• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim zekat dağıtıyordu annemde 3 ihtiyacı olan var dedi ama bana ben alsam bişey olurmu dedi olurmu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ooo bunu şimdi gördüm. Bence hiç eşinize bahsetmeyin. Evlenirken siz ev kurarken ihtiyacınız varken ailenize tazminatınızı vermişsiniz. Annenize de haramı helali size sormasın diyanete sorsun.
Ben evlat olarak üstüme düşeni yaptım 2 sene boyunca çalıştım didindim tazminatımı aldım 9 ay onunla gecindiler ama bunu laf olsun diye değil işte bu esimin parası olunca beni rahatsız etti acaba haram olurmu diye

bence de anneniz diyaneti arasın, tüm gerçekliği ile anlatıp sorsun.

İnsanlar yardim etmeye once en yakin cevresinden başlamali diye biliyorum. 🤷 Ama habersiz olmasi hoş degil. Bir de evlenirken de tazminatinizi birakmissiniz galiba ailenizin ihtiyac duyma durumu hiç gecmiyor.
Yetistiremediler ev kirası doğalgaz faturası diger faturalar derken yemesi içmesi yetistiremiyir babam

Ailenizin ihtiyacı varsa siz söyleseydiniz esinize bir kısmını da aileme verelim diye. Niye ibadetin içine yalan karıştıyorsunuz? Hiç doğru değil yapilmak istenen.
Eşim söyleyemedim ki ama annemde bana 3 kişinin ihtiyacı var dedi annem istemez demiştim ama istedi ablam hersene yardım eder ihtiyaç çeki verir oda zekâtını verir öyle yani

Ben eşime söyleyemiyorum çünkü yokluk nedir bilmiyorlar ne eşim ne ailesi bilir bunu söylesem 2ci işte calissin işte biryelere basvursun derler basimada kalkılır eminim

Ben seslenemedim kırılır üzerim şimdi diye ama içim kabul etmiyor rahatsız
Ben iyi niyet göremedim. Muhtaç durumda olan insanda biraz olsun mahcubiyet olur. Ama anneniz ısrarla isteyip sizi de yalana teşvik ediyormuş resmen. Biz olsak utanırız böyle bir şey istemeye. Sizinle açık açık konuşup yardım istese neyse de bu çok saçma.

Ben evlat olarak üstüme düşeni yaptım 2 sene boyunca çalıştım didindim tazminatımı aldım 9 ay onunla gecindiler ama bunu laf olsun diye değil işte bu esimin parası olunca beni rahatsız etti acaba haram olurmu diye
bir dakika
sizin ailenizin geliri vs si yok mu?
bi abla bi siz mi bakacaksınız mesela
emekli maaşı ya da maaşları vs
çok mu yaşlılar evleri kira mi?

siz çalışıp ailenize destek olabilirsiniz. madem dinlerine bağlılar kadının parasını istediği gibi yiyebileceğini de bilirler :işsiz:

diyaneti arayın sorun. burada sadece vicdanen yorum yapabiliriz. asıl yorumu diyanet yapar...

Esimgil her ramazan zekat dağıtırlar ihtiyacı olan aileye şimdi benimde ailemin ihtiyacı var ev kira ekmeği para denen hesabı araba var mesela bazen babamın yetişemediği zamanlar oluyor benim eşim tuhaf bı insan değişik birazcık annem ona soyleyememis ama işte ihtiyaci olan bir kaç kişi söyledi sonra beni kenara çekip ben bu zekatlarin birini alsam haram olurmu dedi eşimin haberi yok ama ihtiyacı olan birine gitcek dendi ama aileminde ihtiyacı var yani o para haram olurmu eşime soylemzsem
Haram olur tabi ki de, eşinizin ihtiyaç sahiplerine ayırdığı parayı, eşinizin haberi olmadan nasıl alıp kullanmayı düşünür , benim böyle şeyleri aklım almıyor. Ve bir de bu konularda bu şekilde dikkatsizse, adına ister karma diyin ister ilahi adalet, kazandıkları paradan da bir hayır görmüyorlardir.

