• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim :(

Öncelikle herkese merhaba.Nereden nasıl anlatmaya başlayacağımı inanın bilemiyorum.

3 yıllık evliyim.Eşimle çok kısa bir sürede tanıştık ve evlendik.İkimizde farklı kültürlerden insanlarız.Nişanlıyken birkaç tartışmamız olmuştu bağırmış çağırmıştı ama ben önemsememiştim.Geçmişi düşündükçe eşimin öfke kontrolü gibi bir sorunu var sanırım.

Eşim dışarıdan bakıldığında çok iyi merhametli sıcak güler yüzlü biri.Herkes söyler bunu ben de bilirim.Özel günleri unutmaz, evine bağlı, mutfağa girer beni yorgun görünce lütfen otur dinlen der.Kendini haksız gördüğünde özür de diler kendisini affettirene kadar peşimden ayrılmaz.Uyumadan önce saçlarımı okşar ama benim gözlerimden yaş akar.

Eşimin ağzı çok iyi laf yapar çok konuşkandır iddialaşmayı çok sever bunu ona söylediğimde inkar eder.Haksızlığa tahammül edemediğini söyler.İstemediği bir şey oldu mu tanıyamuyorum onu.Her şey onun kontrolünde olsun istiyor.Sanki onun onayını almadan bir şey yapsam mutlaka hata yapıcam ama onun dediği olursa karlı çıkıcaz.

Çalışan bir kadınım.Ben iktisatlı biriyim senin maaşa dokunmayalım diyor.Ben hayır başka bir yol bulalım diyorum sanki senin maaşını içkiye kumara mı veriyorum sadece dokunmayalım diyor.Ben cevap verdikçe o da konuşuyor en sonunda beni pes ettirmeyi başarıyor.Sinirleniyor en sonunda bağırıp çağırıp beni susturmayı başarıyor.Anlaşamadığımız bir konuda onun susup da benim istediğim hiç olmamıştır.

Aşırı sıkıcı biri.İlk başta eşimi görenler çok sever ama sonradan eşimin o karşı tarafı sıkan konuşmalarından sonra insanlar ona uzak davranır.Hep kendi dedikleri doğru hep en zoru kendi yaşamış.Ufak bir şeye takılıp günlerce konuşabilir.O öyle değil işte böyle diyerek ispat etmeye çalışır ben haklıyım diye didinip durur.Ruhumu söküp alıyor resmen.Ona cevap vermek istemiyorum artık.

Ağzı çok bozuk.Küfür onun için ekmek su gibi.Haberleri izlerken bi yorum yapıyor ağzım açık kalıyor.Sanki karşısında erkek arkadaşı varmış gibi benimle kadınlar hakkında argolu küfürlü konuşabiliyor.

Kardeşi hasta doğmuş anne babası hep onunla ilgilendiği için eşim çocukluğunda anne babasından uzak kalmış biraz.Şimdi anne babasına ne yaparsa yapsın kendinde bunu hak görüyor.Anne babası da oğullarını yalnız bıraktıkları için vicdan sızısından ona bir şey demiyorlar.Eşim öfkelenince anne babası tamam oğlum diyor olay kapanıyor.Onun doğruları onun yorumları onun bakış açısı o kadar doğru ki kim ne derse desin.Bana yaptıklarını onlara da yapıyor.Annesine nasıl bağırdığını neler söylediğini bilseniz.Ama normalde çok iyi beni ailesini çok sever.Hemen sinirlenmez önce uyarır kendi söylediğinin aksi bir şeye diretirsek bastırırsak vay halimize

İşten geliriz çok yorgunum derim ben senden daha yorgunum der.Sürekli bir karşılaştırma yapar.Hastalıkla ilgili bir sohpet oldu mu biz neler yaşadık neler gördük der karşı tarafın yaşadıklarını basit görür.Tamam çok zor yıllar yaşamışlar ama karşı taraf da kendi çektiği zorluğu anlatıyor.Biz neler çektik der hep bi kıyaslama.

