Eşim ve kaynanam beni çekiştirmiş

merhaba,
bence de sorun esinizde. cocuk olunca esim benimle gelmiyor demissin. kendinde bu hakki nasil bulabiliyor? babaannenin babaanneligini sorgulamadan once babanin babaligini sorgulamak gerekir.

benimkaynanam özünde iyi bir insandı benim gözümde ama eltime sorarsan kötüdür.cahildi kaynanam.yerine göre biz neler yaşadık siz hiçbir şeyden haberiniz yok der.yerine göre oğullarına kızar laf söylemiyorsunuz karılarınıza DERDİ.AMA BEN ONU ÖYLE KABUL ETTİM.benim kaynanam herkese bakmıştır.yani hastalandıklarında.evlenmiş kaynanası yokmuş kayınpederine bakmış,yatalakmış terine göre altını temizlemiş.sonra anlaşamadığı halde eltisi vardı son anına kadar yanında oldu onada baktı.daha sonra kaynına da baktı.sonra görümcesinin biri,3 tane gelini olduğu halde benim kaynanam baktı.gitti çamaşıırnı yıkadı,ekmeğini yaptı,evini temizledi genede huysyz halkamız allah razı olsun demedi sanki mecbur:50:daha sonra bekar erkek kardeşi vardı hastalandı onada baktı.dayımız iyileşince kaynanamdan kötüsü olmadı çok çektirdi kadına.kendisi maalesef aniden öldü.kimseye zahmeti sıkıntısı olmadı.yani diyeceğim o ki ben bakayımda onlar da bana baksın diye birşey yok.öyle olsaydı herkes kaynanama bakmak için sıraya girmesi gerekirdi:50:

Belki de kendisinin bunca iyiliğinin sonucunda hiç çekmeden, çekinmeden, çektirmeden aniden vefat etmiştir.

Belki de kendisinin bunca iyiliğinin sonucunda hiç çekmeden, çekinmeden, çektirmeden aniden vefat etmiştir.

bende öyle düşünüyorum canım.allah rahmet eylesin:14:
aslında bende kaynanamın birçok sözünü hareketini kafama takıp sorun yapabilirdim ama onu öyle kabullendim.mesela telefon ederdim noldu niye aradın derdi.bu herkes içinsorun edilecek bir durum ve eminim ki bu laftan sonra kimse tekrar aramazdı.ama ben takmadım düzenli bir şekilde aramaya devam ettim.en son öldüğü gün aklıma geldi ne yapıyor diye ama misafirim vardı aramaya fırsat bulamadım ve o gece öldüğünü duyunca çok üzüldüm.bir kaç gün önce görüşmüştük ama keşke tekrar arayabilseydim diye çok üzüldüm:50:

Son düzenleme:
Ben çok bişey beklemiyorum kii bunu bu kadar büyütmenin anlamı yok bence

Herkes kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil o zaman sevmesinde babanem babanem falan filan sahte geliyor bana yapmacık geliyor arkadaşlarr herkesin düşüncesi farklı işini yaptırana kadarr bana nelerr yapıyo yaptırdıktan sonra ne ilgileniyo ne arıyo ne soruyo şimdi onun yaptığını ben ona yapıyorumm

Bu üslubunuzu hiç beğenmedim ne demek sevmesin yapmacık geliyor falan. yarın öbür gün sizde kayınvalide olucaksınız herkes yaptıklarıyla sınanır birilerine güvenip mi yaptınız çocuğu?

kusura bakmayın da kocanız sizi savunduğu halde hala salak herif diye hitap ediyorsanız sizde
az değilsiniz hani ozaman .saygı sevgi beklemek için önce göstermek lazım.
ayrıca anneniz bir hafta bakıyormuş çocuklarınıza kayınvalidenizde bakmayıversin sorunmu bu yani herkez aynı olmak
zorunda değil. benim kızım beş yaşında daha birgün ne anneme ne kayınvalideme
bırakmış değilim,ama kocamlada gezip tozarım 5 yıldır çocuk değil düşünce yapınız engel size.

konu sahibi diğer çocuğun kaç yaşında:26:

11 yaşında bebekte 21 aylıkk Büyük çocuğum zaten büyüdü isterse benimle gelir isterse gelmezzz yemeğini hazırlar ısıtır yerr 5.sınıfa gidiyor ama bu minik beni çok yorduu çok çokk yaramazzz :((

Kendi çocuğunuza kendininiz bakamıyorsanız neden dünyaya getirdiniz.Ayrıca eşinize salak herif diyecek kadar ağzınızı bozabiliyorsunuz.Bence sizde hiç masum değilsiniz.

Son düzenleme:
zaten sen onlar için hep bir el kızısın herşeyini annen yapsın derler işede geldince kendilerinide annen gibi görmeni isterler olduuu canım sen ilk önce beni kızının yerine koy bende seni anne yerine yok öyle işine geldiği gibi davranmak tepkini belli et canım en azından bundan sonra bişey yapacağı vakit alacağı tepkiyi bilsin o çocuk onunda torunu lafı geldimmi bizim çocuğumuz derler sakın yüzüne karşı saygısızlık yapma ama tepkini belli et

