Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

Çok üzüldüm inan ;(
İnş güzel bir yolla halledersiniz
Zannetmıyorum ki bi 5 sene daha zorluk cek bosu bosuna ne bilim yha

esin cok yanlis yapmis o zaman. Ama canim sanki kizkardesinden alabilecekmisin o parayi ? Simdi kizkardesi oyle biriyse zaten vermez ki parayi. Bu yuzden bosanacakmisin ?

Kizmakta cok haklisiniz, durustluk benim en takintili oldugum konu...
Fakat esiniz sizden neden saklamis bilemiyorum, cok mu fevri tepki veriyorsunuz, ya da dialogunuz cok mu kopuk, daha once benzer durumlar yasadiniz mi?
Ilk once bir durumu ogrenin, onu germeden bir dinleyin, eger hakli bir sebebi varsa, bosuna bastan fevri davranmis olmazsiniz...
Eger sacma sapan birseyse ceksin cefasini...
Kizkardesin durumu da iyi ustelik, belki sadece onlarin adina cekmistir, o odemiyordur, aklima bu geldi...

cnm eşin kendisini kefil göstermiş olabilir mi acaba ben en son evli olanların eşi olmadan kredi cekemediğini duymuştum bu yasa yürürlüğe girmişti yanlış hatırlamıyorsam :26: :26: :26:
o çok yüksek meblağlarda geçerli sanırım. Daha öncede kredi çekmişti eşim benim imzamı isteyen olmadı. Sadece ev kredisi çekerken eş imzası istenmişti onu biliyorum. cep telefonuna gelen '' kredi talebiniz onaylandı'' gibi bir mesajda okudum. o sinirle kelimeleri tam hatırlamıyorum. elim ayağım boşaldı. çünkü ben artık en azından 2-3 yıl borç kelimesi duymak istemiyordum.

canım kusura bakma konunu acarken herseyi acık ve net yazmamıssın ne biliyim ben eşin çekmişte kardeşi ödüyor sandım ne biliyim ona kredi vermiyorlar eşim çekmiş gibi düşündüm neden oyle düşündüm onuda bilmiyorum neyse haklısın kızzzz valla bak

Tatlım yerden göğe kadar haklısında öfkeyle kalkan zararla otururmuş,PEki sen Şubat ayının sonunda boşanma davası açarım deyip milletin ekmeğine yağ mı süreceksin bence aile hayatında böyle planlara yer olmamalı şubata kadar bekliyecem yazmışsın inanılmaz sabırlısın ben 5 dk sabredemezdim planlara gerek yok eşini al konuş burda bize yazdıklarını makul bir şekilde anlat..Eşinde madem huyunu biliyo daha öncede para çekip ödememiş niye ağa geliyoki bende bunu anlamadım.

Hepinize tek tek cevap yazmak isterdim ama uzun olur. Topluca cevaplıyorum yanlış anlamayın.
Ben bunca yıl onun kız kardeşi sefa sürsün diye çocuklarımla birlikte cefa çekmedim ki.
Tek isteğim çocuklarım ilerde sıkıntı yaşamasın 1 evin borcunu bitirelim, 1-2 yıl kendimize gelelim 1 ev daha alabilirsek alalım 2 çocuğumuzunda evi olsun. Devir kötü biz şanslıydık iş güç sahibi olduk ama bizim çocuklarımız bizim şansımızı elde edemeyeckler belkide.
Eşim krediyi çekmiş bu belli hesabından da kız kardeşinin hesabına havale yapmış. 1-2 hafta öncede para istediğini biliyorum zaten

anladım cnm inşallah cözersiniz sorun büyümeden Allah kolaylık versin :26: :26:

bu benim için de ayrılma sebebi olabilirdi...böyle evlilik zor

siz birbirinizin harcamalarından haberdar değil misiniz??? bir de yüksek mebla olmasına gerek yok eşin izni ve imzası olmadan kefil bile olamazsınız artık, eşim kayınpederim için kefil olduğunda birlikte gitmiştik...işin aslını bi öğrenin derim ben...

ayrılma sebebi olmaz da.kızkardeşiyle konuş bence yavaş yavaş ödesin borcunu.onun kocası böyle bişyi saklasa iyimi olurmuş.

yaa dur senin mesajına azıcık gülümsedim : ).
Biz eşimle çocukların psikolojisi bozulmasın diye ağzımızın tadıyla kavga bile edemeyiz ki?

