- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
- Konu Sahibi sevdasinemalarda
Kaç sayfadır okuyorum ama yorumlarda görmedim: bence çocuğu bir pedagoga götürün, sorunlarını ve ruh halini bir uzman tahlil etsin zaten içine kapanık olduğunu belirtmişsiniz ki arkadaşlar da sinmiş bir çocuk olacak diye uyarmış sizi. Uzman görüşü neticesinde eşiniz de kendini düzeltmek için bir adım atabilir, madem ki çocuğunu seven bir baba.
Ama şu da var sorumsuz diye tüm sorumluluğu siz almışsınız, eşinizin alacağı telefonun bile kararını siz veriyorsunuz. Eşinizin davranışlarını huy haline getirdiğini söylemişsiniz. Aslında farkında mısınız bilmiyorum ama eşiniz ailesine yapamadığı nazı size yapıyor ama bunu şiddet yoluyla ifade ediyor çünkü konuşarak isteklerini belirtmeyi öğrenmemiş. Şu an belki de içindeki yaşayamadığı çocuk ile eşi ve çocuğu olan yetişkin bir adamın çatışmasını yaşıyor. Bu çatışma neticesinde de ifade güçlüğü çekiyor.
Bir de sorumluluklarını elinden alarak siz onu iyice işe yaramaz biri haline sokuyorsunuz (yani kendini yetersiz hissediyor ve çocuk gibi hükmedildiğini de düşünüyor olabilir bilinçaltında). Telefon mu almak istiyor gidin bir mağazaya birlikte beğenin, "hayatım şu telefon nasıl olur, beğendin mi" gibi. O bağırdığında sinmek zorunda kalmak yerine, onun da isteklerine kulak verin. Yani evet öfke kontrolü için tedavi olmalı bence de, ama bu öfke patlamalarını tetikleyen unsurlar da minimuma inmeli. Bir erkek kendini güçlü hissetmek ister siz onu aciz, işe yaramaz, çocuk pozisyonuna koymuşsunuz.
size ne kadar teşekkür etsem azdır

sessizmiş acısını bizden çıkarmış babası maaşını elinden alırmış her aldığına izin vermez kavga çıkarırmış bende maaşını elinden alıyorum her aldığına değil ama gereksizlere karşı çıkıyorum .
eşim dün geçmişini anlatınca bende senin dediklerini düşündüm sorumluluk hep benim ütümde ve ziyadesiylede yoruldum bir kısmını ona vercem
ve birlikte gidip ona telefon alıcaz daha söylemedim ama karar verdim söylediklerinize harfiyen katılıyorum. çocuğumun psikoloğu var yeni bir randevu alıcam:)
her şey için çok saol. Allah sana ve ailene acı keder vermesin