Eşim

Istemedigin ismi Koyma cnm.dogum öncesi hastanede ki ebeleri hemsireleri veya raporlama bolumundeki calisanlar tembihleyin dogum raporunu bana verin ben istiyorum diyin. Al dogum raporunu verme eşine kimligi cikaramaz sen kendini toplayinca bir ara gider cikaririsiniz.

sende ben annemın ısmını koymak ıstıyorum de.ayrıca aılesini içine katmadan dicektın ben su su ısımler olsun ıstıyorum dıye ne munasebet .görumcene aynı şey olsa kıyamaet kopar.sen ailesını anlatma kendı ıstediğini soyle bunu ıstıyorum bak bu koyulsun dıye.

A Albeni7 ohhhh ne guzel yapmissin icimin yaglari eridi resmen:halay:aklina eline saglik cnm.o cocugun tum acilarini zahmetini sen cektin ve cekeceksin senin ve eşinin bebegi o isim koyma hakkinda anne ve babaya aittir ortak olmali kayinvalideye degillll.

Saygi duyarim

Ama bu konuda tavrim nettir
Benim.dogurduguma ben isim koyarim
Baskasi ..bu kendi annem babam bile olsa..ancak fikir verebilir
Bunu koyacaksin diye dayatmaya kimsenin hakki yoktur
Saygı duyuyorum insan bazı şeyleri tecrübe edince bunlara takılmamaya çalışıyor
Bana kimse diretmedi dediğim gibi konuşulmadı isim

Benim yaptığımı yapın. Kaynana kendi ismi olsun istedi , bende inat ettim. Eşimde ağzıma bakıyodu sizin eşiniz gibi. Koysak mıki , gönülleri kalmasa mı kii diye. ..
Doğum yaptım , belgeleri aldım. Eve geldik babama ezanını okuttum bebeğin. Kimliğide gittim lohusa halimle kendi adımı yazdırdım :):)

Tabi kaynana kısa süreli bi felç , kalp krizi yaşadı ama atlattı :)
Ya seni nasıl tebrik edeceğimi bilmiyorum :)) sana helal , kk ya da örnek olsun ..

Bu görümce bu haddi kendinde nasıl bulabiliyor hayret
Abimin eşide hamile doğuma 2,5 ay var ismine hala karar veremediler.
Laf gecınce soruyorlar bu isim nasıl beğendiklerime iyi begenmediklerime kötü bile demiyorum olurda o isme karar verirler diye
eşim kızıma benim adımı koydu. Kayınvalidem çıldırdı :)

Kendi ismim :):):)
Ancak ciğerim soğudu :KK66: ama kulağına çift isim okundu
Benim ismimde kızımda, eşim koydu tek isim.
Şuan 4 aylık pek sorun olmuyorda ilerde bizi nasıl karışıklıklar bekliyor bakalım
Kvnin nasıl kudurdugunu ilk konumda görebilirsiniz :)

daha çocuğum yok ama bi akrabamda bu mevzu oldu kız adını osman anıl koymak zornda kaldı aile ikiye bölündü osman ayrı anıl ayrı diolar kaynanası değilde oğlanın annesinin görümceleri müdahele etti illa babamızın adı osman olsun die. bi kızdım anlatamam bilerekte kaynanamın yanında söylendim iki isimden nefret ederim çocuğu doğurcam bide milletn dediğimi olcak dedim :D şuan yok çocuğum ama olsun kimseye laf düşürmem gelip söyleseler bile kusura bakmayn anne benm aklımdaki bu ve bunu koyucam taşıyan benim dicem çıkıcam işin içindeenn. amannn ne takıyosun canımm boşver eşinede anlam veremedim bu yüzden kırılırsa annesi kırılsın yani kendi kaynanasııın ismini mi koymuşta senden bişi bekliyo yanii hey Allahım cahiller ya.

Teşekkür ederim.
Vücut bizim , bebe bizim. isimde bizim hakkımız olsun değil mi :KK66:
Tebrik ederim
Ama son 1 yıldır kendime sorduğum bir soru var
Size ve diğer hanımlara sormak istiyorum
Sizce sahip olduklarımız gerçekten bizim mi ?

Arkadaşlar daha önce bi kaç konu açmıştım isim meselesinden dolayı. Çocuğumun isim meselesi memleket meselesine döndü resmen.
En son konuşmamızda eşim görümcemle konuştu o da demez mi mecbursun tek erkek çocuksun koyacaksın annemin ismini. Arkadan kaynanam şimdi güzelce konuşuyorken koyun bence sonra çingene bağlarım dedi:)

Neyse arkadaşlar bu insanlar gülerek bu iğrenç cümleleri söylerken eşim ikili oynadı her zaaman ki gibi o da kakara kikiri tabii

Neyse eşimle her zaman ki gibi atıştık resmen şu hamile halimle benim pskolojimi bozdular. Eşimle iki gün önce konuştum bir şeyleri görmesini sağlamaya çalıştım. Sadece sessizce beni dinledi hiç bir yorum yapmıyor

Biraz zaman geçince "Ya aslında onlar öyle demek istemedi, onlar o niyetle söylemedi" demez mi?
Ya inanın hayatım boyunca hangi insanla bir meseleyi konuşsam hep hallolmuştur. Yani eşim benim iyi olmadığımı görüyor bu insanlar yüzünden stres yapıyorum ama adaama sanki bu olanlar masal gibi geliyor.

