Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

oguzboyu

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
213
48
18
35
Şırnak
Bunu dün gece, eşim olan canlının hesap hareketlerinden farkettim. Şu an hiiiiç çaktırmıyorum. Şubat tatiline 1 hafta kala eşim zannettiğim canlıya '' hayatım ben çok yoruldum Allaha şükür evin borcuda bitti ben bir süreliğine ücretsiz izne ayrılacağım çocuklarla ilgileneceğim borcun yükü de omuzlarımdan inmişken borçsuz rahat bir nefes almak istiyorum'' diyeceğim.
Çünkü 2 ay kadar önce çocukların ikisi de hastalanınca ne yapacağımızı bilememiştik birimiz izne ayrılsak falan diye konuşmuştuk. Zaten ben de yorgan döşek hastayım.

Neyse benim kuzu gibi eşim, bakalım benim ücretsiz izne ayrılma isteğime hangi yüz ifadesi ve sözlerle cevap verecek.
Ters bir tepki verirse yine anlamamazlıktan geleceğim ve 2-3 gün sonra da '' kız kardeşin 1 hafta içerisinde o borcu faiziyle birlikte kapatmazsa boşanma davası açacağım '' diyeceğim.

Ve bu bir blöf değil.

Ayriyeten zaten hastayım rapor alacağım ona da ben ücretsiz izne ayrıldım diyeceğim, çoooook merak ediyorum ne yapacak.

Kizkardesinin cok onemli bir ihtiyaci mi vardi ? Niye size danismadi ki acaba. Ama sizde fena intikam plani yapmissiniz, helal olsun. Merakla bekliyorum ne olucagini :)

aynı tepkiyi ben de verırdım habersiz hiç olmamış

bence herşeyin çözümü empati..
sana bilgi vermeden böyle bişey yapması yanlış ancak hiçbir sorun ( aldatma kumar alkol vs ) gibi olmadıkça bu kadar ağır bi şekilde neticelndirilmemeli.fevri olma derim..boşanma talebi bence ağır bi tepki özelliklede ortada çocuk varken..

bu ne saçmalık ! çekmişsse çekmiş size danışmaması hata yalnız önce bir öğrenin .Siz hep bu tavırlarda bir insansanız eşinizin sizden birşey saklaması gayet normal.

Ayrıntılı yazmadığınız için ne diyeceğimi bilemedim... :26:

Kizkardesinin cok onemli bir ihtiyaci mi vardi ? Niye size danismadi ki acaba. Ama sizde fena intikam plani yapmissiniz, helal olsun. Merakla bekliyorum ne olucagini :)
ikimizde memuruz, zaten borçtan yeni çıkmışız, 5 yıldır oh be diyeceğimiz günlerin hayalini kurarken şunun yaptığına bak. Bundan 1-2 hafta kadar önceydi sanırım eşimden kız kardeşi para istemişti ama miktarını bilmiyorum tabi, eşimin annesi kızından için kasıla kasıla '' damadım kızımın üzerine dubleks ev aldı içini de istedikleri gibi yaptıracaklar'' diye akrabalarına hava atıyordu. zannediyorum o para çok sıkışığız denilerek istendi ve aldıkları evin içini yaptıracaklar, Benim uyanık daha önce de 1-2 kez kız kardeşine para vermişti. Geri de alamamıştı. ve bu kızkardeş öğretmen eşi de doktor.

bence sizinle neden bunları paylaşmadığı ona neden para çektiğinden çok daha önemli, intikam yerine bununla uğraşıp sorunu kökten çözmek daha doğru olur, eğer böyle yapmayıp sadece cezalandırırsanız ileride de sizden her şeyi hatta daha büyük şeyleri gizlemeye devam eder, siz ona ceza vererek bir daha yapmaması gerektiğini değil de bir dahakine sizden daha iyi bir şekilde saklaması gerektiğini öğretmiş olursunuz bence, size akıl vermek haddime değil ama yine de yazmak istedim.

