Eşim

gerçi çocuk daha önce sınıfta da kalmış
ki şu zamanda sınıfta kalmak mucizeyi başarmak gibi
demek bayağı umursamaz
Herhalde. Lisede sınıfta kalmak pek kolay değil. Bir de ben de ders çalışmaktan nefret ettim hep, ama sınıfımı geçtim lisede belge vs de getirdim yine. Bu kadarı çok fazla, ergen çocukla uğraşmak gerçekten çok zor, acayip bir psikolojide oluyorlar. Allah her ergen ailesine yardım etsin, çocuk yapmaktan korkma sebebi.

Valla benim annem olsa alırdı okuldan götürürdü tamirhaneye bırakırdı. Sonra bak nasıl okuyası geliyor . Babanız özele yazdırarak birde ödüllendirmiş gibi geldi bana,

1 esin hakli
2 her zaman once kendini dusun.sen elini ayagini kesmemissin onun ailesinden ama esin dogru olani yapiyor su an.

Benzer bir durum yakınımda vardı malesef. Ailesi ne yaptıysa okutamadi çocuğu. Özel hocalar, özel dersler, psikologlar... akşam lisesi dedi açıktan okuyacağım dedi okul hayatını bitirdi.
Çalışmaya başladı başta bir iki ezildi sonra daha düzgün bir insan oldu. Okumayacagi zaman başına neler gelecek bilmeden çok anlamiyor yaşları gereği. Bahsettigim yakınım uzun dönem doğuda asker şu anda. Arkadaslarindan şehit olan var. Şimdi kısa dönem yapardım hiç bir şey olmasa bunun için okunur diyor.
Bir musibet bin nasihat işte..
Ailesinden yada herhangi birinden korkusu kalmamış bir çocuktan bahsediyorsunuz. Ne yapsanız kendi bildiği doğru gelecek. Alın oturun karşınıza ne yapmak istediğini sorun. Kendine bir yol çizsin, kendi düşen ağlamaz olsun.
Eşinizede kızmayın. Zaten fedakarlık yapiyormus ders çalıştırarak. Üstüne bir de saygısız tavır çekmek zorunda değil.
Siz ablası olarakta bu koruyucu tavrinizdan vazgeçin, sürekli arkasında birileri olduğunu düşünmesin. Yanlış yaptıkça kaybettiğini bilmeyen yanlıştan korkmaz.

Eşin haklı bencede....
Git babana soyle boşuna kardeşin icin para harcamasın ....

Ergenlikten bunlar hep.Kardeşim de böyleydi.İyi bir temel eğitimi olmadığı için ders çalışamıyordu ve lisede ona çalış dediğimizde sanki küfretmişiz gibi bakıyordu.
Zorlaya zorlaya,ite kaka liseyi bitirttik.Tüm arkadaşları üniversiteye gidip de o açıkta kalınca anladı hata yaptığını.
Bir sonraki yıl da düşmedim yakasından zorla çalıştırdım artık çenem de durmuyordu iş hakaret boyutuna bile vardı.
Sonuç üniversitede kapasitesine göre gayet iyi bir bölümü kazandırdık
Allah yardım etti, o azıcık çalıştı ben çokça söylendim derken oldu.Şimdi çok memnun hayatından iyi ki üstüme gelmişsin o zamanlar diyor.
Kendi haline bırakırsanız okumaz peşinen söyleyeyim.
Ancak ders çalışma tekniklerini bilmiyorsa,öğrenebileceği bir RAM'a başvurmanız iyi olur.

Ay ne hali varsa gorsun. Boyle bir durum varsa ben esime bunu bir daha teklif bile etmem.

Canım arkadaş olarak yaklaşabilecek bir öğretmeni varsa bu işe yarayabilir. Ben öğrencilerimle arkadaşça konuşup onlarla dertleşince çok işe yarıyor. Öğretmenleriyle görüşün mutlaka yardımsever bir öğretmeni çıkar.

eşin hakli kusura bakma erkek kardesinin hic umru degil gelecegi heralde sen mi dusuncen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…