eşim yaptığım yemekleri yemiyo :(

Canım aynı sorunu bende 2-3 yıl çektim. Tek farkı benim eşim sigara kullanmıyor ona rağmen çok iştahsızdı. Mıy mıy yerdi ağzına tepesim gelirdi, nasıl özenirdim kaç çeşit yapardım günlerce sürünürdü yemekler. 1.80 boy ve 56 kiloydu, kupkuru bişeydi...ıyyy hatırlamak istemiyorum kemikleri batardı valla :(
Ve ben ona taa o zaman şişmanlatcam ben seni, en aşşağı 70 yapcam derdim, oda ben kilo almam derdi...ne oldu ben kazandım 78 klo şu an :))) ve çok yakıştı boyuna kilosu, göbek bile yaptı yani.
Formülüm bi dönem balık yağı kullandırdım, kendim kullanmıştım demirle birlikte kansızlık için ve bana da kilo aldırmıştı. Eşime omega 3 kanserden koruyo şöle böyle diye günlük yutturdum valla. Artık bilmiyorum o mu işe yaradı ne olduysa iştahı açıldı. Acıkıyor artık :)
Haa ama 8 küsür senelik evliyim hala bilmem ki, şunu yapta yiyelim ne biliyim bi tatlı çeker insanın canı bişey çeker hiiiiç aklına gelmez önüne gelmezse...
Ama şu varki beslenme düzeni taa çocukluktan gelen bişey benim eşimde pek sofra düzeni görmemiş öğünlü yemeye alışmamış, acıktığını hissetmeyen bir adamdı. Bunun etkisi çok fazla. Bebeğinizde varmış, sen ben yemezsek çocukta bizden görür iştahsız olur yemek seçer v.b. gibi şeylerle ikna etmeye çalış, belki etkisi olabilir. Birde eğer seviyorsa çayın yanına bişeyler deneyebilirsin kuruyemiş, kek falan

vereliniortaksen kazanmışsın 56 kiloda çok azmış ya bir erkek için,:1closedeyes: hele o boya..
balıkyağı hakkaten işe yarıyor diyorlar..ama öyle birkaç ay değil ,en az 6 ay filan kullanmak gerekirmiş.a.s.

başlığı okuyunca ilk dedim galiba sadece sizin yemeklerinizi yemiyor diye ama değilmiş siz boşuna kendinizi yıpratmayın yemeklerim kötü diye düşünmeyin çünkü eşinizin iştah problemi var bi doktora gitsin önce belki iştah açıcı bişeyler verir ama aynı zamanda psikolojik bi sorunda olabilir küçüklükten beri öyleymiş bak annesi yüzünden ne kadar gaddarlık bu aç adam ama daha sofra kurulmadı yemek olmadı diye açlıktan midesi bulanmış adamcağızın sonra bu alışkanlık hali başgöstermiş.senin yapabileceğin bi doktora götürmek eşinia.s

Çocuk değil ki sonuçta, bırakın yemiyorsa yemesin.
Doktorlar çocukları bile zorlamayın diyor, siz koca adam için üzülüyorsunuz.
Eşinizin sizin yemeklerinize karşı bir olumsuzluğu yok sonuçta.
Annesinin yemeklerini de yemiyormuş.
Size karşı bir ayrım yok yani.
Daha çok onun sevdiği şeyleri yapın ve zorlamayın.
Koskoca adam ne kadar yerse yesin.
Sigarayı bırakması iştah açısından da sağlık açısında da iyi olabilir.
Bu konuda üstüne düşün isterseniz.
Burada önemli olan eşinizin sizin yemeklerinizi beğenmiyor olmaması.
Beğenmeme durumu yok yani, sıkmayın canınızı.

ARKADAŞIM TAM BEN KOCAMI ANLATTIN, BENİMKİ SİGARA İÇMİYOR ÇOK ŞÜKÜR..AMA YEMEKTE TV İZLEMESİ, SALLANA SALLANA 3 LOKMACIK YEMEK YEMESİ BENİ KAHREDİYOR RESMEN:olmaz: EVLENDİĞİMİZDE 62 KİLOYDU...4 YILDA ANCA 69 OLDU, 1,82 BOYU VAR..KİLOSU ESKİSİ KADAR KÖTÜ GÖRÜNMÜYOR..AMA YORUM YAPAN ARKADAŞLARDAN Bİ TANESİ BALIK YAĞI DENEMİŞ, ÇOK MERAK ETTİM BENDE Bİ ARAŞTIRAYIM..BEN KOCAMAN Bİ KOCA İSTİYORUM YAFFFF :kedi:

1 paket sigara içiyor, 170 cm boy 62 kilo

sigarayı bırakıcam diyor ama bişey görmüyorum, kolay değil diyor.
evde içirmiyorum balkonda içer.

restorantlardaki yemekleride beğenmez, işdahsız yani.
kansızlıktan şüpheleniyorum. kafama görde vitamin ilacı alamamki, dok gidelim desem olur der, sallarda sallar.

bence sen kk daki kilo almak isteyenlerin topiklerine takıl birazda, balık yağı kapsülleri gerçekten iştah açıyo ve domates suyuda çok iştah açar:hulya:

benim pederde zamanında 178 boy 59 kiloydu, 25 sene sigara tiryakiliği sonucu tabi. adam kanser olmuş haberimiz yok bacım. doktora götürdük neler çıktı resmen kefeni yırttı annemin ısrarları sayesinde. kesin bi doktora götür. ama üniversite hastanesi olsun. diğerleri fazla araştırmıyo.

yani,
daha gençsiniz beraber uzun mutlu bir ömrünüz olsunda, bunun olması içinde en azından sigarayı bırakması lazım, artık bedava klinikler var sigarayı bırakmak için
benim kardeşim nikotin bantlarıyla 1 ay da bıraktı ama yanınında kimsenin sigara içmesine izin vermedi halada izin vermez
gerçekten istiyorsa kesinlikle bırakır, ama gerçekten istemek önemli, yoksa ağzının ucuyla istemenin bi anlamı yok

kızlar ben istemezmiyim sigara içmemesini ama içiyor, kayınvalidem ne vaadler verdi, her namazın arkasına dua ediyor, eşimin gözü önünde gözyaşı döküp ağllıyor ne olur bırak diye. bende güzellikle defalarca konuştum ama icraata gelince bişey yok, üstüne düşüp kendimden soğutmak istemiyorum.

evet dışarda yemek yiyip sadece benimkileri yememesi kahrederdi beni.

sevdiği şey pek yok desem yeridir, puf böreğini severim der ama 3 tane yer 4. yesemmi acaba çok yedim der, ben çok sevmediğim halde 5-6 tane yiyiorum ama karnım şişmiyor.

yukarda arkadaş demişya mıymıy yiyiynce tepesim gelirdi diye aynen bazen çıldırıyorum.

balık yağı işe yarıyorsa kullanmak isterim hangi marka önerirsiniz.

bir ara barsaklarında amip vardı doktor işdahsızlık bundan olabilr dedi ama yıllardır öyle, ilgilenmiyor doktorlar, ısrarla işdahla ilgili bişeyler soruyorum geçiştiriyor beni.

biz kahvaltı yapmadan gideriz kaynanama 1 saatlik yola ama kaynanam aç olduumuzu bile bile bahçede iş yapar, şu işide halledeyim hemen çayı koyuyorum der. bunun gibi hep mıymıy elide çok ağır, akrabaları hep der, yengemin evine tok gidecen açım diyecen derler.

daha öncede söylediğim gibi eşim küçükken dışardan aç gelirlermiş, acıktık diyince bekleyin, yemek yapmak kolaymı vs. deyip saatlerce beklerdir, elimize salçalı ekmek vermezlerdi diyor, benim sabrım bundan dolayı diyor, gerçekten inanılmaz sabırlıdır eşim.

canım benim ne düşüncelisin başka kadın olsa uğraşmaz oh canıma minnet yemek derdim yok der..
ama onu ikna edip bir doktora götürsen iyi olur ...belkide altında bir rahatsızlık vardır.sigara en büyük etken umarım bir rahatsızlığı yoktur..

bende yemeklerinizi beğenmiyor sandım
mesela benim eşim değişikliği hiç sevmez bu ne diye merak bile etmez insan tadına bakar azcık ama nerdeeeeeeee

aynı bizi tarif etmişsin.bizdede aynen öyle bi şeyden azıcık yer doyar,diğerlerinin tadına bile bakmaz çogu zaman.ugraştıgınla ve israf olduguyla kalırsın.yapmasan bu seferde hiç bişey yapmamışsın der.çok zor çok iyi anlıyorum arkadaşım seni.

