eşimden ayrılma aşamasındayım acilll yardımmm yorumlarınızı bekliorum::(

SEVMEYECEGIM27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
179
4
26
Edirne
1.5 yıldır evliyim,ama bu sürenin nerdeyse tamamı hep huzursuzluk,mutsuzluk,ailevi sorunlar,eşimin ailesinin muhafazakarlığı,aşırı müdehale ve ilgi...bu tür problemler eksik olmadı evliliğimde..çıkmazlara girdim eşimin işinden dolayı dışardayız kvmin yanında değilim yani ama uzaktanda müdehaleler bitmio bir farkı olmuo bu kezde izinlerde soluğu memleketinde alıoruz,10-15 gün kalıoruz..asıl problem buda değil..eşimin ağzında laf durmaması en ufak tartışmaları sorunları özelimizi ailesiyle paylaşması..sürekli aklı alması..danışmadan birşey yapmaması sabrımı taşırdı artık..maddi durumları iyi ama müdahale olduktan özgür hareket edemedikten her hareketimizi danıştıktan sonra..inanın artık ne yaşadığımı nefes aldığımı mutluluğu ilgiyi sevgiyi unuttum...hayattan sogudum resmen....dün yine MEMLEKET meselemiz açıldı..ben dedimki sürekli gidecem gidecem diosun şuan işimiz itibariyle burdayız...bu sonra düşünülmesi konuşulması gereken bir konu konuşmayalım kapatalım...o bana ne dedi peki??????????????????????? okadar zoruma gittiki ölene kadar içimden çıkmaz heralde.....
işine gelmiosa git..ben sana ana baba kardeş beğendiremem bu saatten sonra...ama gideceksen erken git belli bi yaşa geldinmi yüzünede bakılmaz artık..yaşın geçmeden git..yazarken bile sinirlerim oynuyo resmen...diyelimki ben daha ağır bişe söyledim o an genede ne olursa olsun bu laf söylenirmi???????ben senin için ailemi bıraktım işimi bıraktım...memleketimi bıraktım..herşeyden vazgeçtim sana geldim 6 sene anlaşarak yada (anlaşamayarak)evlendim..sırf ailenle sık görüşmüorum doğruları söylüyorum die bu laf söylenirmi???????*görümcem yeni evlendi köyde oldu düğünü,bulaşıktı misafirdi memleketinde gene aynısı.....güya tatil diye gideriz ama ne tatili...hiçbir yaptığımı görmez iyiliklerimi fedakarlıklarımı bilmez.onları zaten yapmak zorundaymışım herkez yapıyomuş..benim ne farkım varmışşş...annesine iyisem benden iyisi yok..kötüysem günüm gecem zehir..artık çok bunaldım..sürekli düşünüyorum kafayı yicem artık...bir akıl bana........:::(

Eşinizin size ilgi alakası nasıldı peki bu lafları söylediğine göre sevmiyor mu sizi ?Bir kadın hisseder sanırım sanırım eşinin ne kadar samimi olduğunu bence bu laflarında samimiyse de hiç alttan almayın boşanmak dile kolay boşanmasanız bile o lafları ettiğine pişman olsun.Söylediğiniz kötü birşeyde değil üstelik fırsat mı bekliyordu acaba sinirli olunsada böyle laflar edilmez herhalde ?

evlılıklerde sadece es olmuyormus hayat arkadasınız ben bunu ögrendım.Ailede bır yerde es hayat arkadası oluyor.her zaman sızınleler araya kac km gırerse gırsın mudahaleler bıtmez,esınızın bu duruma son vermesı lazım,artık bır yetıskın eskı 5 yosaındakı cocouk degıl bır aıle kurulmus kendınden once dusunmesı gerekn bır esı varken neden bu mudahaleler oluyor.Evlensın dıye ogulları kafayı yerler evlenırler neden bunu aldın bırsey bılmıyor gıbısıne hakaretler katlanmak bır yerde katıl olmamak mumkun degİL.esınızde bellı degısecek bır yonu yok aslında sızde farkındasınız olmayacagının bır yerde ama fıkır almak ıstedınıız sanırım

