esim...

minik78

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
231
0
316
İstanbul
Bizde cok kavga edenlerdeniz. Su an ki konuyu paylasayim sizinle. Esim benim pazar günü hazırladığım kahvaltiyi beğenmiyor. Bu arada 1 yaşında bebis var evde. Evet özel bir sey hazirlamiyorum kahvaltida.zatwn kalkar kalkmaz bebisin kahvaltisini veriyorum. Ve bebis de pek durmaz yerinde yaramazlik peşinde yani hemen oturup kahvaltı ediyooruz . Ben ne hazirlamaliyim ki sizce? Nirmal kahvalti hazirliyorum iste.Kendisi yumurta da sevmez. Fikirlerinizi bekliyorum.

Ayyy 12 seneluk evluyim bu sorunu asamadim hala.
Esimin en birinci lafi pazar sabahi icin;
Bugun kahvalti spesyalitende ne var hanim?
Elinin körü diyecem bidgun valla.5 ve 1yasinda iki cocuktan sira gelince hazirliyorum biseyler.bizimki de yumurta sevmez.anca pastirmali olursa.krep,menemen,kizarmis ekmek,borek donusumlu yapmaya calisiyorum.ya da disarda ediyoruz.
Sabahlari cocuklardan cok telasim oluyor,o da anliyor durumu ama gene de bekliyor iste.

Canım benım esım de haftasonu kahvaltı etmeye bayılır,en kolayın dan mılfoy hamuru alakırsın arasına peynır maydonoz yada kıyma koyarsın 15 dk sürüyor yapması cok pratık,yada papataesı hasla sonra kare kare kes az tereyağı olan tavada kızart susam dök böyle pratık seyleri yapabilirsin canm

özellikle pazar günleri izinli olan her eş özenli bi kahvaltı ister tabiiki.benim eşim uğraşma der ama tam aksine pazar gününe özel bişey yapmazsam benim içim rahat etmez.evde olan ne malzemem varsa değerlendirmeye çalışırım.ama senin evladın varmış, biraz anlayışlı olması lazım eşinin, bi 10 dk. erken kalkıp hem sana hem kendine bişeyler hazırlayıverse n'olur yani.hiç anlayamıyorum bu erkekleri 39

Bu konuda deneyimliyim dermişim :)

Patates kizartabilirsiniz yada menemen yapabilirsiniz..Yumurta sevmiyorsa menemene yumurta koymayabilirsiniz..Hatta menemen tarzinda başka tarif vereyim size..Daha kolay hemde.
Yağı eritin..domatesleri doğrayıp ilave edin..Dilimlenmiş sucuk ile tuzunu ilave edin..Bu kadar..
Milföy hamuru hazirlayabilirsin veya sigara böreği sarabilirsin..
Sizin eşiniz yumurta sevmiyor lakin kendiniz.için başka bir guzel tarif vereyim size..Dogranmis bol soğanı yağda kavurun üzerine yumurta kırın. .tuzunu ilave edip karıştırın ..

Bilmiyorum minci peynirini bilir misiniz? Bizim memlekette öyle derler..tuzsuz bir peynirdir..Tavada tereyağını erittikten sonra peyniri ilave ederiz, azcikta tuz atarız. .Aslında kasar peyniride güzel oluyor yağda eritince..Kaşar peynirinide kullanabilirsiniz. .

hazır al herşeyı koy onune ...ıstedıgın gıbı olmuş mu dıye sor..olmamışsa sen yap ben goreyım neymış ıstedıklerın dersın...olmadı bırak cocugu eşine kapat mutfağın kapısını başla börekten vs herşeyı yapmaya...çocuk ağlıyor bak derse ..bı zahmet mutfakta bıraktığım yarım işlere devam edıver dersın..o da olmadı e bende ınsanım dersın...allahım ya ınsana ıster ıstemez kotu şeyler yaptıracaklar..

aslında hafta sonu kahvaltıları benimde çok hoşuma gider mutlaka portakal suyu sıkarım eşim omleti çok sever omlet yaparım normal kahvaltılıkların dışında bazen hamur kızartırım. sende eşine ne istiyorsa sor bakalım kavgaya gerek yok böyle basit mevzularda bebeğin varmış uğraşman zor pratik şeyler yap

peynirli menemen
sucuklu menemen
hamur kızartması
patates kızartması
bazlama arası tost
buzluğunda sigara böreği bulundurup kızartabilirsin
ekmekleri dilimle üzerine kaşar rendele sosis falan koy fırına koy

aklıma gelenler bunlar akadaşlarda farklı öneriler sunar mutlaka

kahvaltıyı beğenmiyorsa kalksın kendi yapsın sen hizmetçimisin eskidenmiş o kadının ev işi yaptığı dönemler...

kanmayın böyle şeylere laf söz ettimi aha mutfak orada dersin oturursun.

hiç öyle bi derdim olmadı
ne yaparsam yer ama sadece kahvaltılıkla kahvaltı yapmaz eşim
alternatiflerimi sayayım
-tost
-peynirli yumurta
-sucuklu yumurta
-pastırmalı yumurta
-menemen(ben soganlı yaparım)
-patates kızartması
-biber kızartması(domates soslu yada yogurtlu yada ekşili)
-bayatlamış ekmekleri soslar fırına veririm
-sigara böregi
-pogaça
-milföyden pizza
diye uzar gider liste:26:

burdaki minci peyniri çökelektir arkadaşlar :) lor peyniri de kullanabilirsiniz. çökelek yağlıysa süner , tercih edilen odur. lor sünmez hele yağsızsa.