yeme aliskanliginin ailede basladigina yuzde yuz katiliyorum.esimde baya az yer,kahvalti falan etmez,ogle yemegi olursa ne ala olmazsa kahveyle bile gecistirr.ama aileside ole..oraya gittmde bi sey yemeye cekinirm.hayatlari boyunca kahvalti yapma aliskanlikleri olmamis..ole ki kayivalidem azck yemek yapar onuda dolaba koymaya usenir..ertesi gun pat cope atar

tamamen sigaradan kaynaklanıyooooo.iştahsız canm kocan ..yemek yerine sigarayı tercih ediyo:(((((((((

çok az yemek yiyor, özenerek hazırllıyorum, elimden geldiğince süslemeye çalışıyorum ama ucundan azcık alıp doyuyor, kendim olsam bir çorba tamam ama o var diye çeşit yapmaya çalışıyorum.
örneğin çorba, ana yemek salata karpuz bundan ibaret bir menü oluyor genelde arada pilavda yapıyorum, 1 çay bardağı pirinçle pilav yapıyorum ama 2 gün sofraya gelir sonrada atılır, yemekleri atmak çok zoruma gidiyor ama yenmeyincede ne yapabilirim.

dün mesela patlıcan közleyip salatasını yaptım tadına bile bakmıyor, değişik şeyler yapıyorum ama o tadına bile bakmıyor bende yesene demek istemiyorum, desem zorla yedirmiş olucam bunuda istemiyorum, sofrada görüyor ne var ne yok. emeğime saygı duyup azıcık bile yemiyor.

ciddi problem haline getirdim. dün dayanamadım söyledim kapasitem bu kadar yiyemiyorum diyor.

çok inceler, börekte ağzına maydonoz sapı gelse ya tiksinir ya bilmem ne yapar. biberin soyulmayacak kabuklarını bile soymaya uğraşır.

ha birde tv izler yemek yerken, öyleki açlıktan ölse bile tv deki sahne kaçmasın diye dakikalarca gözünü ayırmaz beni bile duymaz çoğu zaman.

bende içime atıp sinir oluyor söylemiyorumda daha önce söyledim ama büyütüyorsun diyor. hergün aynı muhabbet olunca sinirlenip gergin oluyorum haliyle arada tarışıyoruz.

sadece evde değil heryerde öyle annesi lokum gibi et kavurur ama kedi gibi yiyor, ben onun yediğinin 3 mislisini yiyorum bayan halimle. öğlen yemek yemeyi unutur sabah meyve suyu içip direk sigaraya sarılır, siğarayı içmiyor yiyor desem yeridir.

şimdi geldi eşim cep telefonu almış bana sürprz yapmış, beni her konuda düşünür ama beni bu konuda üzüyor. kendi kendime kuruntu yapıyorum bu hislerimden haberi bile yok.
okusa güler abarttığımı düşünür.

kilo aldıracak şeyler hazırlıyorum pat kızartması, tahin pekmez gibi ama yemiyor yemeyince ne yapabilirim ki.

Aynı benım esım.Bıraz da sıgaradan dolayı boyleler sıgara ıcmek ıcın yemegı gecıktırıyorlar.Benım esım bazen yemek yemegı unutuyodu ısyerınde eve gelınce ne yedın dıyodm hatırlamaya calısıyodu.Hala da yapıyo.
Ilk evlendıgımız zamanlar ben de cok sınır olurdum yemek yapardım ucundan accık alırdı.Ben sebze cok severım et yemezdım hamıle kalmadan once,esım de et delısıydı. bıraz kayınvalıdeme baktım ne edıyo ne pısırıyo,neyı sevıyo sevmıyo.Her ne kadar cıkarken tanıdm desen de sonradan anlıyosun yavas yavas.Ilk sene dogruduzgun et yemegını bırak kofte yapamazdım,kayınvalıdeme bı kılo kıymayı goturur kofte yaptırır buzluga atardım,yerı gelınce kurusunu yerı gelınce sulu koftesını yaptım oyle.Sonra sonra sureklı sormaya basladım olmusmu ıyımı dıye o da yavas yavas acıldı annemden su yemegı ogren ya da netten su yemegı ogrensene dıye.
Artık ben de esımın cogu alıskanlıklarını anladım,baharatı ozellıkle kekıgı sevıyo,sadece ıkı çeşit çorba sevıyo,ıcınde maydonoz ve dereotu olmayan hıcbırseyı yemıyo,boregı sadece kıymalı patateslı sevıyo,kahvaltıda alelade degl mutlaka melemen patateslı yumurta salcalı sosıs olursa mutlaka yıyo.Artık et te pısırmeye basladım yavas,ozellıkle bazı seylerı ılk pısırımını ocakta sonra fırında pısırıyorum daha tatlı olsun dıye.Yogurt ve sut yemezdı,milkshake yapıyorum sutlu kahve yapıyorum pudıng yapıyorum,yogurda da care buldum tava yogurdunu sevdırdım ıkı aksamda bır yıyor. Ikı senelık evlıyım esımı bu sene tam anlamıyla yemek konusunda tatmın etmeye basladım vallaopuyorumnanaktan

