Esimden aileme gitmeme izin vermiyor

Yerinizde olsam tatlılıkla, güzellikle halletmeye çalışırdım.. Sakince konuşarak, empati kurmasını sağlayarak... Duygu sömürüsü yaparak .konuyu bak bizim de kızımız var, basıl bir evlat olmasını isterdin e getirerek..Dönüşte ona güzel hediyeler de almayı ihmal etnezdin sanırım.. Hatta ailesine de bir şeyler getirirdim..bu durum gidişinizi cazip hale getirebilir .naçizane fikrimdir..

Yerinizde olsam tatlılıkla, güzellikle halletmeye çalışırdım.. Sakince konuşarak, empati kurmasını sağlayarak... Duygu sömürüsü yaparak .konuyu bak bizim de kızımız var, basıl bir evlat olmasını isterdin e getirerek..Dönüşte ona güzel hediyeler de almayı ihmal etnezdin sanırım.. Hatta ailesine de bir şeyler getirirdim..bu durum gidişinizi cazip hale getirebilir .naçizane fikrimdir..
kirk taklayi kadin atmak zorunda ancak adam gidilecek der her cumartesi gidilir. yazik.

Siz neden olayi izine donusturdunuz ki ,
Neden her cumartesi annesine gittiniz ki ,
Bu kadar yuzu neden verdiniz ,
Cocuk olmadan bu sorunlarinizi cozecektiniz ,
Calisan ,kendi ekonomik gucu olan bir kadinsiniz ,
Dogum iznim bitmeden ailemi gorup gelicem su tarihe bilet aliyorum bilginev,
Bu cumartesi basim agriyor sen giut ben gelemiyecem ,selam soyle ile gitseydiniz ya

İzin istiyorsan vermeyebilir, izin nedir, inisiyatifi karşı tarafa vermektir, sen evet benim ailemi görmemin inisiyatifi eşimde diyosun meseleye izin diye bakarak, adam açıkça evlenmeseydin demiş yatmış uyumuş,adam net, adam kararlı, peki ya sen? Peki bey mi diyeceksin yoksa şu ölümlü dünyada anama babama hasret mi gidecem diyeceksin

Merhaba bir derdim var ki eşim bes yildir evliyiz cok calkantili gunler gecirdik hem eşimin tavri yuzunden hem ailesi yuzunden ailem uzakta esimin tum ailesine on dk uzaktyz esim ve ailesinin her cumartesi bulumsa gunu bes kardesler dordu evli her cumartesi tum kardesler torunlar kayinvalidede de toplaniyor sabahtan aksama dek biz eskiden sabahtan giderdik simdi kizimiz var dokuz aylık aksam yemegine yakin gidiyoruz ondada nerde kaldiniz niye gelmdnz diye bir suru laf isititiyoruz cumartesi gunu oraya gitmek zorunluluk misafir alamayiz misafirlige gidemyiz o gun esimin ailenie ayrilmis yani gunde esneme olmaz karşı degilim ama insanin cumartesi hep ayni seyi yapio opmasi vebunun zorunlu olmasi cok sıkici bu gun yuzunden cok kavgamiz oldu bosanma noktasina geldik esimin ailesi baskici bir yapida gitmezsen kuser laf soyler esimde onlara hic bir seye hayir diyemez hafta icide bazen bulusuyrz ama cumartesi yine degismez bunu sunun icin anlatiyirum esimin ailsine ben her hafta sonu gidyorum esim ogretmen bende calisiryrm kamuda subat tatilinde annemlere gittim esim sonra geldi on gunu evde annesgille gecrdi ailemi bes gub gordu beni aldi evimize geldik simdi ben mayiss on beste dogum iznim bitiyor on gunlugune mayisin birinde tekrar gitmek istiyorum yeni gittin diyir ama kendi ailesine gitmeden bir hafta sonu geçirmz ailesni gormeden ağustosta gidersin diyor hersene bir subat bir agustosta gidiyirum zaten ailemin bazi sikintilari var gormek istiyrm evin en buyugu benim kendimi belki zorunlu hissediyirum ve cok ozluyorum esim kendine boyle bana boyle davraniyir halbuki evlenirken her tatil her izin her bayram senin Ailene giderz demisti ben uzakliktan sebeb istemmstjm yalanmis neden boyle neden empati kurmuyir neden bana haksizlik yaptini dusunmuyor sizce ben ne yapmaliyim binip gitsem bidaha da donmesem diyorum bazen.Lutfeb bir akil verin.
Pardon da kocan kim oluyor ? Ailen söz konusu olunca gerçekten esinin lafını dinliyor musun ? Hele ki cumartesileri sendroma dönüştüren, aile ilişkilerine bu kadar değer veren bir adamı ....
Daha bu akşam bunun mevzusu oldu eşimle aramda . Farklı bir konu konusuyorduk yeri geldi ve : Aileme giderken senden asla izin almam ,fikrini bile sormam ,haddin değil .gitmeden birgün önce haber veririm dedim . O da, zaten ben buna asla karışmam dedi .aslına bakarsan ben hiçbir konuda izin almam ,fikir alırım yada haber veririm .evlendim diye boynuma tasma mi takicam? İpimi nereye çekerse oraya mı gidicem? Böyle olursa BENden eser kalmaz ,bambaşka birine dönüşürüm. Kocamin gönlünü yapıcam diye kendimden vazgecemem. .vazgeçersem bedenimle onun olurum ,ruhum çoktan uçmuş gitmiş olur ki ben oralara getirmem .ıslak imzalı bir kağıt tutustururum eline . Senin buradaki vazifen bitti der anasının evine gönderirim .olması gereken de budur .kocasını seven bir kadının düşünceleri bunlar .şimdi kociş kölesi kadınlar saldirmasin, erimdir, beyimdir diye ..ben de kocamı seviyorum ama beni sevdiği, haklarımı çiğnemedigi ve saygılı olduğu sürece .kölesi değilim ...

