• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim

Şu an çalışmıyorum ama bununla bir alakası yok.
Abarttığımı düşünmüyorum. Biz her gün bu konuda konuşup tartışsak hak verirdim size. Zaten kendisi haber veriyor normalde. Bugün söylemediği için ben de güzelce sordum. Bence bu kadar büyük bir tepki vermesi gerekmiyordu.
Daha once calistiginiza gore is hayatini biliyorsunuz , hele kendi isiyse cok zor , alacagini tahsil edememistir , musteri okuzluk yapmistir siz de ustune bunu sorduysaniz size patlamistir
Bence alinacak , buraya konu acilacak bir dert degil
Aksam eve gelince karsilikli konusulup cozulecek bir konu

Bahsettiğiniz farklı şeyler...
İşinin bir parçası olarak gittiği yerleri size neden rapor etsin ki?
Adam mesai saatinin içinde iş icabı orada veya burada ne önemi var?

Siz de haber vermeyin ayrıca istemiyorsanız...ama ben haber verdim o da her adımını haber verecek düşüncesi sağlıksız...

Katıldım

Konu sahibi biz sizi kırmak için yazmıyoruz

Dışarıdan böyle görünüyor eşiniz de böyle diyor

Biraz rahat bırakın Ada'mı işe gidiyor işte gün içinde nerede olduğunun bir önemi yok

Arkadaşlar tamam haklı olabilirsiniz. Ve hata bende de olabilir. Ama anlatamadığım şey tepkisine kırılmış olmam. Yani bu şekilde konuşması gerekir miydi? Bana güzelce diyemez miydi. Ben laftan anlamayacak birisi değilim ki. Güzel güzel açıklamak varken neden kırıcı olmayı tercih etti ki.
Tabi ki güzelce açıklayabilirdi lakin patlama gibi duruyor eşinizin tepkisi. Yetişkin bir insana bu şekilde soru sormak biraz rahatsız edici olabilir yani benim için olurdu. Karşı tarafı devamlı takip ediyorsunuz ve güvenmiyorsunuz izlenimi yaratıyor.

Bnce az bile demis gercekten. Siz kendi acinizdan bakiyorsunuz sadece. Hep söylerdi, problem yoktu, bu yüzden hic tartismadik, niye bugün problem oldu vs.diyorsunuz. adaminda her günü birbirini tutmaz ki. Sıkılmıştır artik bugün patlak vermistir. Sizin düşünmeniz lazimdi, "canim onca isinin icinde birde beni ariycam haber edicem diye ugrasma" gibi seyler söylemeniz gerekirken kusura bakmayin ama cok bencilce sadece kendi beklentilerinizi düşünmüşsünüz. Cok şey mi istiyorum diyorsunuz hayir ama cok gereksiz bir sey istiyorsunuz. Ne gerek var. Bide hesabini sormussunuz. Şu sicaklarda bide calisma stresi. Adami rahatmaliyken kücük şeylerin pesine düşüyorsunuz.

Saygi duyuyorum fikrinize ama asla ve asla bencil birisi değilim. Ben onu mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum. Asla sadece kendimi düşünmüyorum. Bende hoşlanmadığı bir şeyi söylediğinde onu incitmemek için o hareketlerime çeki düzen veriyorum. Ve bunları yaparken ondan hiçbir beklentim de yok. Ondan tek istediğim haber vermesi. Veriyor da zaten normalde. Verdiği cevaplar hoş mu sizce? Siz olsanız kırılmaz mıydınız?
Sanırım benim evliliğe bakış açım farklı. İki taraf da birbirinin isteklerini önemsemeli ve bu zor gelmemeli. Çünkü sevdiğim insan için bir şey yapmak bana zor gelmez. Hele de bu onun istediği ve mutlu olacağı bir şeyse.

Tavrım neden abartılı pardon?
Yorumlarımı bir okuyun lütfen.
Diyorum ki bizim bu konuda tartışmalarımız yok. Kendisi zaten kendiliginden söylüyor normalde. Bugün ben sorunca neden problem oldu. Verdiği tepki cok fazla geldi bana.

