- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Konustunuz mu bunu? Sen boyle yaptikca ben de senin akrabalarinin dugunune vs gitmek istemiyorum, lutfen anlayisli olalim birbirimize deyin.
Merhaba arkadaşlar, 13 yıllık evli iki çocuk annesiyim. Eşimle genel anlamda iyi anlaşırız ama bir konu var ki onu aşamıyoruz. Eşim akrabalarına çok önem veriyor (kendi ailesinden de çok desem abartmış olmam) sürekli gidip gelmek her şeylerinde yanlarında olmak istiyor. Ama iş benim akrabalarıma gelince (aileme karşı herhangi bir saygısızlığı olmadı bugüne kadar Allah var) örneğin bir düğün ya da cenaze olsa burun kıvırıyor gitmemek için kırk takla atıyor. Ben zaten akrabalarla çok işli dışlı olmayı seven bir insan değilim kendi akrabalarımı kuzenlerimi de nadiren görüyorum desem yeridir ama bir düğün ya da cenazede yanımda olması gerekir eş olarak diye düşünüyorum sonuçta ben onun akrabalarıyla onun sayesinde sık görüşüyorum ve hiçbir zaman da surat asmıyorum. Hafta sonu yakın bir akrabamın nişanı var eşiminde yakın akrabasının düğünü var bir gün arayla akşam kayınvalidemlerdeydik kapınpederim haberleri seyrederken düğünün olacağı yerde olaylar varmış onu görmüş inşallah hafta sonuna kadar devam etmez millet nasıl gidecek nişana dedi (kötü niyetle değil ama) eşim birden olaylar varsa gitmeyiz olur biter dedi, kaynımda oradan çıktı sanki çok mu önemli dedi üstüne basa basa bende evet önemli her iki tarafta akraba çünkü dedim. Hem eşimin tavrına hem de kaynımın tavrından dolayı sinirlendim ama başka bir şey demedim. Neyse eve geldik eşim niye suratın asık filan diye üstüme geldi bende sen ve kardeşininin söylediği laf laf mıydı dedim ne var onda olaylar varsa gitmeyiz dedim dedi. Bende sen zaten gitmek istemiyorsun ki bahane arıyorsun eğer o nişan senin bir akrabanın olsaydı fizana bile giderdin hep aynı şeyi yapıyorsun zaten dedim. Kavga uzadı gitti tabii. Bıktım usandım inanın ki ben onun akrabalarının her şeyine koşturmak zorundayım ama o benimkilere keyfi isterse gitmeli (ki dediğim gibi sık sık görüşen bir insan da değilim) bu nasıl bir düşünce yapısı anlamadım gitti.
evlenip çoluk çocuk sahibi olduktan sonra bir insanın ailesi onlardır.anne babası artık aile değildir bence.tabii ki dışlamak lazım demiyorum ama ilk öncelik karısı / kocası ve çocukları olmalı insanın.yıllardır böyleyse değiştiremezssiniz bu huyunu eşinizin.
Merhaba arkadaşlar, 13 yıllık evli iki çocuk annesiyim. Eşimle genel anlamda iyi anlaşırız ama bir konu var ki onu aşamıyoruz. Eşim akrabalarına çok önem veriyor (kendi ailesinden de çok desem abartmış olmam) sürekli gidip gelmek her şeylerinde yanlarında olmak istiyor. Ama iş benim akrabalarıma gelince (aileme karşı herhangi bir saygısızlığı olmadı bugüne kadar Allah var) örneğin bir düğün ya da cenaze olsa burun kıvırıyor gitmemek için kırk takla atıyor. Ben zaten akrabalarla çok işli dışlı olmayı seven bir insan değilim kendi akrabalarımı kuzenlerimi de nadiren görüyorum desem yeridir ama bir düğün ya da cenazede yanımda olması gerekir eş olarak diye düşünüyorum sonuçta ben onun akrabalarıyla onun sayesinde sık görüşüyorum ve hiçbir zaman da surat asmıyorum. Hafta sonu yakın bir akrabamın nişanı var eşiminde yakın akrabasının düğünü var bir gün arayla akşam kayınvalidemlerdeydik kapınpederim haberleri seyrederken düğünün olacağı yerde olaylar varmış onu görmüş inşallah hafta sonuna kadar devam etmez millet nasıl gidecek nişana dedi (kötü niyetle değil ama) eşim birden olaylar varsa gitmeyiz olur biter dedi, kaynımda oradan çıktı sanki çok mu önemli dedi üstüne basa basa bende evet önemli her iki tarafta akraba çünkü dedim. Hem eşimin tavrına hem de kaynımın tavrından dolayı sinirlendim ama başka bir şey demedim. Neyse eve geldik eşim niye suratın asık filan diye üstüme geldi bende sen ve kardeşininin söylediği laf laf mıydı dedim ne var onda olaylar varsa gitmeyiz dedim dedi. Bende sen zaten gitmek istemiyorsun ki bahane arıyorsun eğer o nişan senin bir akrabanın olsaydı fizana bile giderdin hep aynı şeyi yapıyorsun zaten dedim. Kavga uzadı gitti tabii. Bıktım usandım inanın ki ben onun akrabalarının her şeyine koşturmak zorundayım ama o benimkilere keyfi isterse gitmeli (ki dediğim gibi sık sık görüşen bir insan da değilim) bu nasıl bir düşünce yapısı anlamadım gitti.
