• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Merhaba arkadaşlar, bugün canım çok sıkkın sizlerle paylaşmak istedim. Benim yakın bir akrabam kanserle mücadele ediyor, 2-3 gün önce de hastaneye yatırıldı durumu kritik yani şu anda. Eşiminde bir akrabası yine kanser. (2 ay içinde iki kanser teşhisi çok ağır geliyor insana) Ama eşim beni ne kendi akrabasının yanına ne de benim akrabamın ziyaretine götürmek istemiyor. Birkaç kez gidelim mi dedim bakarız filan diye geçiştirdi. Akrabamın zaten evde ziyaretine gidemezdim enfeksiyon riski için doktor yasaklamıştı. Hastaneye yatınca söyledim ben gideceğim diye hafta sonu birlikte gideriz dedi şimdi ise bakarız diyor. Senin keyfini bekleyemeyeceğim çünkü hep bir bahanen var ben giderim zaten sen birlikte gidelim dedin diye bekledim dedim. Hoş kendi akrabasına dahi henüz gitmedi. Ama tek gitmemi de istemiyormuş. Nedenini sorduğumda sen çok etkileniyorsun ya sende hasta olursan diye cevap veriyor (hayatımda böyle saçma bir neden görmedim ya gerçi neyse). Ama bu bahane çünkü ayrım yapıyor kendi akrabasını duyar duymaz telefona sarıldı karısını, kızını, oğlunu herkesi aradı. Benim yakınımı arayıp da bir geçmiş olsun dahi demedi. Sebebi de öyle çok samimiyeti olmadığı için aramamış gördüğü yerde geçmiş olsun diyecekmiş tabii ki. Bende zahmet edersin dedim. Sonra işte gitsekte hastaneye göstermiyorlar dedi. Tamam göstermiyorlar belki onu ama eşini görürüz en azından diyorum sesi çıkmıyor. Bu nasıl bir insan anlamadım bahanesi sen çok kafana takıyorsun sende hastalanacaksın diye korkuyorum tek bahane bu. Tamam da insanız hepimiz değil akrabaya insan tanımadığı insanlara bile üzülüyor o zaman herkes birine üzüldü diye hasta olacak diye bir kural yok öyle değil mi? Bende açtım ağzımı yumdum gözümü ben insanların hastalığına üzülüyorum diye hasta olmam ama sen beni eninde sonunda hasta edeceksin kesin. Ömrümde senin kadar duygusuz, vicdansız ve bencil bir insan dahi tanımadım dedim. Öyle bön bön yüzüme bakıyor, resmen çıldırtmaya çalışıyor sanki beni. Aslında bu galiba patlama noktam oldu genelde hep bencil hep benci bir tavrı var. İşine gelenleri önemsiyor gelmeyenleri önemsemiyor bu işine gelenlerde genelde kendi ailesi ve akrabaları oluyor. Okuyan herkese şimdiden teşekkürler.

Genelde huyunu bilmem ama burda büyütmüşsün bence. Onun gelmek istememesini yada senin kadar üzülmemesini anlarım her insan her olaya aynı tepki vermek zorunda değil. Tek sorun senin tek gitmene müdahale etmesi olmuş..

hımm şimdi bir yandan enfeksyon kısmı varsa eğer götürmemek konusundaki bahanesi samimi geldi bana ama aramaması sanki buda çok samimiyetsiz ama babamdan biliyorum erkekler böyle çok ta şey yapmamak lazım yani .Hasta ziyaretini sevmezler sadece kendi akrabalarını arama eğiliminde olurlar çok takılma tipik . Ama yeri geldiğinde gitmiyorsak şimdi onu yada oğlunu kızını vs arayacaksın demelisin

Erkekler hep böyle. Evlenince kendi aileleri pek bi kıymetli olur.

Öncelikle çok gecmiş olsun. Rabbim iki hastayada acil şifa versin.
İnsanlari hayattayken ziyaret edin. Bir eksikleri var mı sorun.
Eşinizi beklemeyin bence biran önce yanlarına gidin. Allah korusun siz hasta olsanız onlar gelmese ne kadar laf eder eşiniz. Bak gelmediler diye.
Öyle karşılaşınca herkes gecmiş olsun der. Önemli olan özellikle arayıp halini hatrinı sormak bence. Eşiniz ayıp etmiş.

