Eşim ve kaynanam beni çekiştirmiş

Ben seni çookkkk iyi anlıyorum tatlım...Aynı şeyleri yaşıyoruz.Evet herkes bizimle aynı düşünmek zorunda değil ama bu sıkıntıları yaşamayan bilemez...

Annem bakıyor kızıma benim de...Kaynanam asla oralı bile olmuyor.Umrunda değiliz onun.Ne ben , ne eşim ne de kızım...

Evet olabilir.Umursamayabilir bizi.Varı yoğu kızı da olabilir.Bunlara inan gocunduğum yok.Ama eşimin onlar için yaptıklarını gördükçe sinirleriyorum işte.Canla başla koşturur annesi için.Öl dese ölür bak inan.Hastalığına koşar,mutluluğuna koşar.... Aklına gelebilecek her şeyine...Ama bir kez olsun teşekkür almaz.Mecbursun hissi yaratılır.

Biz de gelinler olarak istiyoruzki bu kadar özverinin az da olsa karşılığı olmalı....Annesi tabi yapacak,diyenler olacak şimdi aranızda.Ama o da evladı...Aynı şey değil mi.

Geçen gün ikinci çocuk muhabbeti açıldı kalabalıkta.Ben düşünmüyorum,eşimde.Çalışıyorum ve çalışmak zorundayım....Neyse kaynana atıp tutuyor yine.Olmaz 1 tane diye...Dedim anne bunu büyüttük,hakettik de ikinci kaldı.Doğur sen doğur,kolay dedi ya....Bakakaldım öle...Hani ilgileniriz,bakarız ayağı yapıyo kalabalık da.Ben de öle lafla olmuyo bu iş anne dedim.Gördük kim nasıl bakıyo,nasıl fedakarlık yapıyo dedim.Allah biliyo ya hepsinin karşılığını hesaplıyorum yüreğimde dedim...Dondu kadın.Eşime de demiş rezil etti beni.

Ama eşim hak veriyor bana da bişey diyemiyor annesine.Neyse öle işte cnm.

Budur arkadaşımmm
herkes diyoki senin çocuğuna bakmak zorunda değilll ben böyle bişey demedim ki :26:

Başına gelemezzz çünkü oğlu yokk olsaydıda eminim annem gelinini el üstünde tutardı Bizi kenara iterdii annemi tanıdığımdan söylüyorum

Bu' da yanlıs bir tutum kimseyi kayırmaya, ayırmaya gerek yok ne kayınvalidem beni oglun' dan veya kızından ayrı tutsun, ne' de kendi annem gelinini..!
En iyisi haklıya haklı, haksıza, haksız diyebilmek karsınızdaki anneniz, babanız vs. kim olursa olsun!

Kızı annesine bakmıyorkiii kullanıyor o kadar eminim kaynanam her hafta temizliğini yapmaya gidiyor yılbaşında gitti bakmaya onlarda gezmeye gittilerr bende kayınpederi çok sevdiğimden biz hepberaber bizde geçirdikk

Annesini kullandıgını söylüyorsunuz? Peki, kayınvalideniz bunu göremeyecek kadar kör mü ki, ben sanmıyorum bir evlat annesini kullansın!:50:

Son düzenleme:
Ben çok bişey beklemiyorum kii bunu bu kadar büyütmenin anlamı yok bence

Herkes kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil o zaman sevmesinde babanem babanem falan filan sahte geliyor bana yapmacık geliyor arkadaşlarr herkesin düşüncesi farklı işini yaptırana kadarr bana nelerr yapıyo yaptırdıktan sonra ne ilgileniyo ne arıyo ne soruyo şimdi onun yaptığını ben ona yapıyorumm

Yaşı ne kadar genç olsa da o kendi çocuklarına bakarak sırasını savmış, sizin çocuklarınıza bakma gibi bir görevi yok ama bakmıyor diye de torunlarını sevmediği anlamına gelmez bu.

Ben çocuğa sürekli baksın demiyorum arkadaşımm neden kendi tarafınızdan bakıyosunuzzz ??

konunda kendi tarafımdan bakacağım bir durum yokk. annenin bakmadığı (kayınvalidene bak dediği) günler bir bakıcı tutun olsun bitsin. en azından paramla baktırıyorum dersin.