Ne yaptıysam bu insan annesinin art niyetli olduğunu anlamadı. Kızdım olmadı, güzelce konuştum olmadı, sessiz kaldım olmadı.

Yok olmuyor yani ya benim eşiim gerizekalı ya da ben bir şeyleri anlatamıyorum bu insana.
Ben çok zor hamile kaldım hala da her gün iğne vuruluyorum. Yani bi ara keşke hamile olmasaydım düşüncesine bile girdim. Bu insanlar bana hamileliğimi zehir ettiler.

Ben bu insanla nasıl iletişime geçicem gerçekten elim kolum bağlandı.
Hamilesin zaten boşver kendini strese sokma ama blöf yap bağır çağır topla eşyalarını ben doğuracam annenin ismini koyacaksın öylemi de evden çık bir daha bakayım cesaret edecek mi

Deli deliyi görünce değneğini saklarmış ya bizdeki de o hesap. :):)
Sizde sağlıkla , hayırla kavuşun kuzunuza inşallah...
Hayır birde ben hiç duymadım gelinin anne babası tuttursun benim ismimi koyun diye.
Hep erkek anne/babalarından çıkıyor mevzu. Demezler mi o zaman sen anneysen/babaysan benim ailem dış kapının dış mandalı mı? Onlarda istesin o zaman. Aşırı derecede saçma bir istek. Bu sebeple bence en güzelini yapmışsınız.
9 ay ben taşıyorsam karnımda eşimle ortak karar alır ben koyarım ismini. Eşimde ikili oynayıp ailesine hayır diyemiyorsa sizin yaptığınızı dibine kadar haketmiştir.
Birde yazık yani hamile kadını neden strese sokuyorsunuz? Karışmayın,bir kere söylediniz hayır dedi,ısrar niye?
Çok teşekkür ederim sagolun,amin inşallah

kv ismi nedir acaba çok merak ettim yazdıysanız goremedım

Koymayacaksın, nokta. İt ürür kervan yürür. Eşin de ya seni dinler ya izler. Gerekirse direk kavga çıkar. Bu ne be? İsmimi koy ismimi koy. Ne olacak koyunca, başı göğe mi erecek? Dünyaya katkısı mı olmuş bu talep ne? Tövbestafurullah.
Eşin olan insan da kusura bakma ama söylediğin gibi gerizekalı.

Ben liseden beri Kürşad ya da Asya koymak istiyorum erkek ya da kıza göre. Kaynana oalcak densiz gelmişti hangi isimleri düşünüyorsunuz diye eşim "Kürşad" kız olursa "Asya" dedi. Ben mutfaktan duyuyorum. Bu hanımefendi, benim ismimi andıracak bir şeyler koyun, gül mül ekleyin isme dedi. Bizimki aldırmadı bile. Yine de mutfağa gelince eşime dedim isim koymak benim hakkım, ailen haddini bilsin sakın isme misme karışmasın, bize ufacık bir katkıları olmadı burunlarını sokmasın dedim.

O gün cinsiyet belli oldu, eşime sordu ben yine mutfaktayım. Kürşad koyacaz dedi, eşim. Bu başladı o benim küs olduğum eltimin oğlunun ismi, koyamazsınız, şu bu. Ama nasıl yüksek sesle yırtıyor bir taraflarını. "La havle" dedim sakince içeri geçtim oturdum, ben senin eltini meltini tanımam bilmem, bu benim hayalim, isim koymak da benim hakkım. Hele şu benim ismimi koyun diyenlere de ayrı bir gıcık oluyorum dedim. Olmadı kayınbaba denenin ismini koyayım dedim ( kayınbaba denen bana iftira attı, görüşmüyorum, evime gelemez, evine gitmem) aslında kayınbabanın ismi güzel diyor bana. Neyse benim kararım belli, bu hak benim kimse karışamaz dedim direk.

Tavrınızı net koyun. Eşin de daha fazla ikili oynamasın bu ne ya, sinir bozucu. Ben talep etmelerine tahammül edemiyorum bir de eşim ikili oynasa sinirden ölürüm.

Benim kv de çok cazgırdır ama isim konusunda hiçbişey demedi allah var.ama yok illa şu isim olucak yada benim ismimi koyun deseydi ona hiççççççç utanmadan öyle bir laf söylerdimki bir daha ağzını açamazdı.bu kadar zorlukla 9 ay taşıyorsun heyecanını yaşıyorsun isim hakkı kesinlikle anne babaya aittir.şu isim meselesine karışan ailelere sinir oluyorum yaaa.

Dogum belgesini senden once almayi onlar da akil eder. Dogum belgesini esine verip sen olmadan bu isi halletmeye calisabilirler. Yani git guzelce konus simdiden hastanedekilerle bence.

Back
X