Diğer kardeşi bizi instagramdan eklemiyor.Benim kardeşiyle bir sorunum yok abim beni görmesin fotoğraflarıma bir şey der diye eklemiyor.Kendi abisiyle uğraşmak istemiyor.Çünkü nasıl sıkıcı biri en iyi kardeşi biliyor.

Maaşını beğenmiyor.Sürekli ne yatırım yapsam da kar etsem diye düşünür.Kahvaltı sofralarımızın sohpeti altın, dolar, hisse...
Birkaç arkadaşına, akrabasına çok danışır onlardan çok akıl alır.Ama ben birinden fikir almak istesem kimin etkisinde kaldın aklını kim karıştırdı diye benimle kavga eder.

Nişanlıyken annesine o...kelimesini kullanan bir adamla evlenmemeliydim ben:KK43:Annesine o kelimeyi söyleyen eşine neler der siz düşünün.Sinirlenince resmen aklını kaybediyor sayıp sövmeler küfürler...

Yeri geldiğinde tartışabileceğim bir eş isterdim.Ama benim eşimle tartışmak mümkün değil.Kendi dediği mantıklı, onun dediği olmalı.

Yani özetle eşim iyiyken çok iyi ama kötüyken çok korkunç biri.Ben onun istediği gibi hareket edersem sorun yok.Onu sinirlendirmezsem alttan alırsam onu sakinleştirirsem mükemmel.Ben de insanım beni kim sakinleştirecek?Ona tamam canım dersem mükemmel her şey.

Uzun oldu kusura bakmayın.Bana çocuk var mı psikoloğa gidin falan demek yerine eşim nasıl biri ben artık göremiyorum böyle insanlarla nasıl baş edilir yorumlarınız için benim için önemli teşekkürler
O kadar güzel anlatmışsınız ki... Resmen kendi eşimi gördüm, hatta yazınızı ona dahi okudum. Sanki eşimi anlatmışsınız.

Maalesef kendi esime de söylerim her zaman, sorun çocukken başlıyor. Ebeveynler yüzünden bu hale geliyorlar. Benim eşimde ilgisiz, alakasız büyümüş. Sizin gibi çok kızıyorum sinirleniyorum asla ses etmiyorum artık. Çünkü uğraşacak halim yok. Ona da söylüyorum bunu.

Yapılacak tek şey bence destek almak. Fakat bu tarz düşünen insanların destek almalarını beklemiyorum. Kafa yapıları çok kapalı. Allah yardım etsin 😔 bizim gibi olanlara ...

Tabi ki ben de bu birikimden faydalanıyorum mahrum bırakılma gibi bir şey söz konusu değil.Sorun kendi istediği gibi yönetmesi.

Başta yazdığım iyi özelliklerini gördüğüm için olur dedim.Kiminle tanıştırsam çok iyi çok yakışıyorsunuz dediler.Aileler tanıştı arkadaşlar tanıştı sorun yoktu.Ama içine girince anladım.Öyle gözle görülür bir dışlanma yok.Eşimin sıkıcı olduğunu görenler uzak duruyor ve ben bunu hissediyorum.Malesef başlarda bunları hiç göremedim ve kısa sürede evlendik☹️

kaçırma bulmuşsun böyle adamı harika bir eş, keşke herkesin karşısına böylesi çıksa.

valla bacım bu adama iyi diyecek kadar kimleri gördun hayatında acaba.
Baştan her şey o kadar iyi güzeldi ki...ailelerimizden arkadaşlarımızdan kimseden kötü bir şey duymadım ben ☹️