Son düzenleyen: Moderatör:
siz benim anlatmak istediklerimi anlayabildinizmii ??Çocuğuma bakamıyorum düşüncesine nerden vardınız bana açıklarmısınız ?
ayrıca eşime ne söylediğim kimseyi alakadar etmezz

zaten sen onlar için hep bir el kızısın herşeyini annen yapsın derler işede geldince kendilerinide annen gibi görmeni isterler olduuu canım sen ilk önce beni kızının yerine koy bende seni anne yerine yok öyle işine geldiği gibi davranmak tepkini belli et canım en azından bundan sonra bişey yapacağı vakit alacağı tepkiyi bilsin o çocuk onunda torunu lafı geldimmi bizim çocuğumuz derler sakın yüzüne karşı saygısızlık yapma ama tepkini belli et

kavga vs şeyler asla olmadı olmazda olacağı için tepkimi koydum artık benim evime gelmesinn daha kötü şeyler olacağına böylede engellemiş oldum

vaybe ne kadar kaynana sever toplum olmuşuzz :))

kavga vs şeyler asla olmadı olmazda olacağı için tepkimi koydum artık benim evime gelmesinn daha kötü şeyler olacağına böylede engellemiş oldum

Yanlış üstüne yanlış yapıyorsunuz. Eve sokmamak ne demek aynı şey sizin annenize yapılsa nasıl hissederdiniz? O ev sadece sizin değil eşinizinde evi. Bu cümlelerinizi duysa ne kadar üzülür. Surat yapmanızı anlarım tavır koymanızı anlarım da eve sokmamanızı anlayamam zira o evde eşiniz de yaşıyor.

nişanlıyken kaynanamı okadar çok severdimki ama evlenince helede aynı ev içinde yaşayınca herşey öylesine değişiyoki anlatamam biz aynı ev içinde 3 aile barınıyoruz kaynanamlar eltim ve ben bu curcunayı hayal edebiliyorsundur annemizden emdiğimiz sütü burnumuzdan getiriyo ama hep ya sabır çekiyorum bugün evde yok misafirliğe gitti dün 2 gün orda kalıcakmış eltimle bana evin içinde bayram sevinci var işlk defa bugün uykumuzu aldık :))

Yok arkadaşımm gelmesin bak eşim 1 aydır çalışmıyor ben ay başında ne yapacağım diye düşünüyorum bi kere olsunda ihtiyacınız varmı diye sormuyo nasıl bir annelik bu hadi bana sormuyo çocuğun ihtiyacı varmı bile sormuyoo ne gerek var kii gelicek benim evimeee benim evim her eşyasını alnımın teriyle aldımm bir parça bişey görmedimm hiç birşey görmedim diye belkide çocukta biraz yardımını görürüm yalnız bırakmaz beni dedim ama yokkk

Bu arada birbirimizi kırmaktansa ayrı durmak daha iyi değilmii ???
Bu olmadan konuşmamak görüşmemek daha iyi değilmii ??

konu sahibinin diğer konularını okudum.hep diyor ya annem yapıyor kaynanam neden yapmıyor diye,annesi konu sahibinin yeni bir yanlış yapmasını engellemek için çabalıyor.ama konu sahibi bu şekilde devam ederse acaba ben kimin ahını aldım diyen adam iyice uzaklaşacak:50:gerçi konu sahibinin gözü çok kara bu kocasnada bir tekme vurabilir:34:

Yok arkadaşımm gelmesin bak eşim 1 aydır çalışmıyor ben ay başında ne yapacağım diye düşünüyorum bi kere olsunda ihtiyacınız varmı diye sormuyo nasıl bir annelik bu hadi bana sormuyo çocuğun ihtiyacı varmı bile sormuyoo ne gerek var kii gelicek benim evimeee benim evim her eşyasını alnımın teriyle aldımm bir parça bişey görmedimm hiç birşey görmedim diye belkide çocukta biraz yardımını görürüm yalnız bırakmaz beni dedim ama yokkk

İşte bak şimdi ondada gördüm hata... İnsan nasıl sormaz ki bi ihtiyacın var mı diye. Hem de oğlunun 1 aydır çalışmadığını biliyorsa. Burda sorması gerekiyordu bnce. Benim babaannem de sormaz, bize de hiç baktığını görmedim. Ama alt komşumuzun bir kaynanası var torunlarına üni de okuyanlara para gönderiyor, dün çarşıda yolda karşılaştık anneme diyor ki"aytene söyleme ona sürpriz yatak örtüsü aldım bak bakalım sen beğencen mi" biz annemle o kadını gördükçe şok geçiriyoruz :53: Ama annem de sizin gibi babaannemlerin hiçbir şeyini görmemiş çok çekmişler zamanında borçlanmışlar hatta ama şimdi annem çok iyi davranıyor babaaanneme ona asla saygı da kusur etmiyor. Eve gelince dayayıp döşüyor sofrayı. Babam da farkında her şeyin anneme çok değer veriyor. Bir kere bile kavga etmediler annem açık vermez çünkü. Saygı da kusur etmezsen adam da senin arkanda durur bunu bilir bunu söylerim :1:

konu sahibinin diğer konularını okudum.hep diyor ya annem yapıyor kaynanam neden yapmıyor diye,annesi konu sahibinin yeni bir yanlış yapmasını engellemek için çabalıyor.ama konu sahibi bu şekilde devam ederse acaba ben kimin ahını aldım diyen adam iyice uzaklaşacak:50:gerçi konu sahibinin gözü çok kara bu kocasnada bir tekme vurabilir:34:

Bu da olabilir tabi....

henüz çocuğum yok ama kaynanam çocuğuma bakmak için sabırsızlanıyor oysa öz annem senin çocuğuna bakmam ama ablanınkine bakarım dedi. kayınvaliden baksın dedi. eşimde bu lafı duydu ama bana bu konuda beni üzecek bir laf etmedi. bakmak zorunda değil dedi.

Back
X