Bazı yorumlara çok şaşırdım. Çektiyse çekti diyenler olmuş. 20 lira değil bu 20 bin lira. Üstelik borçlarını daha yeni bitirmişler. Yazık değil mi bu kadına elalemin borçlarını ödemek için mi 5 sene çalışsın? Hadi kocası haber verse yine neyse.

yani cidden eşinizin tek başına vermemesi gereken bir karar,
hani meblağ da düşük değil 1-2 bin olsa amenna ama 20 bin çok cidden,
ama bence sizin tavrınızda yanlış yani şu boşanma meselesi ,
başka sorunlarınız varsa bilemem ama bu konu nedeniyle boşanmayı düşünmek te
yanlış geliyor bana ,
ustelik kredi galiba yani kardeşi kendisi ödeyecek taksitleri

bu ne saçmalık ! çekmişsse çekmiş size danışmaması hata yalnız önce bir öğrenin .Siz hep bu tavırlarda bir insansanız eşinizin sizden birşey saklaması gayet normal.
canım benim, ben doğunun en ücra yerinde görev yaptım. yeri geldi 2 çocukla işe gittim yeri geldi annem yeri geldi ablam geldi baktı çocuklarıma. karda kışta birini okula birini kreşe götürdüğüm günler oldu, her sıkıntıyı çeken ben oldum çocuklarımla, küçük babasını 2 yaşına kadar görmedi desem yeridir, çocuk kendini bildiğinde babası görevden dönünce '' bu adam gitsin'' diye ağlardı. büyük ise babasının göreve gidip aylarca gelmemesine doğduğundan beri alışık. Ben bu zorlukları eşimin kız kardeşi sefa sürsün diye çekmedim.

Suan yasdıgın seyler bnmde basıma gelse cok kızarım öfkelenirim
İnş parlarını öderler bncede
Ama sen biraz saknleş ve eşinle konus
Empati yapıp bu cvpı veriyorum canm
Bende bole bi görümceye sahip olsam kızardım hani borcunu ödeyecek biri oşduguna güvensem peoblem olmazdı
Bence ilk önce eşin neden sakladı bunu ögren daha sonra yawas yawas ama saglam bir adım at

Eşim kızkardeşine çektiği 20bini kendi maaşına otomatik ödeme talimatı vermiş, tabi bu arada onun maaş krediye gidecek, ben de sabahın köründe işe gideceğim tabi bu bir nevi benimde o borcu ödemiş gibi olmam olacak.
Eşimin kız kardeşi çooooooooooook uyanıktır. Kendisini acındırarak babasından bile para alıp ödemeyen biri. Ama ben evimizin borcunu ödeyebilmek için bir çok ihtiyacımdan çocuklarımın ihtiyacından feragat etmişken bana yapılan şey hayatıma çelme takmaktır.

Canm haklısın gerçekten bu konuda haklısın
Yani eşinin yaptıgı seyin elle tutulur yanı yok
Sen öfkene sahıp cık haklıyken haksız duruma düşücek dawranıslar sergileme
Cocuklarının rızkının peşinden koş
20 bin tl az degill

cnm eşin kendisini kefil göstermiş olabilir mi acaba ben en son evli olanların eşi olmadan kredi cekemediğini duymuştum bu yasa yürürlüğe girmişti yanlış hatırlamıyorsam :26: :26: :26:

ödemez ki 2 ağlar 1 tepinir '' benim saçım kocamın elinde ben nasıl isterim üüüüüü çok sıkışığız üüüüü'' der tamam. Dün gece sinirimden oturup ağladım. Doğuda tek başına 2 çocukla yaşadığım zorluklar geldi gözümün önüne, elinde bastonuyla 15 saatlik yolu otobüsle çocuklarıma bakmak için gelen annem için ağladım. Hiç yakışmadı bu davranış bizim evliliğimize.

Wall yeri geliyo 100 lira için bile bn sinirleniyorum
Ole fedakarlık yapmak cok zor yapıpta karsılıgının böle olması daha zor 5 sene 5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…