Eşim ve telefon aşkı...

Fazla naz aşık usandırır.
Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.
Diyeyim gerisini siz anlayın.
Bir de etrafındaki herkesin hayatının merkezinde olmak istemek, olamayınca hırçınlaşmak sağlıklı bir durum değil.
Üzerinde düşünmek, çalışmak lazım.

Aileniz size iyilik etmemiş. Hayatta her zaman birilerinin yanınızda olacağının garantisi yok. Tek kalsanız ne yapacaksınız, kendi hayatınızı sürdüremeyecek misiniz? Siz çocuğunuzu böyle yetiştirmeyin bari.

Korkunuzu anlarım ancak biraz güçlü olun yahu.

Ailem böyle çok alıştırdı . Bi kan vermeye gider gelirdim oglene kadar yatardım . Annem ayrı ilgilenirdi babam ayrı ilgilenirdi .
Kan verdik idrar için bekliyoruz orada bile elinde telefon . Bi dön iyi misin diye bi sor
Eşiniz sizin anneniz babanız değil 🤷‍♀️
Niye annelik babalık yapmasını istiyorsunuz ki. Allah başka şeyler göstermesin, kan vermek o kadar abartılacak bir şey değil. Öyle bir anlatmışsınız ki sanki çok feci hastasınız da eşiniz sizi umursamamış. :işsiz:

O kadar nazlı büyüttüler ki hep gozumun içine baktılar . Hâlâ da öyle. Aynı performansı eş göstermiyo tabii

Yaşınız Anne babaniz değil, onlardan gordugunuzu beklemeyeceksiniz.

Bu kadar bağımlı olursanız ve ilgi ilgi diye sizlanirsaniz elinizdeki olumlu özellikleri de kaybedersiniz.

Altı üstü kan veriyorsunuz , 3 yaşındaki gibi davranmaniz fazla usandirici bana göre.

Hayat arkadaşım kan ve idrar verirken bu kadar nazlı olsaydı gerçekten bıkardım galiba ondan. Çocuğu olmadan çocuk avutmak zOrunda sanki eşiniz.

Idrar sırası beklerken benimle ilgilensin " bu bana göre kapris.

Canınız sıkılıyorsa , sohbet muhabbet açın konuşun.

Ama yok annem babam kan verirken ilgilenirdi , akşama kadar evde uyurdum demeniz ne bileyim çok gereksiz.

Ama öyle, yalan mı?
Bir gün ne yapar diye düşünen var mı Allah aşkına?
Ne de olsa halleder, o dayanır, ona vız gelir, hasta olsa aman onu canı tok bir şey olmaz zaten vs.
Hangimiz hastayız diye bir kase çorba gördük?
Çünkü o kadar güçlüyüz, naz niyazdan anlamıyoruz ki yatak döşek hasta olsak evde sistem bozulmuyor.
İş, ev, çocuk vs aynen devam, çünkü olmak zorunda, biz yaparız yapamazsak kanımıza dokunur, gocunuruz.

Benim şuan hamile ve dolaptan bardak alamayan çünkü kollarını uzatırlarsa bebeğe bir şey olur diye endişenen, su ısıtıcısı bile kaldırmayan, ayakkabı giymeyen arkadaşlarım var.
Ben dahil herkes pervaneyiz😂
İşte ben de hamileyken onları evimde yemeğe alıyordum😂😂😂
Aynen dediginiz gibi. Ben ilk 3 ay yalnizdim esim gorevdeydi. 2 yasindaki oglumla bulantilarin en yogun oldugu donemde kendim ilgilendim, kontrollere hala kendim giderim. Cok guclu olunca da kimse umursamiyor. Kayinvalidem bi hayirli olsun diye aradi, bir de cinsiyetini sormak icin...

Ben sandım ki hayatımın sonuna kadar hayatımdaki tüm insanların merkezi ben olucam. Eskiden kan verip eve geldiğimizde ben yatardım annem babam kahvaltımı hazırlardı yatağıma getirirlerdi . Simdi böyle bitse de gitsek tavrı görünce çok bozuldum ağzıma geleni saydım döktüm . Keşke sakin kalıp eve geldiğimizde bir daha bu şekilde yapmanı rica ediyorum deseydim .

Valla sakın öyle birşey rica ediyorum demeyin,kime çattık der. Siz kendinizi dizginleyin hatta yalnız gidin. Alışın bunlara. Ben hep tek giderim,eşimi peşimden sürüklemem. Aileniz de çok abartmış,7 yaşındaki kızım kan verince bu muameleyi görmüyor. Bu ne garip aile düzeni. Hiç işiniz gücünüz yok mu allasen.

