Eşim yurt dışında çalışmak istiyor

Evet var ama sizin yokmuş belli ki. Ben de evlendikten sonra başka bir şehire gidip mecburen iş değiştirdim. İşim olmadan da evlenmedim. Buranın Türkiye olduğunu ben biliyorum da siz evlendikten 4 ay sonra anca öğrendiniz galiba. Öncesinde her şeyi çok iyi sandığınıza göre... Kötü bir planlama yapmışsınız ki bu durumun içine düşmüşsünüz. Şimdisi için de yorum yazdım ama siz geçmişi cımbızlayıp sadece ona cevap veriyorsunuz. Ay neyse ya size kolay gelsin
Kaç sene öncesini anlatıyorsunuz ülkenin şartları aynı değil ben buraya gelmeden önce bir şirketle görüşüp işim kesin olarak geldim ancak sonrasında personel çıkarma aşamasına geldiklerini söylediler ki 3 ay gibi Bi süreçten bahsediyorum. Başkalarına yazdığınız yorumlara baktım da kötü yorumdan başka birşey yazmıyorsunuz. Derdi olmayan insan buraya gelip yazmaz. Biraz daha düşüncrye davet ederim. Size de egonuzu tatmin eden bol yorumlar dilerim. İyi günler

Biz eşimle farklı şehirde çalışıyoruz, her haftasonu geldiği halde bence çok zor. Bu işin oluru bence şöyle olabilir, eşiniz şimdilik bir gider ama 2 3 senelik değil. Borçlar bitsin, siz iş arayın, bulduğunuz zaman da işte diyelim yaklaşık 8 ay mı 1 sene mi ne surduyse o da istifa edip gelsin. Ev parası biriktirmek için bu çileye değmez. Ama borç varken, bir kişi de işsizken çok romantizm de karın doyurmuyor sonuçta. Bu tarz işlerde konaklama sıkıntı, bizim firmamızda da var böyle çalışanlar, bir evde 4 5 kişi kalınıyor, sosyallik vs yok zaten. Uzun süreli iki tarafı da yıpratır, bir iki sezon borç için çekilebilir anca.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için bende aynı şekilde düşündüm iş aramaya devam ediyorum kamuya da başvurdum. Zaten ben iş bulursam en fazla 1 sene dişimizi sıkarız sonra gelir en azından borç kapatır çok az da birikim yapmış oluruz. Gönlümü ferahlattınız. 💐💐💐

Esimin seyahat trafigi benzer sekilde yogun. Haftalik, bazen 2 haftalik seyahatleri oluyor. Lakin bu is 60.000 TL icin yapilmaz bilginiz olsun. Bir kac kati olmali. Ama epey bir kac kati yani. 60.000+ TL’yi ben cogunlu evde hibrid calisarak kazaniyorum. Oyle afaki rakamlar degil artik.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim yorumunuz için bende aynı şekilde düşündüm iş aramaya devam ediyorum kamuya da başvurdum. Zaten ben iş bulursam en fazla 1 sene dişimizi sıkarız sonra gelir en azından borç kapatır çok az da birikim yapmış oluruz. Gönlümü ferahlattınız. 💐💐💐
En doğru kararı verirsiniz umarım. Shengen vizeniz varsa eğer firmayla kontrat yaparken belki 3 ayda bir bilet alınması vs gibi bir şey talep edebilirsiniz. Hilton vs yazdınız diye dedim, çünkü başta farklı düşündüm bizdeki işçi arkadaşlar gibi sandım ama belki 2 3 ayda bir siz de bir hafta gelirsiniz bu süreçte. Akşamları haftasonu falan bile olsa görüşmüş olursunuz. Zaten çalışan insan değilsiniz, popüler olmayan dönemlerde kendiniz bile bilet alabilirsiniz, belki o dönemde size ayrı konaklama öderler.

