• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim

eşim sabah işe gider akşam gelir ben de öyle ...7 de gelip 8 gibi arkadaşlarıyla görüşüp namaz kılıp dini sohbetler yaptıkları bir yere gdiyorlar ...ben sürekli haftada 3 gün git 4 günü bize ayır diyorum ve o ısrarla her akşam gidyor.1 saatliğine diyor gece 10 buçuk 11 gibi geliyor ve ben o zman uyuymuş oluyorum.önceki gece de aradı geliyorum hmeren dedi klktım kahve yaptım başbaşa ortam hazırladım flan aradım nerde kaldın dedim dha çıkmadım bi 20 dk ver dedi sinirlendim ve kapattım tam 1 saat sonra geldi e sabah da 10 dk ver dedikten sonraki çıldırmamın nedeni burda da yatıyor ...

Eşin bunu huy edinmiş. Bazı insanlar kafasında zamanı belirlediğini düşünüyor ama yapamıyor. Eşim de böyleydi. Mesela kursa gideceğim zaman arardı, bekle o taraftayım ben seni bırakırım diye ama beklerim gelmez beklerim gelmez, 10 dakikaya ordayımlar olur bana 1 saat. Normalde 1 saat erkenden çıkardım evden, kursa vaktinde gidebilmek için. Onun yüzünden 1 ders bile kaçırmışlığım vardır. Nasıl aştık bunu, zamanla. Daha da önemlisi, benim için önemli olan şeylere geç kaldığında, bende onun için önemli olan şeylere geç kaldım. Mesela evden çıkacakken 10 dakika mı istedi sizden, iyi ben aşağıya iniyorum sen yetiş diyip evden çıkın. Ya da sizi bir yere bırakacağı zaman, senin işin uzun sürer geç kalmak istemiyorum diyip kendiniz gidin. Bir iki bir iki düzelir ;) Ancak sohbet işini abartmış. Sonuçta insanın eviyle ilgilenmesi, karısının gönlünü hoş tutmasıda gerekli.

eşim sabah işe gider akşam gelir ben de öyle ...7 de gelip 8 gibi arkadaşlarıyla görüşüp namaz kılıp dini sohbetler yaptıkları bir yere gdiyorlar ...ben sürekli haftada 3 gün git 4 günü bize ayır diyorum ve o ısrarla her akşam gidyor.1 saatliğine diyor gece 10 buçuk 11 gibi geliyor ve ben o zman uyuymuş oluyorum.önceki gece de aradı geliyorum hmeren dedi klktım kahve yaptım başbaşa ortam hazırladım flan aradım nerde kaldın dedim dha çıkmadım bi 20 dk ver dedi sinirlendim ve kapattım tam 1 saat sonra geldi e sabah da 10 dk ver dedikten sonraki çıldırmamın nedeni burda da yatıyor ...
her akşam gidiyorsa patlama noktanızda haklısınız bence ,ben olsam daha beter tepkiler verirdim her akşa0 10 lara kadar sohbette kalacaksa neden evde bir kadın var ki...yaptığı iyi bir şey ama kararınca olmalı ki sen gayet güzel bir öneri sunmuşsun 3 gün git 4 gün bize kalsın her ün sohbet yapan densizi de merak ettim,sohbetin bile bir adabı vardır eşin rızası yoksa sıkıntı vardır ucunda..konuşma onu öyle kabul etme sakın yoksa azıtır.

eminim o sohbetlerde de dinde evliliğin ve eşin öneminden bahsediliyordur.. çelişkiye bak..

eşine söyle, seni kırdıktan sonra dini sohbete gitmesinin bir anlamı yok.. kaldı ki sende çok kasma insanı, gideceğin yere 10 dakika geç gitsen ölmezsiniz sonuçta.. bu arada mescitte uyuyakalmayın bir daha allah korusun dünyanın her türlü hali var..