Yorumları okumadım ama şu sıra çok görüyorum narsistlik kavramını sosyal medyada. Eşiniz narsist olabilir mi? Bunun tedavisi mevcut mu? Bilemiyorum belki derdinize çare olur. Siz iktisatlısınız fakat eşiniz sizin maaşınız harcanmasın diyor yani siz iki maaşla daha yüksek bir standartta yaşam istiyorsunuz da eşiniz mi iktisat yapmak istiyor orayı net anlayamadım. Eşiniz birikim yapıyorsa bu birikimlerden siz yaşam standardı bağlamında faydalanmıyor musunuz? Birikim amacı ne? Evliliğe karar verirken hangi özellikleri için olur dediniz sosyal ortamda bu denli itici bir insansa? Çocuğu sormayın demişsiniz ama bu küfür, huzursuzluk en çok çocuklara olumsuz etki eder. Size de etki etmiş gerçi. İnşallah psikolojik destekle daha iyi olur tabi eşiniz kabul ederse
Tabi ki ben de bu birikimden faydalanıyorum mahrum bırakılma gibi bir şey söz konusu değil.Sorun kendi istediği gibi yönetmesi.

Başta yazdığım iyi özelliklerini gördüğüm için olur dedim.Kiminle tanıştırsam çok iyi çok yakışıyorsunuz dediler.Aileler tanıştı arkadaşlar tanıştı sorun yoktu.Ama içine girince anladım.Öyle gözle görülür bir dışlanma yok.Eşimin sıkıcı olduğunu görenler uzak duruyor ve ben bunu hissediyorum.Malesef başlarda bunları hiç göremedim ve kısa sürede evlendik
☹️

O kadar güzel anlatmışsınız ki... Resmen kendi eşimi gördüm, hatta yazınızı ona dahi okudum. Sanki eşimi anlatmışsınız.

Maalesef kendi esime de söylerim her zaman, sorun çocukken başlıyor. Ebeveynler yüzünden bu hale geliyorlar. Benim eşimde ilgisiz, alakasız büyümüş. Sizin gibi çok kızıyorum sinirleniyorum asla ses etmiyorum artık. Çünkü uğraşacak halim yok. Ona da söylüyorum bunu.

Yapılacak tek şey bence destek almak. Fakat bu tarz düşünen insanların destek almalarını beklemiyorum. Kafa yapıları çok kapalı. Allah yardım etsin 😔 bizim gibi olanlara ...
Yorumunuz için teşekkürler.Ben de ya sizin gibi olacağım ses etmeyeceğim ya da boşanacağım

Öncelikle eşiniz kompleksli ve kesinlikle normal biri değil ve eğer bu adamla ömür geçirmeye niyetliyseniz varinizla yogunuzla, disinizle tirnaginizla mücadele edip ipleri elinize alma zamanınız gelmiş. Mücadele her zaman bağırıp çağırarak, yer lafa cevap vererek olmaz. Siz maaşınızı harcamak istiyosaniz, ben kendi maaşımı harcamak istiyorum deyip, sunacağı karşı argümanlara da papağan gibi aynı şeyi sakince tekrarlayarak kosenize çekilebilirsiniz; ben kendi maaşımı harciycam. Onun bağırıp çağırmalarina cevap vermeyerek, görmezden duymazdan gelerek kendi bildiğinizi okumaya devam edebilirsiniz. Onunla çatışmanız ve sonunda onun dediğinin olması onda bı tatmin duygusu yaratır, ama onunla catismayarak ve kendi istediklerinizi hesap vermeksizin yaparak ona bu tatmini yaşatmayabilirsiniz. Sınırlarınızı çok net ve kısa cümlelerle, tartışmaya girmeden ifade etmeniz gerek. En önemlisi de bağırmaya başladığı anda ortamı terk edin. Belki sizin umursamadiginizi gördüğünde kaybetme korkusuna kapilir

He bı de eşiniz terazi burcuymus ama, bence yükseleni kesinlikle ikizler. Bı bakın derim

Öncelikle herkese merhaba.Nereden nasıl anlatmaya başlayacağımı inanın bilemiyorum.