Anlaşamıyoruzzz galibaaa herkesin düşüncesi farklı bana hiç bişey yapmıyosa çocuğun peşinde babanem babanem gelmediği zamanlar çook oluyo hani çok seviyoya seviyosa 1 ay mı görmez torununu insan ????
onunki gösteriş diyorumm bundan sonra hakettiği kadar görecek benim çocuğumu benim düşüncem böylee o bana annelik ben ona gelinlik yapamıyosam görüşmemek en güzeli yıpranmamak açısından o geliyo laf atıyo ortaya ben kocamla ogün kavga ediyorum çünkü sürekli hiç birşey yapmadığından yakınıyorum gelmesin gitmiyimm

Evet tabii ki farklı.Burada sizi yerme niyetinde değilim.Sadece hatalı düşüncenizi söylemeye çalışıyorum.

Çocuk sadece sizin olsaydı bunu demeye hakkınız vardı ? Ama çocuğunuzun birde ortağı var; eşiniz.

Eşinizin annesine çocuğu görme süresini belirme hakkımız yok ki..

Çocuğu kim hak ediyorsa ona gösteririm demek niye ? Doğuştan gelen akrabalıklar var. O çocuğa zulum yapılmadıkça esirgeme hakkına sahip değil kimse.

Zaten çocuk büyüdüğünde bunun hesabını sorar..

..

canım öncelikle durumuna üzüldüm keşke böyle tatsız bir olay yaşamamış olsaydın, kayınvalidende anlayışlı biri olmakla beraber tabikide torunum ayda bir bırak bende vakit geçirmiş olurum bakmak dedğin neki ya karnını doyuyurursn biraz ilgilenirsin hepsi bu sonuçda oda torunu ayrıca burda "kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil" demiş arkadaşlr o kimse dedikleri kişi torunu oluyor nedense hizmeti ilgi alakayı gelnlerden oğullardan beklerler ama bütün fedakarlığı kızlar görür oda ayrı bi çelişki boşwer canım bakmıyorsa bakmaz zorla güzellikde olmaz istemiyorsa çocuğuda mutlu edicek şekilde ilgilenmez çocuğunun psikolojisinide etkiler umarım herşey yoluna girer....

Anlayan birilerinin olması güzellll

açıkçası bende bu konuda arkadaşlar gibi düşünüyorum. kayınvalidem evlendiğimiz zaman çocuk olursa ben bakamam baştan söyleyim dedi. bende tamam anne dedim. şimdi kayın validem bakmıcak diye ben çocuk yapmıcakmıyım. ben o çocuğu yapıyorsam herşeyi göze alırım. kocamla birbirimize vakit ayıramıyoruz evliliği kurtarmak için başbaşa kalmamız lazım diyorsun ama hem çalışıp hem çocuğu olan hemde kocasına vakit ayıran o kadar çok insan var ki.

daha oğlum bekar ama yeri geldimi söylüyorum.evlendiğinizde çocuk doğurup bana bak demeyin.bakabilecekseniz yapın çocuk diyorum:34:

Anlayan birilerinin olması güzellll

Anlamak sadece onaylamak değildir..Anlayıp birde başka açıdan bakmasını sağlamaktır karşıdaki kişinin.

Bunu kaçırıyorsunuz.. Sadece olumlu cevaplar için mi açtınız konuyu ?

Anlamak sadece onaylamak değildir..Anlayıp birde başka açıdan bakmasını sağlamaktır karşıdaki kişinin.

Bunu kaçırıyorsunuz.. Sadece olumlu cevaplar için mi açtınız konuyu ?

nedense çoğu konuda bu oluyor.kafalarında sabit bir fikir var herkes tarafından kabul görsün isteniyor.çok nadir konularda gerçekten çözüm aranıyor:50:

daha oğlum bekar ama yeri geldimi söylüyorum.evlendiğinizde çocuk doğurup bana bak demeyin.bakabilecekseniz yapın çocuk diyorum:34:

doğrusu budur zaten. ben anneme bile bakmak zorunda değilsin diyorum. hoş henüz bebeğim yok ama :)))

Evet tabii ki farklı.Burada sizi yerme niyetinde değilim.Sadece hatalı düşüncenizi söylemeye çalışıyorum.

Çocuk sadece sizin olsaydı bunu demeye hakkınız vardı ? Ama çocuğunuzun birde ortağı var; eşiniz.