Benim eniştem gemide çalışıyor. Yılın 8 ayı gemide, 4 ayı Türkiye’de. Valla bende tiyatro oynuyorlar. Ablam zaten ezik. Kocasına hesap soracak bir tip değil. Olan kızlarına oluyor. Babası başında olmadığı için aşırı agresif. Son zamanlarda da yalan söyleme hastalığına yakalanmış.
Valla benim kocam 2 hafta bir yere gitse, soğukluk girer aramıza. Ben inanmıyorum bir erkeğin aylarca cinsellik yaşamayacağına. Üstelik evlilik paylaşmaktır. İnsan sohbet etmek ister. Beraber vakit geçirmek ister. Uzaktan kumandalı evlilik mi olur?
Para çok şeydir ama herşey de değildir.
4 aylık evlilikte bu kadar borcu niye yaptınız? Bence ev idaresine yoğunlaşsanız daha doğru olurdu. Ben kurutma makinası almayı düşünüyorum. 2. El bakıyorum. Neden sıfır alıp kendimi sıkıntıya sokayım.

En doğru kararı verirsiniz umarım. Shengen vizeniz varsa eğer firmayla kontrat yaparken belki 3 ayda bir bilet alınması vs gibi bir şey talep edebilirsiniz. Hilton vs yazdınız diye dedim, çünkü başta farklı düşündüm bizdeki işçi arkadaşlar gibi sandım ama belki 2 3 ayda bir siz de bir hafta gelirsiniz bu süreçte. Akşamları haftasonu falan bile olsa görüşmüş olursunuz. Zaten çalışan insan değilsiniz, popüler olmayan dönemlerde kendiniz bile bilet alabilirsiniz, belki o dönemde size ayrı konaklama öderler.
Bu dediklerinizi de araştırıcam. Şirket sahibiyle birebir görüştüm. Eşimin çalışmasını ve kişiliğini çok beğendiğini ve ikimizin için elinden gelenin fazlasını yapacağını söyledi. Umarım imkan oldukça görüşebilirz

1- eşiniz işin piyasa ederini iyi araştırsın, zor durumda diye belki düşük ücret veriyor olabilirler
2- eğer 1 sene filan katlanırım daha fazlasını gözüm yemiyor diyorsanız bence hiç istanbula ailenizin yanına dönmeyin bu saçma geldi bana...eşiniz gelince evci iznine çıkan asker gibi otele mi gideceksiniz? aile yanına gitmek evliliği iyice oyuncağa çevirebilir.
3- yh yok eşiniz gidince siz de istanbulda iş bulup ev kirası ödeyebilir şekilde olacaksanız, eşiniz gelince de işinize devam edecekseniz bu biraz daha mantıklı

Benim eniştem gemide çalışıyor. Yılın 8 ayı gemide, 4 ayı Türkiye’de. Valla bende tiyatro oynuyorlar. Ablam zaten ezik. Kocasına hesap soracak bir tip değil. Olan kızlarına oluyor. Babası başında olmadığı için aşırı agresif. Son zamanlarda da yalan söyleme hastalığına yakalanmış.
Valla benim kocam 2 hafta bir yere gitse, soğukluk girer aramıza. Ben inanmıyorum bir erkeğin aylarca cinsellik yaşamayacağına. Üstelik evlilik paylaşmaktır. İnsan sohbet etmek ister. Beraber vakit geçirmek ister. Uzaktan kumandalı evlilik mi olur?
Para çok şeydir ama herşey de değildir.
4 aylık evlilikte bu kadar borcu niye yaptınız? Bence ev idaresine yoğunlaşsanız daha doğru olurdu. Ben kurutma makinası almayı düşünüyorum. 2. El bakıyorum. Neden sıfır alıp kendimi sıkıntıya sokayım.
Haklısınız ben evlendiğimde sıfır borçlaydım inanın ki sonrasında eşimin yaptığı bir hata sebebiyetiyle bu duruma geldik maalesef. Ben bir kuruş borçtan hoşlanan biri değilim

1- eşiniz işin piyasa ederini iyi araştırsın, zor durumda diye belki düşük ücret veriyor olabilirler
2- eğer 1 sene filan katlanırım daha fazlasını gözüm yemiyor diyorsanız bence hiç istanbula ailenizin yanına dönmeyin bu saçma geldi bana...eşiniz gelince evci iznine çıkan asker gibi otele mi gideceksiniz? aile yanına gitmek evliliği iyice oyuncağa çevirebilir.
3- yh yok eşiniz gidince siz de istanbulda iş bulup ev kirası ödeyebilir şekilde olacaksanız, eşiniz gelince de işinize devam edecekseniz bu biraz daha mantıklı
1.araştırrdık başka bir şirkette çalışan arkadaşlarından çok fazla alacak
2. Sadece onun yokluğunda ist ye gidicem evim düzenimi bozmıcam. Geldiğinde yine evimizde olucaz
3. İş bulursam 2. Seçenekteki mesele zorlaşıyor ancak. Ç.kalede iş bulabilirim

