- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi Yahyistannn
-
hee kadın eve yerleşince köpek gibi önüne bir kap yemek koyunca başka derdi kalmaz artık!Yorumlara üzüldüm. Eğer gerçekten muhtaç durumdaysa bir kap fazla yemek koymaktan ne çıkar ki? "Merhamet etmeyen, merhamet göremez" bunu unutmayın. Allah rızası için bakın bence. İyilik yapmak için harika bir fırsat. Esiniz sizin bakmak istemediğinizi sezince hassaslasmis belli ki. Zaten özrunu de dilemis. Güzellikle baksanız iki cihanda da karlı çıkarsınız.
ama şimdi bu büyüüüüük sevabı konu sahibi kendi başına mı alsın ?Yorumlara üzüldüm. Eğer gerçekten muhtaç durumdaysa bir kap fazla yemek koymaktan ne çıkar ki? "Merhamet etmeyen, merhamet göremez" bunu unutmayın. Allah rızası için bakın bence. İyilik yapmak için harika bir fırsat. Esiniz sizin bakmak istemediğinizi sezince hassaslasmis belli ki. Zaten özrunu de dilemis. Güzellikle baksanız iki cihanda da karlı çıkarsınız.
Merhaba arkadaşlar bn iki yıllık ewliym ve iki aylık bebeğim var iki gün önce görümcemin nişanı vardı neyse hoş gittk orda annesinn artk tek kalamayacagı falan konuşldu eşimde bize karşmazsa bizde kalacagını söyledi eltilerde buna sewndi bna sorduklarında hepsinn yannda henüz zamanı olmadgnı zamanı gelnce konuşılcagnı söyledm akşam ewe döndük eşim birden annem bzmle kalcak deyince şok oldum bna sordn muda bu kararı aldn dedm o da annemn ewimde kalması için sana mı sorcam dedi bn yine alttan aldm ons annesinin başımn üstnde yeri olduğunu ama hepte bakamayacagimi ve tüm çocuklarında bir iki ay kalmadnı dile getrdm o da annem herkeste bir ay kalamaz sürekli bzde kalcak dedi bnde kabul etmem dedim o da bana bzm diğer gelnlern adı çkmş ama sen bzm içimizdekii yılansn dedi bnde hiç birşey demedeb küsüp diğer odaya geçip ağladm sonra yanma gelip özür diledi öyle demek istemedim dedi ama ne faydaaaaa iki gündür kendimi yiyip bitrdm acaba annesni kabul etmem için mi özür diledi yoksa gerçekten öyle demek istemedimi ne yapmalıyım iki gündür yüzüne gülüyorum ama içimde de kıyametler kopuyor adeta içim içimi yiyor
sakın kabul etme. ev ev üstüne olmaz. daha anası taşınmadan yılan diyorsa taşındığında hakaretin dozu artar.Merhaba arkadaşlar bn iki yıllık ewliym ve iki aylık bebeğim var iki gün önce görümcemin nişanı vardı neyse hoş gittk orda annesinn artk tek kalamayacagı falan konuşldu eşimde bize karşmazsa bizde kalacagını söyledi eltilerde buna sewndi bna sorduklarında hepsinn yannda henüz zamanı olmadgnı zamanı gelnce konuşılcagnı söyledm akşam ewe döndük eşim birden annem bzmle kalcak deyince şok oldum bna sordn muda bu kararı aldn dedm o da annemn ewimde kalması için sana mı sorcam dedi bn yine alttan aldm ons annesinin başımn üstnde yeri olduğunu ama hepte bakamayacagimi ve tüm çocuklarında bir iki ay kalmadnı dile getrdm o da annem herkeste bir ay kalamaz sürekli bzde kalcak dedi bnde kabul etmem dedim o da bana bzm diğer gelnlern adı çkmş ama sen bzm içimizdekii yılansn dedi bnde hiç birşey demedeb küsüp diğer odaya geçip ağladm sonra yanma gelip özür diledi öyle demek istemedim dedi ama ne faydaaaaa iki gündür kendimi yiyip bitrdm acaba annesni kabul etmem için mi özür diledi yoksa gerçekten öyle demek istemedimi ne yapmalıyım iki gündür yüzüne gülüyorum ama içimde de kıyametler kopuyor adeta içim içimi yiyor
ben bu lafı pek anlayamamadım dıger gelınlerın nasıl yanı adı cıkmıs falandiğer gelinlerin adı çıkmış sen bizim içimizdeki yılansın... valla gayette düşünülüp söylenilmiş bi laf gibi geldi, acaba annesinin sürekli sende kalması fikrini, ailedeki gelinlerin nasıl olduklarını falan kimlerle konuşup kararlaştırdı
yani pek özürle unutulacak bir olay değil, halbuki gayette tatlı dille ve makul konuşmuşsun
ben bu lafı pek anlayamamadım dıger gelınlerın nasıl yanı adı cıkmıs falan
bana da pek çetrefilli bi laf geldi öle hani sinirle agızdan cıkmısa benzemıyor
W ları falan kullanmasan da konuyu net anlasak... sanırım kocan annesinin sizinle yaşamasını istiyor sen de istemiyorsun. Eltilerin neden olmuyor anlamadım.