Eşini seviyor musun?
Şuan ayrılsam daha huzurlu olurum diyor musun?
Bunları sor kendine..
Sözleri çok kırıcı evet. Aileleri söz konusu olduğunda
laf dedirtmiycem diye canavara dönüşüyorlar.
Sanki onlar her şeyi biz düşmanı oluyoruz.
Çok üzücü malesef..
Ama eşinin artıları da vardır hepsini düşün.
Gerekirse evlilik terapisi alın ayrılığı en son düşünün bence..

arada bi 6 sene lafı geçiyor 6 sene flört ettiniz anladığım akdarıyla doğrumu ?
eğer doğruysa yorumum şu şekilde olacak ...
bu 6 sene zarfında hiç sana böyle hitaplarda kabalıklarda bulundu mu? bulunduysa şayet nasıl çözdünüz?
bulunduyssa sana bu davranışlarda bilerek evlenmişsin demektir bu nedenle ya kabullencen yad eşinle konuşup durumu izah etcen ki bu zor olacaktır eminim ki...
yok eğer flört dönemizinizde hiç böyle sorunlarınız olmadı evlendikten sonra olduysa, sorundan kastım da aile değil sana hitap şekli, o zaman artık evliliğini çatırdıyor demektr bana göre...
boşanabilirsin tabi en doğal hakkın bu senn...
ama bence önce çözmeye çalış boşanma son seçenek olmalı...
yuva dağıtmak kolaydır ama kurması çok zordur...
sakın ama sakın belki düzelir diye çocuk yapayım deme...
sanırım diyrceklerim bu kadar şimdilik...
allah kolaylık versin...

6 sene konuştuk,bekarkende kaybetme korkusu olmayan bi insanıdı..en ufak tartışmada ne kadar seviyorum şöyle böyle desede göze alabiliyodu ozamanlarda..ama insan gerçekten göremiyor.yada görmek istemiyor..ozaman ayrılırdık 5 ay 6 ay ama kolaydı çalışıyodum kendime göre bir düzenim vardı..şimdi açıkçası sudan çıkmış balığa dönerim psikolojim daha beter bozulur ya atlatamazsam ayrılık psikolojisini diye korkuyorum..hem korkuyorum bazen bir cesaret geliyo kapıyı çek çık diyo içimden bi ses..sonra bakıyorum özürler...gönül almalar ama 2 gün sonra yine aynı..çalıştırmıyo beni kıskanıyomuş..nasıl bir kıskançlıksa bu hem bu sözleri söyleyebiliyo,hemde muhafaza etmeye çalışıyo elimin altında olsun sesini çıkarmasın gönüllü hizmetçi..aile bir yere kadar tabii..biz bayanlar bırakıp geliyorzz ama erkek evlendikten sonrada arkasını yaslama sorunlarını paylaşma gereği duyuyor..bunu anlamıyorum..aslında çok çaresizim psikolojik yardım aldım ilaç kullandım ama birlikte gitmemiz lazım..evlendiğinin farkında değil hala o evde yaşıyo gibi davranıyo...onu ailesinden koparmaya çalışıyomuşum ona göre..asla böyle bi niyetim olmadı..gittiğimde her işini yaparım,elimden geldiğince alçak gönüllü davranmaya çalışırım..ama eşimdeki bu sevgisizliği bir türli hazmedemiyorum...ne yapacağımı şaşırdım..hiçbir hak vermiyo bana burdada çalışma yok..kursa gidiyim oda yok..yaşım geçiyo bi taraftan..bi taraftanda boşanmayı kendime gurur yapıyorum..aşamıyorum o psikolojiyi..sıkıştım kaldım..5 yaşında bir oğlan çocuğu hareketleri..aileden destek almadığı anda gözle görülür şekilde sıkışıyo...en doğru kararı anne baba veririmiş ne de olsa...ilgisizlik..sevgisizlik..eve gelir erkenden yatar..ya bilg başında ya tv başında uyur..zaten evdeyim bütün gün buda insan sıkılırmı bunalırmı diye düşünmek yok..bilmiyorum..üstüne bide ailem yok yanımda..buraya yeni geldiğimizden arkadaşımda yok....çok bunaldım..yorum yapan arkadaşlar teşk hepinize..