Genelde huyunu bilmem ama burda büyütmüşsün bence. Onun gelmek istememesini yada senin kadar üzülmemesini anlarım her insan her olaya aynı tepki vermek zorunda değil. Tek sorun senin tek gitmene müdahale etmesi olmuş..

Huyu normalde böyle değil işte belki biraz karışık anlattım inanın sabahtan beri kendimi toplayamıyorum. Sorun üzülüp üzülmemesi değil ilgisiz kalması belki de ben çok ilgili davrandım bugüne kadar ona, ailesine hatta akrabalarına karşı o yüzden bu kadar zoruma gidiyor onun şimdi bu hareketleri.

hımm şimdi bir yandan enfeksyon kısmı varsa eğer götürmemek konusundaki bahanesi samimi geldi bana ama aramaması sanki buda çok samimiyetsiz ama babamdan biliyorum erkekler böyle çok ta şey yapmamak lazım yani .Hasta ziyaretini sevmezler sadece kendi akrabalarını arama eğiliminde olurlar çok takılma tipik . Ama yeri geldiğinde gitmiyorsak şimdi onu yada oğlunu kızını vs arayacaksın demelisin

Enfeksiyon riski olduğu dönemlerde zaten bende gitmek istemedim hiç. Ama ondan önce ya da şimdi hastanede yatarken dahi gitmedi ya da gitmeyi istemiyor. Evet bana da samimiyetsiz geliyor oysa ki ben onun akrabasını öğrendiğimde aradım geçmiş olsun dedim ki bunu kendisi de biliyor, sanırım çok fedakarlık yaptım bugüne kadar her konuda adam o yüzden yayıldı kaldı.

Cidden tamamını okuyamadım büyütmüşsünüz yeterince :işsiz:Sizde arayın geçmiş olsun deyin madem eşiniz gitmenizi istemiyor..

Aradım sık sık da arıyorum. Ama yakın akrabam ve yanlarında olmak istemem doğal değil mi? Kendisi bir akrabası hastalandığında koşa gidiyor beni de yanına alarak. Hep gittim ama bundan sonra bende aynı tavrı takınacağım.

Aradım sık sık da arıyorum. Ama yakın akrabam ve yanlarında olmak istemem doğal değil mi? Kendisi bir akrabası hastalandığında koşa gidiyor beni de yanına alarak. Hep gittim ama bundan sonra bende aynı tavrı takınacağım.
Gitmek istiyorsan ona sormana bile gerek yok kk istiyorsan git..Oturup laf dalaşına girilecek mevzu deilki

Adam öyle bir psikolojiye girdi ki sanki bende üzüntüden hastalanacağım ve beni kaybedecek gibi davranıyor manasız bir şekilde.
Bana manasız gelmedi,ben hak verdim kendisine.
Gerçekten her hastalığın sebebi üzüntü bana göre.
En azından hastane bahçesinde yakınlarını görmelisiniz,bir bunu teklif edin bence.
Çok büyük geçmiş olsun inşallah.

Ben sizin yerinizde olsam müsait zamanımda kalkar giderim ziyaretlerine.
Eşimi beklemezdim.
İsterse o da kalksın gelsin veya gitsin her neyse.

Ben hastalığın ciddiyetini geçtim, herhangi başka bir hastalık nedeni ile hastaneye yatmış bir yakınımı yanlız bırakmak istemezdim.
İnsanın insana böyle zamanlarda ihtiyacı var.

Ben sizin yerinizde olsam müsait zamanımda kalkar giderim ziyaretlerine.
Eşimi beklemezdim.
İsterse o da kalksın gelsin veya gitsin her neyse.

Ben hastalığın ciddiyetini geçtim, herhangi başka bir hastalık nedeni ile hastaneye yatmış bir yakınımı yanlız bırakmak istemezdim.
İnsanın insana böyle zamanlarda ihtiyacı var.

Haklısınız, bende beklemeyeceğim bu saatten sonra ne derse desin hafta sonu gideceğim.

Back
X