• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim..

Çok mantıklı
Adam evde çocuk bakabilir
Böyle bir sürü insan var yurtdışında araştırmıştım
Aynen yurt dışında son derece normal karşılanan bir durum.

Benim de hayalim aslında. Eşimin riskli bir mesleği var, ben çalışma saatleri olarak vs çok çok daha rahatım. Ben çalışayım o evle vs ilgilensin çok isterim. Çocuk sahibi olursak teklif edeceğim bakalım :)

Yok onu gururuna yediremez..ve benim ailem onun ailesi cok laf eder niye calişmiyorsun diye..
Ama siz eşiniz sigortalı olmadığı eş durumu yapamamayı gururunuza yedirebiliyorsunuz galiba? Aynı aileler sizin yollarda sefil olmanızla ilgili de konuşsa keşke ne diyeyim.

İlla baksin demiyor ne yapayim yok diyor..huzurevine giderim diyor sokakta kalirim diyor..
Demek sokakta kalırım diyor. Tam Türk filmi repliği. Açık açık "senin emekli maaşınla geçiniriz" diyecek kadarına yüzü tutmamış sanırım.

Bakın eş demek benim için takım arkadaşı demek. Her şey olabilir ve birbirimizi sınırsız, koşulsuz desteklemeliyiz benim fikrim. Ama sizdeki gibi sömürüldüğümü hissedersem tavrım çok farklı olur.

He çalışıyormuş sezonluk bir işte akşam 10a kadar, vah vah ne yazık. Hanımefendi evlenmiş çocuk sahibi olmuş bir adamın bazen seçme şansı olmaz. Market, mağaza ne bulursa başvurup şansını deneyecek. İnsanın zoruna gider/gitmeli "karım benim yüzümden günde 150km yol yapıyor" fikri.

Çok kızdım eşinize çok. Kullanılıyorsunuz, kullanılacaksınız
.

Stay-home dad yapın adamı boşamayacaksanız.

Yani evi kendi işinize yakın taşıyın, eşiniz de işe gitmeyip evde çocuk baksın. Siz 150km yoldan kurtulursunuz, anneniz de rahat eder. Neden analı-kızlı elin adamının keyfini yapıyorsunuz?

İlerde oğlum bana bakar nasıl hastalıklı bir zihniyet, illa birinin bakması mı lazım eşinize? Ne o öyle asalak gibi? Çocuğu "bana baksın" kafasıyla yapmış resmen.

Siz nasıl saygı duyuyorsunuz böyle bir karaktere?

İş olmaz, bulunmaz, çalışılmaz anlarım ama sizdeki durum bambaşka.

Sabah sabah çok kızdım ya.
:KK9:

Konu sahibi katılıyorum bende arkadaşa.
Asalak yaşam tarzını öyle benimsemiş ki, senden sonra da oğlu bakacak..
Adam dünyaya paşa olarak gelmiş oh valla:işsiz:

Kızlar gerçekten öyle degil bi gün ise gitmemezlik yapmaz...benim maasimdan evin kirasina ihtiyaçlarina karışmamak için elinden geleni yapar gercekten..sömüruldüğümü falan hissetmiyorum yani gercekten..kendine hiç bi sey almaz dogru düzgün..sadece hayattan yana umudu yok üniversite mezunlari bişta ben nasil sabah 8 aksam 5 iş bulacam kim lise mezununu alir diyor...

Her g
Totosu yemiyor ne iş aramayı,ne de başka birinin emrine girmeyi.
Hazır çalışıp para getiren var zaten.
Senin de bırakıp gitmeyeceğini biliyor.
Niye yorsun ki kendini!!!!
Ayrıca eşin çok bencil.Her gün 150 km gidiyorsun ve adamın içi sızlamıyor.
Her gün gitmiyorum bu arada onu belirteyim ayda 8 gün 24 saat calisiyorum..

Her seye gurur, ama karısının parasını yerken sorun yok

Ben sigorta yatırmama kısmını anlayamadım.
Adamın iş yeri var. Şirket kurmak zorunda al sat yapıyorsa.
Dolayısı ile borçlanır.
Ve faizle ödersiniz

2 yıl sigortasini kendiniz yatırın, tayin isteyin evin yakınına.
Ayda 8 gün de çok değil ayrıca.
Çalışıyorsa çok da takmayin, dengimizle evlenmek lazım ama artık yapacak birşey yok. Başka iş bulmak isteyeceğini sanmıyorum, işi mevsimsel de olsa o şimdi patron buyruğu altına girmek istemiyor. Yoksa niye iş olmasin

işin zor vala, ona hayır der, buna ailesi laf eder. bence de en mantıklısı senin okula yakın yere taşının. anlat sende durumu zaten ne sigorta ne bişey, per bir şey kazandığında yok. benim yol parası ve yorgunluğum da cabası. gel taşınalım sen çocuğa bak de. hem sen şimdi çocuğa bak ki ilerde de o sana baksın de:halay:

Kızlar gerçekten öyle degil bi gün ise gitmemezlik yapmaz...benim maasimdan evin kirasina ihtiyaçlarina karışmamak için elinden geleni yapar gercekten..sömüruldüğümü falan hissetmiyorum yani gercekten..kendine hiç bi sey almaz dogru düzgün..sadece hayattan yana umudu yok üniversite mezunlari bişta ben nasil sabah 8 aksam 5 iş bulacam kim lise mezununu alir diyor...
Ya bakin, bu is bulamiyorum diyen vasifisiz insanlarin % 85 i hem yatip hem iyi para kazanacagim is yok demek istiyor aslinda. Bizim calistigimiz yerde resmen eleman bulamiyorlar. O kadar cok is ilani var ki, ama ilk okul mezunu da olsa asagari ucrete tenezzul etmiyor calismaya zaten gonlu olmayan.