Benim esim de 1 saate geliyorum derse 2 saati bulur.
Ben hep onun soyledigi zamandan 2 kati fazlasini hesaplarim bu yuzden. Yoksa sinir olmamak mumkun degil. Ne zaman ki iki kati gecti 3 kat oldu, o zaman baslarim dirdira.
Buna ragmen kendisi 2 dk fazladan beklemek istemez. Bana bir saat verdiyse o saatte degil evden cikmayi, arabada oturup onu bekliyor olmami ister. Iste boyle celiskiler yumagidir.

Size tavsiyem 3. Sahislarin yaninda saka da olsa negatif konusmayin. Ayrica beklentinizi esinizin soylediklerine gore degil, gercekte olacaga gore ayarlayin.

Mesela ben simdi gorumcemle cikacagim disari, 1 saat once 11 de cikacagiz dedi saat 11 oldu hazirlanmaya bile baslamadi.
Ama ben onun huyunu da zaten bildigimden 12 yi hedef belirledim bile. :KK53:

çok büyük bir aşkın beraberliğin sonucunda evlendik .evlenmemize imkansız gibi bakılıyordu ve şu an herkes gıbtayla bakıyor bize.sevgiliyken memur oldum ben ve sevgilime okuması için ısrarcı oldum dersaneye gitti üniversite okudu ve uzun çabalar sonucu o da memur oldu ,hemen evlendik.ama tayinimiz olmadı ve 8-9 ay ben ailemin yanında o da istanbulda işlerimize devam ettik ve her ama her haftasonu buluştuk.sonunda eşimin tayini benim yanıma oldu ve ben hamile kaldım şu an 10 aylık bir oğlumuz var.(2 yılık evliyiz bu arada)8-9 aydan sonra tayinimiz başka şehire oldu .iyi olacağını düşünüyordum çünkü aileleren uzakta daha iyi olduğunu söyleyip duruyorlrdı.neyse geldik kızkardeşim bebeğimize bakmak çin yanımzdaydı sonra görümcemi getirtti eşim.iyi güzel herşey ama eşim sürekli kardeşi burdayken daha rahat olduğunu mutlu huzurlu olduğunu söyleyip duruyor.dün sabah berbaer birşeyle yapmaya karar verdik ben hazırlandım çıkalım diyeceğim baktım tv karşısında bana 10 dk ver dedi namaz kılacağım diye.ayy ben delirdim o kadar zman varken niye kılmadı diye.ya sürekli böyle çoook ağır ..bana diyorki kafamda çıkacağım saati ayarlıyorum ama sana söylemiyorum.(bilerek yapıp yapmadığını anlayamadım da ) kzıdık vazgeçtik oturduk sonra geldi illa da çıkalım hava güzel diye hep beraber çıktık parkta yürüyoruz sürekli laf sokmalar ...(şakayla karıışık)en son görümceme dedim ilk 5 yıl çok önemliymiş evlilikte biz 2 yılı devirdik bakalım ne kadar sabredeceğim dedim ve eşim koptu defol git kadeşim de şahittir gitmezsen vs.....bn şok oldumdondum kaldım eve gittim paramı aldım bilet alıp gidecem yapamadım yine gidip mescide namzımı kıldım dua ettim .orda uyuyaklamışım uyandırdılar eve geldim hala şoktayım....çok merak etmiş ve ilk defa özür diledi falan filan ama ................. beni böyle kabul et diyor.
Bütün msele 10 dk mı

bu dini sohbetler de aileye ayrılması gereken zaman konusunda hiç birşey söylenmiyor mu acaba?
Peygamber efendimizin ailesiyle vakit geçirdiği onları önemsediği konuşulmuyor mu ?
dini hassasiyeti olan insanların bunu da bilmesi gerek.
bu konudaki ayet ve hadisleri araştırıp söyleyin eşinize.

