eşim yeniden deneyelim diyor ?

YeniBahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
103
1
116
45
İstanbul
kızlar daha önceki topiğimde yazmıştım uzun uzun eşim ile ayrılmak üzere olduğumuzu.çok kötü şeyler yaşadık. 5,5 yıllık evliliğimiz var. 15 yıllık geçmişimiz. 3 yaşındada oğlumuz.

2 haftadır babamdayım çocuğumla. eşim yeniden deneyelim diyor.olmayacağını. yapamıyacağımızı defalrca anlattım. sevgi yetmiyor defalarca gördük dedim. sen benim ben senin istediğin gibi olamıyoruz,yıpratıyoruz hem kendimizi hem çocuğumuzu dedim. o da ben hatalarımı gördüm, biliyorum,sende biliyorsun,bizim çocuğumuza bunu yaşatmaya hakkımız yok, ileride o çocuğun halini düşünsene bunu nasıl yapabiliriz ona,hem hala birbirimizi seviyoruz başarabiliriz dedi. sen onun neler yaşıyacağını en iyi bilen kişisin dedi. (benimde annem babam o yaşlarımdayken ayrılmıştı ve kötü yıllar geçirdim ben, zaten hep bunlara kahroluyorum ya.evladım evladım diye)

kafam çok karıştı. bir tarafta ben ailem gururum yaşadıklarım,öteki tarafta evladım,evliliğim ve sevgim. evet çok kötü şeyler yaşadım ama bu sevgi denen şey ne menem birşeymiş. bitmeyince bitmiyor. önemli olan buda değil aslında. oğlum. can damarımı biliyor benim oğlum. o ona bunu yapmayalım diyor. tamam bir müddet ayrı yaşayalım sen düşün bende bu arada sana duygularımı samimiyetimi göstereyim dedi.

bilmiyorum kızlar,değişmeyecek diyorum,biliyorum ama ya ileride pişman olursam diyede düşünüyorum. acaba düzelme ihtimali vardıda herşeyin benmi fırsat vermedim diye pişman olmak istemiyorum da bir taraftan. diğer taraftanda gururunu onuru bu kadarmı yok sayacaksın ne değişecekki diyorum,değermi diyorum. offfffffffffff bilmiyorum nolur birşeyler söyleyin bana nolur.

Son düzenleme:
evlılık bu ..
neler yasandı bılmıyorum ama
ılerde acaba dememek ıcın...

evlılık bu ..
neler yasandı bılmıyorum ama
ılerde acaba dememek ıcın...

ne yaşadığınızı bilmiyorum bence bir psikolağa danısırsanız en iyi yardımcı olucak olan oludur bence

canim aldatma dayak kadin kumar icki ne bileyim bu tur seyler asla duzelmeyecek dedigin seylerdir. bunlar varsa tekrar tekrar yeniden dusun ama yoksa da bilmiyorum,,,

canim aldatma dayak kadin kumar icki ne bileyim bu tur seyler asla duzelmeyecek dedigin seylerdir. bunlar varsa tekrar tekrar yeniden dusun ama yoksa da bilmiyorum,,,

arkadaşlar şöyle söyliyim ve her şeyi anlatırken dürüst olayım. o çooook kötü kahrı olan lanet bir adam diyemem. benle veya bensiz. ama işin içinde ruhsal şiddet var,ilgisizlik var,önemsememk var, bencillik var. öte yandan sevgi var aşk var,hatalarını kabullenme kendini düzeltme çabası da var.5,5 yıllık evliliğimizde fiziksel olarakda şiddet yaşadım (bana göre biride şiddet binide) o iğrenç davranışından vazgeçti. aslında ben böyle bir adam değilimi ilk önce kendine anlatarak. ama sonrasında evdeki karı konumuna geldim ben onun için. ilgilenmeye,özen göstermeye,değer vermeye veya verdiğini göstermeye, tartışmalarda incitmemeye incitici sözler sarfetmemeye çalışmaya,hatırlamaya v.s gerek olmayan biri konumunda oldum. helede çocuk doğduktan sonra. dingin bir çift değildik hiçbirzaman ama hep özenliydik.bunu kaybettik.öyle alkolik,aldatan,kumar oynayan v.s bir adam değil. bensiz hayatında da değildiki zaten.