bu 6 sene zarfında hiç sana böyle hitaplarda kabalıklarda bulundu mu? bulunduysa şayet nasıl çözdünüz?
bulunduyssa sana bu davranışlarda bilerek evlenmişsin demektir bu nedenle ya kabullencen yad eşinle konuşup durumu izah etcen ki bu zor olacaktır eminim ki...
yok eğer flört dönemizinizde hiç böyle sorunlarınız olmadı evlendikten sonra olduysa, sorundan kastım da aile değil sana hitap şekli, o zaman artık evliliğini çatırdıyor demektr bana göre...
allah kolaylık versin...

evet üniv.den arkadaşımdı..kedi köpek gibiydik baştada..ama sevgi vardı nasıl bi sevgiyse artık belkşde alışkanlık..saplantı..ozamanda git..giderim..ayrılıyorum..ayrıl..böyleydik..evlenince değişir sandım..ama ben değiştim..

evet üniv.den arkadaşımdı..kedi köpek gibiydik baştada..ama sevgi vardı nasıl bi sevgiyse artık belkşde alışkanlık..saplantı..ozamanda git..giderim..ayrılıyorum..ayrıl..böyleydik..evlenince değişir sandım..ama ben değiştim..

öyleyse hemen boşanmayı düşünmeyin derim ben neticede sevgiliyken de böyleymişsiniz...
siizn gibi ilişkisi olan çok arkadaşım vardı üniversitedeyken hepsi ayrıldılar üniv. bitince...
siiznki evliliğe kadar sürmüş demekki çok seviyorsunuz birbirinizi...
birlikte bir terapiste gitmenizi öneririm eşinizde karşı çıkmazsa...
madem bugünlere dek severek geldiniz saygıyı daha da çok kaybetmemek ve evliliği kurtarmak için her yolu deneyin derim ben...
baktınız olmuyor , ucunda ölüm yo, ömür boyu acı çekmektense boşanıp bir süre acı çekmeniz ve yolunuza devam etmeniz daha hayırlı olur diye düşünüyorum...
hakkınızda hayırlısı olsun inşalah...

1.5 yıldır evliyim,ama bu sürenin nerdeyse tamamı hep huzursuzluk,mutsuzluk,ailevi sorunlar,eşimin ailesinin muhafazakarlığı,aşırı müdehale ve ilgi...bu tür problemler eksik olmadı evliliğimde..çıkmazlara girdim eşimin işinden dolayı dışardayız kvmin yanında değilim yani ama uzaktanda müdehaleler bitmio bir farkı olmuo bu kezde izinlerde soluğu memleketinde alıoruz,10-15 gün kalıoruz..asıl problem buda değil..eşimin ağzında laf durmaması en ufak tartışmaları sorunları özelimizi ailesiyle paylaşması..sürekli aklı alması..danışmadan birşey yapmaması sabrımı taşırdı artık..maddi durumları iyi ama müdahale olduktan özgür hareket edemedikten her hareketimizi danıştıktan sonra..inanın artık ne yaşadığımı nefes aldığımı mutluluğu ilgiyi sevgiyi unuttum...hayattan sogudum resmen....dün yine MEMLEKET meselemiz açıldı..ben dedimki sürekli gidecem gidecem diosun şuan işimiz itibariyle burdayız...bu sonra düşünülmesi konuşulması gereken bir konu konuşmayalım kapatalım...o bana ne dedi peki??????????????????????? okadar zoruma gittiki ölene kadar içimden çıkmaz heralde.....
işine gelmiosa git..ben sana ana baba kardeş beğendiremem bu saatten sonra...ama gideceksen erken git belli bi yaşa geldinmi yüzünede bakılmaz artık..yaşın geçmeden git..yazarken bile sinirlerim oynuyo resmen...diyelimki ben daha ağır bişe söyledim o an genede ne olursa olsun bu laf söylenirmi???????ben senin için ailemi bıraktım işimi bıraktım...memleketimi bıraktım..herşeyden vazgeçtim sana geldim 6 sene anlaşarak yada (anlaşamayarak)evlendim..sırf ailenle sık görüşmüorum doğruları söylüyorum die bu laf söylenirmi???????*görümcem yeni evlendi köyde oldu düğünü,bulaşıktı misafirdi memleketinde gene aynısı.....güya tatil diye gideriz ama ne tatili...hiçbir yaptığımı görmez iyiliklerimi fedakarlıklarımı bilmez.onları zaten yapmak zorundaymışım herkez yapıyomuş..benim ne farkım varmışşş...annesine iyisem benden iyisi yok..kötüysem günüm gecem zehir..artık çok bunaldım..sürekli düşünüyorum kafayı yicem artık...bir akıl bana........:::(

tak sepetı koluna herkes kendı yoluna erkek sıfatındakı bır yaratıgın bu lafları söylemesı bıle yeter bunun ıcınn...adam gıbı adam kalmadı yazıklar olsun...

allah kolaylık versin...

