- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.912
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
Merhaba arkadaşlar, bugün canım çok sıkkın sizlerle paylaşmak istedim. Benim yakın bir akrabam kanserle mücadele ediyor, 2-3 gün önce de hastaneye yatırıldı durumu kritik yani şu anda. Eşiminde bir akrabası yine kanser. (2 ay içinde iki kanser teşhisi çok ağır geliyor insana) Ama eşim beni ne kendi akrabasının yanına ne de benim akrabamın ziyaretine götürmek istemiyor. Birkaç kez gidelim mi dedim bakarız filan diye geçiştirdi. Akrabamın zaten evde ziyaretine gidemezdim enfeksiyon riski için doktor yasaklamıştı. Hastaneye yatınca söyledim ben gideceğim diye hafta sonu birlikte gideriz dedi şimdi ise bakarız diyor. Senin keyfini bekleyemeyeceğim çünkü hep bir bahanen var ben giderim zaten sen birlikte gidelim dedin diye bekledim dedim. Hoş kendi akrabasına dahi henüz gitmedi. Ama tek gitmemi de istemiyormuş. Nedenini sorduğumda sen çok etkileniyorsun ya sende hasta olursan diye cevap veriyor (hayatımda böyle saçma bir neden görmedim ya gerçi neyse). Ama bu bahane çünkü ayrım yapıyor kendi akrabasını duyar duymaz telefona sarıldı karısını, kızını, oğlunu herkesi aradı. Benim yakınımı arayıp da bir geçmiş olsun dahi demedi. Sebebi de öyle çok samimiyeti olmadığı için aramamış gördüğü yerde geçmiş olsun diyecekmiş tabii ki. Bende zahmet edersin dedim. Sonra işte gitsekte hastaneye göstermiyorlar dedi. Tamam göstermiyorlar belki onu ama eşini görürüz en azından diyorum sesi çıkmıyor. Bu nasıl bir insan anlamadım bahanesi sen çok kafana takıyorsun sende hastalanacaksın diye korkuyorum tek bahane bu. Tamam da insanız hepimiz değil akrabaya insan tanımadığı insanlara bile üzülüyor o zaman herkes birine üzüldü diye hasta olacak diye bir kural yok öyle değil mi? Bende açtım ağzımı yumdum gözümü ben insanların hastalığına üzülüyorum diye hasta olmam ama sen beni eninde sonunda hasta edeceksin kesin. Ömrümde senin kadar duygusuz, vicdansız ve bencil bir insan dahi tanımadım dedim. Öyle bön bön yüzüme bakıyor, resmen çıldırtmaya çalışıyor sanki beni. Aslında bu galiba patlama noktam oldu genelde hep bencil hep benci bir tavrı var. İşine gelenleri önemsiyor gelmeyenleri önemsemiyor bu işine gelenlerde genelde kendi ailesi ve akrabaları oluyor. Okuyan herkese şimdiden teşekkürler.