- 26 Nisan 2013
- 3.540
- 577
- 163
- Konu Sahibi deniz_1988
-
ses döngüsünde ne konusursan konus agzından çıkan sess dünya üzeründe ses dalgalaıyla tekrar sana gerı gelırArkadaşlar son günlerde kafama çok takılan bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Başlıkta da yazdığım gibi eşimde bir tuhaflık var sanki çok negatif bir adam hep olumsuz düşünür hep kötüsüne odaklar kendisini ve ne hikmetse o düşündüğü olumsuzluk illaki gelir bizi bulur.
Mesela evimizi taşımayı düşünüyoruz
ev bakıyoruz tam tutacak gibi oluyoruz eşim diyor ki ''Bende ki bu şansla biz bu evi tutamayız'' diyor ve ne hikmetse ev ya başkasına veriliyor yaa peşinatı çok yüksek istiyorlar hep bi sıkıntı yani anlayacağınız.Ve biz bi türlü ev bulup taşınamıyoruz.
apartmanda ki temizlik giderleri için en fazla para bizden alınır.Kimsenin doğalgaz bağlantısında sıkıntı yaşanmaz bizimkisi sorunlu olur.
alışverişte kasaya gideriz ödeme yapmak için bizden öncekiler tak tak öder gider bize sıra geldi mi kasa kiltlenir ve daha aklıma gelmeyen bir çok örnek verebilirim.
Aslında benim aklıma böyle bişey gelmezdi bile ama eşim devamlı 'karadenize gitsem kuruturum,çok şansız bir adamım' diye diye bende öyle düşünmeye başladım.
Telefonum çalar iş yerindeyken eşim arar korka korka açarım olumsuz bişey diyecek diye
Eşime devamlı böyle konuşma günah diyorum
en azından benim yanımda böyle şeyler söyleme psikolojimi bozdun diyorum ama anlamıyor.
Sizce ne yapmalıyım eşime tavrım nasıl olmalı?
böyle şeylerden pek anlamam bunuda ilk kez duydum burçları bile bilemem amases döngüsünde ne konusursan konus agzından çıkan sess dünya üzeründe ses dalgalaıyla tekrar sana gerı gelır
esının yaptırgı bu kendı edıo kendı buluyor
aynen canım bende hep telkin ediyorum onu kötü düşünme isyan ediyorsun yapma etme diyorum hepBende zamaninda negatif dusunen insanlardan biriydim...
Esim de bana cok kizardi, tabii sizin verdiginiz bu ornekler kadar vahim degildi durumum.
Fakat sanssizligima inanirdim, daha karamsar bakardim herseye.
Lakin esim cok pozitif bir insan, hayata daha farkli yaklasiyor, herseyde bir hayir vardir diyerek yaklasir.
Sabir gostermesini cok iyi biliyor...
Zamanla beni telkin ede ede bende esime benzemeye basladim desem yeridir.
Sizde esinize bu sekilde telkinlerde bulunun bence.
Hem zaten herseyin tersini dusunmek dogru degil, bazen pozitif dusunmek gerek.
Ayrica her serde bir hayir, her hayirda da bir ser var bu muhakkak...
Allah yardimciniz olsun, zor birsey yasadiklariniz.
Umarim esiniz size kulak verir ve kendisini pozitif dusunmeye alistirir.
aynen canım bende hep telkin ediyorum onu kötü düşünme isyan ediyorsun yapma etme diyorum hep
bazen çok kızıyorum şükret bizim durumumuzda ne varmış diyorum
evet haklısın diyor ama sonra yine aynı
Ya aslinda yapilabilecek cok sey var, eger esinde kitap okuma aliskanligi varsa, pozitif dusunmek ile alakali kitaplar var.
Bol bol etrafinizdaki olumsuzluklardan ornek verin mesela, ya oyle olsaydi daha kotu olmaz miydi?
Bak bunlari yasadik ama herseyde bir hayir vardir sonucunda bu oldu, gibilerinden...
Zaman alacak birsey, insanlar oturmus belli huylari uzerinden kolay kolay atamazlar.
Ama hic atamayacaklari anlamina gelmiyor... O yuzden is biraz sana dusuyor.
Insallah faydasi olur da, biraz haline sukredip daha pozitif yaklasir hayatina...