öyleyse hemen boşanmayı düşünmeyin derim ben neticede sevgiliyken de böyleymişsiniz...
siizn gibi ilişkisi olan çok arkadaşım vardı üniversitedeyken hepsi ayrıldılar üniv. bitince...
siiznki evliliğe kadar sürmüş demekki çok seviyorsunuz birbirinizi...
birlikte bir terapiste gitmenizi öneririm eşinizde karşı çıkmazsa...
madem bugünlere dek severek geldiniz saygıyı daha da çok kaybetmemek ve evliliği kurtarmak için her yolu deneyin derim ben...
baktınız olmuyor , ucunda ölüm yo, ömür boyu acı çekmektense boşanıp bir süre acı çekmeniz ve yolunuza devam etmeniz daha hayırlı olur diye düşünüyorum...
hakkınızda hayırlısı olsun inşalah...

sevgi bitmediği için zaten bukadar zorlanıyorumya..onun açısından nasıl bilemiyorum artık ama ben başından beri bunu demeye çalıştım aslındada açıkça yzamadım çünkü bu ağır laflarından sonra ona duyduğum sevgiyi bile yargılar,kendimi suçlar oldum..hala vazgeçemiyosun ne seni bekleten..ağzını dilini bağlayan diyorum kendiime..çare bulamıyorum..ama çok çok ağırıma gidiyo..sağol gerçekten yorumların için bende böyle düşünmeye çalışıyorum ama içinde fırtınalar kopuyo..senin de hakkında hayrlısı olsun...

Sanarak evlenilmez ki evlenince ne oluyor da değişecek ki? İnsanlar neden görüşerek evlenir bana uyuyor mu, anlaşabiliyor muyuz diye. Durumunuza gelince "Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin." bilerek evlenmişsiniz çünkü.

cok zor meseleler aile gecimsizligi cok zordur..Allah akilsiz kocana akil versin insallahkusura bakma akilsiz diyorum cunki sen ona emanetsin,keske bu sekilde kirmasaydi,kolay kolay o sozler cikmaz aklindan,yillar sonra bile aklina gelince icin sizlar...Rabbim yuvana huzur versin insallah..ayrilmayida en son dusun bence,cunli ileride bi zaman dersenki keske sunu yapsam duzelirmiydi diye kendine sorma,en sonunda dersinki ben herseyi yaptim ama olmadi o zaman icinde rahat olur

Sanarak evlenilmez ki evlenince ne oluyor da değişecek ki? İnsanlar neden görüşerek evlenir bana uyuyor mu, anlaşabiliyor muyuz diye. Durumunuza gelince "Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin." bilerek evlenmişsiniz çünkü.

cnm kiz sevmis seven ne yapmazki...o zamanlar o dunyayi pembe goruyordu..

cnm kiz sevmis seven ne yapmazki...o zamanlar o dunyayi pembe goruyordu..

Ya tabi ki sevmiştir ama insanın kendisini düşünmesi de gerek bir yerde. Bilmiyorum bana saçma geliyor evlenince değişir demek gerçekten değişen var mıdır ya da neden ne olur da değişir? Arkadaş başından beri böyle alıştırmış eşinin şimdi ona eyvallahı yok o yüzden kabullenecek alttan alttan da ipleri eline almaya çalışacak, suyundan gidip sinsi davranıp sabrederek. Ama göre göre farkında ola ola evlenmemiş mi sonuçta?

