Eşim ve uyku problemim

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
İyi geceler arkadaşlar... Dert midir bilmiyorum ama eşim uykuya dalmadan önce yaa bilgisayardan dizi film vs izliyor ya da otırma odasında TV karşısında uyuyakalıyo ve ben her seferinde '' Hadi kalk yerimize yatalım '' diyorum... Bıktım bu durumdan. Birincisi bilgisayar çok ses çıkarıyor ve ben hemen hemen her gece eşimin bebek gibi uykuya dalmasını bekleyip bilgisayarı kapatıp öyle uyuyorum ve uykusuz kalıyorum.... İkincisi eğer TV karşısında uyuyakalmış ise hem o ter ve vücut kokusu sanki salona o kanepeye siniyor hem de takıntılı olduğum için yine her gece o koltuğun minderlerini düzeltmeden uyuyamıyorum 🙈... Sürekli kılıfları yıkıyorum. Takıntılı olduğum için de öyle gelmiş olabilir bana bilmiyorum...
Sizce neyapalım... Nereye gitsek böyle... Yani benim annemlerde de kayınvalidemler de de durum bu şekilde... Herkes yattıktan sonra illa o TV karşısında bi ilk uyuklamasını yapacak sonra asıl uykusuna geçecek Paşam... Şimdi de yine TV karşısında uyuyor saat yarımı geçti ve sabah 6 da kalkıp işe gideceğiz... Ellemiyorum yatsın orada... Koltuklar da kokarsa koksun diyorum sinir oldum kızlar yaaa.
Yardım edin lütfen 🙏

Ne kadar zamandır evlisiniz yeniyseniz zamanla alışıyorsunuz birbirinize. Eşim de öyleydi tv karşısında falan çok seviyo uyumayı bende yatakta yatmaya takıntılıyım. zamanla alışıp tolere ediliyor şimdi eşim yatakta telefondan kısık sesle birşeyler açıp öyle uyuyor bende sesten etkileniyordum uyuyamıyordum sese alıştım biraz da kısık sesle açıyor alıştık karşılıklı yani

Ya canım benim ne takılıyorsun böyle durumlara ne güzel eşinin yanına sokul beraber uyuyun emin ol siZin sevginizden sohbetinizden daha kıymetli değil benim eşiminde katlanamadığım huyları oluyor bazen ama on da 1 oda çok önemli değil

Ben sizin temizlik takıntınızı biliyorum, hatırlıyorum =) bu sekilde sizin için çok zor olur. Keske hiç TV Almasaydınız eve yani o da istemese idi. Koltuklara ince battaniye serin. Onları havalandırıp, yıkarsınız en azından

Ben de böyleyim.
Çaresi tablet artı kulaklık, bu kadar basit.
Sanırım 18 yaşımdan beri her gece dizi izleyerek uyudum (hadi 60gün eksik olsun bebeklerimden uyuyakalmaca falan), aile evimde laptopda izlerdim, evlendim komodin üzerine yumuşak bir şey koyup tableti öyle koyuyorum.
Kulaklık kulağımda uyuyakalınca, döndüğümde güm diye ses çıkıyor çünkü.
Şehir dışına çıkmadan telefonuma takipteki dizilerimi ve merak ettiğim 3 5 filmi de yükler giderim.
Hiç anormal gelmedi bana:)

Eşim benden önce uyur o yüzden salonda dizimde uyur belli bir süre. Boynu tutulmasın diye uyandırırım yada o uyanır rahatsız olunca yatağa geçer. Bazen yok yok burda uyumak doğru yatağına diye takılıyorum, o zamanda video vs izler uyurken. Ben odaya geldiğimde telefondan hala ses geliyorsa fırlatıp atasım geliyo valla. Ona gıcık oluyorum. İphonelar çok pahalı diye atamıyorum söylene söylene kapatıp şarja takıyorum telefonunu.
Önerileri takipteyim.

Aynı benim eşim. Konuyu sanki ben açmışım 🐒
Surekli tv karsisinda uyur. Kucaginda da laptop.
Laptopa da dokunamiyorum yanlis biseye basarim masarim diye iş laptopu bide 😀 uyandırıp kapat şunu diyorum hadi diyorum.
Ben onu kaldırırım odaya geçiririm
Bazen geliyorum der gelmez hala orda uyur sabah orda kalkar.
Ve evet koku siniyor gerçekten.
Bana yatak odasina tv alalim diyor kabul etmiyorum napcaz bilemiyorum cok kötü bir huy gercekten...
Sizi rahatsiz etmicekse yatak odadina tV alın. Bu huylari degismez çünkü.. alışkanlık bu

En sinir bozucu olani bi koku sinmesi bizim evde kirlentler yikana yıkana eskidi bile.. bacak arasina koymalari da yokmu. Gercekten cok kötü bir huy haftada 3 gun ayri yatiyoruz ben cok bozuluyorum bu duruma ve bu bağımlılığa yatagi sanki bana almış kendisi kanepede yatıyor uyuya kalıyor...

benim eşimde yatağa leptop ile giriyor , o olmadan uyuyamıyorum diyor. izledikten 15 dakika sonra dalıyor bende kalkıp kapatıyorum. o kadar...