3 yıllık evliyim.Eşimle çok kısa bir sürede tanıştık ve evlendik.İkimizde farklı kültürlerden insanlarız.Nişanlıyken birkaç tartışmamız olmuştu bağırmış çağırmıştı ama ben önemsememiştim.Geçmişi düşündükçe eşimin öfke kontrolü gibi bir sorunu var sanırım.

Eşim dışarıdan bakıldığında çok iyi merhametli sıcak güler yüzlü biri.Herkes söyler bunu ben de bilirim.Özel günleri unutmaz, evine bağlı, mutfağa girer beni yorgun görünce lütfen otur dinlen der.Kendini haksız gördüğünde özür de diler kendisini affettirene kadar peşimden ayrılmaz.Uyumadan önce saçlarımı okşar ama benim gözlerimden yaş akar.

Eşimin ağzı çok iyi laf yapar çok konuşkandır iddialaşmayı çok sever bunu ona söylediğimde inkar eder.Haksızlığa tahammül edemediğini söyler.İstemediği bir şey oldu mu tanıyamuyorum onu.Her şey onun kontrolünde olsun istiyor.Sanki onun onayını almadan bir şey yapsam mutlaka hata yapıcam ama onun dediği olursa karlı çıkıcaz.

Çalışan bir kadınım.Ben iktisatlı biriyim senin maaşa dokunmayalım diyor.Ben hayır başka bir yol bulalım diyorum sanki senin maaşını içkiye kumara mı veriyorum sadece dokunmayalım diyor.Ben cevap verdikçe o da konuşuyor en sonunda beni pes ettirmeyi başarıyor.Sinirleniyor en sonunda bağırıp çağırıp beni susturmayı başarıyor.Anlaşamadığımız bir konuda onun susup da benim istediğim hiç olmamıştır.

Aşırı sıkıcı biri.İlk başta eşimi görenler çok sever ama sonradan eşimin o karşı tarafı sıkan konuşmalarından sonra insanlar ona uzak davranır.Hep kendi dedikleri doğru hep en zoru kendi yaşamış.Ufak bir şeye takılıp günlerce konuşabilir.O öyle değil işte böyle diyerek ispat etmeye çalışır ben haklıyım diye didinip durur.Ruhumu söküp alıyor resmen.Ona cevap vermek istemiyorum artık.

Ağzı çok bozuk.Küfür onun için ekmek su gibi.Haberleri izlerken bi yorum yapıyor ağzım açık kalıyor.Sanki karşısında erkek arkadaşı varmış gibi benimle kadınlar hakkında argolu küfürlü konuşabiliyor.

Kardeşi hasta doğmuş anne babası hep onunla ilgilendiği için eşim çocukluğunda anne babasından uzak kalmış biraz.Şimdi anne babasına ne yaparsa yapsın kendinde bunu hak görüyor.Anne babası da oğullarını yalnız bıraktıkları için vicdan sızısından ona bir şey demiyorlar.Eşim öfkelenince anne babası tamam oğlum diyor olay kapanıyor.Onun doğruları onun yorumları onun bakış açısı o kadar doğru ki kim ne derse desin.Bana yaptıklarını onlara da yapıyor.Annesine nasıl bağırdığını neler söylediğini bilseniz.Ama normalde çok iyi beni ailesini çok sever.Hemen sinirlenmez önce uyarır kendi söylediğinin aksi bir şeye diretirsek bastırırsak vay halimize

İşten geliriz çok yorgunum derim ben senden daha yorgunum der.Sürekli bir karşılaştırma yapar.Hastalıkla ilgili bir sohpet oldu mu biz neler yaşadık neler gördük der karşı tarafın yaşadıklarını basit görür.Tamam çok zor yıllar yaşamışlar ama karşı taraf da kendi çektiği zorluğu anlatıyor.Biz neler çektik der hep bi kıyaslama.