Eşinizin annesine çocuğu görme süresini belirme hakkımız yok ki..

Çocuğu kim hak ediyorsa ona gösteririm demek niye ? Doğuştan gelen akrabalıklar var. O çocuğa zulum yapılmadıkça esirgeme hakkına sahip değil kimse.

Zaten çocuk büyüdüğünde bunun hesabını sorar..

..

cvbı çok kolay babaannen hiç bir kötü günümüzde yanımızda olmadıı :
hamileyken bile kanamalı doğuma gittim ölebilirdim bebekte ölebilirdi o ne yaptı geldi 10 dk durdu işe gitcem sabah dedi gitti
çocuğuma çeyrek taktı kızına 600 tl ye beşik almış gözüme baka baka söyledi yani bu yazdıklarımla sınırlı o torunuda bu nesiii ??? şimdi bunu söylermisinizz ??? ben ona şu son kavgadan önce saygıda kusur etmedimm insan gönül kırmaz arkadaşlar çok bişey beklemiyorum ki ayda 1 kezz 3 4 saat torununa bakıcak çokmu beklediğim şey kızı kaçtı hiç kullanmadığım çeyizlerim vardı ayırdım verdim ben kötü bi insan değilim ki annem desen o da çıkardı kullanılmamış danteller verdi neden bu insanları enayi görme düşüncesi <??

önemli mazereti olanlar haricindekiler için söylüyorum. ben senin çocuğuma bakamam, keyfime bakarım mantığındakiler, gün olur devran döner onlar da bakıma muhtaç duruma düşerler o zaman, gelinden medet umarlar. o zaman gelin de mi ben sana bakamam, keyfime bakarım, ne halin varsa gör demeli. kimse kimseye bakmak zorunda değil neticede.
ama bu insanlıktır. benim babaannem hem ablama hem bana baktı büyüttü annem çalışırken, şimdi babaannem çok hasta annem de ona bakıyor. babaannem bize bakmasaydı da annem na bakardı.
kayınvalidem benim çocuğuma bakacak ben işe başlayınca, Allah korusun ilerde o yataklara düşerse ben de ona bakıcam. (bakmasa da bakarım)bu işler böyle.

konu sahibi arkadaşım. çok asabi davranıyosun. bu şekilde haklıyken haksız duruma düşersin. ben sana hak verdim. eğer torununu gerçekten o kadar çok seviyorsa, en azından ayda bir bakmaktan memnun olması lazım, torunumla vakit geçiricem diye. benim kayınvalidem bana sürekli, işe başla da biz yalınz kalalım torunumla diyo. ama bakmıyosa da onun vicdanına kalmış bişey, bu kadar sinirlenmene gerek yok, hele eşinle bu konuda tatışmanı hiç tavsiye etmem. anneleri çoğu erkeğin hassas noktaları oluyo. bi zaman ters tepebilir.

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmasın aldığında yaptığında değilll gözüm neden ayrım yapılıyor.

cvbı çok kolay babaannen hiç bir kötü günümüzde yanımızda olmadıı :
hamileyken bile kanamalı doğuma gittim ölebilirdim bebekte ölebilirdi o ne yaptı geldi 10 dk durdu işe gitcem sabah dedi gitti
çocuğuma çeyrek taktı kızına 600 tl ye beşik almış gözüme baka baka söyledi yani bu yazdıklarımla sınırlı o torunuda bu nesiii ??? şimdi bunu söylermisinizz ??? ben ona şu son kavgadan önce saygıda kusur etmedimm insan gönül kırmaz arkadaşlar çok bişey beklemiyorum ki ayda 1 kezz 3 4 saat torununa bakıcak çokmu beklediğim şey kızı kaçtı hiç kullanmadığım çeyizlerim vardı ayırdım verdim ben kötü bi insan değilim ki annem desen o da çıkardı kullanılmamış danteller verdi neden bu insanları enayi görme düşüncesi <??

Bu hediye farkı, ve gözünüzün içine baka baka söylemesinin nedeni; kız annesi alır beşiği, çocuk odasını eğer imkanı varsa.

Bu yüzden söylemiştir, hiç bu yönden düşündünüz mü ?

