• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve kıskançlık

birkaç bankacı tanıyorum. gerçekten öyle bir giyiniyorlar ki eşlerinin müdehale etmemesi anormal olurdu.

sizin nasıl giyindiğinizi bilmiyorum ama erkeklerin yapısında her şeye müdehale etme olduğunu kabul etmemiz lazım.

"Giyim kuşam süs konusunda ilişkiyi harcayacak değilim" demişsiniz ama daha bu cümleniz hatalı bence. Bir kadın ne giyip ne süreceğine kendi karar veremiyorsa, fikri sorulmayan eşten müdahale görüyorsa, aslında en başta aklı, ahlak anlayışı ve daha pek çok şeyi sorgulanıyor ve küçümseniyor demektir.

Müşteriye tebessüm vs konularında da yüzde yüz eşiniz haksız bence. Bu ülkede gülümseyen kadını, çok afedersiniz, iş atıyor diye düşünen erkek zihniyetini değiştirsin önce eşiniz. O zaman sizin gülümsemenizden de rahatsız olmaz.

Hayatım hitabı bence de hoş değil, ben de iş arkadaşlarımın canım cicim demesinden hoşlanmam ve bu konuda sınır koyarım. Ama bu benim tercihim sonuçta. Eşinize bu lafın dokunmasını da anlayabilirim ama yaptıklarını asla aklamaz bu. İş arkadaşınızla gidip konuşması çok çirkin. Size böyle bağırıp çağırması, hele ki itip kakması daha beter...

Hoş telefonunuzu karıştırması da ayrı bir facia. Size zerre kadar güvenmiyormuş, bu saatten sonra da hiç güvenmez gibi geldi bana, kısıtlamalarının önünü nasıl alırsınız bilmem ama kararlı durmalısınız.

Gerçi bu konulara en baştan müdahale ettirmemek lazım. Sonradan nasıl becerirsiniz bilemiyorum. Ama en azından süsüm için ilişkimi harcamam demenin, aslında kadın olarak kendi aklınızı yok sayıp erkeğin aklını yüceltmek anlamına geldiğini umarım fark edersiniz...

Bence şimdilik pasif direniş gösterin. Eşinizle konuşmayın, muhatap almayın. Küsün yani. Dikkate bile almayın. Zaman içinde de giyim kuşamınız hakkındaki yorumlarına ve müdahalelerine kulak tıkamaya başlayın derim.

Son düzenleme:
Dalga mı geçiyorsunuz ciddi misiniz? Size saygıdan isminizi söyleyemiyor ama hayatım diyor? Yersen..

8 wvet syın kocqn yada koşan gib

Evet herkesin içinde sayın koşan. Kaşan hanım ikimizsek koşan bir kere bile adımı duymadım ağzından
Sadece soyisimle hitap etmek saygıdan değil samimiyetten ama sizin bu saflığınız neyden çözemedim.

birkaç bankacı tanıyorum. gerçekten öyle bir giyiniyorlar ki eşlerinin müdehale etmemesi anormal olurdu.

sizin nasıl giyindiğinizi bilmiyorum ama erkeklerin yapısında her şeye müdehale etme olduğunu kabul etmemiz lazım.

Ne münasebet, edep yerleri mi açıkta?
Banka ciddi bir kurum kimse kıçını başını açarak gelemez.
Benim gördüklerim şık giyimli, yapılı saçlı, makyajlı ama anormal bir durum yok.
Bankacı ve uçuş görevlilerine aşırı giyimli diyenler ya kıskananlar ya varoş tipler oluyor genelde.

100 tane erkeğe sorsan en az 90 tanesi rahatsız olur başka birisinin karısına hayatım diye hitap etmesinden. Ağız alışkanlığı konuşurken olur yazarken değil.