Eşim söyleyemedim ki ama annemde bana 3 kişinin ihtiyacı var dedi annem istemez demiştim ama istedi ablam hersene yardım eder ihtiyaç çeki verir oda zekâtını verir öyle yani
Anneniz iyi niyetli gelmedi bana. İnsan damadı üzerinden böyle yalan dolan işlerine girmez. Ortada ciddi bir ihtiyaç varsa bilinirdi zaten.

Ben eşime söyleyemiyorum çünkü yokluk nedir bilmiyorlar ne eşim ne ailesi bilir bunu söylesem 2ci işte calissin işte biryelere basvursun derler basimada kalkılır eminim

Yani yokluk bilmemek degil de surekli birilerinden para isteniyorsa arabalari olmamali mesela. Araba durdugu yerde masraf cunku.
Anneniz ev hanimi anladigim kadariyla, baskalarindan istemek yerine calisabilir saglik sorunu yoksa.
Yani rahatindan ödün vermeyip devamli istemek hoş gorunmeyebilir eşiniz onlarin oglu degil neticede.
Aileniz bu durumda ama siz de calismiyorsunuz mesela, aileniz kendilerine bakamiyorlar yarin obur gun bir şey olsa kime guveneceksiniz?

Esimgil her ramazan zekat dağıtırlar ihtiyacı olan aileye şimdi benimde ailemin ihtiyacı var ev kira ekmeği para denen hesabı araba var mesela bazen babamın yetişemediği zamanlar oluyor benim eşim tuhaf bı insan değişik birazcık annem ona soyleyememis ama işte ihtiyaci olan bir kaç kişi söyledi sonra beni kenara çekip ben bu zekatlarin birini alsam haram olurmu dedi eşimin haberi yok ama ihtiyacı olan birine gitcek dendi ama aileminde ihtiyacı var yani o para haram olurmu eşime soylemzsem
Alo fetva 190 numarasını çevirip tam net bilgiyi alın biz ne desek yalan olur şimdi

yazmadan da edemeyeceğim. rahmetli anneannem evime geldiğinde yemek yemeğe çekinirdi. hele et vs gibi pahallı yemek varsa... neden olduğunu bilirdim. o eşimden habersiz yedirirsem günaha gireceğimi düşünürdü. ki bende çalışıyorum... en sonunda ikna ettim, bu evde benimde hakkım var çalışıyorum. onu da geçtim eşim doyurmayı sever diye....

damadın zekat parasını alıp yemek isteyen annenizin tavrı hoşuma gitmedi.. ki bizde öyle bolluk içinde aile değildik... bunun maddi olarak sıkışmakla ilgilisi olduğunu düşünmüyorum...

Yani yokluk bilmemek degil de surekli birilerinden para isteniyorsa arabalari olmamali mesela. Araba durdugu yerde masraf cunku.
Anneniz ev hanimi anladigim kadariyla, baskalarindan istemek yerine calisabilir saglik sorunu yoksa.
Yani rahatindan ödün vermeyip devamli istemek hoş gorunmeyebilir eşiniz onlarin oglu degil neticede.
Aileniz bu durumda ama siz de calismiyorsunuz mesela, aileniz kendilerine bakamiyorlar yarin obur gun bir şey olsa kime guveneceksiniz?
Annem astım hastası ben bekarken calisiyorduma ama eşim istemedi araba konusunuda gelince satmayı düşünüyorlar

yazmadan da edemeyeceğim. rahmetli anneannem evime geldiğinde yemek yemeğe çekinirdi. hele et vs gibi pahallı yemek varsa... neden olduğunu bilirdim. o eşimden habersiz yedirirsem günaha gireceğimi düşünürdü. ki bende çalışıyorum... en sonunda ikna ettim, bu evde benimde hakkım var çalışıyorum. onu da geçtim eşim doyurmayı sever diye....

damadın zekat parasını alıp yemek isteyen annenizin tavrı hoşuma gitmedi.. ki bizde öyle bolluk içinde aile değildik... bunun maddi olarak sıkışmakla ilgilisi olduğunu düşünmüyorum...
Valla bende çözemedim bir elbise görse kizlar elbise alalimmi mesela bana geçenlerde çaydanlık atmış ben bu caydanliktan mahrum kaldım ben alamadim siz alın siz kullanın bana bekarken bundan alacaktım şöyle böyle ne diyim bilemiyorum bişey desende suç oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X