Eşim yardım etmek istemiyor

Aarzuu88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
19
8
1
35
Bugün eşimin babaannesi izine gelmiş diye yemeğe davet ettim. KV ve küçük görümcem ile birlikte geldiler. Tabi benim yemeğe misafirim var diye dünden alışverişe gittim tatlımı yaptım. (hafta nin 4 günü çalışıyorum persembeleri ve hafta sonu evdeyim) bugün ev temizliği, çamaşır (iki küçük çocuğum var çok çamaşırimiz çıkar hep) yemek yaptım. Misafirlerimiz geldi yemek yedik çay içtik kahve tatlı meyve fln. Arada ben sürekli bulaşıkları Bi yandan makineye yerleştirdim. Mutfağı toparladım. Misafirler gittikten sonra en son yediğimiz meyvelerin tabakları şu bardakları kaldı. Ama ben kendimi çok yorgun hissettiğim için eşimden rica ettim toplamasını, hayır dedi neden diye sordum omuz silkti. Ben bozuldum yüzüm düştü. Yüzümün düştüğünü görünce kalktı topladı makineye yerleştirdi ama Bi ton da laf saydı. Yok tembelmisim, hizmet bile etmiyormusum, bide yeni mutfak istiyormuşum (yakında yeni eve taşıncaz)... Kendimi biraz enayi gibi hissettim. Ben onun babaannesinin yemeğe davet etmek için iki gündür yoruldum ama eşimden istediğim bukadarcik yardım için bu kadar laf işittim. Bi teşekkür yada eline sağlık yerine böyle bir nankörlükle karşılaştım. Eşim bazı işlerin erkeklere yakışmadığını düşünen cinsten. Sizce kim haklı?

Egerki calisiyorsaniz, esiniz bence yardim etmeli, siz haklisiniz sizde yoruluyorsunuz ama malesefki bazi erkekler öyle

laf ederek seni geçirmeye çalışıyor ve ondan tekrar bu şekilde bişey istememen için yol yapıyor. pes etme daha sık mutfağa sok sonuçta müşterek bir hayat yaşıyoruz

Egerki calisiyorsaniz, esiniz bence yardim etmeli, siz haklisiniz sizde yoruluyorsunuz ama malesefki bazi erkekler öyle
Evet çalışıyorum. Önceden bu kadar değildi gittikçe daha gaddarlasiyor. Yaptıklarımı görmüyor. Ne yapıyorsun? Falanca bak neler yapıyor gibi laflar dinliyorum. Ve gün geçtikçe eşimden soguyorum

laf ederek seni geçirmeye çalışıyor ve ondan tekrar bu şekilde bişey istememen için yol yapıyor. pes etme daha sık mutfağa sok sonuçta müşterek bir hayat yaşıyoruz
Bencede düşüncesi bu. Ailesinde her işi annesi yapar babası kesinlikle hiç bir şeye el sürmez. Ve erkek karısına yardım etmez düşüncesi beyinlerine kazınmış. Babasının yaptığının yanlış olduğunu görmek yerine kendisinde aynı role bürünüyor

Evet çalışıyorum. Önceden bu kadar değildi gittikçe daha gaddarlasiyor. Yaptıklarımı görmüyor. Ne yapıyorsun? Falanca bak neler yapıyor gibi laflar dinliyorum. Ve gün geçtikçe eşimden soguyorum
Soguyorsan fazla kendini böyle yipratma, senin kendinden daha önemli ne olabilir ezdirme kendini

Yaptığınız onca iş sizin göreviniz değil ki eşinizden yardım bekliyorsunuz. o evde olan bütün işler ortaktır ve kimse kimsenin hizmetçisi değil. Yapmalı değil yapmak zorunda.İster konuşsun ister bağırsın hiç tınlamayın sen güle oynaya mı yapıyorsun işleri. Şu erkek milletini bu kadar yüceltmeyin arkadaşlar altı üstü herkes gibi insan o kadar.
Siz çalışıp para getiriyorsunuz ne münasebet ben erkeğim senin parana el sürmem senin her ihtiyacını karşılarım diyor mu hayır.