Ha bır de porsıyonlara takılma benım de esım benden az yıyor ama ıkı uc kasık yese bıle şükrediyorum.Bi tabakta tek yemek yedıgını gormedım az yemek az pılav lokanta usulu yıyo :) Sen elınden gelenı yapıyorsun gerısını bosver

bu yaştan sonra adamın beslenme düzenini değiştiremezsiniz. sizde aperatif şeyler hazırlayın yerse yer yemezse yemez. sonuçta annesinin yemeklerinde de aynı şeyi yapıormuş size has birşey değil...

Bence eşlerinize onların annesiymiş gibi davranmaktan vazgeçin...
Koskoca adam açlıktan mı ölecek canım?
Yemezse yemesin,keyfi bilir...
Canı istese,iştahı olsa ya da karnı aç olsa çekinecek değil ya..
Ben nefret ederim ısrardan,acayip kızarım...

vallahi bu sigara içenlerden korkar oldum eşinizde gizli kanser hastası olmasın babam sigaradan öldü 58 yaşında

vereliniortaksen kazanmışsın 56 kiloda çok azmış ya bir erkek için,:1closedeyes: hele o boya..
balıkyağı hakkaten işe yarıyor diyorlar..ama öyle birkaç ay değil ,en az 6 ay filan kullanmak gerekirmiş.a.s.

Aynen canım :)) çok zayıftı sağlıksız duruyordu şimdi valla kan damlıyor yanaklarından.
Tamda dediğin gibi 4-5 ay belki 6 ay kullandırdım balık yağını. Acayip iştah açıyor...bu kaç sene önceydi düşün şimdi maşallahı var. Böyle sorunu olanlar bir denesin bence

Konunu okuyunca anlattığın kişinin çocuğun olduğunu düşündüm...
Yetişkin bir adam ne zaman ve ne kadar yemek yiyeceğine bırakın kendi karar versin...
O memnunsa halinden saygı duyacaksınız yemesine içmesine...
Zorla ağzına tıkacak değilsin ya :umursamaz:

Bızde de tam aksı durum (:
Esım sofrada ne varsa sıler supurur (:
Dun aksam tam bır tencere pılav yedı,
sonra karnı agrımıs 'ben cok mu yedım acaba' dıyor.
Ama kızdırdı benı, bende 'o pılav bıtecek' dedım (:

Esınızı cok ıyı anlıyorum ınanın,
dedım ya bızde aksı durum dıye,
benımde esım bana cok baskı yapar, yemek yemem ıcın.
Cok olmasa da sıgara da kullanıyorum.
Esımı hemen her konuda kırmama gayret ettıgım halde,
bu ıkı konuda onu dınlemıyorum.
Cunku ıstemedıgım bır seyı yapamam.

Sızde ona zorla sıgarayı bıraktıramazsınız.
Fakat tedavı ıcın onerılerde bulunabılırsınız.
Yemek konusuna gelınce,
bence ısrarcı olmayın.
Rahatsız oluyorsa yapacak bır sey yok.
Bu kadar kafanıza takıp, kendınızı uzmeyın.

bende çok özenirim sofrayı silip süpüren kocaya ama bizimkide az yiyo sigarada içmiyo arada çok sevdiği yemekler olunca iyi yiyo ama bizdede yemekler hep çöpe gidiyo çok üzülüyorum dökerken bide az pişiriyorum ona rağmen yenmiyo oruç tutuyo geçen gün eve geç geldik ne yesek diye düşünüyoduk menemen yap dedi bide çorba onla doydu hatta menemen bitmedi bide oruçtu ama çok su içti ondan heralde...

Back
X