eşim yemek yemiyor.

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
benim eşim yemek konusunda aşırı seçici. hiç birşeyi yemiyor yediği şeyler bakliyat
fasülye
nohut
barbunya
pilav
mercimek çorbası
domates çorbası
patates yemeği
mantı
lahana sarması
tavuk
etbezelye
abartmış olarak dusunmeyin bunun dışında hiç birşey yemiyor.
deliricek gibi oluyorum bazen
ısrar vs etsemde yemiyor zamanında annesi zorlamış zorlamakta istemiyorum nefret etmesin diye.

sürekli aynı şeyleri pişiriyorum
kendime ayrı ona ayrı pişirince 4 çeşit oluyor
bende yeşillik severim hep.

Yemek seçen erkekte zor oluyor ya.
Allahtan benimki seçmez ne bulsa götürür maşallah.
Sizde sevdiklerinden yapın azar azar.Başka çare yok.
Bu yaştan sonra düzelmez bu huy.
Çocukluktan gelen bişey çünkü.
Allah kolaylık versin.

Seninki yine iyiymiş benim eşim senin bu saydıklarınıda yemiyor, saydıkların içinden sadece tavuk dışında
benim eşimde sadece et yiyor, yanına nadir olarak balık yada tavuk. Ama nadir olarak. Her gün et yapmaktan fenalık geliyor. Bir gün pirzola yese, ertesi gün kavurma, köfte derken yine bitiyor. Her gün ne pişirsem diye fenalıklar geliyor. yanına pilav yapsam yemez, kuru bakliyat ağzına sürmez, ender olarak ıspanak yada dolma oda azcık yer. Ana yemekte et mutlaka olacak.
Valla bende kendime ayrı, ona ayrı pişiriyorum. Zaten yemek saatlerimizde uymuyor, kendime yapıp yiyorum sonra onun yemeğine geçiyorum. İmkanı yok yediremiyorum başka şeyleri

Son düzenleme:
benim eşimde öyle..
bazı arkadaşlar pastayla bile geçiştirir eşim diyor, maşallah diyorum ne mutlu onlara,
yemek konusu büyük dert..

valla bence çok şanslısın çünkü benm eşim patates kızartması ekmek arası yumurta okadar yurtta kalmanın verdiği alışkanlıktan kurtukamadı hala ve ben yemek yapmayı özledim anneme kayınvalideme gidince çıkarıp bi kap yemek yapıyorum özlemimden bende yeşilliğe bayılırım hergün farklı olsa yaparım ama yok ziyan oluyor..bakliyatı ağzına sürmüyor zaten...

benim eşim yemek seçmez ama günlük yemek ister ve 3 çeşit ister. her gün 1.5 saatim yemek yapmakla geçiyor. eve erken gelmemin tek faydalı yanı paşamıza çeşit çeşit yemekler yapmak.

haftaiçi 2 gün dışardan söylüyoruz 3 gün ben yapıyorum, haftasonuda haftaiçi yiyeceğimiz yemekleri falan hazırlıyoruz öğlen eve geliyoruz yemek dayanmıyo bize

Olsun bi fasulye bi pilav yap
3 gün ısıtıp yesin
Kendine de hergün farklı yap, ben makarna ve patatese bayılırım mesela
Kendi sevdiğin şeylerden azar azar yap ye
Belki aynı yemeği ısıtıp yemektense seninkinden canı çeker de farklı tatlara alışır

Hamur işini genelde herkes sever
Buna benzer şeylerde ortak noktayı bulabilirsiniz belki

Börek, kısır , pasta gibi bi menü mesela ben arada yapıyorum

yemek seçen erkek çok kötü ya
ben uzun bı süre erkek arkadaşımla kaldım, her akşam et pışırmek zorundaydım
et olmayan sofraya oturmazmış...

Aslında pek zorlanmadım, ben etı çok severım, hergün yerım ama senın ışın zor :26:

Ayyyyyyyyyy aynısından bende de vardı birtane vardı diyorum çünkü artık değişti.herşeyi yiyor.
sadece eşim değil kaynanam görümcelerim kaynım hepsi aynı hiç bişe yemiyorlar senın saydıkların dışında.uyuz oluyorum içimden .... kökünü yiyin demek geçıyor
bide ben yemek konusunda hiç ayrım yapmayan bır ınsanım Allah ne verdıyse şükür der hiç bilmediğim yemeği bile yerım.annemler kaynanamları yemeğe çagırıyorlar annemın yaptıgı yemeklerı öğüre böğüre yiyiyolar tabı ben bılıyorum yıyemıceklerını ama çaktırmıyorum annemlere yerler yapın sız dıyorum.yıcekler be bananeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

benımkıde yumurta kırsan bu ne demez yer.ılk evlılık zamanında zeytın yaglı yaprak sarma takıntısı vardı kıymalı yapma dıyordu.bende adeletlı olayım 3 defa zeytın yaglıysa 1 defa kıymalı yapıyordum.yemedende duramıyor tabı sımdı bayılıyor kıymalı kıymasız.kaynanam sagolsun alıstırmıs.annemın sarmasının ustune tanımam derdı gecen sene bır sarma yedık kv yapmıs nımete kotu soz denmez ama bukadarmı kotu olur.efendı efendı yedık tabı.sımdı benım sarmalar hasta allahın sopası yok ıste.evde ne var ne yok supurur ayrıca.sonrada bukadar saat emek verıyosun 5dk bıtıyor uzulmuyomusun dıyor.tovbe dıyorum artık ben yemek yıyenlere bayılırım zevklede yaparım valla

kumpir yapın sebzeleri börek şeklindede sunabilirsiniz kabaklı börek pırasa köftesi mücver sebzeli tart yada sebzeli mantarlı makarna patlıcan kebabı belki böyle değişik şeyler yaparsınız yer bi deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…