Konunuzuda yorumlarınızıda okudum. Siz yazmışsınız benim tek isteğim müşteriye gidince bana şurdayım diye haber vermesi diye. Demekki adamdan bunu istemişsiniz. Her seferinde aramış ama bugün dayanamamış patlamış artık işte. Anlamıyor musunuz? Boğmuşsunuz işte adamı yorum yapan herkes aynı şeyi söylüyor size. Anlatamıyorum diyorsunuz ama bence sizdeki sorun anlayamamak. Hala aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz çünkü. Kırılmanızı gerektirecek bişey yok çünkü haketmişsiniz bu sözleri. Tavrınız abartılı ve bu şekilde devam edersiniz adamı soğutup kaçıracaksınız bu gidişle :işsiz:

Arkadaşlar tamam haklı olabilirsiniz. Ve hata bende de olabilir. Ama anlatamadığım şey tepkisine kırılmış olmam. Yani bu şekilde konuşması gerekir miydi? Bana güzelce diyemez miydi. Ben laftan anlamayacak birisi değilim ki. Güzel güzel açıklamak varken neden kırıcı olmayı tercih etti ki.

çünkü adam rapor vermekten bunalmış artık ve bir kere bunu yapmadığında hemen sorarak iyice delirtmişsiniz adamı.
bu aslında dediğim gibi üslubunuz ne kadar güzel şirin vs de olsa altındaki amaçtan kaynaklı bir patlama..

Tabi ki güzelce açıklayabilirdi lakin patlama gibi duruyor eşinizin tepkisi. Yetişkin bir insana bu şekilde soru sormak biraz rahatsız edici olabilir yani benim için olurdu. Karşı tarafı devamlı takip ediyorsunuz ve güvenmiyorsunuz izlenimi yaratıyor.
Aslında ona güveniyorum ve onu takip etmiyorum.
Bilmiyorum sanırım ben haksızım. Bunu kabul ederim ama verdiği tepkiyi kabul edemiyorum.

Konunuzuda yorumlarınızıda okudum. Siz yazmışsınız benim tek isteğim müşteriye gidince bana şurdayım diye haber vermesi diye. Demekki adamdan bunu istemişsiniz. Her seferinde aramış ama bugün dayanamamış patlamış artık işte. Anlamıyor musunuz? Boğmuşsunuz işte adamı yorum yapan herkes aynı şeyi söylüyor size. Anlatamıyorum diyorsunuz ama bence sizdeki sorun anlayamamak. Hala aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz çünkü. Kırılmanızı gerektirecek bişey yok çünkü haketmişsiniz bu sözleri. Tavrınız abartılı ve bu şekilde devam edersiniz adamı soğutup kaçıracaksınız bu gidişle :işsiz:
Anlıyorum sizi hanımefendi. Haksız da olabilirim. Ben bunu kabul etmiyor değilim. Demek istediğim ben haksız da olsam bu şekilde cevap verilmemeliydi. Siz kırılmaz mıydınız?

Aslında ona güveniyorum ve onu takip etmiyorum.
Bilmiyorum sanırım ben haksızım. Bunu kabul ederim ama verdiği tepkiyi kabul edemiyorum.
Evlilik inatla yürümüyor ama haksız olduğunuzu kabul ettiniz, eşinizi ve tepkisini de anlamaya çalışın. Gidip yaptığınızın yanlış olduğunu sadece ortada devam eden bir alışkanlık olduğu için bugün böyle bir soru sorduğunuzu anlatıp iletişim kurun.

çünkü adam rapor vermekten bunalmış artık ve bir kere bunu yapmadığında hemen sorarak iyice delirtmişsiniz adamı.
bu aslında dediğim gibi üslubunuz ne kadar güzel şirin vs de olsa altındaki amaçtan kaynaklı bir patlama..
Siz de haklısınız.
Eşim de haklı olabilir ama kırıldıgım gerçeği değişmiyor ne yazık ki.