Ne münasebet, edep yerleri mi açıkta?
Banka ciddi bir kurum kimse kıçını başını açarak gelemez.
Benim gördüklerim şık giyimli, yapılı saçlı, makyajlı ama anormal bir durum yok.
Bankacı ve uçuş görevlilerine aşırı giyimli diyenler ya kıskananlar ya varoş tipler oluyor genelde.
+1
Hay ağzına sağlık MissCherry
:KK9:

İş yerinden bir bayanın eşime hayatım dediğini düşünemiyorum. Hayatını karartırdım herhalde eşimin. Şahıs için normal olabilir de eşinizin size öyle tepki göstermesi de normal bence. Ha gidip konuşması ve kıyafet konusunda normal değil tabi ki. Taviz tavizi doğurur karışmasına izin vermeyin.

Hayatım demesini kıskandı diyelim, gidip iş arkadaşınla konuşması ne demek ya. Seni rezil etmiş gerçekten. Her şeyine karışmasına müsade etmişsin, eşine bu davranışları yapması için izin vermişsin aslında. Hala da ilişkimi zedelemem zaten bunun için diyorsun. Ne olmasını bekliyordun peki? Sadece kıyafet ve makyajla kalacağını umuyordun büyüj ihtimalle. Böyle olmayacağını sadece bunlarla kalmayacağını bilmen gerekirdi. Artık aldığın nefesi kontrol edecektir iyice şüphelenmiştir çünkü.

Bu karışma işleri ergenlik dışında çekilmez. Ozamanda ego tatmini bianlamı yok.
Eşiniz kendisi bakıyo yada öyle bi ailede yetişmiş ki sizede karışıyo.
Oje sürme nedemek noluyo tırnaklar renkli olunca gören elinize mi atlıyo?
Kıyafet kısmıda dar üste oturan şeylerdir bu insanla dekolte giyebiliceğinizi düşünmüyorum.
Bidaha kıyafetine karıştığında ben seviyorum sen beğenmiyosan sen giyme de oje makyaj içinde istemiyosan sen yapma de.

İşarkadalına gelince bidaha böyle bişey olmasına izin verme

Yani evde huzur olsun diye makyaj bile yapmayıp, is arkadasinizin hayatım demesini ise normal karsilamaniz biraz tutarsızlık var gibi düşündürüyor buradan bakınca.

Ama baştan çok izin vermişsiniz sizi bu denli sıkmasına.

Merhaba,
Bir konuda size danışmak istedim yada birileri ne anlatmak çünkü kimsem yok derdimi paylaşabilcem

Eşim çok kıskan her erkek kıskançtır ama biraz fazla kıskanç kısaca sabah uyanır ne ğiydiğime bakar standarları dışındaysa çıkartırır başka bişey giydir makyaj yapmama kızar oje dahi süremem hep alttan alıyorum giyim kuşam süs konudunda ilişkiyi harcayacak biri depilim o yüzden bunları alttan alırım hep huzur olsun sevgi olsun yeter diye düşünürdüm halada düşünüyorum ama 3 gündür eşine karşı soğudum. Bilmiyorum belkide bu konuları çok tartışıp bi arpa boy yol alamamızdan kaynaklı olabilir.

Bankacıyım ben İşim gereği insan ilişkilerinde hep iyiyimdir. Sonuçta konuşarak para kazanıyoruz. Eşim insanlarla konuşurken tebessüm etmeden rahatsızmış. Geçen gün ben banyodayken telefonumu kurcalamış iş arkadaşla konuşmamızı okumuş arkadaşımfan benim için bir müşterinin bilgilerini girmesini istemişsim oda bana hayatım burdan girince sıkıntı yaratıyor müdür sen sonra hallet demiş. Vay efendi bana nasıl hayatım dermiş. Ben buna nasıl izin verirmişsim. çocuğun hitap tarzı bu biliyorım art niyetsiz biri kaç yıllık arkadaşım bide çocuk saygıdan isminle bile seslenmiyor bana soyismimle sesleniyor.