Eşimin annesi her gripte kendini acile götürtür her seferinde saçma gelir. Grip yahu siz de aynı familyadansınız demek ki. Histerik bi şekilde de hep ilgi bekler. Bu arada bu tavırları o kadar itici yapar ki onu kimse ciddiye almaz. Son gripte zatürre olmuş kadın normal halinde de o kadar ahlanıp vahlanır ki ciddiye almamışız/alamamışız kadını. Tedavisini oldu şuan iyi. Sonunuz onun gibi olur bu gidişle.

Esinin telefona asiri bagimli olmasi normal degil ama seninde alt tarafi bir kan verirken esinin elini tutman daha fazla ilgi beklemende normal degil. Bukadar kirilgan olmayin yalandan yere yaa

İlk çocuktan sonra çoğu adam bu şekilde evriliyor
Kız kardeşimin doğumunda hastahaneye bizde gittik
Hastahanede olsğan dışı birşeyler var ama nedir bilmiyoruz
İki tane yaşlı kadın doğumhaneye gidip geliyor
Bir telaş anlatamam
Bir kadın diğerine bu kız ne yapmaya çalışıyor
Bebeğe zarar verecek diyor
İki kadın gözümüzün önünde bayağı birbirlerine girdiler
Sonra kardeşimden öğrendik
İlk doğum için hastaneye kaldırılan genç kadın muayeneyi red ediyormuş
Hemşireler ebeler doktorlar ikna eşemiyormuş
Sadece eşini istiyormuş eşide görevde uzak nır yerde yoldan geliyormuş
Bacaklarını aç dedikçe şahabettin gelsin diyormuş
Bebeğe zarar vereceksin denmiş ama ikna olmamış
Kaynana anne kimse ikna edemedi diyor kardeşim
Mecburen sezeryana almışlar
Doktor annesine doğumdan sonra bir ruh ve sinir hastalıklarına görünsün demiş
Ne bileyim böyleside var
Tovbeler tovbesi. Sen koskoca ebeyi doktoru hice say kocam gelmeden dogurmam de. Hastalikli bir hal bu. Kesinlikle doktor hakli. Insallah gorunmustur ruh ve sinir hastaliklarina.
Ben annemlerin yasadigi yerde dogurdum esim yoktu ucak bulamamisti. Aksamina geldi. Ebe iyiki esin yoktu adama saglam kufur ettin sanci cekerken dedi. 2. Dogumumu da tek yaparim insallah. Kocam cirkeflestigimi gorsun istemem 🤭

bacim oturup idaririn gelmesini beklerken adam iyimisin diye sorsa ne olur sormasa ne olur beyin ameliyatinami giriyorsunuz sanki. Kusura bakma kotu niyetle soylemiyorum ama ilgi manyakligi bu. Hem kendine eziyet hem kocana eziyet valla.

bacim oturup idaririn gelmesini beklerken adam iyimisin diye sorsa ne olur sormasa ne olur beyin ameliyatinami giriyorsunuz sanki. Kusura bakma kotu niyetle soylemiyorum ama ilgi manyakligi bu. Hem kendine eziyet hem kocana eziyet valla.

Bir süre sonra daha ağır hastalıklarda ya da daha çok ilgi görmesi gereken konularda görmemezlikten gelinecek haberi yok. Çünkü insan bıkar ve inanmamaya başlar.

Kan ve idrar vermede böyleyse son aylarda , doğumda nasıl olur bilemedim.

Az önde bendeki durumu anlattım, şimdi yorumumu yapayım konuya.

Müge Anlı’nın şöyle bir kadın olamadım videosu aklıma geldi.
Ben de olamadım ama siz olun.
Ne güzel nazlı, niyazlı, narin, ilgi bekleyen prenses olun.
Güçlü, korkusuz, burnu dik olmak aptallık artık, buna inanıyorum.
Gerçekten ben ve benim gibi olanların sırtına semer vurulduğu yerde, akıllılıktır sizin yaptığınız, helal olsun, imreniyorum ama olamıyorum:)

Telefon meselesi ise can sıkıcı.
Ben de bilmiyorum ne var bu telefonda, siz hastaneyi baz almışsınız ama evde de öyle anladığım kadarıyla.
Kota koyun mesela, beraber olduğunuz anlarda kullanmasın, sohbet etsin, çevresiyle ilgilensin.
En gıcık olduğum şeydir sürekli telefonuyla oynayıp ortamdan soyutlanan insanlar.
Aynı şeyleri düşünüyoruz seni o kadar anliyorum ki bazen diyorum kendime ah salak renkli hatun b.k vardi demi herseyi yuklen 2 çocuk ev beyefendi gider 10 15 gün şehir dışına iş için pazara markete hastaneye koş gurbette kimsem de yok ama sorsan keyfim kimsede yokmuş.
Keşke dedim bende konuyu okuyunca prenses gibi olsam naz yapsam belki işim daha kolay olurdu.