Ben eşime seçenekler sunacağım onun ve kızkardeşinin vereceği cevaplara karşılık.
Maddeleri hazırladım bile kafam da.
Nasılsa babaları duyacak, zaten damadına gıcık oluyor kızına da sürekli kızıyor '' kızım senin maaşın var niye bu adamı şımartıyorsun abini , bacını dolandırıyorsun, beni bile kış günü parasız bıraktın bu kadar mı kıymetli kocan '' diye.
inat ettim Allahın izniyle eşime çektirdiği o krediyi faiziyle ya kendisi ödeyecek ya da kocası. sonuçta onlarda devlet memuru çok rahat kredi çekip borçlarını ödeyebilirler.

Tepkileriniz hicte abarti degil. Ben de olsam ayni sekilde hissederdim. Esinin yaptigi buyuk dusuncesizlik. Eslerin arasinda boyle gizli kapakli isler guven sarsar, sogutur. Insanlar kendi baslarina gelmesini istemedikleri birseyi neden yaparlar ki?

Yha bnde onu anlamadım ki biri ögretmn biri doktor isteseler 20 degil 40 bin tl de kredi verirler para keş bankYa zaten böle adamlar lazım yani
Neden abisinden almış ki
Nasış bir yüzdür yüzsüzlüktür anlamadım
Bnm abim veya kardeşim bu durumda olsa kesinlkle bu işi kabul etmm darda degıller zorda degıller
Anlm veremedimm kafam almıyo artıkın

İşte benim ağırıma giden de o ikimizde birbirimizin herşeyinden haberdarız. (daha doğrusu örnekte olduğu gibi benim herşeyimden haberi olan eşimmiş''

eş imzasına gelince 2 banka ismi verirdim ama reklama giriyordur belki. biz aldığımız evin kredilerini öderken apartmanın mantolama işi vardı pencere çerçeveleri eskiydi onları yaptıracak parada elimizde olmadığı için eşim kredi çekmişti benim imzamı isteyen olmadı.

Tepkileriniz hicte abarti degil. Ben de olsam ayni sekilde hissederdim. Esinin yaptigi buyuk dusuncesizlik. Eslerin arasinda boyle gizli kapakli isler guven sarsar, sogutur. Insanlar kendi baslarina gelmesini istemedikleri birseyi neden yaparlar ki?
Ben zaten bir insana çooook zor güvenirim, ama çokta kolay soğurum. Bakalım eşim ücretsiz izne ayrılacağım deyince ne yapacak? Çünkü benim ücretsiz izne ayrılmam demek, onun krediye kesilen maaşından kalan paranın ev ihtiyaçlarına yetmemesi demek.

Çok üzüldüm canım ya.ne desen haklısın. Çok yanlış yapmış...ama önce sakin olmalısın.sinirle hiç bir şey çözemezsin.umarım hall olur....

eşinin yaptığı affedilir gibi değil hakikaten,sen nesin hiç misin o evde,haber bile vermiyor izin istemeyi danışmayı bir tarafa bırak!

eşinin yaptığı onca emeğinin içine edip avucuna vermek yani belki kaba oldu ama tam olarak yaptığı bu,o yavrularınızın geleceği ne olacak
al paranı görümcenden ödesin...

Kizmakta cok haklisin, yerinde olsam yerimde duramazdimda sinirden, ama öfkeyle kalkan zararla oturur.
Esinle sakince konusmaya calis, görümcen geri versin parayi belki araya aile büyükleri girse ( cok mu hir gür olur aile yapisinida bilmiyorum).

Ama bu sebebeden bosanilmaz gibime geliyor cocuklara yazik degilmi ? Ilerde öfken gectinde pisman olursun.
Gavura kizip oruc bozmaya benziyor senin dedin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…