Akşam çocukların uyumasını bekledim konuşmak için, bana sürekli zaten görüştüğünüz mü var sanki diyip duruyordu bende artık tutamadım kendimi ne yani sık görüşmüyorsam görüşmüyorum en azından sizin gibi kavga edip küsüp tekrar barışıp can ciğer kuzu sarması da olmuyorum. Kırmıyorum da sık görüşmüyorum da küsmüyorum da dedim. O lafa çok bozuldu.
valla ben bu akraba, düğün nişan falan filan geyiklerinden çok bunalırım, demekki seninde düğün cenaze dışında biraz ayağını kesmen gerekiyor
düğün vs.. gitmesende olmuyor çünkü
kaynının söylediğine gereksiz takılmışsın bence, belki o da düğün sevmeyengillerdendir, öylesine konuşmuştur
Haklısınız ama ben zaten düğün ve cezane dışında pek görüşmüyorum fırsatım olmuyor çünkü iki çocuklu çalışan bir bayan olarak. Eşim sık sık akrabalarıyla görüşmek istiyor ve bu nedenle sık sık eşimin akrabalarıyla bir araya da geliyoruz. Kaynımın söylediğine şu yüzden takıldım kendi akrabasının düğünü için kullanmadı o sözü benim akrabamın nişanı için kullandı ayrıca düğünleri de sever gider yani.
bozulsun burdada haklı olan sizsiniz.lütfen dik durun haklı oldugunuzda alttan aldıkça tepemize çıkıyor bunlar.
canım ben eşinin akrabaları için dedim zaten biraz ayağını kes diye, bence çok sıkıcı insanlar bu kadar akrabasıyla sık görüşüp ne konuşuyor merak ediyorum, gelen de gitmiyor zaten arkadaş o da ayrı bi sıkıcı zaten, çaya çağırıyosun saat olmuş 1 hala kalkacaklar
işin çok zor ya, arayı bulamıyo işte böyle bazısı, sonra diyorlar ki onlar sana ne yaptı, bişey yaptıklarında değil işte, evde keyfime bakmak varken, hiç bi ortak noktam olmayan insanlarla ne konuşayım, benimkinin gidelim baskılarından da gına gelirdi, ayrı şehre gittide öyle kurtuldum vallaAynen öyle bende memnun değilim inan ki, gitmeyeceğim dediğimde surat ediyor bağırıp çağrıyor çoğu zaman çocuklar duymasın etkilenmesin diye gidiyorum çünkü çocuklara da bağırmaya başlıyor en ufak bir şeyde.
canım buna benzer bir olayda eşim bir vicdan azabı yaşadı ve artık aynı şekilde davranmıyor
benim ailem uzak bir memlekette ve bende senin hesap çok sık görüşmüyorum akrabalarla ama görüşüyorum yani genede
geçen yıl halam kanserden vefat etti, öncesinde haber geldi halan zekaret doktorlar herkese haber verin dedi diye
bizde atladık arabaya çıktık yola, öğlen çıktık akşama vardık memlekete
halayı gördük bizi gördü falan, o gece yattık sonraki gün tekrar hastaneye gittik tekrar gördük ama durumu belirsiz, doktorlar bişey demiyorlar
memleketten dışarda kim varsa toplanmış artık son zamanları diye
bana gelmiş bizim yapacağımız bişey yoksa biz dönsek mi acaba demez mi?
