- 3 Temmuz 2024
- 47
- 25
- 3
- 32
- Konu Sahibi anksiyetelibiriiii
-
Valla ödemesini biz yapıyoruz ama inanın bebim de aklıma bu geldi emin değilim henüzEv esinizin olmayabilir mi?
Ben kendisine evin var mı bile demedim kendi ailesi evi var gibisinden söylemişti öyle illa evi olsun siye bir şeyim yok ki anlaştık biz zaten sadece ben anlamaya çalışıyorum ev mevzusu geçince niye bu kadar sinirleniyor inanın ihtiyaç sahibi biri gelse otursa hiç para vermese bile olur ama bu olay farklı konuşsa anlatsa ama konuşamıyorum hep bir kavga çıkıyorBu tur seyleri bastan konusmuyormusunuz??
Evlenince herkesin kafasina dank ediyor nedense olaylar.
Belki kirayi iyi fiyat alip bir kismini kendisi yada ailesine kullaniyordur
Belli ki bir tanıdığı akrabası oturuyor. Eğer yabancı biriyse de sizin sirekli bu konuyu dillendirmenize sinir olmuş olabilir. Çok mu ihtiyacınız var 6 bine mesela size hiç harcama yapmıyor mu? Birşey lazımsa almaz mı?Merhaba en kısa şekilde ifade etmeye çalışıcam eşimin benden önce girmiş olduğu bir toki evi var ödemesi hala devam ediyor biz tayinciyiz evde memlekette. Evi kiraya vermiş ailesi aşırı ucuza neymiş boşuna elektrik su ödemesi olmasın diyemiş kirada sözde kv birikiyormuş. Evlendikten sonra konusu geçince dedim para bizde biriksin niye annene gidiyor ki sözde o biriktiriyormuş,eşimde ihtiyaç olunca alıyormuş. Doğum yaptım , sözde o para oraya gitti mesela , zaman girdi etti benim çabamla artık kira bize gelmeye başladı bir süre benim hesabıma geldi evin değeri 15 bin üstü kira 3 bin bu da yeni 3 oldu. Eşim para konusu edince bende git madem kiranı artır diyorum haklı olarak. Neyse kavga ettik gidip anca kirayı 6 yapabilmiş üstelik benim hesabıma geliyordu para ( ben birikim yapıyorum) sözde kendi hesabına yönlendirmiş. Sürekli bu ev konu olunca bağırıp çağıyor yani ben anlamadım ki resmen kiracıyı koruyor kiracı evli çocuklu ve bu kiracı düne kadar sizi mahkemeye veririm diyen cazgır bir tip. İhtiyaç sahibi otursun eyvallah ama adam gibi oturup konuşamıyorum ev konusu açılınca adam gereksiz bir sinirleniyor asla anlamıyor insan niye ev alır ya oturmak için ya destek olsun kirası diye anlamıyorum ben nasıl iş bu nasıl kafa
Annesinde dursun para istiyordur kesin siz hesabı almissiniz onadir bu siniri
Evwt biz ödüyoruz mantıken bize gelmesi lazım borcu yok bildiğim ama bu iş de hiç normal değilÖdemeleri siz yapıyorsanız kiranının da sizin hanenize girmesi gerekiyor doğal olarak, ama anladığım kadarıyla eşiniz bu parayı size vermek istemiyor ( sebebini bilemiyorum).
Ev konusu açıldığında da gereksiz sinirleniyorsa sizden sakladığı bir şeyler olduğu içindir , ya kira daha fazladır , ya aile ye veriyordur, ya bilmediğiniz bir borcuna gidiyordur gibi.
Bende bmyle olduğunu düşünmeye başladımPardon ağzımı bozacağım da eşiniz beyin özürlü falan mı? 3 bin kira ne 6 bin ne, üstelik toki ev. Hiçbir yeri akla yatmıyor annesinde neden birikiyor
İşte belki ailesine yardım ediyorsa ona uzulmustur diye yorumladım ben ama elbette size gelmeli kira.Evwt biz ödüyoruz mantıken bize gelmesi lazım borcu yok bildiğim ama bu iş de hiç normal değil
Yok tanıdık değilmiş. Harcar ama yani para konusu açınca da gitsin artırsın yani sonuçta ihtiyac sahibi değillerBelli ki bir tanıdığı akrabası oturuyor. Eğer yabancı biriyse de sizin sirekli bu konuyu dillendirmenize sinir olmuş olabilir. Çok mu ihtiyacınız var 6 bine mesela size hiç harcama yapmıyor mu? Birşey lazımsa almaz mı?
Ailesine yardım edebilir ama dediğim gibi insanca ifade edebilir .bir de ailesinin hiç böyle ihtiyaçları yok.İşte belki ailesine yardım ediyorsa ona uzulmustur diye yorumladım ben ama elbette size gelmeli kira.
Simdi bunu anlamanin yolu var.Ev esinizin olmayabilir mi?
Evet bu e devlet olayı aklımda onu yapıcam teşekkür ederim:)Simdi bunu anlamanin yolu var.
Esinizin e-devlet'ine girip toki yazdiginizda borc odeme kismi cikar oraya bakin bakalim, borc esinizin ustunde mi?
Tapusu alinmis olsaydi borcu olmazdi o yuzden tapu islerine bakmaniza gerek yok.
Ha bir de şöyle olabilir mi?
Evin odemesi 10 bindir, bu odemeden sonra kalan kiraniz 3 bindir mesela?
Ya da esinizin evi yok, yalani ortaya cikacak diye sinirleniyor ve yine kendine ait olmayan evin kirasi size geldigi icin (ya da kiranın bi kismi) aile icinde olay cikmistir ve siz acgozlulukle suclaniyor olabilirsiniz.
Su an toki basvurusu yapilacak proje olsaydi kendi e-devletinizdende aslinda basvuru yapip yapamadiginiza bakarak da anlayabilirdiniz.
Açıkçası evet hakim değilim ama defalarca yazalım dedim bakalım ne nereye gidiyor diye not alalım falan bir şekilde olmadı bütün kartları bana ver ayarlayım dedim kabul etti sonra uok sen bana sigara paramı kesersin dedi kıvırdı hani aldatma vs yok öyle bişi ama başka ne var anlamadımDoğum yaptım ( daha önce kvde de biriken kira parası)sözde oraya gitmiş dediğiniz için, ben eşinizin gelir ve giderinde çok bilgi sahibi olduğunuzu düşünmedim açıkçası, yani yeteri kadar şeffaf değil en azından.
Bu kadar basit bir gelir gider kalemine bile , bu kadar sinirlenip aşırı tepkiler vermesi muhakkak gizlediği bir şeyler olduğunu düşündürüyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?