Eşimin bana karşı bu tavrı beni çok kırdı beni ne yerine koyuyorsun fatkındamısın dedim dinmedi bağırdı itip kalktı beni ertesi günde gidip iş arkadaşımla konuşmuş ne konuştular bilmiyorum arkadaşımı utancımdan arayıp soramam eşime de soramam ama çok kızgınım eşime

Bazı insanlatırım hitap tarzları farklıdır bazılar herkeze canım der mesala ama onun için katdeş arkadaş bacısındır. İş arkasaşımda bana hayatım demiş ben dikkat te bile almamışsım. Beni böyle aşapalaması eşimin çok kırdı beni yüzüne bakmak istemiyorum
Kiskanclik ne zaman basladi? Bastan beri vardiysa basta hosuna mi gidiyordu? Degisir diye mi dusundun? Degisecegini umarak evlendiysen yanlis kisiyle evlenmissindir bence. Beni itip kakti diyorsun bence bu kiskancliktan daha onemli bir problem. Seni itip kakan biriyle hayata devam etmeyi goze almak buyuk cesaret. Dilerim dogru kararlar verirsin yol yakinken.

Merhaba,
Bir konuda size danışmak istedim yada birileri ne anlatmak çünkü kimsem yok derdimi paylaşabilcem

Eşim çok kıskan her erkek kıskançtır ama biraz fazla kıskanç kısaca sabah uyanır ne ğiydiğime bakar standarları dışındaysa çıkartırır başka bişey giydir makyaj yapmama kızar oje dahi süremem hep alttan alıyorum giyim kuşam süs konudunda ilişkiyi harcayacak biri depilim o yüzden bunları alttan alırım hep huzur olsun sevgi olsun yeter diye düşünürdüm halada düşünüyorum ama 3 gündür eşine karşı soğudum. Bilmiyorum belkide bu konuları çok tartışıp bi arpa boy yol alamamızdan kaynaklı olabilir.

Bankacıyım ben İşim gereği insan ilişkilerinde hep iyiyimdir. Sonuçta konuşarak para kazanıyoruz. Eşim insanlarla konuşurken tebessüm etmeden rahatsızmış. Geçen gün ben banyodayken telefonumu kurcalamış iş arkadaşla konuşmamızı okumuş arkadaşımfan benim için bir müşterinin bilgilerini girmesini istemişsim oda bana hayatım burdan girince sıkıntı yaratıyor müdür sen sonra hallet demiş. Vay efendi bana nasıl hayatım dermiş. Ben buna nasıl izin verirmişsim. çocuğun hitap tarzı bu biliyorım art niyetsiz biri kaç yıllık arkadaşım bide çocuk saygıdan isminle bile seslenmiyor bana soyismimle sesleniyor.

Eşimin bana karşı bu tavrı beni çok kırdı beni ne yerine koyuyorsun fatkındamısın dedim dinmedi bağırdı itip kalktı beni ertesi günde gidip iş arkadaşımla konuşmuş ne konuştular bilmiyorum arkadaşımı utancımdan arayıp soramam eşime de soramam ama çok kızgınım eşime

Bazı insanlatırım hitap tarzları farklıdır bazılar herkeze canım der mesala ama onun için katdeş arkadaş bacısındır. İş arkasaşımda bana hayatım demiş ben dikkat te bile almamışsım. Beni böyle aşapalaması eşimin çok kırdı beni yüzüne bakmak istemiyorum
Hayatım lafina her erkek takılır bence ama geri kalan konularda haklisiniz esiniz fazla baskıcı maalesef. Konuşup orta yolu bulmanız lazım.

Bence sorun sizde.Esinizle ilgili aman huzur kaçmasın tadimiz bozulmasın ,is arkadadinizla ilgili de onun tarzı bu , herkese samimi gibi tanimlamalariniz beni benden aldı.Esinize ve iş arkadaşıniza tepki vermezseniz zamanında ışte böyle döner size.Bende sakinimdir huzur kaçmasın isterim genel olarak ama boyle bir durumda eşime ne oluyoruz veya iş arkadaşına hayatım da ne gibi tepkiler verirdim bozardim yani.

Giyimim de %100 ni değişiklik olduğunu söyleyemem makyaj dada abartılı makyaj sevmem zaten istesemde yapamam beceremiyorum . Ama el ayak bakımı renk renk öje sürmeyi ve her daim sık giyinmeyi severim. Artık Oje sürmüyorum bide saçıma özenli davranamıyorum

Back
X