eşimden ayrıyım :((

ben aramıyorum. çok seviyorum özlüyorum ama aramıyorum. eğer bu sebeple boşanmakta kararlıysa da boşanırım. grurumu hiçe sayamam. ben onu kendimden çok düşündüm. beni üç kuruş için ele güne rezil etti ya

Canım ne desek boş...Ama eşinin ve ailesinin tavrı hakikaten hoş değil.Bende 10 ay evli kaldım..Ortada şiddet, hakaret yoksa boşanmak son çare olmalı.Umarım hakkında hayırlısı olur canım.Eşinin ailesi nasıl 1 kere gelmez.Gerçi canım şu var ben de şiddet gördüm ve evden gönderildim 10 aylık evliliğimde ne eşim nede ailesi 1 kere bile aramadılar.Davamı açtım.Eş aramıyorsa malesef aile büyükleri hiç aramıyor, yapıcı olmuyor.Umarım hatasının farkına varır da bu evliliğin sonu boşanmayla bitmez.

Eşin şu an inat yapıyor sen de inat yapıyorsun bence böyle basit bir konudan boşanılmaz, ailesinin yaptığı da çirkin.maaşın yoksa sen de yoksun onların gözünde
Evi siz mi terkettiniz. İlişkinize karışmak istemem ama inadı bir kenara bırakın bence

Canım ne desek boş...Ama eşinin ve ailesinin tavrı hakikaten hoş değil.Bende 10 ay evli kaldım..Ortada şiddet, hakaret yoksa boşanmak son çare olmalı.Umarım hakkında hayırlısı olur canım.Eşinin ailesi nasıl 1 kere gelmez.Gerçi canım şu var ben de şiddet gördüm ve evden gönderildim 10 aylık evliliğimde ne eşim nede ailesi 1 kere bile aramadılar.Davamı açtım.Eş aramıyorsa malesef aile büyükleri hiç aramıyor, yapıcı olmuyor.Umarım hatasının farkına varır da bu evliliğin sonu boşanmayla bitmez.

Sizin de Allah yardımcınız olsun. yorumlarınız için çok teşekkürler.. inşallah hakkımızda hayırlısı olsun

daha 10 gün önce aynı sebepten teyze kızım 1 yaşında bebeğiyle baba ocağına döndü.oda çalışıyodu eşi hastaydı teyze kızı evin geçimini sağlıyodu.eşide ev işlerini yapıyodu.çocuk olunca çalışamadı haliyle.ama kuzanin eşiyle hiç sorunu yoktu.ama kp kv çok eziyet etmişler çalışmıyon para yok faturalar yatmıyo die.çocuk olduğundan beri bi dilim ekmeğe muhtaç ettiler beni die eşini sevmesine bi problemleri olmamasına rağmen baba ocağına döndü.eşininde ailesi göndermiyo.ayrılacaklar şimdi.olan o yavrucağa oldu.sizin daha çocukta yomuş sizi sadece çalışan para getiren bi varlık olarak gören bi insandan hiç bir hayır gelmez yaranamazsınız.böle erkekler olduğuna inanamıyorum.
ayrıca araştırabilirsinizde,dinimizde kadın çalışıyorsa kazandığını eşine vermek zorunda değil yani evine harcama yapmak zorunda değil.dinimizde kadın her daim korumaya muhtaç olduğu gözüyle bakıldığından kazandığını kendine "güvence olarak birikim yapabilir bi zorunluluğu yokk.erkek evine eşine bakmakla mükelleftir boynunun borcudur.vermek istemezsenizde içiniz rahat olsun.allah yardımcınız olsun.

daha 10 gün önce aynı sebepten teyze kızım 1 yaşında bebeğiyle baba ocağına döndü.oda çalışıyodu eşi hastaydı teyze kızı evin geçimini sağlıyodu.eşide ev işlerini yapıyodu.çocuk olunca çalışamadı haliyle.ama kuzanin eşiyle hiç sorunu yoktu.ama kp kv çok eziyet etmişler çalışmıyon para yok faturalar yatmıyo die.çocuk olduğundan beri bi dilim ekmeğe muhtaç ettiler beni die eşini sevmesine bi problemleri olmamasına rağmen baba ocağına döndü.eşininde ailesi göndermiyo.ayrılacaklar şimdi.olan o yavrucağa oldu.sizin daha çocukta yomuş sizi sadece çalışan para getiren bi varlık olarak gören bi insandan hiç bir hayır gelmez yaranamazsınız.böle erkekler olduğuna inanamıyorum.
ayrıca araştırabilirsinizde,dinimizde kadın çalışıyorsa kazandığını eşine vermek zorunda değil yani evine harcama yapmak zorunda değil.dinimizde kadın her daim korumaya muhtaç olduğu gözüyle bakıldığından kazandığını kendine "güvence olarak birikim yapabilir bi zorunluluğu yokk.erkek evine eşine bakmakla mükelleftir boynunun borcudur.vermek istemezsenizde içiniz rahat olsun.allah yardımcınız olsun.

