esim ve maaslarimizz

merwee06

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
564
618
303
Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu

Harclik istemek hos mu yaa...ben insanlarin ne yaptigini mrk ediyorum acikcasi..fikir edinmek istiyorum..birikim yapilir tabi ama bu sanki daha naif olmali yaa

Hayir neden veriyim..kirayi yatiriyirum gerisini aliyorum.oda evi gecndiriyor borc fatira vs param biterse verir onunki biterse ben veriyorum zaten yemek dusinda pek harcamayiz

Bicok kisinin yasadigi bi skinti bence bu...bizde esimle tartistik...maasinin tamamini ver demio tabiki...bi kismini al..bi kismini eft yapabilirsin dio...ev almak icin...cok rahat biri oldugum icinde...kisitli parayla gecinmek istemiyorum aslinda...hata yapiorum belki yaa bilmiyorum

Kartlar bende hem kendi maaş kartım hem de eşimin ki:)

Eşimin maaşıyla tüm ödemeleri yapmaya çalışıyoruz yetmiyor tabii ki üstüne ben destekleyip hem de birikim yapıyoruz

Ben daha iyi anlarım o yüzden böyle yapıyoruz bir de ev almayı çok istiyorum ben o yüzden dikkat ediyoruz zaten:)

Ben esime verdim kendi harcligimi aliyirum alisveris kira birikim borc ugrasip duruyor :) hic ugrasamam

benim maaş kartım bende duruyor maaş zamanı ihtiyacım olduğu kadarını alıyorum gerisini eşimin hesabına aktarıyorum. eşime biz nişanlıyken annesi demiş sakın eşinin kartını alma kız ne kazandığını bilsin demiş. :)

canım biz birikimi eşimin hesabında yapıyoruz.Maaş kartım bendedir,kredi kartım da bendedir.Maaşları eşimin hesapta toplarız tabi bende de bırakırızı ihtiyacım olcak kadar bırakırız hesapta.Tüm ödemeleri eşim yapar (benim kredi kartım dahil)Zaten yaşadığım yer küçük kıyafet vs biçok şeyi netten kredi kartımla alırım.Hesap fln tutmaz ne aldın ne ettin demez, kaç para yatırılcak diye sorar kendi hesabından öder yeri gelir annemin tel faturasını öder hesabından ama orda toplanır tüm para.senin benim yok bizde..Çektiği parayı da şifonyere koyar kime ne kadar lazımsa alır çıkar.Allaha şükür para lafı yapılmaz

bence maaş kartını verme para tamamen onun elindelmasın çünkü ilerde evin reisi durumunu abartıcaktır ve bi kaç sene sonra hep böyle olmuştur gerek ailemde gerek ablamlarda arkadaşlarımda bu durumu gördüm... seninde güçlü olduğunu bilsin giderleri bölüşün ve ondan harçlık istemek zorunda kalma...

Aile butcesini zora sokmadiktan dusuncesizce harcama yapmadiktan sonra ortak birikim yapmakta sakinca gormuyorum ben. Iki tarafta uyumluysa harclik isteme gibi olmuyor zaten gunluk yol parasi yemek parasi verme seklinde degil mesela bizim durumumuz. Ben kisisel bakim urunlerini ihtiyaclarimi kredi kartiyla aliyorum onun disinda nakitten toplu harcama yapmiyorum. Yuklu miktarli alacaklari beraber yapiyoruz ayrica kimse tek basina karar verip bu benim maasim diye almiyor istedigini.Ben cok harcamayi sevmem esim de bu konuda benim gibi. Eger eslerdn biri daha rahatsa bu konuda, harcama sorun olabilirdi belki. Ailemden boyle gordum tum maaslar parasal akislar annemden sorulurdu ;)

Kredidir, ödemelerdir, anlamam pek kafa yormayı sevmem.
Unuturum da bu konularda sorumluluk almaktan hoşlanmıyorum.
Eşim bu konuda çok iyidir, sorumluluk sahibidir.
Ödemelerin tamamını da, birikimi de o yapıyor.

Beni bilgilendiriyor.
Ben de gözü kapalı değilim tabi yoklamayı bilirim alttan alttan :KK53:

Maaş kartım eşimde.

Para konusunda ufacık bir hareketinden rahatsız olsam almayı bilirim ama.
Şimdilik sorun yok.

Harçlık istemiyorum.
O kendi maaşı çektiğinde gerekeni ayırır.
Kendine ve bana getirir verir fazla fazla..

Bitse de rahat rahat isterim.
Niye çekineyim?

Çalışıyorum, kazanıyorum.
Emeğimi istemeye hiç de utanmam valla.

Bicok kisinin yasadigi bi skinti bence bu...bizde esimle tartistik...maasinin tamamini ver demio tabiki...bi kismini al..bi kismini eft yapabilirsin dio...ev almak icin...cok rahat biri oldugum icinde...kisitli parayla gecinmek istemiyorum aslinda...hata yapiorum belki yaa bilmiyorum

Kotu bir şey yok ki bunda. Siz tüm para bende dursun istedigimi alayim derseniz nasil birikim yapacaksiniz.

Bence Eşiniz doğru yolda..

Iyi de eşiniz kötü birşey dememiş ki ev almak için istemiş sadece demek ki eşin para biriktirecek ve seninde buna katkı yapmanı istemiş.

Back
X