Diğer kardeşi bizi instagramdan eklemiyor.Benim kardeşiyle bir sorunum yok abim beni görmesin fotoğraflarıma bir şey der diye eklemiyor.Kendi abisiyle uğraşmak istemiyor.Çünkü nasıl sıkıcı biri en iyi kardeşi biliyor.

Maaşını beğenmiyor.Sürekli ne yatırım yapsam da kar etsem diye düşünür.Kahvaltı sofralarımızın sohpeti altın, dolar, hisse...
Birkaç arkadaşına, akrabasına çok danışır onlardan çok akıl alır.Ama ben birinden fikir almak istesem kimin etkisinde kaldın aklını kim karıştırdı diye benimle kavga eder.

Nişanlıyken annesine o...kelimesini kullanan bir adamla evlenmemeliydim ben:KK43:Annesine o kelimeyi söyleyen eşine neler der siz düşünün.Sinirlenince resmen aklını kaybediyor sayıp sövmeler küfürler...

Yeri geldiğinde tartışabileceğim bir eş isterdim.Ama benim eşimle tartışmak mümkün değil.Kendi dediği mantıklı, onun dediği olmalı.

Yani özetle eşim iyiyken çok iyi ama kötüyken çok korkunç biri.Ben onun istediği gibi hareket edersem sorun yok.Onu sinirlendirmezsem alttan alırsam onu sakinleştirirsem mükemmel.Ben de insanım beni kim sakinleştirecek?Ona tamam canım dersem mükemmel her şey.

Uzun oldu kusura bakmayın.Bana çocuk var mı psikoloğa gidin falan demek yerine eşim nasıl biri ben artık göremiyorum böyle insanlarla nasıl baş edilir yorumlarınız için benim için önemli teşekkürler
Sanırım eşiniz ilgisiz büyüdüğü için kendini göstermeye çalışarak ailesinin dikkatini çekmeye çalışmış.Böyle bir davranış geliştirerek kişiliği oturmuş.Yani sürekli ben iyiyim,benim dediğim doğru,ben mükemmelim gibi onay bekleyen davranışlar.Böyle insanlarla inatlaşmak yerine onu onaylamak ancak bu davranışlarını azaltır.Yani evet canım sen bunu iyi beceriyorsun,bu işlerden iyi anlıyorsun gibi onu rahatlatacak şeyler.Ama eşin gerçekten psikologluk.Seni çok yorar.İnsanın kendi fikrini söyleyememesi çok kötü.

Bekarım. Kusura bakmayın belki bekara boşaması kolay diyebilirsiniz lakin...
Bu adamla ömür geçmez.
Ben bunun erkek yakın arkadaş çeşidini yaşadım aynı evde olmadığım halde katlanamadım yol verdim.
Ben ben ben diyen biri sadece sorunlu bir ruhtur. Sizide bir süre sonra sorunlu bir ruh yapar.
Ben psikologlada uğraşmam direk avukatımla uğraşırım. Zararın neresinden dönülse kardır.

Aslında o kelimeyi kullanmak hiç istemiyormuş ama onu annesi öfkelendirdiği için ağzından çıkıyormuş durup dururken söylemiyormuş
Geçen telefonda da duydum resmen o kelimeyi kullandı kadına :KK43: kadın da kocasını sineye çektiği gibi oğlunu da sineye çekiyor
Bi kez soylemedi yani

Çok benzer bir kişilikle ilişkim olmuştu. Allah düşmanımın başına vermesin, baskı öyle bir hale getirmişti ki beni saf gibi bir şey olmuştum.
İstediği olmazsa tehditler, küfürler, ısrarlar, baskılar.. Bana ve çevreme zarar vermekle tehdit ettiği için ayrılamamıştım da. Çevremde kimse kalmamıştı onun yüzünden, ben benlikten çıkmıştım.
Her yolu denedim düzeltmek için, düzelsin de kurtulayım diye denedim ama hayır, düzelmez arkadaşım.
Canına yazık, inan değmez.
10 yıl iyilik yapsa, o 1 tane sinir krizi geçirmesi hepsini yıkar. Yaşadım, biliyorum.
Allah kurtarsın seni, çok zor.