yorumunuz ve anlayışınız için öncelikle teşekkürler... dini boyutunu araştırmıştım. hatta hukuki boyutunu da biliyorum. ikisinde de kazandığımı verme zorunluluğum yok. ama ben yine de karşılıklı anlayışla harcamaların yükünün altına girmeyi istedim. eşim de çok sıkıntı çekmesin diye... biz düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yaptık ailesi bir kuruş çıkarıp vermedi. olabilir vermeyebilirler buna da bir şey demedim ama bu sebeple eşimin çok borcu oldu. ailesinin yüklenmediği yükü ben yüklendim eşime destek olmak istedim. ama bunun karşılığında yaptığımın kıymeti bilinmesi gerekiyordu. hem kendi hem ailesi tarafından. kendisi şahsi yaptığım çok yüksek olmayan harcamalarıma karışmamalıydı. ailesi ise oğullarının yuvasında beş kuruş katkı sağlamamışken beni tüm maaşımı vermeye zorlayamazdı. benim içim dinen de vicdanen de rahat. ben eşimin parasını evlenmeden de evlendikten sonra da kendi paramdan çok düşündüm ve harcamalarımı ona yüklememek için herşeyi yaptım. yine de olmadı olmadı olmadı... şimdiyse madem öyle bu para benim helal kazancım ailem beni ne zorluklarla okuttu benim parama karışma diyorum. o da bunu kabul etmiyor

Eşiniz sizinle para için evlenmiş ne demek maaşını ortaya koymazsan boşanalım...Bir yaşıma daha girdim..Eşim de ben de çalışıyoruz daha maaş konusunda böyle birşey duymadım ağzından..Ne karakterler var Yarabbim !

Eşin şu an inat yapıyor sen de inat yapıyorsun bence böyle basit bir konudan boşanılmaz, ailesinin yaptığı da çirkin.maaşın yoksa sen de yoksun onların gözünde
Evi siz mi terkettiniz. İlişkinize karışmak istemem ama inadı bir kenara bırakın bence

yok karışmak olur mu zaten fikirlerinize ihtiyacım olduğundan yazıyorum rica ederim...
beni evden o gönderdi. maaşını vermeyecekse boşanacağız dedi üstelik başka şehirden abimler misafir gelmişti. abim de madem öyle götüreceğim kardeşimi dedi. eşim gitme demedi bile

ailenize yardım ediyorsunuz galiba bir mesajınızdan anladığım kadarıyla, anlattıklarınızda eksik birşeyler var gibi.

evlendiniz artık eşiniz ve siz bir ailesiniz artık ayrı gayrı olmaz.
eşinizin sizin ailenize para verdiğinize dair bir güvensizliği var sanırım.

sizn konunuzla ilgili söylemiyorum ama genel olarak gördüğüm bir şey var ki.

erkek evlenince ayrı bir yuvası olduğunun bilincinde olucak, ailesine yardım etmiycek, ailesine karşı karısının arkasında durucak,
ama kadın her zaman ailesine maddi manevi destek olucak, ailesii ezdirmiycek, evlenirken herşeyi lütfeder gibi yapıcak yapmak zorunda değil yani,

erkek ailesi yardım etmezse tu kaka, kız ailesi yardım etmek zorunda bile değil,

sindirmek lazım artık bazı şeyleri, kadın-erkek değil birey olmak, önce kendine saygı duymak gerekli bence

eşim gitme demedi bile demişsin
bu sözün üzdü beni gitme demesine ihtiyacın varmış belliki
ah yokmu şu anayı kızdan ayıran para
gelecek ne getirir bilinmez konuya yorum yapamadım bi türlü
olumsuz yorum yapmak içimden gelmedi olumlu tarafınıda göremedim
ama hakkında hayırlısı olsun isterim

valla eşiniz sizle para için evlenmiş belli ki tabikide aile bütçesine katkınız olucak ama kendinizede ayırmanız gerekir bunu ister kendinize harcarsınız ister ailenize verirsiniz bunu kimse sorgulayamaz bence eşiniz dahi olsa çünkü erkekler çok bencildir bende 11 aylık evliyim bende az çok böyle şeyler yaşadım maaş kartım bile eşimde maaşım yatar yatmaz bende hemen internet bankacılığına giriyorum kartıma yatırıyorum kendime ayırıyorum geri kalan kısmı eşimin hesabına havale yapıyorum ve hatta eşim bana internet bankacılığına girerken bana sordunmu diye bile tepki verdi düşünün kendi hesabıma girerken bile eşime haber vericekmişim , ama ooo kendisi tüm sülaleye baksın eniştesinin bağkurunu ödesin, bu ay annesine pimapen taktırmış benim hiçbirşeyden hbrim yok o benim paramın hesabını sorsun ama yok öyle birşey bende bir güzel gittim anneme fırın , yemek masası ve sandelye aldım haberi yok eşimin daha evlilik böyle ise bende onun anladığı dilde oynucam artık gizli gizli alıcam ödücem...