Evlilik inatla yürümüyor ama haksız olduğunuzu kabul ettiniz, eşinizi ve tepkisini de anlamaya çalışın. Gidip yaptığınızın yanlış olduğunu sadece ortada devam eden bir alışkanlık olduğu için bugün böyle bir soru sorduğunuzu anlatıp iletişim kurun.

Teşekkür ederim.

Saygi duyuyorum fikrinize ama asla ve asla bencil birisi değilim. Ben onu mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum. Asla sadece kendimi düşünmüyorum. Bende hoşlanmadığı bir şeyi söylediğinde onu incitmemek için o hareketlerime çeki düzen veriyorum. Ve bunları yaparken ondan hiçbir beklentim de yok. Ondan tek istediğim haber vermesi. Veriyor da zaten normalde. Verdiği cevaplar hoş mu sizce? Siz olsanız kırılmaz mıydınız?
Sanırım benim evliliğe bakış açım farklı. İki taraf da birbirinin isteklerini önemsemeli ve bu zor gelmemeli. Çünkü sevdiğim insan için bir şey yapmak bana zor gelmez. Hele de bu onun istediği ve mutlu olacağı bir şeyse.
Erkekler bizim gibi olmuyor iste. Bnim esim olsa belki daha agir bile tepki verebilirdi. Evt bize göre sevdiginin istekleri önemsenmeli, zor gelmemeli, biz karsiliksiz onlarin beklentilerini karsiliyoruz ama bu bizim sevme tarzimiz. Erkeklerin sevme tarzi böyle degil. Belki her adimini haber veren bir eş olur ama bunu bir cikar icin yapar, esinin maas karti icin yapar, böyle insanlar var. Şimdi onlar her yere haber veriyo diye cok mu sevmis oluyorlar. Digeri haber vermez ama adam gibi adamdir, esine baglidir, sadikdir. Sevgi ölçünüz deger ölçünüz bu olmasin bnce. Sadece ufak bir tavsiyem.

Eğer iş için gidiyorum deyip başka şeyler yaptığına dair bi düşünceniz varsa bilemem ama dediğinize göre güveniyorsunuz eşinize o yüzden verdiğiniz tepki yumuşak dahi olsa eşinizde bu güne kadar verdiği haberlerin bi patlaması olmuş erkekler bilirsiniz ki bizden çok çok farklılar.. bugüne kadar kendiliğinden size gittiği yerleri haber vermiş olsa da bu aslında içten içe baskılandıgını ve aranızda sorun çıkmasın diye yaptığı birşey olduğunu gösteriyor ve bugün de patlamaya sebep olmuş.. aynı durumu ben de yaşadım daha önce benim de eşimin is saatleri belli değil hatta arada arkadaşlarıyla bile oturduğu oluyor gün içinde sonuçta elinden geldiğince haber eden eşlerimiz var bununda kıymetini bilmeliyiz diye düşünüyorum.
Ayrıca eşiniz bı anlık tepki vermiştir olay sanırım daha saat olarak ta taze sakinleşince Zaten adım atacaktır size sözleri için sizde kendi hatanızını dile getirirsiniz böylece sorun çözülür diye düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar.
Sizden fikir almak istiyorum. Ama çok rica ediyorum eşimi önceki konularıma göre yargılamayın çünkü o konulardaki şahıs benim eski eşim.
Şimdi mutlu bir yuvam var çok şükür.
Her ilişkideki gibi ufak tefek sıkıntılar var elbet ama aşılamayacak ya da büyük kavgalara sebep olacak türde konular değil.
Ben normalde kıskanç bir insanım ama eşimde kıskanmayı gerektirecek hal ve hareketler olmadığı için bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz.
Eşim kendi işini yapıyor ve genelde iş yerinde duruyor. Bazen günde bir kere, bazen iki günde bir müşteriye gitmesi gerekiyor.
Şimdi benim size danışmak istediğim konu bununla ilgili.
Benim ondan tek istediğim. Şuraya müşteriye gideceğim demesi. Onun dışında inanın günde ya bir ya iki defa konuşuruz. Hani onu sorgulama gibi bir durum söz konusu değil.
Bugün de müşteriye gitmiş ve benim haberim yok. Yani şuraya gideceğim demek gerçekten çok mu zor?
Ben ona 'hayatım bugün gideceğini neden söylemedin' dedim ama amacım kavga etmek veya huzursuzluk çıkarmak değildi.
Bana cevapları;
Psikopat mısın sen. Ben her attığım adımı rapor mu vereceğim. Benden böyle bir şey bekleme. İyilikten maraz doğarmış zaten. Bundan sonra sana işle alakalı hiçbir şey söylemeyeceğim. Gidiş geliş saatimi bil yeter. Neyin kafasını yaşıyorsun dedi.
Ben şu an gerçekten şoktayım ve çok kırıldım.
Bana düşmanca geldi bu cevaplar.
Beklemiyordum.
Benim istediğim şey gerçekten çok mu anormal?
Siz bana bi fikir verin lütfen.
Şu an o kadar kırıldım ki. Çıkıp alıp başımı gidesim ve kafamı toparlayasım var.
Size o sekilde Kara cevap vermesi tabikide dogru degil ama sizinde is icin giden esinize hesap sorar gibi sormaniz dogru degil.