Zıkkımın kökünü yesin. Niye bu kadar paralıyosunuz ki kendinizi beğenmiyorsa kendi yapsın, yada çocuğa o baksın. Hem kel, hem fodul.

bizde de bu sorun var aynen senin dediğin gibi milfoy hamuruyla peynirli börek yaptım patates kızarttım ve tereyağlı yumurta yaptım bir eline sağlık bile demedi

Ben evli değilim ,tipik öğrenciyim
Pazar kahvaltıları çok özenle hazırlıyorum aileme.
Mesela bugün hamur ve patates kızarttım ,poğaça aldım,bisküvi normal kahvaltılık meyve suyu falan ..
Güzel oluyo pazar günleri .

Bizde cok kavga edenlerdeniz. Su an ki konuyu paylasayim sizinle. Esim benim pazar günü hazırladığım kahvaltiyi beğenmiyor. Bu arada 1 yaşında bebis var evde. Evet özel bir sey hazirlamiyorum kahvaltida.zatwn kalkar kalkmaz bebisin kahvaltisini veriyorum. Ve bebis de pek durmaz yerinde yaramazlik peşinde yani hemen oturup kahvaltı ediyooruz . Ben ne hazirlamaliyim ki sizce? Nirmal kahvalti hazirliyorum iste.Kendisi yumurta da sevmez. Fikirlerinizi bekliyorum.

Babamda aynı gece gündüz çalışır neredeyse pazar günü hariç haftanın diğer günleri ne verirsen ver yer ses çıkarmaz ama pazarları huyu suyu değişiyor adamın

Annemin yaptıkları
Sebzeli krep
Ekmek dilimlerinden pizza
Sigara böreği
Patatesli yumurta
Pişi
Bide babam şey der midemden ince gözümü doyur hanım:) Sanırım ne yaptığımızdan önce nasıl sunduğumuzda önemli ama sizin bebeğiniz var canım eşinizde ne bulduysa otursun yesin bu sorun yapılır mı hiç

benim sana tavsiyem ki ben öyle yaparim
iste menemen patates kizartma ok ama bol cesit koyarak
ve sofrayi ayni zamanda göze hitap edecek sekilde hazirlayarak
esinin sabah istahini acabilirsin
yani masada cok cesit olsun ve sunum güzel olsun
mesela en az 7 cesit peynir olur bizde
ezme olur
birkac cesit recel vs vs vs artirabilirsin
ha benim esim gec kalkar kahvalti yerine sandwic yer ama önemli degil
ben kendime ayni sekilde hazirlarim
hafta sonuda kizimla
kahvaltiya misafir gelecekse falan
her zaman aynidir
kahvaltiyi cok severim
uzun yaparim kahvaltiyi
sizin bebeginiz var #
benimkide 25 aylik
sabah ona yedirme telasida var tabi sizde
kolay gelsin

pazar günü kahvaltısı denen şey çok güzel bir şey ben bile kavga edebilirim bu konuda:)

eşinize söyleyin birazck sen baksan bebege o sırada hazrlasam dye çok güze bi kahvaltı hazrlıcam dye kandırın vallahı ben 5 cocuga bakablrm bunun karsılıgında

domates salata söğüş bal ve kaymak zeytinleri yıka yağla kekik pul biber serp kahvaltı tabakların temız olsun içaçaıcı olsun ekmek kızartabılırısn salamdoğra üzerine kaşar at kızart yada mıkrodalgada yap yada sucuk kızart kıymalı börek alabılırsın koyabılırsın tereyağ koy peynır çeşitleri tulumkaşar beyaz peynır görsellik önemlı bence simit al böl güzelce koy patates kızart örnekler çocuğa tabıkı eşin bakcak

benim kızım bir yaşındayken biz kahvaltı bile edemezdik ikimiz birlikte onun peşinde koşmaktan.. bence sorun ne hazırlayacağınız değil, eşinizin talebi.. görmüyor mu çocukla ilgilendiğinizi sanki, çocuğa kendisi layıkıyla bakabilecekse sabahları siz de hazırlık yaparsınız ona göre..

Bayanlar kizmayin calisan insanlar bi tek haftasonu kahvalti yapabiliyor guzelce ondada cesit istiyor. Bende haftasonu kahvaltisini iyi isterim. Patates kizartirim yumurta yaparim arada firina biseyler atarim. Bazen ben bazen.eaim hazirlar. Haftasonu kahvaltisinda peynir zeytin recel yani klasik seyler oldumu.oturmam bile

Çalışıyosa ve siz ev hanımıysanız pazar günü güzel bi'sofraya uyanmak istemesini anlarım. Biz bile ablamla aynı gün evdeysek ogün hayatta geçiştirmeyiz kahvaltıyı 1 saat özeniriz.

Fırında ekmek pizzası,Biberli, domatesli falan karışık tost,Kızartma, menemen,Sigara böreği,Krep, nugget/sosis kızartma...

Liste uzar gider bence isteseniz yapabileceğiniz şeyler sigara böreğini geceden sarıp dolaba koysanız sabah iki dakika fırın oldu bitti.

Zaten insan her gün peynir zeytin yemekten cidden sıkılıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…