yorumunuz ve anlayışınız için öncelikle teşekkürler... dini boyutunu araştırmıştım. hatta hukuki boyutunu da biliyorum. ikisinde de kazandığımı verme zorunluluğum yok. ama ben yine de karşılıklı anlayışla harcamaların yükünün altına girmeyi istedim. eşim de çok sıkıntı çekmesin diye... biz düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yaptık ailesi bir kuruş çıkarıp vermedi. olabilir vermeyebilirler buna da bir şey demedim ama bu sebeple eşimin çok borcu oldu. ailesinin yüklenmediği yükü ben yüklendim eşime destek olmak istedim. ama bunun karşılığında yaptığımın kıymeti bilinmesi gerekiyordu. hem kendi hem ailesi tarafından. kendisi şahsi yaptığım çok yüksek olmayan harcamalarıma karışmamalıydı. ailesi ise oğullarının yuvasında beş kuruş katkı sağlamamışken beni tüm maaşımı vermeye zorlayamazdı. benim içim dinen de vicdanen de rahat. ben eşimin parasını evlenmeden de evlendikten sonra da kendi paramdan çok düşündüm ve harcamalarımı ona yüklememek için herşeyi yaptım. yine de olmadı olmadı olmadı... şimdiyse madem öyle bu para benim helal kazancım ailem beni ne zorluklarla okuttu benim parama karışma diyorum. o da bunu kabul etmiyor

Dini açıdan bakarsak,eşin çalışma derse çalışmaman lazım.Bunu yapar mıydın mesela ?

Bir de eşin o borcu keyfinden yapmadı herhalde.Düğüne,ev eşyalarına vs gitti,değil mi ?
Onlar kimin için yapıldı ? Onlarsız evlenilir miydi ? Evlenilirdi.

Modern yaşamın gerekliliği düğün ve eşyalar ise,evlilikte kadın da harcamalara katılmalı.
Eşim para getirsin,ben mecbur değilim,dini açıdan böyledir demek için katık ekmeğe,1 göz odaya da razı gelmek icap eder düşüncesindeyim.

Dini açıdan bakarsak,eşin çalışma derse çalışmaman lazım.Bunu yapar mıydın mesela ?

Bir de eşin o borcu keyfinden yapmadı herhalde.Düğüne,ev eşyalarına vs gitti,değil mi ?
Onlar kimin için yapıldı ? Onlarsız evlenilir miydi ? Evlenilirdi.

Modern yaşamın gerekliliği düğün ve eşyalar ise,evlilikte kadın da harcamalara katılmalı.
Eşim para getirsin,ben mecbur değilim,dini açıdan böyledir demek için katık ekmeğe,1 göz odaya da razı gelmek icap eder düşüncesindeyim.

herşeye rağmen evin tüm giderine ortaktım

konu sahıbı daha once de sordum ama ,soruma yanıt alamadım .tekrar sorayım ;
sımdı esınız durduk yere mı sızın maasınızın hesabını sordu ?
aylık ozel ıhtıyaclarınınıza cok para harcamısınız ?
yanı sureklı harcamalarınız varmıdır ?
eger kısısel masraflarınıza cok masraf yapıyorsanız o yuzden
esınız sınırlenerek sıze oyle bır cevap vermıs olabılır .

konu sahıbı daha once de sordum ama ,soruma yanıt alamadım .tekrar sorayım ;
sımdı esınız durduk yere mı sızın maasınızın hesabını sordu ?
aylık ozel ıhtıyaclarınınıza cok para harcamısınız ?
yanı sureklı harcamalarınız varmıdır ?
eger kısısel masraflarınıza cok masraf yapıyorsanız o yuzden
esınız sınırlenerek sıze oyle bır cevap vermıs olabılır .

hayır çok fazla bir özel harcamam yok. kişisel olarak aylık 300 falan

Bir kadının maaşını eşine vermesi veya kadından böyle bir beklenti içine girilmesi beni çok sinirlendiriyor.
Kadın bir birey olarak evdeki harcamalara katkıda bulunması gerektiğini kavrayamıyormu?
Veya kadın maaşının tamamını gereksiz harcar diye mi korkuluyor anlamıyorum.
Eşlerden biri faturaları öder,biri kirayı.....vs

Yanlız sizin evlılığınızde bana baştan yanlış gelen bazı şeyler var.

Daha evlenirken eşinizle ben kız tarafıyım az para veririm gibi bir konuşma yapmaniz bana çok ters geldi.