bugün bana herşeyin farkında olduğunu,hataların tek değil iki taraflı olduğunu, kendi adına herşeyin artık daha farklı olacağını, beni çok sevdiğini ve asla kaybetmek istemediğini,heleki şimdi bir çocuğumuz olduğunu ve neyin ona bunu yaşatmaya hakkı oluduğunu filan söyledi. e dedim ben bunları zaten sana çooook uzun zamandır anlatmaya çalışıyordum iş buralara gelmeden. peki bundan sonra nasıl döneyim ben dedim. dönüşü olmayan birşey yaşamadığımızı,hala herşeyi düzeltebilecek kadar birbirimize bağlı olduğumuzu birbirimizi sevdiğimizi söyledi.bunları söylemenin ve bana gelmesinin onun içinde kolay olmaığını ama herşeyden öte bir evladığımız olduğunu onun için yeniden denememiz gerektiğini söyledi.

kafam çok karıştı kızlar. biliyorum kararı vercek olan benim ama objektif olamıyorum.bu nedenle buraya yazıyorum. seviyormuyum bu adamı herşeye rağmen, evet ama ya aynı olursa korkusu.peki babam nolacak o adama ne diyeceğim. oyuncak değilki hiç bişeey. ben düzelteceğim diyor. biraz ayrı yaşayalım. herkez ve herşey durulsun.bende dedim ama kadın beyni duyguları durulmu,bende yazıyorum,fikir istiyorum işte. :uhm:

Eğer son bir şans vermezsen ileride pişman olabilirsin,ya da şans verirsen de pişman olabilirsin...Ama bir kez daha denemeni tavsiye ederim çünkü vicdan azabı yaşamak daha kötü,yani keşkelerle yaşamak,kaybedecek bi,r şey yok,olursa olur,olmazsa olmaz,en azından elimden geleni yaptım,şans verdim dersin...
Hayılısı...

dün akşam okudum daha bir arkadaşın konusunda çok hoşum gitti...
denenmişi denemeyin diye yazıyordu...
aynı fikirdeyim...
denenmiş denenmez...
yapamıyorsanı yıpratmadan ayrılın...
elbette ona geri dönmeniz için binlerce sebebiniz vardır....
ama ayrılmak için sebebiniz olduğu içinde ayrısınız...
kendinize yeni bir hayat kurun oğlunuzla...
yaralı ilişki sizi yıpratmaktan başka hiç birşey sağlamaz size...

evliliğinizde bir kere şiddet yaşadığınızı söylemişsiniz.
evet bana göre de biri de bir bini de bir; ama siz o zaman bunu affetmişsiniz.
dolayısıyla şu anda ayrılmanızın nedenlerinden biri o olmamalı bana göre.
tamam şiddet zaten başlı başın abir boşanma nedeni ama siz bunu zamanında es geçmişsiniz.
dolayısıyla şu anda zaten bana şiddet göstermişti demek doğru mu tartışılır..

evliliğin bitmesi için de illa ki şiddet, içki, aldatma, kumar gerekmiyor.
en kapanmaz yarala kişilik çatışmasından yaşanıyor kimi zaman.
onun için problem olmayan şeyler sizin için problem olabiliyor ya da tam tersi..
bunun düzelmesi daha da güç bence, sonuçta bu kişilik yapısı.
bastırırsın ama değiştirebilir misin? bence zor...
5,5 yıl ilgisiz olan bir eş bundan sonraki hayatında süper ilgili olur mu? bence o da zor...

hayat sizin, siz karar vereceksiniz..
ama şu an arkanızda duran babanız, tekrarı olup tekrar onun evine dönerseniz -ki umarım olmaz- aynı şekilde arkanızda duru mu?
yoksa nasıl olsa gene döner diye bir güven sorunu yaşar mı size karşı?

Şimdi önceki konuyu da okudum. Ona bakarsan yürütülecek gibi değil. Bu topicte daha yumuşamışsınız. Ayrı kalınca özlem durumu demek ki. Çocuk için diyorsanız onun için böyle bir ortam ne kadar sağlıklı olur. O kadar olumsuzluklara rağmen seviyorum diye dönmeden yanasınız. Birkaç gün iyi olup yine aynı şeyler yaşanacaktır diye düşünüyorum. Çünkü aranızda saygıyı yitirmişsiniz. Böyle giderse ardından sevginin de bitmesi kaçınılmaz. Sevgiyi bitirmeden bir şekilde çözümlemeniz gerekir. Çünkü ayrılsanız bile ortak çocuğunuz var hayat boyu görüşmeniz gerekecek. Bu arada bir daha tekrar edilirse babanızın da güvenini kaybetmek var. Hala seviyorum diyebiliyorsanız yaşananları o kadar önemsememişsiniz bence. En iyi kararı kendiniz vereceksiniz artık. Dışardan ne söylesek boş.

kızlar daha önceki topiğimde yazmıştım uzun uzun eşim ile ayrılmak üzere olduğumuzu.çok kötü şeyler yaşadık. 5,5 yıllık evliliğimiz var. 15 yıllık geçmişimiz. 3 yaşındada oğlumuz.