ARAKADAŞIM DAHA NE ıstıyorsun bakmasın.hem o cocuk sana alışmaz senı saymaz kaynana yanında buyuyun cocukların cocunluğu oyle.artı hemde eşinin yuzu olmaz sen hemende boyle dersın baksa eve ayrı karışır bence en guzelı oyle.hem kaynana adı ustunde senın gezmenımı duşunecek dua etkı kır dızını evınde otur cocuğa bak dememış.kızını duşunduğu gıbı gelın duşunulur mu?bence cok şey beklıyorsun.artı daha neler neler var bır bılsen.en azından karışmıyo sana. duşun bende hamıleyım bu ıkıncı gebelığım ılk gebelığım de alındı.kaynıma kaç sene once 500-600 mılyonluk beşik almışlar her turlu kıyafetını almışlar.ılk bebeğimde bana dıyor bızde kız anası alır beşiği.herşeyı o yapar.hıç sesımı cıkarmadım.eşimde vardı oda hıç demedı abıme o kadar şey yaptın dıye o demezse ben elın kızıyım ben nıye deyım oğlu duşunsun.bu bebeğimde dedem sen almazsan beşiği ben alacam dmeış onun uzerıne tel actılar oyle dedı dıye bız beşik parasını gonderırız dıye.uygun zamanı beklıyorum o lafı koymak için.bunlara takılırsan canım kafayı yerım ben duşuneceğıme onlar kafayı taksın ben uzuleceğıme onlar düşün banane.

Son düzenleme:
Bu' da yanlıs bir tutum kimseyi kayırmaya, ayırmaya gerek yok ne kayınvalidem beni oglun' dan veya kızından ayrı tutsun, ne' de kendi annem gelinini..!
En iyisi haklıya haklı, haksıza, haksız diyebilmek karsınızdaki anneniz, babanız vs. kim olursa olsun!

Annesini kullandıgını söylüyorsunuz? Peki, kayınvalideniz bunu göremeyecek kadar kör mü ki, ben sanmıyorum bir evlat annesini kullansın!:50:

sürekli yaşadığım birlikte olduğum insanları ben bilirimm..
bana her geldiğinde söyler bi sana geliyorum hizmet görüyorum kocamın yanında o zaman neden bana böyle yapıyor??

önemli mazereti olanlar haricindekiler için söylüyorum. ben senin çocuğuma bakamam, keyfime bakarım mantığındakiler, gün olur devran döner onlar da bakıma muhtaç duruma düşerler o zaman, gelinden medet umarlar. o zaman gelin de mi ben sana bakamam, keyfime bakarım, ne halin varsa gör demeli. kimse kimseye bakmak zorunda değil neticede.
ama bu insanlıktır. benim babaannem hem ablama hem bana baktı büyüttü annem çalışırken, şimdi babaannem çok hasta annem de ona bakıyor. babaannem bize bakmasaydı da annem na bakardı.
kayınvalidem benim çocuğuma bakacak ben işe başlayınca, Allah korusun ilerde o yataklara düşerse ben de ona bakıcam. (bakmasa da bakarım)bu işler böyle.

konu sahibi arkadaşım. çok asabi davranıyosun. bu şekilde haklıyken haksız duruma düşersin. ben sana hak verdim. eğer torununu gerçekten o kadar çok seviyorsa, en azından ayda bir bakmaktan memnun olması lazım, torunumla vakit geçiricem diye. benim kayınvalidem bana sürekli, işe başla da biz yalınz kalalım torunumla diyo. ama bakmıyosa da onun vicdanına kalmış bişey, bu kadar sinirlenmene gerek yok, hele eşinle bu konuda tatışmanı hiç tavsiye etmem. anneleri çoğu erkeğin hassas noktaları oluyo. bi zaman ters tepebilir.

Benim babaannem anneme cok cetirmis ve bize' de bakmadı ama annem kendisine baktı.. Bu kisi' nin tamamen vicdanıyla alakalı..
Kendi kızları annem kadar bakmamıstır..

Bu hediye farkı, ve gözünüzün içine baka baka söylemesinin nedeni; kız annesi alır beşiği, çocuk odasını eğer imkanı varsa.

Bu yüzden söylemiştir, hiç bu yönden düşündünüz mü ?

imkanı olsaa evet ama öyle çok imkanı olan insanlar değill ondan yapıyo zaten

Back
X