Güzel önerilerin için teşekkürler
inanır mısın bu sabah bile aynı şeyleri söyledi
o böyle yaptıkça ben çok üzülüyorum
ama artık bende onun şansız olduğuna inanmaya başladım
mesela onunla evlendiğimden beridir hep bi hastalık gelip buluyor beni iyileşmeden başka bir yerimden rahatsızlanıyorum.
borcumuz hiç bitmiyor
ikimizinde iyi geliri olmasına rağmen yetiştiremiyoruz.
mesela dün akşam alışveriş bitti kasaya gidiyoruz
bak göreceksin bizim gittiğimiz kasa tıkanacak dedi
ve 10 tane kasadan bizim gittiğimiz kasa bize sıra gelince tıkandı ve biz dakikalarca bekledik
sanırım bende kafayı yiyorum
biz tanıştık 1 ay sonra nişanlandıkeşinle daha önceden flört etmedin mi evlenmeden farkında değil miydin
ayrıca yaratılış ve mizaç denen bişey var..
bi insanın mizacını değiştiremezsin bu çok zor hatta imkansız
bazıları hayata pozitif bakar bazıları negatif
aynen valla
Traji komik bir durum hakikaten, gulermisin aglarmisin cinsinden...
Insan nasil davranacagini da sasirir boyle durumlarda ama esin seni de etkilemeye baslamis bence.
Kozmik donguye cok inanamasamda, bazen inanmak mi lazim diyorum...
Buyuklerimiz bosuna dememis " iyi dusun ki iyi olsun" diye...
Insallah esinizin negative dusunceleri duzelir, yoksa sanssizliklar sizi daha cok bulacak gibi...
kitap okutmak en mantıklısı gibi görünüyor şimdilikNegatif enerji cekiyo kendine yani...
Tek verebilecegin akil YUZDE YUZ DUSUNCE GUCU isimli kitabi alip okutmaniz:)
Arkadaşlar son günlerde kafama çok takılan bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Başlıkta da yazdığım gibi eşimde bir tuhaflık var sanki çok negatif bir adam hep olumsuz düşünür hep kötüsüne odaklar kendisini ve ne hikmetse o düşündüğü olumsuzluk illaki gelir bizi bulur.
Mesela evimizi taşımayı düşünüyoruz
ev bakıyoruz tam tutacak gibi oluyoruz eşim diyor ki ''Bende ki bu şansla biz bu evi tutamayız'' diyor ve ne hikmetse ev ya başkasına veriliyor yaa peşinatı çok yüksek istiyorlar hep bi sıkıntı yani anlayacağınız.Ve biz bi türlü ev bulup taşınamıyoruz.
apartmanda ki temizlik giderleri için en fazla para bizden alınır.Kimsenin doğalgaz bağlantısında sıkıntı yaşanmaz bizimkisi sorunlu olur.
alışverişte kasaya gideriz ödeme yapmak için bizden öncekiler tak tak öder gider bize sıra geldi mi kasa kiltlenir ve daha aklıma gelmeyen bir çok örnek verebilirim.
Aslında benim aklıma böyle bişey gelmezdi bile ama eşim devamlı 'karadenize gitsem kuruturum,çok şansız bir adamım' diye diye bende öyle düşünmeye başladım.
Telefonum çalar iş yerindeyken eşim arar korka korka açarım olumsuz bişey diyecek diye
Eşime devamlı böyle konuşma günah diyorum
en azından benim yanımda böyle şeyler söyleme psikolojimi bozdun diyorum ama anlamıyor.
Sizce ne yapmalıyım eşime tavrım nasıl olmalı?
yanlış anlamam da bunun içinde beni suçlayacaksın diye korkmuyor değilim açıkçasıYanlı okumayacaksan yorum yapacağım. Peşin sorayım dedim. Sonra yanlış anlıyorsun.
ses döngüsünde ne konusursan konus agzından çıkan sess dünya üzeründe ses dalgalaıyla tekrar sana gerı gelır
esının yaptırgı bu kendı edıo kendı buluyor
Yanlı okumayacaksan yorum yapacağım. Peşin sorayım dedim. Sonra yanlış anlıyorsun.
yanlış anlamam da bunun içinde beni suçlayacaksın diye korkmuyor değilim açıkçası
kitap okutmak en mantıklısı gibi görünüyor şimdilik
yoksa mıknatıs misali belayı üzerimize çekmeye devam edeceğiz
bizim evliliğimizde kötü düşünüp konuşan eşim ona teselli verende benim ne yazık kiolumsuz bile düşünsey sesli olarak olumlu düşündüğümüze dair konuşmalar yapmalıyız
evren çok düz ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?