Allah razı olsun hepinizden .... ben karşıma alıp defalarca konuştum kızlar...sorun ibadetin değil sensin dedim.ağırdan alma biraz seri olmaya çalış her işinde...sonra git ama haftada 3 olsun....haftasonları birbirimize ayırlaım.artık patladım dedim ne olur düzene girsin herşey ...ama bakın tekrrladı ve bu konuşmayı önceki gece geç geldiğinde yapmıştım.hani siz söyleyin öyle birşey yapayım ki tekrarlamasın bunları....

eşime söyledim sohbetlerde bahsediliyor tabi ama ben de aileni ihmal ettin mi daha günah değil mi diyorum abartma diyor altı üstü 1 saatliğine gidiyorum diyor.....yani herşeye bir cevabı var .....ne desem anlamıyor ya

benim eşimin de kanı ağırdır :KK62:
bir de hem konuşup hem bir iş yapacaksa konuşurken iş yapamaz bazen çok komik oluyor :p

eşime söyledim sohbetlerde bahsediliyor tabi ama ben de aileni ihmal ettin mi daha günah değil mi diyorum abartma diyor altı üstü 1 saatliğine gidiyorum diyor.....yani herşeye bir cevabı var .....ne desem anlamıyor ya

İslam her seye bir olcu ve hudud koymustur.
Mesela dozunda eglence, oyun mubahtir ama bir de eglencenin oyunun sevap olani vardir.

Peygamber efendimiz bunlarin arasindan birkacina sinir koymuyor hatta sevap addediyor, hosuna gittigini belirtiyor.
Bunlardan biri hanimiyla ve cocuklariyla keyifli vakit gecirmek.

Yeri geliyor sabah aksam hatta yorgunluktan bir ipe dayanarak ibadet eden birine dahi yapma, ailenin de bedenin de senin uzerinde hakki vardir, diye uyariyor fakat aileyle gecirilen keyifli vakite, muhabbetlere sinir koymuyor.

Esinize deyin ki ailenin de nefsin uzerinde hakki var.

Bu arada siz de bence haddinizi asarak konusmussunuz.
Zira bakalim ne zamana kadar dayanabilecegim demek, ustelik bariz ve cok karmasik bir sorun yokken, gercekten cok cirkin durmus.
Tek tarafli bakamayiz.
Esinizin de sizin uzerinizde hakki var.
Ese kufrani nimet de cok sikintili.

Allah razı olsun hepinizden .... ben karşıma alıp defalarca konuştum kızlar...sorun ibadetin değil sensin dedim.ağırdan alma biraz seri olmaya çalış her işinde...sonra git ama haftada 3 olsun....haftasonları birbirimize ayırlaım.artık patladım dedim ne olur düzene girsin herşey ...ama bakın tekrrladı ve bu konuşmayı önceki gece geç geldiğinde yapmıştım.hani siz söyleyin öyle birşey yapayım ki tekrarlamasın bunları....
Canım . Arkadaşımın eşide aynen haftanın her günü sohbetteydi.eşi defalarca bizede zaman ayır derdi ama adam dinlemezdi.arkadal eşine blöf yaptı.evi terketmiş gibi gösterdi.çocukları da alsı annesine gitti.annesi ile anlaştılar.anne adamı çağırıp konıştu onunla .sonra düzeldi kocası yani haftada 2 ye filan düştü.sana evi terket filan demiyorum ama .gözünü korkut .yani kaybetme korkusu olsun.yoksa devam eder.

Hergün sohbete mi gidilir,ben gitmiyorum ama tanıdıklardan gidenler var onlarda en fazla haftanın 2 günü gidiyorlar hergün gitmiyorlar.