Teşekkür ederim ilk tatlilikla soyledim zaten ama esim baskiyla buyumus bir insan onun ikna etmede ogrendigi zorbalik bu zamana kadar kavga gurultuyle sanki daha başarılı oldum istedim belki oluyor ama birbirimizden iyice soguyoruz gercekten hayat okadar zorki inisler yokuşlar okadar fazlaki yasam boyu es olarak herkes birbirini anlayip elinden tutsa hayatımızi dahada zorlastirmasalar

Pardon da kocan kim oluyor ? Ailen söz konusu olunca gerçekten esinin lafını dinliyor musun ? Hele ki cumartesileri sendroma dönüştüren, aile ilişkilerine bu kadar değer veren bir adamı ....
Daha bu akşam bunun mevzusu oldu eşimle aramda . Farklı bir konu konusuyorduk yeri geldi ve : Aileme giderken senden asla izin almam ,fikrini bile sormam ,haddin değil .gitmeden birgün önce haber veririm dedim . O da, zaten ben buna asla karışmam dedi .aslına bakarsan ben hiçbir konuda izin almam ,fikir alırım yada haber veririm .evlendim diye boynuma tasma mi takicam? İpimi nereye çekerse oraya mı gidicem? Böyle olursa BENden eser kalmaz ,bambaşka birine dönüşürüm. Kocamin gönlünü yapıcam diye kendimden vazgecemem. .vazgeçersem bedenimle onun olurum ,ruhum çoktan uçmuş gitmiş olur ki ben oralara getirmem .ıslak imzalı bir kağıt tutustururum eline . Senin buradaki vazifen bitti der anasının evine gönderirim .olması gereken de budur .kocasını seven bir kadının düşünceleri bunlar .şimdi kociş kölesi kadınlar saldirmasin, erimdir, beyimdir diye ..ben de kocamı seviyorum ama beni sevdiği, haklarımı çiğnemedigi ve saygılı olduğu sürece .kölesi değilim ...
Cocuk olmadan gozum daha karaydi benimde bosarim diyordum ama bebeğim okadar tatliki kavga gurultude buyusun istemiyorum onu cok seviyorum babasida cok seviyor ayrilsak babasinin yerine kim sevebilirki ayni evde anne baba bir tarafın daki gibi mutlu olabilir yoksa tekmeyi sen yemeden atmak daha dogru hep derler ya anasinin kiymetini bilen karisininkinide bilir yalan baska bisi diil

izin istemem cunku benım ıcın ızın alıncak durum kategorisine girmez görmek istiyorsam giderim.

İşiniz zor.
İnsanlar nasıl bu kadar bencil olabiliyor anlayamıyorum sanırım anliyamiyacagim da..
Kendi isteklerini ailenin isteklerini eşine yaptır ama iş hayatını paylastigin kadının sadece ailesini ozledigi için görmek istemesine karşı çık. .
Ne denir bilemiyorum.İnşallah empati kurabilir de fikri ve zikri değişir.