İyi geceler arkadaşlar... Dert midir bilmiyorum ama eşim uykuya dalmadan önce yaa bilgisayardan dizi film vs izliyor ya da otırma odasında TV karşısında uyuyakalıyo ve ben her seferinde '' Hadi kalk yerimize yatalım '' diyorum... Bıktım bu durumdan. Birincisi bilgisayar çok ses çıkarıyor ve ben hemen hemen her gece eşimin bebek gibi uykuya dalmasını bekleyip bilgisayarı kapatıp öyle uyuyorum ve uykusuz kalıyorum.... İkincisi eğer TV karşısında uyuyakalmış ise hem o ter ve vücut kokusu sanki salona o kanepeye siniyor hem de takıntılı olduğum için yine her gece o koltuğun minderlerini düzeltmeden uyuyamıyorum 🙈... Sürekli kılıfları yıkıyorum. Takıntılı olduğum için de öyle gelmiş olabilir bana bilmiyorum...
Sizce neyapalım... Nereye gitsek böyle... Yani benim annemlerde de kayınvalidemler de de durum bu şekilde... Herkes yattıktan sonra illa o TV karşısında bi ilk uyuklamasını yapacak sonra asıl uykusuna geçecek Paşam... Şimdi de yine TV karşısında uyuyor saat yarımı geçti ve sabah 6 da kalkıp işe gideceğiz... Ellemiyorum yatsın orada... Koltuklar da kokarsa koksun diyorum sinir oldum kızlar yaaa.
Yardım edin lütfen 🙏
bende de bır senedır aynı durum var. Sabah erken kalkacagımı bıle bıle, herkes uykuya cekılsın de ben kadınlarjlubune bakayım. Gazete okuyayım hatta bıraz oyun oynayayım dıye beklıyorum. Esım de hafıf serzenıste bulunuyor ama sile getırmıyor sımdılıl. 12 gubu burlıkte yattıko uyuyunca yataktan kalkıp oturma odasına gectım🤭

Belli bir saat sonra uyku moduna alınsın pc ve TV. Kanepeye de aksam battaniye tarzı bir şey serin.

Böyle diken üstünde zor çünkü.

Yahu birak donsun orda sabaha kadar uykundan onemlimi
Gece gece öcülermi gelcek salona bakmaya
Bu takintilar beni benden aliyo valla ya

Koltuğa örtü serin, şu nalet bilgisayarın sesini kıs, yoksa yarın yerinde bulamayacaksın diye tehdit edin, olmadı kulaklık taksın, gidip yatın, sabah da hiç ellemeyin, kalkıp işinize gidin. Kazık kadar adam azıcık kendi sorumluluğunu alabilir yani, ebeveyni gibi davranmanıza gerek yok.

Ne kadar zamandır evlisiniz yeniyseniz zamanla alışıyorsunuz birbirinize. Eşim de öyleydi tv karşısında falan çok seviyo uyumayı bende yatakta yatmaya takıntılıyım. zamanla alışıp tolere ediliyor şimdi eşim yatakta telefondan kısık sesle birşeyler açıp öyle uyuyor bende sesten etkileniyordum uyuyamıyordum sese alıştım biraz da kısık sesle açıyor alıştık karşılıklı yani
kulaklıkla elektrik süpürgesi sesi dinlesin :D bazı insanlar o sesle uyuyor

burdaki bir çok kadın bu konuya aynı benim eşim yazacak :) çünkü aynı benim eşim..
ha ama artık ben dokunmuyorum. nerde uyuduysa orda uyansın. örtü bile vermem.. banane..

Benim eşim de aynı 6 yıldır çözüm bulamadım. Şu an hamileyim ve uykum çok hafiflediği için. Nerdeyse 9 aydır ayrı yatıyoruz.
Uyandırdığım da oldu sabaha kadar uyuduğu da oldu. Boynum tutulmuş niye çağırmadın diyor ama gelseydin diyorum. Degistiremedim kabullendim.

Bir kaç sene önce uzak bir ilçede çalışıyordu. Saat 7 de evden çıkıyordu. Ben 12 de geç oldu hadi yat diye cagirmisyim. O arada uyumuşum eşim kalkmış utusunu yapmış çıkmış otobüs beklemeye. Uzun süre durakta bekleyip kaçırdım deyip eve gelip arabayı almış. 😂 yolda saatin 7 değil de 1 oldugunu farketmiş. Kış olduğu için hava aydınlanmıyor anlayamamış. Eve gelip tepeme dikildi bana niye geç kaldığımı söyledin diyor 😂😂😂 böyle de bir anımız var.

Back
X