akşam geldik daha ne dönmesi hayırdır dedim, e napıcaz daha gördük işte dedi babam duydu o sırada
heralde tartışmayalım diye siz dönün kızım dedi, Allah razı olsun oğlum getirdiğin için camelliayı dedi
yalandan yere bi gerekliyse kalalım falan yaptı laf attı yani ortaya, derken biz kavga ederek döndük geri, 24 saat bile duramadı akrabalarımın içinde
daha bismillah eve ayak bastık ki telefon geldi "halan vefat etti"
şok olduk resmen ve ben tekrar yola düşüp gidemedim halamın cenazesine
herkes ordayken bir tek ben yoktum cenazede sebebi kocam
senin yüzünden dedim, nolurdu 1 gün daha kalsan nolurdu? 2 gün kalsam nolurdu? izin sıkıntısı yok bişey yok derdin neydi dedim
binbir özürler falan ama neye fayda, iki gözüm iki çeşme, kayınvalidem kayınpederim bile şaşırdı niye hemen geldiniz kalsaydınız ya diye onlara da anlattım böyle böyle oldu duramadı oğlunuz memleketimde, rahat ettiremedik heralde o telaşede diye
o da üzüldü böyle olmasını beklemiyordu ama biraz daha düşünceli olmalıydı diye düşünüyorum hala bile
artık yapmıyor gitmesek mi, dönsek mi falan diye
ben şu gün döneriz diyorum o zaman dönüyoruz, ama keşke böyle olmasaydı
Bizimki ruhsuz bu konuda galiba amcam vefat etti eşimin ticari arabası var şoför bir kaza yapmıştı, arabayı yaptırıyorum diye amcamın cenazesine gelmedi düşünebiliyor musun akşam onu da söyledim kime ne anlatıyorum ki sen amcamın dahi cenazesine gelmedin cenazeye gelmeyen insan nişana gelmiş gelmemiş ne önemi var ki dedim geçmiş konuları açma diyor bana.
Ben kardesimin nisanina gidememis bir insanim
Buarada sizde gitmeyin onun akrabalarina olsun bitsin o zaman..bu sekilde olmasina acaip alismis ondan boyle.
kim ne yaparsa kendi adına yapar cnm saygınlığı sen kazanır o da böyle devam ederse kaybeder bu kadr basit ben eşime endeksli yapamam çünkü karakterim bu yani sıcak bir insanım tüm ilişkilerimde çok şükür eşimde aileme ilgili ama bazı zamanlarda duyarsızlıkları olmuyor değil....bende bunu böyle halletim bu benim o da kendisi......Merhaba arkadaşlar, 13 yıllık evli iki çocuk annesiyim. Eşimle genel anlamda iyi anlaşırız ama bir konu var ki onu aşamıyoruz. Eşim akrabalarına çok önem veriyor (kendi ailesinden de çok desem abartmış olmam) sürekli gidip gelmek her şeylerinde yanlarında olmak istiyor. Ama iş benim akrabalarıma gelince (aileme karşı herhangi bir saygısızlığı olmadı bugüne kadar Allah var) örneğin bir düğün ya da cenaze olsa burun kıvırıyor gitmemek için kırk takla atıyor. Ben zaten akrabalarla çok işli dışlı olmayı seven bir insan değilim kendi akrabalarımı kuzenlerimi de nadiren görüyorum desem yeridir ama bir düğün ya da cenazede yanımda olması gerekir eş olarak diye düşünüyorum sonuçta ben onun akrabalarıyla onun sayesinde sık görüşüyorum ve hiçbir zaman da surat asmıyorum. Hafta sonu yakın bir akrabamın nişanı var eşiminde yakın akrabasının düğünü var bir gün arayla akşam kayınvalidemlerdeydik kapınpederim haberleri seyrederken düğünün olacağı yerde olaylar varmış onu görmüş inşallah hafta sonuna kadar devam etmez millet nasıl gidecek nişana dedi (kötü niyetle değil ama) eşim birden olaylar varsa gitmeyiz olur biter dedi, kaynımda oradan çıktı sanki çok mu önemli dedi üstüne basa basa bende evet önemli her iki tarafta akraba çünkü dedim. Hem eşimin tavrına hem de kaynımın tavrından dolayı sinirlendim ama başka bir şey demedim. Neyse eve geldik eşim niye suratın asık filan diye üstüme geldi bende sen ve kardeşininin söylediği laf laf mıydı dedim ne var onda olaylar varsa gitmeyiz dedim dedi. Bende sen zaten gitmek istemiyorsun ki bahane arıyorsun eğer o nişan senin bir akrabanın olsaydı fizana bile giderdin hep aynı şeyi yapıyorsun zaten dedim. Kavga uzadı gitti tabii. Bıktım usandım inanın ki ben onun akrabalarının her şeyine koşturmak zorundayım ama o benimkilere keyfi isterse gitmeli (ki dediğim gibi sık sık görüşen bir insan da değilim) bu nasıl bir düşünce yapısı anlamadım gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?