Herkeste ne kadar kalırsa bende de o kadar kalır. Kesinlikle devamlı sorumluluk alamam de. Bir de @zeynepguven1986 vardı. Uzun bir konu ama göz at istersen. Ne kadar fedakarlık yapsa da o kötü oldu...
bana da öle geldi şimdisanırım diğer gelinlerin ne varsa ağzında aslında iyiler ama sen iyi görünümlü kötüsün demek istemiş, yani bu laf bir anda çıkmaz, bunun bayağı bi arka planı olmuş demekki annesiyle ya da aileden diğer insanlarla
çocuklara bakıcı tutuluyorsa büyüklerede bakıcı tutulabilir.el kadar bebekler ağzı var dili yok bakıcı eline atılınca yada kreşlere hiç sesleri çıkmıyor büyüklerin kendilerine gelince vaaayyy el nederler.
o dediğim dedik saçma kocaya, alttan almak yerine verilecek en güzel cevap bu olurdu herhalde...Allah muhafaza , bir yılanla anneciğini bir evde başbaşa mı bırakacaksın ?
Ya sokarsam kadını ...sen iyisi mi bana güven olmaz ; o adı çıkmış ama özü melek gelinlere emanet ediver ! deseydin .
aynen canım benim çocuklarada görümcem annem sizin çocuklara bakmak zorunda değil herkes kendine doğuruyor demişti kendi annem bakmıştı yazdım kenara bizde bakmak zorunda değiliz demekki siz öğrettiniz bize bunlarıcok guzel demişsiniz gerçekten bu sözünüzü ilerde kullanmak zorunda kalmam inşallah ,
kv benım 1 kızıma ' ben senın çocuguna bakamam senın çocugun beni ilgilendirmez ' demişti , ozaman kimse el neder demedi
herzamanki gibi annem bakmiştı sonrada kreşe verildi . bak gene sinirlendim
Hiçte bakıma muhtaç degil evi var köyde dayalı döşeli aylk 1500 maaş alıyr köyde 3 gelini var ve 70 yaşnda olmasna rağmen gayet dinçşimdi konuyu tam anlatmamışsınız. yani kadın nasıl biri?
muhtaç mı, parası mı yok, yaşlı mı, ele ayağa düşmüş mü??
misal ben 3 kız kardeşim. annem tek kalsa, bakıma muhtaç olsa, biriyle kalmak zorunda olsa eşim ne derse desin getirim annemi. ama öyle değilse olmaz yani. giderim, gelirim, tek bırakmam ama aynı ev olsa olmaz. kv için de aynı şey geçerli. 2 ay orda 3 ay burda yazık düzen kuramaz. muhtaç değilse en güzeli evi yani.
yılan sözü de çok çok ağır olmuş. yani kv konusunu geride bırakmış. onu bu konudan ayrı tutardım ben olsam. dediin gibi içimde fırtına kopardı, kolay kolay affedilecek bişey de değil malesef.
E ne demeye geliyor size anlamadım. Gül gibi evi var maaşı var herkes de köyde. İlla gelip ortalığı mı karıştıracak? Sinir oluyorum sinir!Hiçte bakıma muhtaç degil evi var köyde dayalı döşeli aylk 1500 maaş alıyr köyde 3 gelini var ve 70 yaşnda olmasna rağmen gayet dinç
E ne demeye geliyor size anlamadım. Gül gibi evi var maaşı var herkes de köyde. İlla gelip ortalığı mı karıştıracak? Sinir oluyorum sinir!
Evin en küçük erkeği oldugundan kendini mecbur hissediyor sanrmher ailede bir enayi ve bir fadai bulunuyor nasıl oluyorsa
eltilerin de varmış niye kimse üsütüne alınmıyor da anasını düşünen sadece sizin kocanız oluyor , niye sadece huzuru bozulan ev sizin eviniz oluyor ?
ya eltileriniz bir de soruyormuş size gevrek gevrek yapıştıramadınız mı ağızlarının orta yerine ulan benim kaynanamsa senin neyin sen de sorumlusun diye ?
kaynana kaç yaşında , kurt mu kapıyor evınde otursa ne var da yalnız kalamıyor laf söz mü oluyor gelinlik kız mı ?
birinci kabahat eltilerinizi zaten bir kere konusturmayacaktınız
ikinci kabahat de ne diye güler güz gösteriyorsunuz adama hala ? içinizde yok fırtına kopuyormuş , ben istemiyorum kesinlikle deyin bırakın fırtına onun içinde kopsun,
ben bu konularda hem koca ile çatır çatır kavgamı etmekten ve ileveten de kaynanayı arayıp açıkça sürekli beraber senle aynı evde yaşamam diye dimdik söyleyip gerekirse öle kötü olmaktan yanayım
bence koca ıle hiç uğraşmayın birinci evreyi geçmişsiniz
telefon mu edersınız bı zahmet kalkıp evıne mı gıdersınız, kaynananızla konusun ben aynı evde yasamam, deyin haa illa ki zeynep hanımın kaynanası gibi ben yalnız kalamam illaki de size yerleşecem derse kaynana hanıma zeynep hanımın kaynanası gibi bir son diliyorum burdan ve allah rahmet eylesin de demiyorum
açık söylüyorum terkedin evi
kaynana konusu istisnadır bu konu haricinde kimseye evini terket eşini boşa da demem
bunlar benım görüşüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?