Esimin seyahat trafigi benzer sekilde yogun. Haftalik, bazen 2 haftalik seyahatleri oluyor. Lakin bu is 60.000 TL icin yapilmaz bilginiz olsun. Bir kac kati olmali. Ama epey bir kac kati yani. 60.000+ TL’yi ben cogunlu evde hibrid calisarak kazaniyorum. Oyle afaki rakamlar degil artik.

Hakkinizda hayirlisi olsun.
adam belki de tekniker
teknikerlere 8 10 bin euro verirler mi sizce?

adam belki de tekniker
teknikerlere 8 10 bin euro verirler mi sizce?

Oyle olsa gerek.

Kastim 60.000 TL’yi gozunde buyutmemesiydi.
Oradan gelecek paraya dokunmadan biriktirseler bile baska yan gelir yoksa 24 ayda ~ 75.000 EURO birikir ki ne o paraya ev alinir, ne de o paraya hic dokunulmama olasiligi var.

Oyle olsa gerek.

Kastim 60.000 TL’yi gozunde buyutmemesiydi.
Oradan gelecek paraya dokunmadan biriktirseler bile baska yan gelir yoksa 24 ayda ~ 75.000 EURO birikir ki ne o paraya ev alinir, ne de o paraya hic dokunulmama olasiligi var.
Haklısınız ancak en iyi çare bu. Tr de senede kazandığımız parayı hesap edince 60000 TL gözümde buyuyor maalesef. 🥺

Merhaba hanımlar,
Malesef ki dönemimizde geçim sıkıntısı mevcut. Eşimle henüz 4 aylık evliyiz. Eşim çalışıyor ama çalıştığı para yeterli gelmiyor. Düğün borçları VS malum. Ben üniv. Mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Eşime yurt dışında iş teklifi geldi. Bazen 3 ay gidip 1 hafta gelecek. Bazen 1 ay yanımda kalıcak. Ülke ülke gezmesi gerekiyor. Çalıştığı parayla 2 senede ev sahibi olabiliriz. Tüm borçlarımız kapanabilir. Ben evimi bırakıp tekrardan ailemin yanına ist ye dönmem gerekecek. Düzenimi bıraktığımda zorlanacak mıyım bilmiyorum. Bende gidip ist de çalışsam bu sefer eşim geldiğinde ona gereken zamanı veremicem bu durum evliliği izi etkileyecek mi çok kararsızım bu devirde kimse ayda 60.000 TL maaş alamıyor fikrinize ihtiyacım var hanımlar?
Bence eşinizin şansını değerlendirmesine fırsat verin 1 2 sene çabuk geçer amaa ayriyken 1 dk bir ömür gibi olur. Sürekli telefonla veya görüntülü gorusebilecekseniz bir nebze katlanilir bu duruma. Eşi asker olanlar var siz yine uzaktan da olsa görüşebilirsiniz.

Bence eşinizin şansını değerlendirmesine fırsat verin 1 2 sene çabuk geçer amaa ayriyken 1 dk bir ömür gibi olur. Sürekli telefonla veya görüntülü gorusebilecekseniz bir nebze katlanilir bu duruma. Eşi asker olanlar var siz yine uzaktan da olsa görüşebilirsiniz.
Haklısınız eşimde bu bizim elimize geçen bir şans olarak görüyor. Sürekli görüşebilicez. Bazen 1 ay benimle kalabilecek bazende 3 ay kdr benimle olamıcak. Dediğiniz gibi geçicek ama nasıl bilemiyorum

benim eşim 1,5 sene yurt dışında çalıştı. ben de yanına geldim ve 2 senedir de beraber çalışıyoruz yurt dışındayız.
ben olsam anlayışla karşılardım ki öyle de yaptım. biz o ilk gittiği 1,5 senede sadece 15 gün görüşebilmiştik...
hiç dertlenmeyin, burada binlerce insan aynı durumda. 50 yaşındaki amcaların da eşleri hep Türkiyede ama geçim sıkıntısı....
Birazcık diş sıkacaksınız o kadar

Back
X