- Konu Sahibi neyapsambilmem
evet ama nasıl burnunu sürteceğim ki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet ama nasıl burnunu sürteceğim ki
merhaba ben 9 aylık evliyim. eşim de ben de çalışıyorum. sorunum eşimin maaşıma çok karışması. evdeki tüm masraflara ortak olduğum halde geriye kalan maaşımdan yaptığım harcamalara çok karışması beni çok kırdı. bu yüzden kavga ettik ben de madem öyle maaşıma karışma dedim o da öyleyse boşanalım dedi. bu beni daha da çok kırdı. şimdi ise beni sevmediğini düşünüyorum. çünkü maaşını ortaya koymazsan sen yoksun diyor. bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum. olay çok büyüdü aileler araya girdi. onun ailesi de aynı şeyi söylüyor maaşını verecek diyorlar. 18 gündür ayrıyız. bana bir akıl verebilir misiniz?
Eşin de maaşını ortaya koyuyorsa,senin "maaşıma karışma" demene kızmış olabilir.
Senin paran benim param tartışması,en az senin ailen benim ailem tartışması kadar zararlı.
Erkeğin kazandığı eve,kadının kazandığı kendine diye düşünmüyorum.
Erkek ve kadın maaş alıyorsa,ortak kazanç olarak düşünülmeli bence.
Eşin kazancından ailesine verse veya keyfine-gezmesine harcasa sen de bozulurdun sanıyorum.
İki taraf da aynı şartlarda değerlendirilmeli.
Ortak harcamalar+imkan varsa birikim hesaplandıktan sonra,kişisel harcamalar için bir miktar para ayrılabilir.
Aynı miktar eşin için de geçerli elbette.
aslında şunu da belitmekte fayda var. biz evlenirken bütün düğün eşya masraflarını ortak karşıladık. yarıya böldük harcamaları o kendi payına düşeni borç aldı kredi çekti vs. ben birazını nakit verdim. bi de altını da o aldı. düğünden sonra da bu borçlarımız bitene kadar herkesin kazandığı kendine olacaktı. evin giderini de yine hesaplayım ortak ödeyecektik. öyle de oldu. fakat ben kredi çekmediğim için benim borcum daha az. şu an herkes kendi borcunu ödüyor. evin giderlerini de hesaplayınca benim biraz param kalıyor. ama herşeyi ortak ödedik ben baştan söyledim yarıdan fazla vermem çünkü ben erkek değilim. herneyse şimdi kendime elbise alsam ona batıyor. hele hele aileme en ufak bir yardımımda kıyamet kopartıyor. ki en son bu nedenden tartışma çıktı. ne yapacağımı bilmiyorum. şu an hesabımız ayrı olduğu halde bunları yaşadıysam ilerde aynı hesabı kullandığımızda ben ne yaparım
çok kalbim kırık. yaptıkları çok canımı yakıyor, öte yandan beni sevmediğini düşününce boşanmanın doğru olacağına inanıyorum. eğer sevseydi ben yalnız seni istiyorum çok yanlış yaptım derdi değil mi ama bunu demiyor
ilk on gün içinde kimse aramadı. beni abimlerdeydim annem de vardı. annem annesini aradı gayet sakince. bu durum ne olacak haberiniz var mı dedi. kadın tercihi size bırakıyoruz demez mi. sanki ben keyfimden gittim evden. annem durumu söyledi para için böyle oldu kızım herşeye ortak olduğu halde bu duruma geldiler dedi. kızımı oğlun evden kovdu para yoksa boşanacağız dedi diye anlattı annem herşeyi ve sordu oğlun kızımı bakmayı kabul ediyor mu. maaşını versin dediler başka bir şey demediler. ondan sonra da bir iki kez eşim mesaj attı herşey ortak olsun gel dedi. maaşımı vermem dedim 'neden dediğimi açıkladım sanırım' maaş yoksa yok dedi.
ilk on gün içinde kimse aramadı. beni abimlerdeydim annem de vardı. annem annesini aradı gayet sakince. bu durum ne olacak haberiniz var mı dedi. kadın tercihi size bırakıyoruz demez mi. sanki ben keyfimden gittim evden. annem durumu söyledi para için böyle oldu kızım herşeye ortak olduğu halde bu duruma geldiler dedi. kızımı oğlun evden kovdu para yoksa boşanacağız dedi diye anlattı annem herşeyi ve sordu oğlun kızımı bakmayı kabul ediyor mu. maaşını versin dediler başka bir şey demediler. ondan sonra da bir iki kez eşim mesaj attı herşey ortak olsun gel dedi. maaşımı vermem dedim 'neden dediğimi açıkladım sanırım' maaş yoksa yok dedi.
kusura bakmayın ama sizde haksızsınız.sonuç oolarak bir yuva kurmuşsunuz.ikinizinde maaşını ortaya koyup giderlerinizi ayarlayıp.arasından kişisel ihtiyaçlarınızı ayırıp birikim yapabilirsiniz.nedemek benim param senin paran.çok saçma ki daha 9 aylık evlisiniz.ben sizdede hata görüyorum.
İnanamıyorum yaaa...Kayınvalidenin sözlerine bak.Maaş varsa varsın yoksa yoksun hayatım üzgünümAnnen aramış hemde başta onların araması gerekirken.Kayınvalidenin tercihi size bırakıyoruz demesi çok çirkin...Bir büyük bunu derse eşin hayli hayli der.Bak canım boşanmanı asla istemem.inan okadar zor bir süreç ki.Allahım kimsenin başına vermesin...Bende şuan o süreçteyim.Ama canım sakın sen arama taviz verme.Hatasını anlarsa döner zaten.Elbette evlilikte senin benim olmaz.Ama anlayamadım ya maaş için boşanılırmı? Bende şiddet, hakaret vardı ben buyüzden bu kararı aldım.Canım sadece maaş konusundamı tartışıyordunuz? Yoksa başka nedenlerde varmıydı?