2 haftadır babamdayım çocuğumla. eşim yeniden deneyelim diyor.olmayacağını. yapamıyacağımızı defalrca anlattım. sevgi yetmiyor defalarca gördük dedim. sen benim ben senin istediğin gibi olamıyoruz,yıpratıyoruz hem kendimizi hem çocuğumuzu dedim. o da ben hatalarımı gördüm, biliyorum,sende biliyorsun,bizim çocuğumuza bunu yaşatmaya hakkımız yok, ileride o çocuğun halini düşünsene bunu nasıl yapabiliriz ona,hem hala birbirimizi seviyoruz başarabiliriz dedi. sen onun neler yaşıyacağını en iyi bilen kişisin dedi. (benimde annem babam o yaşlarımdayken ayrılmıştı ve kötü yıllar geçirdim ben, zaten hep bunlara kahroluyorum ya.evladım evladım diye)

kafam çok karıştı. bir tarafta ben ailem gururum yaşadıklarım,öteki tarafta evladım,evliliğim ve sevgim. evet çok kötü şeyler yaşadım ama bu sevgi denen şey ne menem birşeymiş. bitmeyince bitmiyor. önemli olan buda değil aslında. oğlum. can damarımı biliyor benim oğlum. o ona bunu yapmayalım diyor. tamam bir müddet ayrı yaşayalım sen düşün bende bu arada sana duygularımı samimiyetimi göstereyim dedi.

bilmiyorum kızlar,değişmeyecek diyorum,biliyorum ama ya ileride pişman olursam diyede düşünüyorum. acaba düzelme ihtimali vardıda herşeyin benmi fırsat vermedim diye pişman olmak istemiyorum da bir taraftan. diğer taraftanda gururunu onuru bu kadarmı yok sayacaksın ne değişecekki diyorum,değermi diyorum. offfffffffffff bilmiyorum nolur birşeyler söyleyin bana nolur.

bunu değiştirirseniz eminim her şey yoluna girer kaydirigubbakcemile5
evlilik 2 tarafın birbirini değiştirmeye çalışması diil birbirine uyum sağlamasıdır bence :delphin:

Şimdi önceki konuyu da okudum. Ona bakarsan yürütülecek gibi değil. Bu topicte daha yumuşamışsınız. Ayrı kalınca özlem durumu demek ki. Çocuk için diyorsanız onun için böyle bir ortam ne kadar sağlıklı olur. O kadar olumsuzluklara rağmen seviyorum diye dönmeden yanasınız. Birkaç gün iyi olup yine aynı şeyler yaşanacaktır diye düşünüyorum. Çünkü aranızda saygıyı yitirmişsiniz. Böyle giderse ardından sevginin de bitmesi kaçınılmaz. Sevgiyi bitirmeden bir şekilde çözümlemeniz gerekir. Çünkü ayrılsanız bile ortak çocuğunuz var hayat boyu görüşmeniz gerekecek. Bu arada bir daha tekrar edilirse babanızın da güvenini kaybetmek var. Hala seviyorum diyebiliyorsanız yaşananları o kadar önemsememişsiniz bence. En iyi kararı kendiniz vereceksiniz artık. Dışardan ne söylesek boş.

öncelikle şunu söylemeliyim yumuşama meselesi değil bu. ben severim ama kalbime de gömer giderim. daha önce yaptım bunu. fakat artık tek değilim.ona hala hayır diyorum ben olmıyacak diyorum. AMA !!! işte bütün soru bu lanet kelime ama ya Allah bunları ona da bana da ders olsun diye yaşattıysa ve bundan önce ettiğim dualar bu şekilde kabul olduysa. diye de düşünmeden edemiyorum.

başka bir arkadaşımın bahsettiği şiddet meselesi de evet çok önceydi bu bende o zaman başında evliliğin pembe bulutları gezen biriydim. çooook seviyordum affettim. (asla affetmem diye büyük konuştuğum,hatta affedenleri bile anlamadığım bir durumu bizzat yaşadım ben). eşim son 2,5 yıldır böyle. hiçmi iyi bir adam değil tabiiki var onunda iyi yanları ama 3 yanlış bir doğru misali bu. peki benim hatalrım yokmu tabiiki var. zatten mükemmel olsaydım işleri bu duruma getirmezdim. mükemmel insan her alanda başarışıdır. evlilikte başarısızlık tek kişinin suçu değil,karşılıklıdır. evlenmeden önce buna inanırdım ben.