Özgüvensiz, saygısız, sevgi eksikliğini böyle kendini haklı çıkararak aşmaya çalışan, kendine aşık biri o.
Ya susup hiç sorun çıkarmayacaksın, ya ayrılacaksın.
Başka çaresi yok.

Çok benzer bir kişilikle ilişkim olmuştu. Allah düşmanımın başına vermesin, baskı öyle bir hale getirmişti ki beni saf gibi bir şey olmuştum.
İstediği olmazsa tehditler, küfürler, ısrarlar, baskılar.. Bana ve çevreme zarar vermekle tehdit ettiği için ayrılamamıştım da. Çevremde kimse kalmamıştı onun yüzünden, ben benlikten çıkmıştım.
Her yolu denedim düzeltmek için, düzelsin de kurtulayım diye denedim ama hayır, düzelmez arkadaşım.
Canına yazık, inan değmez.
10 yıl iyilik yapsa, o 1 tane sinir krizi geçirmesi hepsini yıkar. Yaşadım, biliyorum.
Allah kurtarsın seni, çok zor.

Özgüvensiz, saygısız, sevgi eksikliğini böyle kendini haklı çıkararak aşmaya çalışan, kendine aşık biri o.
Ya susup hiç sorun çıkarmayacaksın, ya ayrılacaksın.
Başka çaresi yok.
Yorumunuz için teşekkürler amin inşallah Allah beni de kurtarır
Dediğiniz gibi ya ayrılacağım ya da susup oturacağım başka çaresi yok

Bana çocuk var mı psikoloğa gidin falan demek yerine
Ne dememizi istersiniz peki böyle biri için ya da ne denir ki annesine bile argo kullanan biri için erkekler annesine biri laf etse o lafı yutturur kendisi ediyor. Psikolojik sorunları olup olmadığını işin uzmanı söyler tabi kendisi gitmeyi kabul ederse siz şimdiden yıpranmışsınız ki konu açmışsınız bir de bir ömür geçirmek var. Ona değişmesini talep edin diyeceğim kendisini haklı gören biri ne dememizi beklersiniz ki Allah yardımcınız olsun demeye geldim.

Allah yardımcınız olsun sizin adınıza üzüldüm eşinizle iletişim kuramıyorsunuz cunku onun dediği doğru başka doğru yok böyle bir insanla hayat geçirmek zor
Psikolojik olarak destek alması gerekiyor bence .
Psikolog demeyin demişsiniz fakat aklıma herhangi bir çözüm önerisi gelmiyor sizin için
Annesine o pis cümleyi kullanan bir adamla evlenmek gibi bir hataya düşmüşsünüz umarım oradan en kısa zamanda çıkarsınız

Bir arkadaş da yazmış bende yazdıklarında n yola çıkarak diyorum ki, eşinin çocukluktan gelen bir kişilik problemi var. Psikolog suz kendi çabalarınla çözebileceğin bir durum değil bu. Ama önce kendisi kabul etmeli durumu nu ki gidebilmelisiniz, kolay kolay kabul etmez de. Allah yardımcın olsun...
Alıp karşına bir konuş ona güzellik le anlat çevresi tarafınfan nasıl görüldüğü nü bu davranışların normal olmadığını bir izah et bakalım nasıl tepki vericek

Ne yapmayı dusunuyosunuz peki?

Son bir kez daha konuşmayı deneyeceğim.Sakin zamanında konuşurken tamam canım diyor.Ama tartışma anındaki hal ve hareketleri değişmiyor.
Bi arkadaş çok doğru demiş böyle adamlar 10 yıl iyilik yapsa 1 sinir krizi geçirince hepsini yıkıyor :(
4.sayfada son yaşadıklarımı da yazdım ama benim ve hepinizin de söylediği gibi en önemlisi belli.
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum

Back
X