Aynı şeyleri düşünüyoruz seni o kadar anliyorum ki bazen diyorum kendime ah salak renkli hatun b.k vardi demi herseyi yuklen 2 çocuk ev beyefendi gider 10 15 gün şehir dışına iş için pazara markete hastaneye koş gurbette kimsem de yok ama sorsan keyfim kimsede yokmuş.
Keşke dedim bende konuyu okuyunca prenses gibi olsam naz yapsam belki işim daha kolay olurdu.
Aynen öyle.
Çoğu konuda diyorum bunu, güçlü kadın yerine aptal erkekler yarattık haberimiz yok.

Olaya ters açıdan bakıldığında, bebeğiyle alakalı bir test yapılacak ve anneden kan alınıyor, niye olaya konsantre değilsin ki?
Farzedelim konu sahibi biz olalım, el mel tutma yok zaten de, neden onu ilgilendirmiyor bu durum?
Çünkü embesil!
Gel deyince gelen, git deyince giden, düşünme yetisi olmayan hele karar mercii ailesi ya da dişli karısı olmuş adamlar yarattık.
Aman oğlum paşa oğlumlarla kadınlardan daha nazlı, daha dayanıksız ve bir sürü saçma özellikli kıllı kelli felli adamcıklar kol geziyor çevrede.

Güçlülük neye yaradı Allah aşkına, kadın daha çok amele oldu o kadar:)

Yani söylesem konu sahibi herhalde bayılır da, ben ikinci çocuğumda kanama yaşadım hamileyken ki 6. Aydı, kocam zahmet edip de gelmedi, gelmediği gibi aramadı da.
Evde yaşı dolmayan bebeğimi anneme götürdüm, o halde hastaneye gittim muayene oldum falan filan.
Ha akşamına da eşimin dedesine gittik tüm sülale orada, bir geçmiş olsun duymadım ki plesenta aşağı düşmüş, çok riskli ayrılabilir 1 ay yatış vermişti doktorum.
Ben de işte hizmetçilik ediyordum orada!
Çünkü normal insanlar yatar, ben sırtımda semerle o halde de her işi gören marabayım, hem de sıfır değerle:)

Tabi kocam da grip olunca ailesi bize geçmiş olsun ziyaretlerine gelir😂😂

Aynen öyle.
Çoğu konuda diyorum bunu, güçlü kadın yerine aptal erkekler yarattık haberimiz yok.

Olaya ters açıdan bakıldığında, bebeğiyle alakalı bir test yapılacak ve anneden kan alınıyor, niye olaya konsantre değilsin ki?
Farzedelim konu sahibi biz olalım, el mel tutma yok zaten de, neden onu ilgilendirmiyor bu durum?
Çünkü embesil!
Gel deyince gelen, git deyince giden, düşünme yetisi olmayan hele karar mercii ailesi ya da dişli karısı olmuş adamlar yarattık.
Aman oğlum paşa oğlumlarla kadınlardan daha nazlı, daha dayanıksız ve bir sürü saçma özellikli kıllı kelli felli adamcıklar kol geziyor çevrede.

Güçlülük neye yaradı Allah aşkına, kadın daha çok amele oldu o kadar:)

Yani söylesem konu sahibi herhalde bayılır da, ben ikinci çocuğumda kanama yaşadım hamileyken ki 6. Aydı, kocam zahmet edip de gelmedi, gelmediği gibi aramadı da.
Evde yaşı dolmayan bebeğimi anneme götürdüm, o halde hastaneye gittim muayene oldum falan filan.
Ha akşamına da eşimin dedesine gittik tüm sülale orada, bir geçmiş olsun duymadım ki plesenta aşağı düşmüş, çok riskli ayrılabilir 1 ay yatış vermişti doktorum.
Ben de işte hizmetçilik ediyordum orada!
Çünkü normal insanlar yatar, ben sırtımda semerle o halde de her işi gören marabayım, hem de sıfır değerle:)

