düzelicek sorunlarr ?

dünürüm benim ne yapıp yapmayacağıma karar veremez,evlenmiş barklanmışsınız sizin geçiminize neden aileler karışıyor.sorununuz varsa ailelerle değil eşinle kendiniz çözmelisiniz.başka zaman olsa kaynanam karışıyor evliliğim bozuluyor dersiniz:34:

Back
X