aldığı harçlık haftalık 5 lira onu nasıl kessinHarçlığı kessin diyorum harçlığı. Başka ne alakası olabilirdi sizce?
Kardeşimi böyle gorunce kötü oluyorum gerçektenEşine niye kırılıyorsun ki, senin kalbin var da adamın yok mu. O da kırılmış belli ki. Ben beni tınlamayan birinin niye peşinde dolaşayım. Okumakta gözü yoksa hiç uğraşmasın ailen. Düzelmiyor bunlar, benim iki erkek kardeşim de böyleydi. Annem ne gözyaşları döktü. Ama sonuç boş.. Kardeşinde de o ışık yok maalesef. Keşke okusa, çok pişman olur ilerde ama iş işten geçer.
Ben babama söyleyeyim bunu ama babam aşırı iyi niyetli dayanamıyor hemen yelkenleri suya indiriyorOkuluna, arkadaşlarına veda et, bu yılın sonunda okuldan alıyorum seni, dıdısının dıdısının yanına oto tamire vereceğim artık madem okumuyorsun elin ekmek tutacak, benimle ev geçindireceksin deyip harçlığı kestin mi mum olacak mum. İnterneti kesin, ''İşe girince kendi maaşınla yeniden açtırırsın,'' deyin delirir zaten. Ergenleri silkeleyip biraz göz korkutmak şart maalesef.
Okula neyle gidip geliyor? Okula gitmek için para çıkmıyorsa cebinden kessin tabii ne var? Ben kız halimle parasız okula gelip gittiğimi çok bilirim.aldığı harçlık haftalık 5 lira onu nasıl kessin
Aslında haklisiniz ama ipler benim elimde değil maalesefOkula neyle gidip geliyor? Okula gitmek için para çıkmıyorsa cebinden kessin tabii ne var? Ben kız halimle parasız okula gelip gittiğimi çok bilirim.
Suyunu sandviçini evden götürür, yemeğini de evde yer, bu kadar basit. Bazen koca hafta cebimde sadece 1 lirayla okula gider gelirdim. Bazen o da olmazdı. Bu kadar acımaya üzülmeye gerek yok.
İşte erkek çocuk, oğlum falan diye dayanamıyorsa sıkıntı ama benim babam tam tersidir mesela kesti her şeyini şu an abimin. Yüzüne falan de söyledi benden sana 5 kuruş yok diye. Çocuk farkında babanızın ona dayanamadığının o yüzden önünü alamıyorsunuz zaten. Babanız bir demir yumruk kesilse mum olacak o mum, babanızı sürekli tembihleyin yoksa yemin billah üniversiteyi kazansa 10 yılda bitmez o okul. Benim abim babamdan değil de annemden yüz buldu şu an hepimizi süründürüyor.Ben babama söyleyeyim bunu ama babam aşırı iyi niyetli dayanamıyor hemen yelkenleri suya indiriyor
Oyl
Öyle bir lüksü yok maalesef okuduğu okul çok disiplinli
Sınıfta kaldigi halde böyle davraniyorsa onu hiçbirşey kendine getirmezİşte erkek çocuk, oğlum falan diye dayanamıyorsa sıkıntı ama benim babam tam tersidir mesela kesti her şeyini şu an abimin. Yüzüne falan de söyledi benden sana 5 kuruş yok diye. Çocuk farkında babanızın ona dayanamadığının o yüzden önünü alamıyorsunuz zaten. Babanız bir demir yumruk kesilse mum olacak o mum, babanızı sürekli tembihleyin yoksa yemin billah üniversiteyi kazansa 10 yılda bitmez o okul. Benim abim babamdan değil de annemden yüz buldu şu an hepimizi süründürüyor.
Zeytinağacı'nın son mesajı çok mantıklı. Okul imkanlarını elinden alırsanız sudan çıkmış balığa döner. (Tabii 1-2 haftalığına almış gibi davranmaları lazım.)Sınıfta kaldigi halde böyle davraniyorsa onu hiçbirşey kendine getirmez
Ayni şeyi görümcen yapsaydi ne yapardin?İyi pazarlar kizlar.. Az önce canımı sikan bisey oldu annemi aradım napysnz diye evde yine kavga var dedi. Benim 16 yasında erkek kardeşim var bitane sınıfta kalmıştı şuan da tekrar lise 1i okuyor babam onu kredi çekip en iyi okula yazdırdı sırf OKUSUN diye ama o hiç çaba sarfetmiyor ona ders çalış dediğimizde sanki karşında dusman varmış gibi davranıyor .. Eşimin matematiği iyi olduğu için onu arada sınavlara calistirir.. Kardeşim geçenlerde esime saygısızlık yapmisti kısaca anlatayim kardeşim sınavlarının olduğu halde şehir disina gezmeye çıkacaktı esimde ders çalışması için onunla konuştu ama kardeşim saygısızlık yaparak biz ailecek konustuk enişte dedi yanı sen karışma gibisinden esiminde zoruna gitmiş. Annem az önce arayıp kavga ediyoruz diyince bende teli kapattigimda esime dedim ki ne olacak bu kardeşimin hali o da dedi ben artık onu çalıştırmayı düşünmüyorum benim çok zoruma gitti bana saygısızlık yapıyor dedi ki ( çok haklı evdekilerle bile çok saygısız bir çocuk oldu çıkti ) siz olsanız ne yaparsınız allah aşkına çok kötü oldum
gerçi çocuk daha önce sınıfta da kalmışZeytinağacı'nın son mesajı çok mantıklı. Okul imkanlarını elinden alırsanız sudan çıkmış balığa döner. (Tabii 1-2 haftalığına almış gibi davranmaları lazım.)
Zoruma giden de o ya ben her zaman kafaya cektimBunu yapan görümce olsaydı buralarda yaş üstüne taş kalmazdı :) ona göre siz karar verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?