Sanki karşınızda düşmanınız var..

Ben 11 yıllık evliyim,eşimle böyle bir konuşma yapmam.

Eğer bu evliliği devam ettirme kararı verirseniz tabiiki maaşınızı vermeyin,harcamaları ortak yapmaya devam edin.
Ama sakın para konusu ıçın Bukadar yüzgöz olmayin eşinizle.

Bir kadının maaşını eşine vermesi veya kadından böyle bir beklenti içine girilmesi beni çok sinirlendiriyor.
Kadın bir birey olarak evdeki harcamalara katkıda bulunması gerektiğini kavrayamıyormu?
Veya kadın maaşının tamamını gereksiz harcar diye mi korkuluyor anlamıyorum.
Eşlerden biri faturaları öder,biri kirayı.....vs

Yanlız sizin evlılığınızde bana baştan yanlış gelen bazı şeyler var.

Daha evlenirken eşinizle ben kız tarafıyım az para veririm gibi bir konuşma yapmaniz bana çok ters geldi.

Sanki karşınızda düşmanınız var..

Ben 11 yıllık evliyim,eşimle böyle bir konuşma yapmam.

Eğer bu evliliği devam ettirme kararı verirseniz tabiiki maaşınızı vermeyin,harcamaları ortak yapmaya devam edin.
Ama sakın para konusu ıçın Bukadar yüzgöz olmayin eşinizle.

ben kız tarafıyım... diye bir şey yok siz yanlış anlamışsınız. eve ne eşya alınmışsa yarısını ben ödedim dediğim şey ise yarısından fazlasını ödemem yani o kadar da değil

ben kız tarafıyım... diye bir şey yok siz yanlış anlamışsınız. eve ne eşya alınmışsa yarısını ben ödedim dediğim şey ise yarısından fazlasını ödemem yani o kadar da değil

Tabii ki o kadar da değil.
Bana yanlış gelen şey sizin ödediğiniz miktar değil zaten kurduğunuz cümle.
Pazarlık eder gibi yarisindan fazlasını ödemem demeniz yanlış bence.
Maaşım la ödeyebıleceğım miktar bu demeniz daha doğru değil mi?

Soyle esine maasini ay basinda sana versin. Oradan ona belli bir harclik ver aylik giderlerini karsilayacak kadar. Kredi karti filan varsa onu da elinden al. Harcamalari ve borc odemelerinin hepsini ikinizin parasindan sen yap. para kalirsa ikinizin adina bir bankada biriktir. Biz boyle yaptik yillarca, hic sorun olmadi. Ha o zaman anlarim sana "neden sunu aldin, buraya harcadin?" diye sormasini.. Her ikiniz de ayni oranda ozel harclik ayirirsaniz ve ozel harcamalarinizi kendi harcliginizdan karsilarsaniz bunun da onune gecersiniz.

Son düzenleme:
ilk on gün içinde kimse aramadı. beni abimlerdeydim annem de vardı. annem annesini aradı gayet sakince. bu durum ne olacak haberiniz var mı dedi. kadın tercihi size bırakıyoruz demez mi. sanki ben keyfimden gittim evden. annem durumu söyledi para için böyle oldu kızım herşeye ortak olduğu halde bu duruma geldiler dedi. kızımı oğlun evden kovdu para yoksa boşanacağız dedi diye anlattı annem herşeyi ve sordu oğlun kızımı bakmayı kabul ediyor mu. maaşını versin dediler başka bir şey demediler. ondan sonra da bir iki kez eşim mesaj attı herşey ortak olsun gel dedi. maaşımı vermem dedim 'neden dediğimi açıkladım sanırım' maaş yoksa yok dedi.

Nasıl yaa

Yazımıyayım dedım dayanamadım. Maaş yoksa yok mu dedi eşiniz. Oha çüş daha ne denir buna. Siz kızdıgınız için ve maaş yoksa boşanalım dediği için gururunuzdan maaşınızı vermem demişsiniz anladım. Ama beyefendi resmen para için çağırıyor sizi. Özel değilse acaba siz görücü usülüyle mi evlendiniz? Yani bana cok tuhaf geldı bu para muhabbeti. Eşler aldıkları maaşla ortaklara borçları öderler, kalanı da ister ayrı ayrı biriktirirler iste aynı hesapta biriktirirler. Heskesin kendi kredi kartı vardır zaten, harcamaları ordan yapar. Evlilik bu değilmidir zaten. Bazı beyler karılarından para almak istemez hatta. Sen maaşına dokunma biriktir derler.

Eşinizin ailesine daha çok sinirlendim ama. Ne demek Annenlere maaşınız versin diyolar. Onlar ne karışır senin maaşına. Valla azıcık aşım agrısız başım olsun. Tek maaş olayım ama böyle insanlarla karşılaştırmasın Allah kimseyi.

Back
X