Eşim

Okuluna, arkadaşlarına veda et, bu yılın sonunda okuldan alıyorum seni, dıdısının dıdısının yanına oto tamire vereceğim artık madem okumuyorsun elin ekmek tutacak, benimle ev geçindireceksin deyip harçlığı kestin mi mum olacak mum. İnterneti kesin, ''İşe girince kendi maaşınla yeniden açtırırsın,'' deyin delirir zaten. Ergenleri silkeleyip biraz göz korkutmak şart maalesef.

Kardeşimi böyle gorunce kötü oluyorum gerçekten

Ben babama söyleyeyim bunu ama babam aşırı iyi niyetli dayanamıyor hemen yelkenleri suya indiriyor

aldığı harçlık haftalık 5 lira onu nasıl kessin
Okula neyle gidip geliyor? Okula gitmek için para çıkmıyorsa cebinden kessin tabii ne var? Ben kız halimle parasız okula gelip gittiğimi çok bilirim.
Suyunu sandviçini evden götürür, yemeğini de evde yer, bu kadar basit. Bazen koca hafta cebimde sadece 1 lirayla okula gider gelirdim. Bazen o da olmazdı. Bu kadar acımaya üzülmeye gerek yok.

Aslında haklisiniz ama ipler benim elimde değil maalesef

Ben babama söyleyeyim bunu ama babam aşırı iyi niyetli dayanamıyor hemen yelkenleri suya indiriyor
İşte erkek çocuk, oğlum falan diye dayanamıyorsa sıkıntı ama benim babam tam tersidir mesela kesti her şeyini şu an abimin. Yüzüne falan de söyledi benden sana 5 kuruş yok diye. Çocuk farkında babanızın ona dayanamadığının o yüzden önünü alamıyorsunuz zaten. Babanız bir demir yumruk kesilse mum olacak o mum, babanızı sürekli tembihleyin yoksa yemin billah üniversiteyi kazansa 10 yılda bitmez o okul. Benim abim babamdan değil de annemden yüz buldu şu an hepimizi süründürüyor.

Oyl

Öyle bir lüksü yok maalesef okuduğu okul çok disiplinli

tamam daha iyi
baban gitsin okul müdürüne 3-5 gün göndermeyeceğim diye durumu anlatsın 1 haftalık ders kaçırır ama aklı başına gelir
müdür odasına çağırsın müdür. babanla konuştuk oğlum senin ilişiğini keseceğiz açıktan okursun istersen falan desinler. eğer okulu arkadaşlarını biraz seven bi çocuksa zaten ödü şeyine karışır.

geçen bi tanıdığım oğluyla başa çıkamayınca ( ygs ye girecek ama çalışmıyomuş) madem çalışmıyorsun bunlara ihtiyacın yok diyerek bütün defter kitaplarını toplamış ve ihtiyacı olanlara dağıttım demiş (halbuki saklamış) çocuk 1 haftada mum gibi. özürler falan kitaplarımı geri bulalım diye kitap peşine düşmüş
şu an deli gibi ders çalışıyomuş.

Sınıfta kaldigi halde böyle davraniyorsa onu hiçbirşey kendine getirmez

Ayni şeyi görümcen yapsaydi ne yapardin?
Eşin hakli.

Kırıcı bişe söylememıs sızdr kardesınızden şıkayetcısınız onun yüzünden eşinizle kotü olmayın anne baba ayrı kardes ayrı hele erkekse babanızın soyledıgını kaldırabılır ama erkek kardesınızın saygısızlıgı kaldıramaya bılır

İşte çocuğun içinde olmayınca okul özel olsa, enişteden özel ders alsa ne yazar.Eşinizin bir kabahati yok, başlık da kardeşim olmalı.Adam iyi niyetle ders çalış demiş, biz ailecek konuştuk, sen dış kapının dış mandalısın demişler kısaca.Terbiyesizlik etmiş kardeşin.

Bazi insanlari kafasi bazi seyleri almiyor
matematik hele
ben mesela :)
Gitmeyin cocugun ustune...
almiyor kafa belli

Zeytinağacı'nın son mesajı çok mantıklı. Okul imkanlarını elinden alırsanız sudan çıkmış balığa döner. (Tabii 1-2 haftalığına almış gibi davranmaları lazım.)
gerçi çocuk daha önce sınıfta da kalmış
ki şu zamanda sınıfta kalmak mucizeyi başarmak gibi
demek bayağı umursamaz

Okumayan insanı neden özel okula yazdırıyorsunuz anlamadım.. eskilerin yaptığı gibi yazın verin ağır koşulları olan bi işyerine aklı anca öyle başına gelir.. bu şekilde daha da şımartıyorsunuz istemediği şeyleri önüne sererek ona faydanız değil anca zararınız olur..

Yani kardeşinizde çocuk değil ki eşiniz buna içerlemesin diyeyim, aklı başında bir birey artık eşiniz haklı. Şu okuma konusunda da kardeşinizin hiç üzerine düşmeyin bundan sonra. Aile bireyleri yeterince, eşinizde dahil çabalamış olmamış, bundan sonra hiç olduramazsınız. Eşinizide çalıştırma konusunda ikna etme gibi bir çabalarınız da varsa ki eğer hiç girişmeyin, kendi haline bırakın artık. Ergenlik kafası yaşıyor o şu an muhtemelen.

Yapacak bi şey yok. Her şey olması gerektiği gibi gelişmiş zaten. Sorun ne? Neden ''siz olsanız ne yaparsınız'' diyorsunuz ki? Her şeyi olduğu gibi akışına bırakırım tabi ki. Ne yapıcam. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…