Erkekler bizim gibi olmuyor iste. Bnim esim olsa belki daha agir bile tepki verebilirdi. Evt bize göre sevdiginin istekleri önemsenmeli, zor gelmemeli, biz karsiliksiz onlarin beklentilerini karsiliyoruz ama bu bizim sevme tarzimiz. Erkeklerin sevme tarzi böyle degil. Belki her adimini haber veren bir eş olur ama bunu bir cikar icin yapar, esinin maas karti icin yapar, böyle insanlar var. Şimdi onlar her yere haber veriyo diye cok mu sevmis oluyorlar. Digeri haber vermez ama adam gibi adamdir, esine baglidir, sadikdir. Sevgi ölçünüz deger ölçünüz bu olmasin bnce. Sadece ufak bir tavsiyem.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Eğer iş için gidiyorum deyip başka şeyler yaptığına dair bi düşünceniz varsa bilemem ama dediğinize göre güveniyorsunuz eşinize o yüzden verdiğiniz tepki yumuşak dahi olsa eşinizde bu güne kadar verdiği haberlerin bi patlaması olmuş erkekler bilirsiniz ki bizden çok çok farklılar.. bugüne kadar kendiliğinden size gittiği yerleri haber vermiş olsa da bu aslında içten içe baskılandıgını ve aranızda sorun çıkmasın diye yaptığı birşey olduğunu gösteriyor ve bugün de patlamaya sebep olmuş.. aynı durumu ben de yaşadım daha önce benim de eşimin is saatleri belli değil hatta arada arkadaşlarıyla bile oturduğu oluyor gün içinde sonuçta elinden geldiğince haber eden eşlerimiz var bununda kıymetini bilmeliyiz diye düşünüyorum.
Ayrıca eşiniz bı anlık tepki vermiştir olay sanırım daha saat olarak ta taze sakinleşince Zaten adım atacaktır size sözleri için sizde kendi hatanızını dile getirirsiniz böylece sorun çözülür diye düşünüyorum
Tabi ki çözülemeyecek bir şey değil. Ben sadece isterdim ki güzellikle belirtsin bu konudaki sıkıntısını.

Dogruyu kaba bir dille soylemis. Dogru olandan kastim su; hastalik derecesinde kiskancsiniz. Adam calisiyor. Her musteriye giderken cocuk gibi "karicim musteriye suraya gidiyorum" mu desin? Bebek buyutmek istiyorsunuz sanirim siz. Ilk defa bunu soyluyorsaniz -ki sanmiyorum- sert cikmis, daha uygun bir dil kullanabilirdi. Ama anladigim kadariyla bunu defalarca soylemissiniz. Kendinize yazik etmeyin. Bas edeniyorsaniz lutfen doktora gidin.

Back
X