Kadınlar ilişkilerde o kadar fedakârlık yapıyorlar, o kadar çok kendilerinden veriyorlar ki erkeğin yanında pul kadar değerleri kalmıyor.
Memleketi anlarım ama mesleğinizi, işinizi bırakmak ne demek? Ne için ve kim için? Canı sıkıldığında "işine geliyorsa" diyen bir hödük için.
Umutsuz olacak zaman değil, "nereye gidersen git" diyen bir adamla evli olup onun kahrını çekeceğime gider bulaşıkçılık yaparım, ev temizlerim, hamallık ederim, fahişelik ederim yine karnımı doyururum kendi adıma. Onurum bari bende kalır. Naçizane tavsiyem; anneciğiniz sizi mutsuz olun, her gün gözyaşı dökün diye büyütmedi, elin odununun ağız kokusunu çekin diye büyütmedi sizi, çok değerlisiniz unutmayın. Anlattığınız erkek müsveddesinden 10 kat değerlisiniz, hayat sizin hayatınız, daha da önemlisi hayat çok kısa. Bir an önce kurtarın kendinizi bu hapishaneden.

Son düzenleme:
Kadınlar ilişkilerde o kadar fedakârlık yapıyorlar, o kadar çok kendilerinden veriyorlar ki erkeğin yanında pul kadar değerleri kalmıyor.
Memleketi anlarım ama mesleğinizi, işinizi bırakmak ne demek? Ne için ve kim için? Canı sıkıldığında "işine geliyorsa" diyen bir hödük için.
Umutsuz olacak zaman değil, "nereye gidersen git" diyen bir adamla evli olup onun kahrını çekeceğime gider bulaşıkçılık yaparım, ev temizlerim, hamallık ederim, fahişelik ederim yine karnımı doyururum kendi adıma. Onurum bari bende kalır. Naçizane tavsiyem; anneciğiniz sizi mutsuz olun, her gün gözyaşı dökün diye büyütmedi, elin odununun ağız kokusunu çekin diye büyütmedi sizi, çok değerlisiniz unutmayın. Anlattığınız erkek müsveddesinden 10 kat değerlisiniz, hayat sizin hayatınız, daha da önemlisi hayat çok kısa. Bir an önce kurtarın kendinizi bu hapishaneden.

burda arkadaşım yok fazla tayin tayin dolaşıyoruz iş sebebiyle..maddi durumu iyi olduğundan işime gelmezse bırakır giderim diyo zaten..çok düşündüm söylediklerini ben evlenmeden önce çok gururluymuşum onu anladım..şimdi fedakarlık eden ben oluyorum karşılığında gördüğüm değerde bu..biliyorum doğru olanın benim için hayırlı olanın ne olduğunu ama elim bir türlü taşın altına girmiyor..cesaretim azaldı..kendimi değersiz ve boş hissettiriyo bana..aileme gelince bazen anlatıyorum burda anlatacak kimsem olmadığından ve eşimlede iletişim kuramadığımdan onlarda çok üzülüyo..ben bunu bırakıp gözden çıkarmıştım..binbir türlü yalvarma,haykırmalarla o büyük aşkımızın hatrına bir yuva kuralım dedik..ama saygı bırakmadı..ağzıda çok bozuluyo sinirlenince..ailem işimize karışıyomuş bize karışıyomuş..oda başka tabii..

haklısın söylediklerinde evet bilerek geldim sevdim çünkü ama bir umut düzelir değerimi bilir diye..kim mutsuz olacağını çekeceğini bilerek evlilik yaparki??çok yalvardı,yapamıyorum,kimseyle anlaşamıyorum,seni kimseyle evlendirmem...bilinçaltıma yerleşti ve zafımdan faydalandı sanırım..beni avucunun içi gibi biliyo..zaflarımı,hassasiyetimi..ama ben onu okadar iyi tanıyamammışım,yada çok iyi OYUNCUYMUŞ..ANLAYAMADIM BÖYLE OLDUĞUNU..çok safım iyi niyetliyim..hiçbir zaman kötü bir insan olduğuna inanamadım ve terkedemedim..bekledim hep izledim..ama nereye kadar..

çok haklısın cnm sağol önerilerin için düşünüyorum bir hale yola koycam artık bir şekilde..şimdi yaşım genç üniv mezunuyum.iş bulur çalışırım,biede yaşım geçerse ozaman şansım dahada azalır..en azından ayaklarım ustunde durmayı deniycem..sağol gerçekten..

Back
X