Siz neden olayi izine donusturdunuz ki ,
Neden her cumartesi annesine gittiniz ki ,
Bu kadar yuzu neden verdiniz ,
Cocuk olmadan bu sorunlarinizi cozecektiniz ,
Calisan ,kendi ekonomik gucu olan bir kadinsiniz ,
Dogum iznim bitmeden ailemi gorup gelicem su tarihe bilet aliyorum bilginev,
Bu cumartesi basim agriyor sen giut ben gelemiyecem ,selam soyle ile gitseydiniz ya
Her cumartesi gitmemek icin iki aile karşı karşıya geldik bosanma noktasina geldik sabah sekiz aksam saat onda donmeyi bes yilin sonunda aksama yakin gitmye ancak yapabildim çözümlemek icin cok ugras verdim tek seçeneğim bosanmakti yapmadim yani çözüm ancak bukadar di

Önceki konularınıza da baktım şikayetleriniz evlendiğiniz bebeğiniz olmadan önceye dayanıyormus. Allah kolaylık versin gercekten. 5senedir çözülmüyorsa sizde bi yerde yanlış yapıyorsunuz demektir. İyilikle ikna etmek tabiki en önemlisi ama olmuyorsa da tavrınızı gösterin. Eşiniz sizin boşanmaktan korktuğunuzu biliyor ve evlenmeseydin diyerek sizi ordan vuruyor. Bence oda bebeğini bırakmayı göze alamaz ama sizin bosanmıycagınıza güveniyor. Huzursuz ortamda büyümesin tabiki bebişiniz ama siz ezildikce mutsuz oldukca huzurlu bi ortam yine olmucak. Tavrınızı koyun. Size güveniyorum

Arkadaşlar evlilik karsilikli sevgi saygiya dayanir benim esimden izin almam söz konusu degilde onu bilgilendirmek icindi yani gidecegim diyeceğim gidemezsn diyecek bu sekilde baslayacak bir konusma iyiye gitmiyor sonu genellikle eşime gitmeyi dusundugumu söyledim oda gitmemem icin sebeblerini iki secenegim var kizimi alir giderim adam olmussa donerim degilse donmem yada gitmem onu dinlerim ama burda kaldim her gunu ona zindan ederim ailesinede gitmem agustosta tayin donemi gelin cede bosanirim

Cocuk olmadan gozum daha karaydi benimde bosarim diyordum ama bebeğim okadar tatliki kavga gurultude buyusun istemiyorum onu cok seviyorum babasida cok seviyor ayrilsak babasinin yerine kim sevebilirki ayni evde anne baba bir tarafın daki gibi mutlu olabilir yoksa tekmeyi sen yemeden atmak daha dogru hep derler ya anasinin kiymetini bilen karisininkinide bilir yalan baska bisi diil
Kısmen haklısın :) ama kavga ortamında büyüyen çocuk çok da mutlu değildir .çocuk olduğu için güler oynar ,farkında değil sanarsın ama derinlere iter ,ilerde çeker o travmaların sıkıntısını. Annesini de sever babasını da ama kavgalarını sevmez emin ol .ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin . Eşine böyle söyle :) boşanmana çanak tutmuyorum asla . Sadece harekete geçmeni,sert bir hamle yapmani tavsiye ediyorum .annesini seven karısını da sever gibi bir söylem bana çok saçma geliyor .insan önce insan sevecek .sonra da annesiyle karısının yerini ayırmayı bilecek .annesini annesi gibi ,karısını da karısı gibi sevecek ..kiyaslamayacak ,yaristirmayacak ..kısaca bu mevzu s.dik yaristirmaya benzemez.