Eşiniz bazı işleri kadının halletmesini düşünüyor bu lafa yapısına sahipse sizide calıstırmayacak bi zahmet kendisi calısıp evi gecindirecek o zaman belki bi nebze haklı olabilir

Soru çok anlamsız ; elbette ki siz haklısınız.

Alışveriş onun işi olmalı. Sofra kurmak , toplamak ortaklaşa olmalı. Siz iş yapıyorken çocuklarla ilgilenmeli. Çamaşırları kaldırmalı.

Ev temizliği yapıldığında beraber yapılmalı.

Ancak bunlar böyle siralayarak olmuyor. Her işi yapıp ardından ufak bir iş isterseniz öyle olur tabi.

Ilk bastan yapılmalı iş bölümü . Onun işine asla karışmayın, yaparsa yapsın yapmazsa kalsın.

Çalışmanız da calismasaniz da evde çocuk varsa erkek destek olmak zorunda.

Bugün eşimin babaannesi izine gelmiş diye yemeğe davet ettim. KV ve küçük görümcem ile birlikte geldiler. Tabi benim yemeğe misafirim var diye dünden alışverişe gittim tatlımı yaptım. (hafta nin 4 günü çalışıyorum persembeleri ve hafta sonu evdeyim) bugün ev temizliği, çamaşır (iki küçük çocuğum var çok çamaşırimiz çıkar hep) yemek yaptım. Misafirlerimiz geldi yemek yedik çay içtik kahve tatlı meyve fln. Arada ben sürekli bulaşıkları Bi yandan makineye yerleştirdim. Mutfağı toparladım. Misafirler gittikten sonra en son yediğimiz meyvelerin tabakları şu bardakları kaldı. Ama ben kendimi çok yorgun hissettiğim için eşimden rica ettim toplamasını, hayır dedi neden diye sordum omuz silkti. Ben bozuldum yüzüm düştü. Yüzümün düştüğünü görünce kalktı topladı makineye yerleştirdi ama Bi ton da laf saydı. Yok tembelmisim, hizmet bile etmiyormusum, bide yeni mutfak istiyormuşum (yakında yeni eve taşıncaz)... Kendimi biraz enayi gibi hissettim. Ben onun babaannesinin yemeğe davet etmek için iki gündür yoruldum ama eşimden istediğim bukadarcik yardım için bu kadar laf işittim. Bi teşekkür yada eline sağlık yerine böyle bir nankörlükle karşılaştım. Eşim bazı işlerin erkeklere yakışmadığını düşünen cinsten. Sizce kim haklı?
benzerini bende yaşıyorum 2 yaşında kızım haftanın 5 günü çalışıyorum ama aynı zamanda benden ev hanımıymışım gibi performans bekliyor ben erkeklerin her alanda her konumda bayanın üzerine yıkılan işlere ortak olması tarafımıyım benim yapımı düşüncemi çok da netde bilir kendisi ama maalesef hep yorgun hep ayakalrını uzatmak istiyor hep ben yardım etmiyormuyum sana diye itirazları var evet etmiyor zoraki yapıyor geçen gün kızı sen yıkarmısın dedim bana neden ben yıkıyorum dedi bende ona bu evde ikimiz yaşıyoruz bu çocukta ikimizin ya sen yıkayacaksın ya ben dediğimde ben suçlu oluyorum yalnız benim en kötü yanım hep onun kendinin düşünemesini beklemek ben demeden yapsın düşünsün istiyorum ama tabiki yapmıyor ben ona soyleyişncede böyle tepki verince hemen gurur yapıp sinirleniyorum :S geçenlerde bir kac arladaşımızın yanında bu olayı dile getirdim en son bana bunu neden hala uzatığ insanalrın yanında söylüyorsun ben sana yardım etmiyormuyum diye baktı şikayet ediyor yani içten gelmeli bence ama maalesef içten de gelmiyor onun dışında çok iyi ve uyumlu bir çiftiz ama bu sorun beni çok geriyor ve kendimi oda görevlisi gibi görmeye başladım :KK12:

Back
X