çok büyük bir aşkın beraberliğin sonucunda evlendik .evlenmemize imkansız gibi bakılıyordu ve şu an herkes gıbtayla bakıyor bize.sevgiliyken memur oldum ben ve sevgilime okuması için ısrarcı oldum dersaneye gitti üniversite okudu ve uzun çabalar sonucu o da memur oldu ,hemen evlendik.ama tayinimiz olmadı ve 8-9 ay ben ailemin yanında o da istanbulda işlerimize devam ettik ve her ama her haftasonu buluştuk.sonunda eşimin tayini benim yanıma oldu ve ben hamile kaldım şu an 10 aylık bir oğlumuz var.(2 yılık evliyiz bu arada)8-9 aydan sonra tayinimiz başka şehire oldu .iyi olacağını düşünüyordum çünkü aileleren uzakta daha iyi olduğunu söyleyip duruyorlrdı.neyse geldik kızkardeşim bebeğimize bakmak çin yanımzdaydı sonra görümcemi getirtti eşim.iyi güzel herşey ama eşim sürekli kardeşi burdayken daha rahat olduğunu mutlu huzurlu olduğunu söyleyip duruyor.dün sabah berbaer birşeyle yapmaya karar verdik ben hazırlandım çıkalım diyeceğim baktım tv karşısında bana 10 dk ver dedi namaz kılacağım diye.ayy ben delirdim o kadar zman varken niye kılmadı diye.ya sürekli böyle çoook ağır ..bana diyorki kafamda çıkacağım saati ayarlıyorum ama sana söylemiyorum.(bilerek yapıp yapmadığını anlayamadım da ) kzıdık vazgeçtik oturduk sonra geldi illa da çıkalım hava güzel diye hep beraber çıktık parkta yürüyoruz sürekli laf sokmalar ...(şakayla karıışık)en son görümceme dedim ilk 5 yıl çok önemliymiş evlilikte biz 2 yılı devirdik bakalım ne kadar sabredeceğim dedim ve eşim koptu defol git kadeşim de şahittir gitmezsen vs.....bn şok oldumdondum kaldım eve gittim paramı aldım bilet alıp gidecem yapamadım yine gidip mescide namzımı kıldım dua ettim .orda uyuyaklamışım uyandırdılar eve geldim hala şoktayım....çok merak etmiş ve ilk defa özür diledi falan filan ama ................. beni böyle kabul et diyor.

Görümcemle ilgili bayaa kötü sorunlar yaşadık, konularım da var...
yüzde yüz haklı olduğun bir konuda bile özellikle eşinin ailesinden birine bu sorunu yansıttığında öyle ya da böyle sen kötü oluyorsun...
Ben şunu anlıyorum, ben evliliğimiz için gerekli fedakarlıkları yaptım uğraştım emek verdim bu adamı koca ettim ama bana bu muameleyi reva görüyor diye üzülüyorsun...bu konuda haklısın her kadın bunu düşünür. Ondan da bu yapılanlara karşılığı bu mu diye düşünüyorsunz.
Bence eşinizle olan sorunları 3. kişilere asla aktarmayınnnnnnnnnnnn....
Tecrübe ile sabit.
Bir de görümcenizin varlığından sizinle kalmasından korkuyorsunuz sanırım, görümcenizin niyeti ne kalacak mı gidecek mi önce bir anlayın ona göre tavır alırsınız...

Görümceyle problem yaşanmamış ki eş bekletmiş on dakika, eşinize şunu söyleyin islamda verilen sözün önemi ve verilen saatin önemini bir kez daha araştırsın, aslında çok büyük sıkıntı yok sadece eşinizin saatlere uymaması problem konuşarak halledilebilir inş.

ben bişey anlamadım
hem görümcen hemde kızkardeşin ikisi birden sizdemi kalıyor

Yanlış olayda patlamışsınız.
Tepki gösterecek iseniz HER AKŞAM çıkmasına gösterin. Siz 10 dk gecikmesine kızmışsınız gibi olmuş.
ve asla başka birinin yanında eşinizi yeren şeyler söylemeyin.

ahh canım yaa değişmez bu erkek milleti bizde kendimizi yıprattığımızla kalırız :KK43:

Back
X