Önceki konularınıza da baktım şikayetleriniz evlendiğiniz bebeğiniz olmadan önceye dayanıyormus. Allah kolaylık versin gercekten. 5senedir çözülmüyorsa sizde bi yerde yanlış yapıyorsunuz demektir. İyilikle ikna etmek tabiki en önemlisi ama olmuyorsa da tavrınızı gösterin. Eşiniz sizin boşanmaktan korktuğunuzu biliyor ve evlenmeseydin diyerek sizi ordan vuruyor. Bence oda bebeğini bırakmayı göze alamaz ama sizin bosanmıycagınıza güveniyor. Huzursuz ortamda büyümesin tabiki bebişiniz ama siz ezildikce mutsuz oldukca huzurlu bi ortam yine olmucak. Tavrınızı koyun. Size güveniyorum
biz cok kotu seyler yasadik cok zor gunler geciridm ve esimden bosanmadim bir olayda artık benim ailemde dahil oldu yine bosanmadik esim bana biz bundada boşanmadiysak daha bosanmyiz demisti hakli olabilirsin

Tovbe tovbe yeminlen okurken sinirlendim. Cumartesi kv mecbur gitmek nedemek .Allahim bildigi gibi yapsin yaa insanin gonlu olmadan zorluyorlar gelsin diye pislikler:sinirli:

Kısmen haklısın :) ama kavga ortamında büyüyen çocuk çok da mutlu değildir .çocuk olduğu için güler oynar ,farkında değil sanarsın ama derinlere iter ,ilerde çeker o travmaların sıkıntısını. Annesini de sever babasını da ama kavgalarını sevmez emin ol .ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin . Eşine böyle söyle :) boşanmana çanak tutuyorum sanma . Sadece harekete geçmeni,sert bor hamle yapmani tavsiye ediyorum .annesini seven karısını da sever gibi bir söylem bana çok saçma geliyor .insan önce insan sevecek .sonra da annesiyle karısının yerini ayırmayı bilecek .annesini annesi gibi ,karısını da karısı gibi sevecek ..kiyaslamayacak ,yaristirmayacak ..kısaca bu mevzu s.dik yaristirmaya benzemez.
Guldum yaa Sağol canim :))valla hepiniz haklisinz ben bosanmaktan korktum aslinda hep kavga ettik hic biyere gitmedim bikere kimsemde yok ogretmen evine gttim ayrilcam dedim esimde annesini aramis evden gitti diye bana gitme dedi konusalm dedi ben istemedim kaynanamda babasini ara soyle demis esimde babami aramis babamda neyi paylasamiyirsnuz demis git al oldugu yerden oyle olmaz demis ilk kavgamizi oyle ogrendi ailem esimde geldi aldi beni sonra babam kayinbabama sizorda ne yapiyorsunuz neden benim kizim evden gitmis gidip konus demis eve babasi geldi esimin bana bagirdi cagirdi kurallarimiza uyacaksin dedi boyle ben yine gitmedim babamlarada hic bisey demedim ailem arkamda ama bu evliligi ben cok ailme yapacam diye baski yaptim yuzum olmadi sanirim bide gerizikali etraf ne der

Guldum yaa Sağol canim :))valla hepiniz haklisinz ben bosanmaktan korktum aslinda hep kavga ettik hic biyere gitmedim bikere kimsemde yok ogretmen evine gttim ayrilcam dedim esimde annesini aramis evden gitti diye bana gitme dedi konusalm dedi ben istemedim kaynanamda babasini ara soyle demis esimde babami aramis babamda neyi paylasamiyirsnuz demis git al oldugu yerden oyle olmaz demis ilk kavgamizi oyle ogrendi ailem esimde geldi aldi beni sonra babam kayinbabama sizorda ne yapiyorsunuz neden benim kizim evden gitmis gidip konus demis eve babasi geldi esimin bana bagirdi cagirdi kurallarimiza uyacaksin dedi boyle ben yine gitmedim babamlarada hic bisey demedim ailem arkamda ama bu evliligi ben cok ailme yapacam diye baski yaptim yuzum olmadi sanirim bide gerizikali etraf ne der
İnanmıyorum ,bir "elalem ne der" mağduru üye daha !!! Kime ne ,kimin haddine ? Ayrıca kayınpederin öyle gelip sana bağıramaz ,tehdit edemez ..annesinin .babasının kıyamadığı çocuğuna eller böyle kiyiyo işte ...o gün evden gidecektin ,aileler bir araya gelip konuşacaktı .cozumsuz kalıyorsa da orda bitecekti .esin hariç kimse senin muhatabın değil ki ..neden kendilerini aile meselelerine dahil etme gereği duyup ,olayları buyutuyorlar? Senin ailen uzakta ne kadar pasifse onun ailesi de öyle olmalı .lütfen gereken ayarı ver ve uzak tut .eşinle baş edemiyorsun bir de ailesini mi çekiyorsun ?

Back
X