Tabi kocam da grip olunca ailesi bize geçmiş olsun ziyaretlerine gelir😂😂
Evde 3 abla bir de anne tarafından delicesine bir aşkla büyütülen evin en küçük paşa oğluyla evliyim bende ha benimki baba bir despot ve ruh hastasın.oldugu icin cok çalışmış çabalamış simdi üst düzey çalışıyor.
Ama dediğin gibi alışmış zaten ya düşün adam ilk evlendik elma yiyip yatağın kenarına bırakıyordu gelde öldürme :sinirli:
2 doğum yaptim ikisi de zor geçti hele oğlum ama gözümü actigimda adam sandalyede oyun oynuyordu bunları unutamıyorum tabi ki ama salaklık bende kontrole kendin gidersen kan aldırırken fenalasmazsan olacağım buydu
Bazen bu saçma huylarımdan nefret ediyorum inan ger yere kış yetiş eee sonuç ne hic
Senin kocaya gelince tam sopayla dovulmelik valla sen de benimki ni döv hırsımız gecsin:KK53:

Evde 3 abla bir de anne tarafından delicesine bir aşkla büyütülen evin en küçük paşa oğluyla evliyim bende ha benimki baba bir despot ve ruh hastasın.oldugu icin cok çalışmış çabalamış simdi üst düzey çalışıyor.
Ama dediğin gibi alışmış zaten ya düşün adam ilk evlendik elma yiyip yatağın kenarına bırakıyordu gelde öldürme :sinirli:
2 doğum yaptim ikisi de zor geçti hele oğlum ama gözümü actigimda adam sandalyede oyun oynuyordu bunları unutamıyorum tabi ki ama salaklık bende kontrole kendin gidersen kan aldırırken fenalasmazsan olacağım buydu
Bazen bu saçma huylarımdan nefret ediyorum inan ger yere kış yetiş eee sonuç ne hic
Senin kocaya gelince tam sopayla dovulmelik valla sen de benimki ni döv hırsımız gecsin:KK53:
Benim tek farkım kocamda 2 abla var 3 değil ve oğluna aşık bir baba😂

Off, son birkaç gündür gerçekten Müge Anlı’nın o videosunu izleyip duruyorum, yıllardır söylendiğim şeyi ne güzel canlı yayında müthiş tonlama, jest ve mimikleriyle anlattı kadın diye.
Ama suç bizde işte, öyle alıştırdık.
Ondan konu sahibi arkadaş, ağzından dişini bile söksün yani ohhh.
Benim bu öküz kocam, evimize hamile gelince (sandalyelerim bar taburesi yüksek) onlar oturamaz diye salondan koltuk çekiyor.
Neyy, ben 2 sene üst üste hamile kalıp onda oturdum ya😂
Ama ben kendimi hiç öyle aksettirmedim, gelen misafir daha kapıdan ahh ohh asansör beni fena ettiyle girdiği için muhteşem ilgi görüyor.
Ağlamayana meme yok, ağlayacaksın arkadaş.
30 yaşımda öğrendim bunu ben.

Valla 25 yaşındayım.
Kanda tutar türlü hastalıklarda yaşadım.Herşeyi gördüm.
Kanser riskleri, enteresan rahatsızlıklar saymakla bitiremem.
Her kan alımında da fenalaşırım istisna oranı 10/3 falan.Bekarım.
Doktor kan tahlilinde istedi verdim fenalaştım
ertesi günde biyopsi yaptırıcama.
Kanser riskiyle biyopsi yapılacakken annem
"Geleyim" diye ısrar etti.
"Gelip napicaksın hastanedeyim işte sen gelsen panik yapicak burda sağlık görevlileri var" diyerek ben sakinleştirdim. Onlarca kez bu konuşma geçti.
"Gelsen faydan yok kal iş yerinde sorun olmasın burda ilgilenirler" dedim girdim biyopsiye.
Fenalaştım hemde tarif edemem bembeyaz olmuşum icerdekiler panik yaptı koskoca sağlık görevlileri.
Birine diyorum ki "seni görmesem ağzını okumasam sesin çok derinden geliyor duyamam"
Ortam panik havası yatırdılar diktiler ayaklarımı.
15 dk kalmışımdır.
Yanında biri var mı diyorlar yok diyorum.
Başka kadında fenalaştı.
Ama zirve bende yine.
Yalandan "iyiyim" dedim çıktım.
Sonra düzeldim gerçekten.
Patoloji birimine birşey sormaya gittim kan gördüm.
Sil baştan fenalaştım.
Kimseye de birşey demedim.
Annem aradı biraz tuttu ama duzelirim şimdi dedim kapattık ama ölürüm eminim ki. Öyle kötü olmadjm önceki biyopsilerde.
Bir süre sonra düzeldim eve yürüdüm 😂

Elimi tutan bir sevdiceğim olaydı iyiydi 😂😂😂

Back
X