Esinize siz is bakin, sizin ise yakin olsun. Mutlaka asgari ucretli bi is bulursunuz. Belki zamanla daha iyisi de olur.

Ya bakin, bu is bulamiyorum diyen vasifisiz insanlarin % 85 i hem yatip hem iyi para kazanacagim is yok demek istiyor aslinda. Bizim calistigimiz yerde resmen eleman bulamiyorlar. O kadar cok is ilani var ki, ama ilk okul mezunu da olsa asagari ucrete tenezzul etmiyor calismaya zaten gonlu olmayan.

Esinize siz is bakin, sizin ise yakin olsun. Mutlaka asgari ucretli bi is bulursunuz. Belki zamanla daha iyisi de olur.
Bende cevreme eşime iş ariyorum demekten utaniyorum....ayrica kabul etmez biliyorum daha önce bi arkadasima söylemistim önermisti bi iş kabul etmiyor..gercekten anca masa basi falan bekliyir heralde onun da olmayacagini biliyor...bilmiyorum ya..

Bende cevreme eşime iş ariyorum demekten utaniyorum....ayrica kabul etmez biliyorum daha önce bi arkadasima söylemistim önermisti bi iş kabul etmiyor..gercekten anca masa basi falan bekliyir heralde onun da olmayacagini biliyor...bilmiyorum ya..
Ama siz hem sorun var, hem de hic bir cozum yok diyorsunuz. O zaman bos yere kafa yorup stres yapmayin bari. Durumu kabullenirseniz en azindan psikolojinizi bozmazsiniz.

Ama siz hem sorun var, hem de hic bir cozum yok diyorsunuz. O zaman bos yere kafa yorup stres yapmayin bari. Durumu kabullenirseniz en azindan psikolojinizi bozmazsiniz.
İste nasıl kabullenecem sıkıntı orda..2 ayda bir aklima geliyor..bi sey oluyor esimin isini soruyorlar niye memleketine tayin istemiyon diyorlar..ikimizin de ailelerimizin çalişmiyor taviri caizse ezik muamelesi yapmalari zoruma gidiyor sirf mühendis memur falan degil diye..

İste nasıl kabullenecem sıkıntı orda..2 ayda bir aklima geliyor..bi sey oluyor esimin isini soruyorlar niye memleketine tayin istemiyon diyorlar..ikimizin de ailelerimizin çalişmiyor taviri caizse ezik muamelesi yapmalari zoruma gidiyor sirf mühendis memur falan degil diye..
Asil sorun sadece millet sanirim. Siz de agizlarina laf vermeyin o zaman. Tersleyin. Ya biz mutluyuz, he 8 gun oglum size yük oluyorsa bakayim bi caresine falan diyin.

Biktim artik surekli sunu sormayin vs diye insanlara cikisin. Ya da git ona sor diye esinize atin topu. Bu konuda epey rahat nasilsa, o ugrassin milletin agziyla. Siz her sorana yeter artik bu mevzuda tek kelime duymak istemiyorum dedikten sonra, insanlarda durulur.

Böyle adamlar değişmiyor üye hele de sizin geliriniz varken asla...

Hayir istiyor..işinde yoruluyor gece 10 a kadar calisiyor duzgün bi iş yok işte o da bulmak icin çabalamiyor baştan kabul etmiş yenilgiyi..
Neyine yokmuş acaba bi benzinlikte de mi iş yok pompacı yıkamacı da mı olamıyor gitsin garsonluk yapsın kasiyerlik yapsın çok mu zor size de kabul ettirmiş bu durumu isteyen yolunu bulur istemeyen bahanesini bulur derler

Günaydin kızlar....ben memurum eşim esnah ama küçük esnaf yani sigortasini dahi yatirmiyor..dükkan kira ve işi mevsimsel..yani sigortayi yarirsa elinde çok cuzzu bir miktar kalir ve ben eşim sigortasiz demekten utaniyorum kendi akrabaları bile sanki hiç çalışmiyormuş gözüyle bakıyor bunu görebiliyorum..başka bi iş de aramıyor bakmıyor defalarca dedim üniversite mezunları boşta ben lise mezunuyum nasıl bulacam diyor şöyle asgari ücretli sigortali bi işe razıyim..ve şu an basinda patron falan olmadıgı icin rahat yani ve değışiklik takintisi var yok yani istemiyor..o sigortalı olmadigi için beb eş durumu yapamiyorun 150 km yol gidiyorum..evet bilerek aldım evlendim ama o zamanlar her sey toz pembe gorünüyor ne düşünecegimi şasirdim sizin bu konudaki görüşleriniz neler..
İsteğe bagli sigorta yaptir sende kendine

bi sürü öneri gelmiş. hepsine bahane bulmuşsunuz. napalım eşinizin sigortasını biz mi yatıralım?
Allah için sen bi git her konuya,milletin her derdine her haykırişina o taşlaşmiş içinde hep kötülük barindiran kalbinle bi sey yazma..bi yazma ya..

Derdiniz eşiniz mi, aileniz mi, sigorta mı yoksa başka bir şey mi ben anlamadım.

Back
X