Koymayacaksın, nokta. İt ürür kervan yürür. Eşin de ya seni dinler ya izler. Gerekirse direk kavga çıkar. Bu ne be? İsmimi koy ismimi koy. Ne olacak koyunca, başı göğe mi erecek? Dünyaya katkısı mı olmuş bu talep ne? Tövbestafurullah.
Eşin olan insan da kusura bakma ama söylediğin gibi gerizekalı.
Ben liseden beri Kürşad ya da Asya koymak istiyorum erkek ya da kıza göre. Kaynana oalcak densiz gelmişti hangi isimleri düşünüyorsunuz diye eşim "Kürşad" kız olursa "Asya" dedi. Ben mutfaktan duyuyorum. Bu hanımefendi, benim ismimi andıracak bir şeyler koyun, gül mül ekleyin isme dedi. Bizimki aldırmadı bile. Yine de mutfağa gelince eşime dedim isim koymak benim hakkım, ailen haddini bilsin sakın isme misme karışmasın, bize ufacık bir katkıları olmadı burunlarını sokmasın dedim.
O gün cinsiyet belli oldu, eşime sordu ben yine mutfaktayım. Kürşad koyacaz dedi, eşim. Bu başladı o benim küs olduğum eltimin oğlunun ismi, koyamazsınız, şu bu. Ama nasıl yüksek sesle yırtıyor bir taraflarını. "La havle" dedim sakince içeri geçtim oturdum, ben senin eltini meltini tanımam bilmem, bu benim hayalim, isim koymak da benim hakkım. Hele şu benim ismimi koyun diyenlere de ayrı bir gıcık oluyorum dedim. Olmadı kayınbaba denenin ismini koyayım dedim ( kayınbaba denen bana iftira attı, görüşmüyorum, evime gelemez, evine gitmem) aslında kayınbabanın ismi güzel diyor bana. Neyse benim kararım belli, bu hak benim kimse karışamaz dedim direk.
Tavrınızı net koyun. Eşin de daha fazla ikili oynamasın bu ne ya, sinir bozucu. Ben talep etmelerine tahammül edemiyorum bir de eşim ikili oynasa sinirden ölürüm.