güven güven tek problem bu. onun söylediklerine anladım,üzgünüm, düzelteceğim dediklerine güvenemiyorum. belki de psikolojik olarak iyi durumda değilim. herşey için onu suçladığımdan affedemiyorum. hep hırçın,hep sinirli hep agresif oluyorum ona karşı. dedimya birikim diye son damla bardağı taşıdı. diğer yaşadıklarımda tekrar hortladı. sağlıklı bir durummu bu . bence hayır ama engel olamıyorumki.

hep vicdanımla, merhametimle yaşadım ben. herkezin kendiyle guru duyduğu bir yönü vardır. bende bu yönümle gurur duyarım. Allahtan korkan insan olmakla ve buna göre davranmakla gurur duyarım. ama bu şimdi bana sen aptalmısın dedirtiyor. sanki öyle hissediyorum. yaşadıklarımdan yaşattıklarımdan belki.

sevgi herşeyi çözmez ben buna inananlardanım. AMA!!! diyorum ki ,bundan önce olmaması gereken pek çok durumda denemişsinde , şimdi oğlun var bu adamdan, çocuğun için bunu yapamayacakmısın.ne kaybedersin.

babam. babam varya bu dünyadaki en mükemmle en görmüş geçirmiş baba. RABBİM BAŞIMDAN EKSİK ETMESİN HER DURUMUMDA. Allaha hep, iyi ki annemle babam ayrıldıklarına benim babamda kalmamı sağlamış diye şükür ederim ben. o o kadar tecrübeli ki bunlar onun için hiç birşey aslında. amaaaa onun gururunu onurunuda yere düşüremem ben. bunun için ne gerekiyorsa yaparım.o huzurlu mutlu olsun yeter bana. o her halden anlar. her durumumda yanımdadır bitanem benim.
....

bence son bir sans daha vermelisiniz en azindan cocugunuz icin.
ilerde keske bir sans daha verseydim diye pisman olmazsiniz..
belli mi olur belki hersey duzelir ama siz daha iyi bilirsiniz tabi cunku butun bunlari siz yasiyorsunuz.

Bir söz var en iyi koca pişman olmuş kocadır diye,ne kadar doğrulanmış bilmiyorum.Sanırım sizin tekrar denemek isteğiniz ağır basmaya başlamış.Babanıza çok güvendiğinizi söylüyorsunuz,babanızıda yanınızda olsun Yanlışları doğruları,olanları olmasını istediklerinizi karşılıklı birbirinize anlatın.En azından tekrar bir bitiş olursa-inşallah olmaz herşey düzelir- babanızın yanına döndüğünüzde çaba gösterdiğinizi o da görmüş olur.Eşinizde bir büyüğün yanında verdiği sözleri herhalde çğnerken birkaç defa düşünür.Ben babamı 3,5 yaşındayken kaybettim,hayat devam ediyor ama o manevi boşluk hiç dolmuyor.ıkinizde hayatta sağlıklıyken eğer olabilecekse yeniden deneyin derim.Yavrunuz için en iyi kararı verirsiniz inşallah.Hakkınızda hayırlısı

Tekrar denemeyi düşünürseniz eskileri unutun ve radikal kararlar alın. Beyaz bir sayfa açın , uygulamaya söz verin. Örn: Asla kavga etmeyin. Çünkü ilişkiyi yıpratır. Bunun da en iyi yolu biri sinirli iken diğerinin kesinlikle üzerine gitmemesidir. Burada sabır çok önemli. Çocuğunuzun ve kendinizin ruh sağlığı için şart. İnsanlar sinirli iken karşılıklı olarak sonradan pişman olacakları sözleri söyleyebiliyorlar. Bir sorun varsa mutlaka ikinizin de sakin olduğu zamanda konuşun. Zamanla her iki taraf da sorunları konuşarak çözmeyi öğreniyor. Kolaylıklar diliyorum.

eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı
aynı suda 2 kere yıkanılmaz
şimdilik bu kadar aklıma gelince eklerim

bıraz uzak kalmanızda yarar var
bakalım daha ne pışmanlıklar duyup konuşacak
hakkınızda herşeyın hayırlısı olsun...

canım öncelikle rabbim hayırlısını versin.ben kendi adıma yoruma yapayım,şuan hamileyim,eğer çocuğum varsa,belki bir kere daha deneyebilirdim ,hele de sevgi varsa kesin denersim.ama eğer çocuk yoksa şiddet varsa,dönmezdim.çok zor bir karar bu.ileride pişman olmayacağın bir karar vermen dileğiyle cnm...

Back
X